Geçtiğimiz yıl Filiz'ciğim bana Amerika'dan tartlar için konserve Blueberry getirmişti..Her seferinde bugün yarın tart yapıcam diye diye aklımdan çıkıverdi..
Cumartesi akşamı işten eve geldiğimde hemen erzak dolabından marmelatı alıp tarihine bakmak oldu ilk işim..Neyseki 2013 yılına kadar geçerliydi..Aklımda da bir tarif olmadığından yine her zaman yaptığım tarifi deneyip içersine eklemeler yapmıştım..Sonuç fevkaladenin fevkiydi adeta..Şimdi tarife geçelim isterseniz..
Filiz'ciğim tekrar tekrar teşekkürler hayatım,tartımız çok nefis olmuştu hepimiz severek anında bitiriverdik canım..
Malzemeler
1 yumurta
100 gr tereyağ
100 gr (1/2 su bardağı şeker)
minicik tuz
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kavrulmuş fındık tozu
alabildiği kadar un
(kabartma tozu kullanmadım)
Tepesi için file badem veya kalem badem
Hazırlanışı
Tüm malzeme karıştırılıp yoğrulur.Un eksik gelirse ilavesi yapılır.
Kalıp yağlanıp hamurdan bir parça alınıp tabanına döşenir.(ince olursa o kadar iyi)
Bir parça daha alınıp kenarlarına döşenir.
Marmelat kalıba dökülüp masaya 1-2-3 defa vurulup iyice dağılması sağlanır.
Kalan hamur minik minik kopartılıp marmelatın üzerine atılır.Son olarak bademlar serpiştirilip ısınmış fırında 175 c de yaklaşık 30 dk kadar pişirilir.
Afiyetler olsun..
Eline sağlık çonım çok şık ve lezzetli duruyor...Kabartma tozu yok hamur gibi olmuyor değil mi? İçini göremedik tart kesilmemmiş....
YanıtlaSilTeşekkürler bu lezzetli paylaşımlar içinnnn
Esma
Nefis görünüyor, ellerinize sağlık, sevgiler...
YanıtlaSilGül !
YanıtlaSilGene bitirdin sen beni..
Mis gibi tart ı sunmuşsun ee ben de yutkundum gitdi gene benim diyet ..
Canım ellerıne sağlık...bereketi bol olsun..
Sevgiler.
Çok nefis görünüyor.
YanıtlaSilBayıldımmm
Ellerine sağlık
nasıl güzel bir görüntü bu yaa ellerine sağlık
YanıtlaSilMeleğim nasılsın nasıl özlemişim ha
YanıtlaSilrika tariflerini.Erdal tekrar beyin
tekrar beyin anjiyosu olduğu için
bende biraz ara vermiştim.Ama çok şükür iyi her şey yolunda tart enfes ellerine sağlık öpüyorum.
Yine güzel yine güzelll baılıyorum her yaptığını ablacığım...Ellerin dert görmesin...
YanıtlaSilSevgiler...
Gül abla,bu tartın,ccake'in,mayalın hepsi harikaydı.Ya fırında yaptığın uff ya,tarifini alacaktım unuttum o kargaşada..Ablam sitene ekliyecemisin tarifini?Az kalsın salatayı unutuyordum,onun da tarifini istiyorum.Rulo mayalıyıda.Çok başarılıydı hepsi,değişikti,lezzet bombasıydı.Tarif istiyorum özel duy sesimi Gül abla.Öptüm tonton yanaklarından.
YanıtlaSilYine süper bir tarif.... Allah nazarlardan korusun sizi:)))
YanıtlaSilsevgiler
Üzerine bir topta kaymaklı dondurma üff harika olur.yutkundum şöyel bir:-)
YanıtlaSilellerine sağlık
Aman Allah'ım o nasıl bir görüntü öyle, ağzım sulandı. Ellerine sağlık canım, nefis olmuş. Sevgiler...
YanıtlaSilEllerien sağlık :) ÖNce görsellik sonra lezzet fevkaladenin fevki valla nefis olmuş:)çok öptümm:)
YanıtlaSilSevgili Gül,
YanıtlaSilGüzel bir lezzet sunmuşsun gene... Demek ki bir pasta fırının olsa ve bunları orada satışa sunsan, paraları koyacak yer bulamayacaksın. Bu lezzetleri tadanlar da başka bir yerden alışveriş yapmazlar. Eline sağlık,sevgiler.
enfes olmus ellerien saglik
YanıtlaSilresimler ve tarif harika :-)))
YanıtlaSilELLERINE SAGLIK GULCUGUM
YanıtlaSilSAHANE OLMUS HARIKASIN
SEVGILER
canım evdeki marmelatımdan yapcam ama onu biraz daha ocakta nişasta ile karıştırıp koyulaştırmalı mıyım ne dersin
YanıtlaSilSevgiler
Esma
Esma'cığım çok sulu değilse kaynatmana gerek yok tatlım..Eğer reçel kıvamında ise;onun içine biraz minik minik hamur tiftikle karıştır o zaman daha iyi olur.Bunlar işin püfleridir hayatım..Sorun olursa beni çaldır ararım seni hemen..Öpüyorum kocaman..Sevgiler..
YanıtlaSilEllerine sağlık Gülcüğüm. Lezzetli olduğu belli. Çok da şık. Sevgilerimle
YanıtlaSilçok leziz...
YanıtlaSil