Denediğinizde kesinlikle pişman olmayacağınız,iyi ki yapmışım diyeceğiniz harika bir tart..Ben yıllardır yaparım, bu zamana kadar tadına bakıp tarifini almayanını hiç görmedim..))
Portakallar tükenmeden hemen deneyiniz lütfen..)

Malzemeler (hamuru)
50 gr soğuk tereyağ
minicik tuz
3 yemek kaşığı soğuk su
1 su bardağı un (ele yapışırsa ilave edilecek.)
Hamur hazırlanıp yağlı kağıt üzerinde açılıp yağlanmış tart kalıbına yerleştirilir.
Not:Benim tart kalıbım geniş olmadığından hamuru az hazırladım..Sizlerin tart kalıbı büyükse ölçüleri lütfen artırınız..

Üzeri için
2 yumurta
1 yemek kaşığı (30 gr) yumuşak tereyağ
1 su bardağı şeker
2 adet portakal kabuğu rendesi
2 adet portakalın suyu ve posası
1 tatlı kaşığı un
Hepsi mikserle çırpılıp hamurun üzerine dökülür. 175 c de ki ısınmış fırında yaklaşık 35-40 dk pişirilir.
Tepesi için
1 paket Ülker bitter
1 küçük portakalın suyu
Benmari usulü portakal suyu ile çikolata eritilip soğumuş tartın üzerine yayılır..
Afiyetler olsun sizlere..))
Wawwww Meleğim bu ne misler gibi kokusu burnuma geldi sanki ellerine
YanıtlaSilsağlık öpüyorum.
bayıldım buna ben,en yakın zamanda yapacağım,mutlaka...
YanıtlaSilellerine sağlık,
sevgiler..
Denenesi bir tarif olmuş. Nefis görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilnefis gözüküyor ellerine sağlık arkadaşım sevgiler..
YanıtlaSilGerçekten hemen yapılması gereken bir tarif. Ellerine sağlık. Ben de bu ara kızarmış ekmeğim üstüne nutella sürüp onun da üzerine portakal reçeli..Şahane oluyor:)
YanıtlaSilBitter benim çukulatam partakal da severim ben bunu denerim o zaman.Yuvarlak kalıp kelepçeli kalıp için hamur iyi olur mu bilmem.Öyle senin gibi güzel ve çeşitli kalıp yok bizde ....:-)
YanıtlaSilDeniycem
Sevgiler
Yarışma çekişmeli geçiyor...:-((((
Esma
Harika görünüyor tatlım ellerine sağlık.
YanıtlaSilharika gorunuyor,yenilesi,yutulasi.ellerine saglik,sevgilerle.
YanıtlaSilevet portakallar geçmeden kesin denemeliyim Gül'üm bu tarifi öpüyorum :)
YanıtlaSilgerçekten denenmesi, geren bir tarif..
YanıtlaSilharika görünüyor..ellerine sağlık..
sevgiler..
Elelrine saglik Gul'um benim, harikasin, cok opuyorummmm
YanıtlaSilCok güzel olmus canim...
YanıtlaSilellerine saglik
:-)))
ilgimi çekti, tart hamuru dolguyla beraber piştiği için pratik oluyor galiba...
YanıtlaSilHer zamanki gibi çok güzel olmuşlar, eline sağlık...
YanıtlaSilCanım mutlaka denenecek bu tart. Nefis görünüyor, ellerine sağlık tatlım..
YanıtlaSilmükemmel olmuş bu.. bol portakal tadı muhteşem. ellerine sağlık. sevgiler...
YanıtlaSilmisss gibi koktu portakal ve çikolata en sevdiğim ikili...
YanıtlaSilBen bugün yaptım harika ötesi nefis bişey oldu.Çikolata bir tarta ancak bu kadar yakışabilir.Herkese şiddetle tavsiye ederim.Bu sitenin tüm tarifleri super oluyor.Teşekkürlerimle.
YanıtlaSilBitter ve portakal aynı anda ;ayrı ayrı hissediliyorlardı ..Çok güzel bir tarttı
YanıtlaSilPüfler çok işime yaradı,kağıdın üzerinde hamur açmak ayrı bir püftü...
Başarılı bir tart oldu
:-)
teşekkürler
Sevgiler
Esma