Pazartesi, Nisan 28, 2014

Kurabiye

Merhabalar, Sizlerle bugün ağızlarınıza layık nefismi nefis kurabiye tarifimi paylaşmak istedim..Bir defa yiyip tadını aldıktan sonra kendinizi tutamıyorsunuz bilginiz olsun..))
Malzemeler: 1 paket tereyağ (çiğ), 1 su bardağı şeker , 1 paket vanilya şekeri, 1 tatlı kaşığı karbonat,minicik tuz,1 limon kabuğu rendesi,bir kase kırık ceviz,1 kase kuru üzüm,1 kase dilimlenmiş kuru incir,2,5 su bardağı nişasta,2 su bardağı un..
Hazırlanışı; Önce şeker,tereyağ ve limon kabuğu iyice karıştırılır.Arkasından tüm malzemeler sırası ile eklenip karıştırılır.Ele yapışmayan bir hamur elde edilir..Eğer hamur ele yapışırsa un ilavesi yapılır. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp tepsiye konulup 175 c de kızarıncaya kadar pişirilir.. Şimdiden afiyetler olsun..

11 yorum:

  1. Arkadaşım
    Bu kurabiyede neden sıvı yok nasıl olacak, bir yumurta da mi yok,
    Benim daha önceden yaptığım kurabiyeler hep yayılıyor neden öyle oluyor acaba
    Bu kurabiyeler çok nefis olmuşlar elne sağlık
    Sevgiler
    Esma

    YanıtlaSil
  2. Hayatım tereyağ var ya o tutuyor hepsini..Ben ayrıca hem limon kabuğu rendesi ekleyip hem de 1/2 limon suyu da ekliyorum..Orjinal tarifi yazdım ben direk..Fakat ben her zaman farklı şeyler eklemeyi severim bilirsin canım..Eğer çok katı olursa minicik sıvıyağ ekleyebilirsin..Bir sefer unu bocalamıştım yanlışlıkla da sıvıyağ ile açmıştım..Zaten hamurdan ceviz büyüklüğünde alıyorsun bu kadar oluyorlar..Ben bu sefer içersine damla çikolata,kalem badem eklemiştim incir yerine..Mutlaka dene muhteşem oluyor tatlım..Öpüyorum..

    YanıtlaSil
  3. kıyır kıyır harika görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Ağızda dağılan nefis bir kurabiye olduğu her halinden belli.Ellerine sağlık canım.Muhabbetle..

    YanıtlaSil
  5. Merhaba,ben bir şey sormak istiyorum.Bir kase dilim ceviz ve bir kase de kırık ceviz demişsiniz tarifte,acaba bir yanlışlık olabilir mi.

    YanıtlaSil
  6. Selam Ferhan Hanım,

    Uyardığınız için teşekkürler..1 Kase de kuru incir olacaktı ve değiştirdim..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. bir paket tereyağın ölçüsü nedir? kaç gr?

    YanıtlaSil
  8. bir paket tereyag 250 gr'dır..

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sag;ik Gulum benim :)

    YanıtlaSil
  10. Bir soru da benden Gul'cum, herhangi bir nisasta olabilir mi yoksa bugday mi, misir mi? cok cok optummmm :)

    YanıtlaSil
  11. Aybike'ciğim,

    Ben buğday nişastası kullandım her yapışımda tatlım..Bence mısır da kullanacak olsan farketmez tatlım..Şimdiden ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil