Perşembe, Nisan 05, 2012

Armut Püreli Kek

Geçtiğimiz ay bu keki bir hastaya yaypıp götürüp orada da fotoğrafını çekmiştim telefonumla..)Keki, evden çok acele ile çıktığımızdan, üzerine dökülecek sosu da oraya götürüp, servis ederken kek dilimlerinin üzerine kaşıkla gezdirmiştim..Önce bir kişi minicik bir dilim alayım dedi, ve arkasından bir dilim daha alabilir miyim biraz büyük olsun deyince, kek anında bitivermişti..Ben tadını bilmiyorum merak bile etmemiştim o an,şimdi baya merak ediyorum..))

Elma Püreli Kek

Malzemeler
4 yumurta
1/2 su bardağı şeker
1 paket vanilya
minicik tuz
100 gr yumuşak tereyağ
1 çay bardağı badem tozu
3-4 damla rum esansı
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı krema
2adet olgun armut rendesi
150 gr eritilmiş sütlü çikolata
1,5 su bardağı un (biraz daha fazla kullandım)
1 paket kabartma tozu

Armut Püreli Kek

Hazırlanışı

Krema ile çikolata benmari eritilip bekletilir.İçersine rum esansı dökülür.

Yumurtalar,şeker,vanilya,tuz iyice çırpılır.Yoğurt eklenip çırpılıp ardından badem tozu eklenir.

Çikolata ve armut karıştırılıp karışıma dökülüp çırpılıp ardından un eklenir.Karışım yağlanmış kek kalıbına dökülüp ısınmış fırında yaklaşık 30 dk kadar pişirilir.

Piştikten sonra tel üzerine alınıp havalandırılır.Servis ederken sos veya krema ile servis edilir. (benim sosum yurt dışından gelmişti.)

Not:Kek içersinde meyve püreleri olunca dokusu çok farklı oluyor..Bunu yaptığım keklerde mutlaka görüyorsunuzdur..Tıpkı bu kekte olduğu gibi..)Afiyet şeker olsun sizlere.!

13 yorum:

  1. MMMM MİS CANIM ELLERİNE SAĞLIK..

    YanıtlaSil
  2. Arkadaşım Ellerinize yüreğinize sağlık nefis görünüyor. iyi günler.

    YanıtlaSil
  3. Ablam her zaman ki gibi harika bir kek ve kalıp. Ellerine sağlık. Ne kadar şanslılar senin çevrendeki insanlar. Mesela ben bugün grip olmuşum. Şu kekten olsa ne güzel olur ama değil mi?:))

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Gül,
    Ellerine sağlık diyerek başlayayım ama ben sana daha önce sorduğum soruyu da tekrarlamadan edemiyeceğim. Nerdeyse iki-üç gün arayla bir harika ürün ortaya çıkıyor. Bütün bunları kim yiyor vallahi merak ediyorum. Belki de komşular kokuyu alınca kapıyı çalıp "biz geldik" diyorlardır. Şaka bir yana, tekrar eline sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Muhteşem bir görüntü. Kalıbına bayıldım canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Bu kalıbın keki çok rahat renklendirilebilir.Renk renk üzeri yani çok güzel bir kek olmuş belli.İşin erbabından....Yani çatlamamak elde değil
    Ellerine sağlık olsun canım
    Esma

    YanıtlaSil
  7. Görüntüsü tadının garantisi gibi duruyor:)
    Ellerine sağlık canım.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  8. Gülcüğüm Selam Canım,

    Harika bir keke benziyor. Keşke tadına baksaydın. Her kes yerken nasıl durabildin.Ben hemen yerdim sanırım.
    Bende bu kekten yapmak istiyorum ancak bir kaç sorum var.

    Rum koymasan olurmu? yada yerine ne koyabilirim?
    Armut kaç tane olacak?
    Piştikten sonra üzerine nasıl bir sos dökmeliyim?

    Cevap verebilirmisin lütfen.

    Sevgilerimle*

    YanıtlaSil
  9. Selam Hadiye'ciğim..

    O an orası çok kalabalık olduğundan ve ben devamlı servis ettiğimden olsa gerek canım..))

    İçersine rum eklemesen olur,farketmez.İla bir şeyler eklemek istersen mandel badem esansı ekleyebilirsin bir kaç damla..Fazlası ağır gelebilir size canım..Eğer alışkansan farketmez..Çocuklar pek sevmiyorlar da o yüzden belirtmek istedim..


    2 Adet yumuşak armut kullanmıştım..

    Sen piştikten sonra üzerine droetker'in pişmeyen sosları var onları kullanabilirsin canım..Benim kullandığım sos hafif ılık bir sostu canım..

    Umarım işine yarar Hadiye'ciğim..


    Sevgilerimi gönderiyorum..

    YanıtlaSil
  10. Ben bu kekten neden hiç yemedim? Pazar günü hangi kekini görücüye çıkaracaksın? Merak içersindeyim:)

    Öptüm

    YanıtlaSil
  11. Elmalı rum rosinen kuchen var sırada..Belki farklı bir şey de olabilir canım..Kısmet diyelim şimdiden..)))Bende öpüyorum..)

    YanıtlaSil
  12. Cok nefis gorunuyor canim ellerine saglik.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. Rengi, şekli harika yine. Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil