Pazartesi, Ekim 27, 2014

Kek Kalıbında Mısır Ekmeği

Bu sabah öğlen yenilecek balık yanına mısır ekmeği denemek istedik..Hatta içersine sıcakken tereyağ konulup yarısını götürdük bile..Sizde farkı kek kalıplarınızda deneyip bizim gibi yapabilirsiniz.))
Malzemeler:1 Paket yaş maya,2 su bardağı su,1 su bardağı ılık süt,1 tatlı kaşığı şeker,1,5 tatlı kaşığı tuz,1 çay bardağı zeytinyağ (sıvıyağ da olabilir),1 su bardağı un ve alabildiği kadar mısır unu
Hazırlanışı:Maya, süt,şeker iyice karıştırılır.Arkasından diğer malzemeler konulup hamurun mayanlanması beklenir..Mayalanan hamur yağlanmış kek kalıbına dökülüp 15 dk belketilip ısıtılmış fırında pişirilir.. Afiyetler olsun..

Pazar, Ekim 26, 2014

Möhren Kuchen / Havuçlu Kek

Havuçlu Kek mi desem ekmek mi desem bilemedim..
Tarifine buradan ulaşabilirsiniz arkadaşlar..
Not: Hamurunu dalgınlıkla katı yapınca ekmek kıvamında oluverdi..

Çarşamba, Ekim 15, 2014

Ispanaklı Kiş

Ispanaklı nefis Kiş'in tarifini Dilek hanım için tekrardan paylaşıyorum..
Malzemeler: 1 yumurta, 2 yumurta sarısı, 110 gr tereyağı, 1/2 su bardagı su, minicik tuz,1 tatlı kaşığı kabartmatozu aldıgı kadar un Hazırlanışı: Tart kalıbı yaglanır. Tereyağı elle yumusatılır ıcıne tuz yumurtalar eklenır ıyıce karıstırılır. su eklenir. kabartma tozu ve aldıgı kadar un ıle ele yapısmayan yumusak hamur yapılır. 1 saat dolapta dınlendırılır. unlu tezgahta merdane ıle acılır kalıbın enınde. kalıba yerlestırılır. duzeltılır. onceden ısınmıs 180 derecedekı fırında hafıf kızartılır. alınır mantar sote eklenır yayılır ıcıne uzerıne sos gezdırılır. tekrar fırına verılır kızarana kadar pısırılır. Üzeri İçin: 500 gr ıspanak yıkanıp doğranır. 1 Adet soğan yemeklik doğranıp 1 yemek kaşığı tereyağ,sıvıyağ ve tuz-karabiber ile tavada kavrulur.İyice soğuduktan sonra 2 yumurta kırılıp çırpılıp ıspanağa eklenip tartın içine yayılır.Üzerine de rendelenmiş taze kaşar serpiştirilip fırına verilir.Yaklaşık 10-15 dk pişirilip ılıtılıp servis edilir.

Pazar, Ekim 12, 2014

Elmalı Dilimler

Eğer evdeyseniz,hava da kapalı gibiyse,dışarı çıkma arzunuz yok olmuşsa; ilk akla gelen pasta çörek yapmaktır..Ben de bu Pazar günümü aynen böyle geçirdim.
Malzemeler: 3 ymurta,1 su bardağı şeker,minicik tuz,125 gr yuöuşak tereyağ,1 paket vanilya,1 tatlı kaşığı kabartma tozu,1 yemek kaşığı limon suyu,1 su bardağı nişasta ve alabildiği kadar un.. 1 yumurta sarısı üzeri için ayrılacak.. İçi için:3 elam rendesi,1 tatlı kaşığı tarçın,1 yemek kaşığı limon suyu,3 yemek kaşığı kuru üzüm,1 yemek kaşığı şeker Elmalar rendelenip hafifi kaşığın tersi ile sıkıştırılıp suyu alınıp diğer malzemeler eklenip karıştırılır.
Hazırlanışı: Tüm malzeme karışıp ele yapışmayan bir hamur elde edilip 2 eşit parçaya ayrılır. Masa hafif unlanıp merdane ile hamur açılıp içersine elma rendesi konulup rulo yapılıp dilimlenip tepsiye dizilir. Diğer hamura da aynı işlem yapılır. Üzerleine yumurta sarısı sürülü ısınmış fırında 175 c de yaklaşık 45 dk kadar pişirilir.
Hepinize afiyetler olsun..

Salı, Ekim 07, 2014

Elmalı Rulo

Merhabalar, Bugün sizlerle çok pratik ve bir o kadar da lezzetli elmalı rulo tarifini paylaşıyorum..
Malzemeler, 4 yumurta, 1 su bardağı şeker,1 paket yumuşak tereyağ,1 paket vanilya şekeri,1 paket kabartma tozu,minicik tuz ve alabildiği kadar un..1 yumurta sarısı ayriyeten üzeri için İçi için:5 adet elma,2 tatlı kaşığı tarçın,2 yemek kaşığı şeker,3 yemek kaşığı ceviz veya fındık kırığı (isteğe bağlı)
Hazırlanışı:Tüm malzeme karıştırılıp yoğrulur.Ele yapışmayan hamur elde edilir.Elmalar yıkanıp kabukları soyulup rendeleip tarçını,şekeri ve fındık vey cevizi eklenip karıştırılır. Hamur 3 eşit parçaya ayrılır.Her bir parça kare açılıp içersine elma rendesi konulup rulo olarak sarılır.Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp 175 c de yaklaşık 30-45 dk arası pişirilir.Ilıkken dilimlenip servis edilir.Afiyetler olsun... Not:Ben yarım ölçü ile tek rulo yaptım bilginize..

Kayısı Tatlısı

Bayramlar da ikram edilecek kolay ve lezzetli tatlı..
Malzemeler, 500 gr Erzincan kuru kayısı,1,5 su bardağı şeker,1,5 su bardağı su ve üzeri için kavrulmuş öğütülmüş fındık. Hazırlanışı: Önce kayısılar biraz su da bekletilip iyice yıkanır.Sonra su ve şekeri eklenip kısık ateşte pişirilir.Ilındıktan sonra servi tabağına alınıp üzerine bolca fındık serpiştirilir. Not:Tatlı ekleme de yenilir bilgilerinize..Yöresel bir tatlıdır ve Trabzon'da sıklıkla yapılır.Afiyetler olsun..