Pazar, Şubat 27, 2011

Double Schokoladen Kaesekuchen Muffins / Çift Çikolatalı Cheesecake Muffinler

Merhabalar,

Sizlere bugün bir blogu tanıtmak istiyorum..Kendisi, benim biricik kardeşim,arkadaşım,canım ve herşeyimdir..Blog işine çok sıcak bakmasa da, nihayet onun da bir blogu oldu..Çok nefis ve doğaçlama yemekler,kekler,pastalar hazırlar..Eminim kendisinden çok farklı püf noktaları ve tatlar öğreneceksiniz..)) Kendisini yaptıkları,yapacakları için izlemeye alırsanız hiç pişman olmazsınız..TEŞEKKÜRLER!

Son 4-5 gündür sıkıntılı bir süreçten geçtik..Şimdi çok şükür her şey yoluna girdi..Allah kimseyi sevdikleriyle korkutmasın inşallah..AMİN!

Hafta sonu devamlı cep tlf'larımız ve ev telefonumuz hiç susmadı..Haliyle akrabalar ve dostlar da bırakmayınca, evimiz yine çok kalabalıktı h.sonu..Ben devamlı mutfakta
pasta,kurabiye,kek ve ikramlık hazırlamakla geçirdim h.sonumu..Arada aklıma gelirse hazırladıklarımın fotoğraflarını çekmeye çalışsam da pek başarılı olamadım..

İyi ki bu muffinlerin fotoğraflarını çekip, sizlerle çok da hoş görüntüleri olmadığı halde paylaşmak istedim..Sizden ricam,hamuru muffin kağıtlarına paylaştırırken çok fazla eklemeyiniz lütfen..Sonuç; fotoğrafta görüldüğü gibi şekilsiz olurlar..

Muffinleri fırından çıkartıp balkon da 10 dk beklettikten sonra ikram ettim..Ilık ılık misafirlerin çok hoşuna gitti..Anında da hemen bitiverdiler zaten..Değişik tatları denemek isterseniz tavsiye ederim..

Mutlu haftalar diliyorum..

Çikolatalı Kaesekuchen Muffins

Malzemeler

100 gr bitter çikolata
30 gr tereyağ
200 gr un ( az gelince 3 yemek kaşığı ilave ettim )
100 şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
minicik tuz
2 yemek kaşığı kakao
2 yumurta
200 gr süt
100 gr sütlü çikolata

Üzeri için

1 paket labne
1 yumurta
3 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı vanilya şekeri

Çikolatalı Kaesekuchen Muffins

Hazırlanışı

Un,kabartma tozu,kakao,şeker bir kaba konulup karıştırılır.

Bitter ve tereyağ benmari usulü eritilip unlu karışıma dökülüp karıştırılır.

Yumurtalar,süt iyice çırpılıp unlu karışıma eklenip çırpılır.

Cupcake kağıtlarına 1 yemek kaşığı dolusu karışımdan doldurulur.

Üzerlerine birer parça sütlü çikolata konulur.

Üzeri için:tüm malzemeler çırpılıp 1,5 yemek kaşığı tepelerine konulur.
(sulu gelebilir size paniklemeyiniz lütfen,içersinde nişasta olduğundan hemen kıvam alıyor pişerken.)

175 c de ısınmış fırında yaklaşık 30 dk kadar pişirilir.

Afiyet olsun!!

Perşembe, Şubat 24, 2011

Yudum Zeytinyağı Sofraların Yeni Gözdesi

Sizlere Bol Yudumlu Sağlıklı Güzel Günler Diliyerek Merhaba Demek İstiyorum..

1

Bugün sizlerle, geçtiğimiz hafta sonu Yudum'un gurme dükkanı ve yemek atölyesinde gerçekleştirdikleri özel buluşmayı paylaşmak istedim..

2

Yemek Atölyesinin yeri biraz karışık olduğundan, sevgili Sinem Hanımcığım Taksim'den özel araç kaldırmıştı..

Atölye'ye gittiğimiz de çok güzel karşılanıp çay kahve eşliğin de sunulanların tadına bakıp,sohbet ettik..Daha sonra da oranın sahibi Beyhan Gence hamınefendi ile yemekler pişirip birlikte yedik..Unutulmaz bir gün dü benim için..

TEŞEKKÜRLER YUDUM,TEŞEKKÜRLER SİNEM HANIM VE ORADA BULUNAN TÜM ARKADAŞLAR..

45

Türkiye’nin lider sıvıyağ üreticisi Yudum Gıda, uzun yıllara dayanan tecrübesiyle Yeni Yudum Zeytinyağı’nı sofralara getiriyor. Ayçiçek yağı, mısır ve kanola yağları ile yıllardır kaliteyi mutfaklarımıza taşıyan Yudum, yeni ürünü Yudum Zeytinyağı ile yemeklere sağlık, lezzet ve gençlik katıyor. Tat, aroma ve koku bakımından uzman tadımcılar tarafından test edilerek üretilen Yudum Zeytinyağı, sıcak-soğuk tüm yemekleri, salata ve kahvaltıları eşsiz bir ziyafete çeviriyor.

6

Yudum Zeytinyağı Ege Bölgesi’nin verimli topraklarından gelen gurme lezzetler içeriyor. 35 yıldır kalitesiyle mutfakların vazgeçilmez markası olan Yudum, yeni zeytinyağı çeşitleri ile mükemmel ve hafif lezzetler yaratırken sağlıklı yaşamın destekçisi olmaya da devam ediyor. Özenle toplanan zeytinlerden doğal yöntemlerle elde edilen Yudum Zeytinyağı şişelendikten sonra sağlıklı ve lezzetli yemekler ile sofralarımıza geliyor.

Zeytinyağından gelen sağlık ve lezzet Yudum hafifliğinde

Yudum, farklı sızma ve riviera zeytinyağı çeşitleri ile hafif ve mükemmel lezzetli zeytinyağını sunuyor “Yemeğine gençlik kat” sloganı ile tüketiciye sunulan Yudum Zeytinyağı, natürel sızma, natürel ege sızma, soğuk sıkma ve riviera çeşitleri ile yemeklerinizi ziyafete dönüştürüyor. Yudum Zeytinyağı ağızda hafif ve yumuşak bir tat bırakan mükemmel lezzeti ve hafif aromasıyla öne çıkıyor.

Mutfakta pratik kullanım için özel kapak

Yudum Zeytinyağı’nın yeni pet şişesi ve pratik kapağı tüketiciye mutfakta ergonomik ve hijyenik kullanım sağlıyor. Kapak, kolayca açılıp kapanıyor, ibrik şeklindeki ağız kısmı sayesinde akıtma, sızdırma ve sıçratma yapmıyor.

5
Kahvaltınıza lezzet katar

Yudum Zeytinyağı geniş ürün portföyündeki farklı çeşitleri ile kısa sürede en çok tercih edilen zeytinyağı olacak.

Yudum Natürel Sızma Zeytinyağı Ayvalık zeytinlerinin ilk preslenmesinden, hiçbir işlemden geçirilmeden saf ve doğal olarak üretilir. En fazla yüzde 0.8 asit oranı, mükemmel tat ve kokusuyla yüksek kalitede bir zeytinyağıdır. Yudum Natürel Sızma Zeytinyağı, tüm yemekler, özellikle salata ve kahvaltılar için ideal seçimdir. Yudum Natürel Sızma Zeytinyağı 500 ml, 1litre, 2 litre pet, 3 litre, 4 litre ve 5 litre teneke ambalajlarında satışa sunuluyor.

Yudum Ege Natürel Sızma Zeytinyağı, Güney Ege zeytinlerinin ilk preslenmesi ile saf ve doğal olarak üretilir. En fazla yüzde 0.8 asit oranına sahip olan Yudum Ege Sızma yoğun bir tada sahiptir. Tat, aroma ve doku bakımından uzman tadımcılar tarafından test edilen Yudum Ege Natürel Sızma Zeytinyağı, yemekleri, özellikle salata ve kahvaltıları eşsiz bir ziyafete dönüştürür.. Yudum Ege Natürel Sızma 2 litre pet, 3 litre, 4 litre ve 5 litre teneke ambalajlarında satışa sunuluyor.


7

Sıcak ve soğuk tüm yemeklerinizde kullanın

Yudum Riviera Zeytinyağı asidi alınarak dengelenmiş zeytinyağı ve sızma zeytinyağının harmanlanmış halidir. En fazla yüzde 1.5 asit oranı ile hafif bir koku ve lezzete sahip olan Yudum Riviera Zeytinyağı zeytinyağının tadını ve kokusunu ağır bulanlar için idealdir, sıcak-soğuk tüm yemeklerde kullanılabilir..Yudum Riviera 500 ml, 1 litre, 2 litre pet, 3 litre, 4 litre ve 5 litre teneke ambalajlarında satışa sunuluyor.

Elle toplanan zeytinler cam şişede sofranızda

Yudum Soğuk Sıkma Zeytinyağı elle toplanmış, özenle seçilmiş zeytinlerden elde ediliyor. Zeytinlerin soğuk su ile preslenmesi yöntemiyle hiçbir işlemden geçirilmeden saf ve doğal olarak üretiliyor. En fazla yüzde 0.8 asit oranıyla nadir bulunan, yüksek kalitede bir zeytinyağı olan Yudum Soğuk Sıkma 500 ml. cam ambalajında sofralara taşınıyor.

Soğuk sızma zeytinyağını denedikten sonra tadına varacağınızdan emin olabilirsiniz..Büyük marketlerde satışa sunulmuştur..Bilgilerinize..!


Not:Detaylı fotolar face'de arkadaşlar..

Çarşamba, Şubat 23, 2011

Zeytinli Kremalı Poğaça

Günaydın Arkadaşlar,

Pazar günü canım çıtırıma davetliydik..(Atlamadan yazayım istedim..Kendisini çok severim,çok takdir ederim,çok değer veririm..Eşi bulunmaz nadide çicekdir kendisi benim için..Biriciğimdir o benim,sevgimi ben ona karşı böyle ifade etmek istedim bugün..)

Çıtırım, o kadar nefis yiyecekler hazırlamıştı ki,hangisinden başlayacağımızı bilemedik..Benim kan şekerim düşünce ilk aşureye saldırmıştım..Fasulyelerini ayıra ayıra yutmuştum aşureyi..Anneciğinin ellerine sağlık tekrardan canım..)Sonra sırası ile diğer yiyecekleri tatmıştık.

İçlerinde bir tuzlu vardı ki,anında gönlüm akıverdi kendilerine..))3 Tane belki de 4 tane yediğim ilk tuzlumdu..Hemen tarifini alıp denemek oldu ilk işim..Eğer sizler bu nefis tuzlu kurabiyeyi denemediyseniz,acilen deneyiniz derim..

Ben sizi çıtırımın bloguna yönlendirdim tarif için..Benim de blogumda tarifi olsun istedim ve yaptığım şekilde size aktarmaya çalıştım..F.Makinemin ayarları bozuldu,bir de gece vakti olduğundan fotolar pek iç acıcı çıkmadı..Sizler güzel görüntüler için lütfen buraya bakınız..

Teşekkürler Çıtırım,teşekkürler arkadaşlar..)

Zeytinli Kurabiyeler

Malzemeler

2 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
1 paket krema (250ml)
50 gr oda sıcaklığında tereyağ ( 2 yemek kaşığı)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı pudra şekeri
1,5 çay kaşığı tuz
1/2 su bardağı dilimlenmiş zeytin
alabildiği kadar un + 1 paket kabartma tozu

Zeytinli Kurabiyeler

Hazırlanışı

Tüm malzemeler karıştırılıp ele yapışmayan bir hamur elde edilir.

Hamurdan avuç içersinde toplar yapılıp tepsiye dizilir.

Üzerine yumurta sarısı sürülüp ç.otu serpiştirilip ısınmış fırında yaklaşık 30-35 dk pişirilir.

Afiyetler olsun..

Pazar, Şubat 20, 2011

Cornflakes-Butterkuchen /Mısır Gevrekli Yağlı Pasta

Merhabalar Arkadaşlar,

Bugün Hande'ciğime davetliydik kızlarla..

Hande'ciğimin Masası

Hande'ciğim, nefis yiyeceklerle yine bizi unutulmaz davet masasın da ağırladı..Kendisine çok teşekkür ediyorum..Bende ki fotoğraflar güzel çıkmadığından masasını ilerleyen günlerde sizlerle paylaşacağım..

Bugün, oraya giderken severek yaptığım kolay,nefis mi nefis pastamı hazırlayıp götürdüm..Tarifine buradan bakabilirsiniz arkadaşlar..)
Mısır Gevrekli Yağlı Pasta

mısırgevrekli pasta


mısırgevrekli pasta

Cuma, Şubat 18, 2011

Tırtıl Kurabiye

Sizlerle bugün arkadaşımın kızının yaptığı tırtıl kurabiyeleri paylaşmak istedim..Çok nefis tadılası kurabiyeler olmuştu..Üstelik saklama kabında da yaklaşık 15-20 gün dayanabiliyor..Denemenizi tavsiye ederim..

Tırtıl Kurabiye

Malzemeler
125 oda sıcaklığında tereyağ
1/2 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 paket vanilya şekeri
minicik tuz
3-4 damla limon aroması
2 yemek kaşığı nişasta
alabildiği kadar un
1 tatlı kaşığı karbonat

Uçları için
benmari çikolata
h.cevizi
a.fıstığı tozu

Tırtıl Kurabiye

Hazırlanışı

Tüm malzeme bir kaba konulup karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir.

Hamur tırtıl kurabiye aparatına konulup tepsiye eşit aralıklarla sıkılır.

175 c de ki ısınmış fırında yaklaşık 15 dk pişirilir.

Kurabiyeler fırından çıkıp ılındıktan sonra önce çikolataya sonra da fıstığa ve h.cevizine bulanır.

İşlem bittikten sonra servis tabağına alınıp ikram edilir.

Afiyetler olsun!!

Perşembe, Şubat 17, 2011

Moulinex Fresh Express Mutfaktaki Dev Yardımcı

5447799168_574e2d29b3

MSA'ya gittiğim zaman kendimi dr.oetker'in Almanya'da ki yerinde hissediyorum birden..Her bir bölümde çalışan ve farklı şeyler hazırlayan mutlu insanları görmek,aynı ortamı teneffüs edip solumak ayrı keyif veriyor bana..

Moulinex Etkinliği

Şefimiz Hakan Bey'in eşliğinde hem aleti tanıdık hem de nefis salatalar ve mücver hazırladık..)

Moulinex Etkinliği

Cumartesi günkü etkinliğimizin konusu "Moulinex Fresh Express" di..Mutfaklarımız da doğrama ve rendeleme işlerini yaparken çok zorlanan biz bayanlar için kurtarıcı adeta..Özellikle ben,rende özürlü biri olduğum için bana çok uygun mesela..))
Bu harika ve şirin alet Mart ayında Türkiye'de raflarda kendisini göstermeye başlayacaktır..5 Farklı başlığı ile çeşit çeşit doğrama,kesme ve parçalama işlevlerini kolaylıkla tek tuşla yapıyor..Özellikle de kuruyemişleri iri çekmesi benim için muhteşem oldu..)

Moulinex Etkinliği

Hazırladığımız mücver ve salatalarımız..)

Moulinex Etkinliği

Etkinlik sonu bize sunulan sepetlerle mutlu mesut bir etkinliği daha geride bıraktık..

Teşekkürler Moulinex,teşekkürler Esra Hanım!!

Çarşamba, Şubat 16, 2011

Tebessümünüz Hiç Eksilmesin

Çok sevgili Peri'ciğim Yüzlere Tebessüm Konduran blog ödülüne beni layık görmüş..Kendisine çok teşekkür edip bu ödülü tüm blogcanlara gönderiyorum..

smile-award[1][1]

Salı, Şubat 15, 2011

Dattel Rosinen Nusskuchen / Fındıklı Üzümlü Hurmalı Kek

Merhabalar,

Bu kekin adına,ev de ne buldumsa ekledim keki demek isterdim.)

Pazar öğle vakti, acele ile keki yapıp fırına verip,evden çıkarken de üzerini gördüğünüz gibi süsleyip gitmiştim..

Hatta annecik,güzelim keki ne hale soktun,keşke üzerine guss hazırlamasaydın diye de söylenip durdu..)Bir taraftan telefon,hemen aşağı in bekliyoruz,bir taraftan gussu tutturamamak,akan gussu tekrar kaşıklamaya çalışmak..sonra tekrardan şekerleyip dökmeye kalkınca da, böyle çok şık bir görüntü elde etmiş oldum..Kimseler beceremez bu tür görüntüyü,bu yüzden beni kutlamanız gerekir arkadaşlar..))

Kısaca kekim yenildi,beğenildi..İki dilim de ofise getirip kahvemin yanına eşlik etti..)

Hurmalı Kek

Malzemeler

100 gr eritilmiş tereyağ
125 gr şeker
1 paket vanilya şekeri
5-6 damla vanilya esansı
1 limon kabuğu rendesi
½ limon suyu
4 yumurta
½ su bardağı süt
minicik tuz
1 çay bardağı kuru üzüm
½ su bardağı çiğ fındık (elde yaprak yaprak kesilmiş)
1 çay bardağı hurma
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Hurmalı Kek

Hazırlanışı

Kalıp yağlanıp bir tarafta bekletilir.

Yumurtalara tuz eklenip telle bir kabın içersinde çırpılır.

Yağ,şeker,vanilya,limon kabuğu,suyu ve vanilya aroması iyice çırpılır.

Süt ve yumurtalar eklenip 3-4 dk çırpılır.

Üzüm,fındık,hurma elenmiş kabartma tozlu una iyice karıştırılır.

Un üç seferde eklenip el çırpıcısı ile iyice karıştırılır.

Karışım kalıba dökülüp,masaya 1-2-3 defa vurulup 175 c de ısınmış fırında yaklaşık 35-40 dk pişirilir.

Hurmalı Kek

Guss

1 çay kaşığı benmaride eritilmiş tereyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı portakal suyu

Karıştırılıp ılınmış kekin üzerine dökülür.
Hurmalı Kek

Afiyet şeker olsun.!!

Cumartesi, Şubat 12, 2011

Mevlit Kandili ve Apfel Kuchen / Elmalı Kek

Hayırlı Kandilller..

mevlit


Allah'in rahmeti, bereketi sizinle olsun,gönül günesiniz hiç solmasin, yüzünüz aydin olsun, kabriniz nur dolsun,makamınız Firdevs,dualarınız kabul olsun.Mevlit Kandiliniz kutlu olsun




Dün gece annecik,yarın hasta ziyaretine gideceğim bir kek yaparmısın deyince,ortaya doğaçlama olarak bu lezzetli kek çıktı..

Elmalı-muzlu kekleri çok seviyorum ve ikisini de birbirine çok yakıştırıyorum..Ayrıca buna bir de fil dişi çikolata,ceviz,tarçın eklenince tadına doyulmuyor..Ilık ılık kahve ve çay yanında da vazgeçilmez oluyor..Tavsiye ederim..

Mutlu pazarlar..)

Elmalı Muzlu Tarçınlı Kek

Malzemeler
3 yumurta
125 gr şeker
100 gr yumuşak tereyağ (dileyen 1/2 su bardağı sıvı yağ eklesin)
1 paket vanilya
minicik tuz
1 adet elma
1 adet muz
minicik tuz
50 gr fildişi çikolata
1 çay bardağı yağda kavrulmuş ceviz
1 çay bardağı süt
1 su bardağı tepeleme un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu


Guss için
1 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı tereyağ
1 çay bardağı pudra şekeri

Elmalı Muzlu Tarçınlı Kek

Hazırlanışı

Şeker,yumurtalar 3-4 dk çırpılır.

Tereyağ eklenip çırpılır.

Süt,tarçın eklenip çırpılır.

Ceviz,un,k.tozu eklenip çırpılır.

Elma ve muz rendelenip eklenir.

Karışım yağlanmış kek kalıbına dökülüp,üzerine iri parçalanmış çikolatalar serpiştirilir.

Kalıp masaya 1-2-3 defa vurulup,ısınmış fırında 175 c de yaklaşık 35-40 dk pişirilir.

Piştikten sonra tel üzerinde havalandırılır.

Elmalı Muzlu Tarçınlı Kek

Guss

Tereyağ benmari eritilip,içersine limon suyu,p.şekeri konulup iyice karıştırılıp kekin üzerine dökülür.

Tepesi dilediğiniz şekilde süslenir.

Cuma, Şubat 11, 2011

Orangen Schoko Plaetzchen

Merhabalar,

Kurabiyeleri,geçtiğimiz hafta arası aniden gelen misafirlerimiz için alel acele yapmıştım..Habersiz gelen misafirler için, dondurucularda önceden hazırlanmış ikramlıklar olmayınca, insan çok panik oluyor..Hele de misafirler gece gelince,hepten paniksin...

Böyle aniden yapılan ikramlıklar nedense pek nefis oluyor..İnsan özendikçe böyle lezzetleri yakalayamıyor..

Vermiş olduğum ölçülerle 1,5 tepsi kurabiye elde ettim.Kolay gelsin arkadaşlar..)
Portakallı çikolatalı kurabiyeler

Malzemeler
100 gr oda sıcaklığında tereyağ
100 gr şeker
100 gr rende bitter çikolata
1 çay bardağı badem tozu
minicik tuz
1 yumurta
1 portakal kabuğu rendesi + 1 yemek kaşığı portakal suyu
200 gr un

Portakallı çikolatalı kurabiyeler

Hazırlanışı

Şeker ve portakal kabukları kaşıkla karıştırılıp şeker nemlenir.

Tereyağ ve tuz eklenip parmak uçları ile şekere yedirilir.

Yumurta,çikolata eklenip iyice karıştırılıp,unu,badem tozu ilave edilir.

20 dk kadar buzdolabında bekletilir.Ben zamansızlıktan bekletememiştim..)

Daha sonra merdane ile açılıp kalıplarla kesilip tepsiye dizilir.

Isınmış fırında yaklaşık 20 dk kadar pişirilir.

Portakallı çikolatalı kurabiyeler

Kahve yanında atıştırmalık olarak sunulur..

Aiyetler olsun!

Perşembe, Şubat 10, 2011

Pril Hijyen

Türkiye’nin Kötü Kokulara Karşı Etkili İlk ve Tek Bulaşık Deterjanı:Pril Hijyen

Türkiye’nin ilk sıvı deterjanı olarak “Pril ile bulaşıklar pırıl pırıl”
sloganı ile mutfakta kadınlara çok özel çözümler sunan marka, Pril Hijyen
ile yine bir ilke imza atıyor. Pril Hijyen, güçlü formülü ile hem çıkmayan
kokuları hem inatçı lekeleri yok ediyor hem de hijyenik temizlik sağlıyor.
En zorlu bulaşıklar arasında yer alan tava ve tencerelerde mükemmel sonuç
verirken yanmış yağ, yemek, et, balık kalıntı ve kokularını kolaylıkla
temizliyor. Tüm bulaşıklar ve bardaklar Pril Hijyen ile pırıl pırıl
ışıldıyor.

pril-poster

Kadınların mutfakta en fazla önem verdikleri konuların başında hijyen
geliyor. Yemek pişirdikten sonra tencere ve tavaların yüzeylerinde oluşan
inatçı lekeler ise mutfakta kadınların kabusu oluyor. Ancak tencere ve
tavalara sinen bazı kokular var ki onlar kir ve lekelerden de inatçı
olabiliyor. 35 yıldır tüm kadınların mutfaklardaki en büyük yardımcısı olan
Pril, şimdi tüm bu sorunların çözümüne Pril Hijyen ile cevap veriyor.
Hijyenik temizlik sağlayan ve kötü kokulara karşı da etkili piyasanın ilk
ve tek bulaşık deterjanı Pril Hijyen, bir bulaşık deterjanından
beklentileri tek başına karşılıyor.

Pril_hijyen

Pril Hijyen, güvenilir yağ çözme gücünü kullanarak da tüm yemek ve yağ
kalıntılarını mıknatıs gibi söküp çıkartıyor. Böylece zor bulaşıkları
temizlemek için ekstra bir ürün kullanmaya gerek kalmıyor. Hijyen,
mutfaktaki en önemli konu… Özellikle de evde çocuk varsa bulaşıkların
hijyeni büyük önem taşıyor. Pril Hijyen, üstün formülü ile de size en
hijyenik temizliği sunuyor.


Pril Hijyen, tüm kötü kokulara karşı etki göstererek tava ve tencerelerden
söküp atıyor. Kötü kokuları yok ederken kendi özel parfümü ile de fark
yaratan Pril Hijyen, mutfaklara temizliğin kokusunu getiriyor. Tüm
bulaşıklarınız kötü kokulardan arınarak mis gibi kokuyor.

pril

Pril Hijyen, ultra yoğun formülü ile süngerin üzerinde uzun süre kalıyor.
Bol köpüğü ve hijyenik kokusu sayesinde güçlü bir performans gösteriyor.
Güçlü yağ parçalayıcı formülü ile zor yağları kolaylıkla çözüyor. Böylece
bulaşık yıkarken güç gösterisi yapmanıza da gerek kalmıyor. Dağlar kadar
bulaşık yorulmadan tertemiz oluyor. Ürün 750 gram, 1,500 gram ve 6
kilogramlık ambalajlarda satışa sunuluyor.

TEŞEKKÜRLER PRİL..)

Çarşamba, Şubat 09, 2011

Cıvıl Cıvıl Bir Blog

Merhabalar,

Sizlere bugün cıvıl cıvıl,renkli,araştırmacı bir blogu paylaşmak istedim..Daha yeni olmasına rağmen, bana çok keyif veren bir blog..Sizlerde hemen bir göz atın isterseniz..

Salı, Şubat 08, 2011

Peynirli,Ç.Otlu,D.Kurulu Kek

Merhabalar,

Bugün, sizlerle canım Güleser'imin bizlere hazırladığı tuzlu kekini paylaşmak istedim..

Kek tam 5 çaylarına yakışır olup,damaklar da bırakacağı lezzetle favoriniz olabilir..Kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum..

Teşekkürler Güleser'ciğim..)

Domates kurulu ekmek

Malzemeler
3 yumurta
100 ml sıvı yağ (1 çay bardağı+ 1 yemek kaşığı)
100 ml süt (1 çay bardağı+ 1 yemek kaşığı)
2 yemek kaşığı çörek otu
1 kase küp küp doğranmış beyaz peynir
1 çay kaşığı tuz
150 gr kuru domates
180 gr un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Domates kurulu ekmek

Hazırlanışı

Beyaz peynirler küp küp doğranır.

Domates kuruları ikiye ayrılır.

Yumurtalar çırpılıp içersine süt ve sıvıyağ eklenip çırpılır.

Çörek otu tuz eklenip çırpılır.

Domates kuruları ve peynir eklenip kaşıkla karıştırılır.

Un,kabartma tozu eklenip karıştırılıp yağlanmış kalıba dökülür.

Isınmış fırında 175 c de yaklaşık 30 dk kadar pişirilir.
Domates kurulu ekmek

Ilık olarak servis edilir..

Servis edilirken domates,salatalık,sivri biberi unutmayınız lütfen!

Afiyetler olsun!

Pazartesi, Şubat 07, 2011

Limon Dolgulu Haşhaşlı Muffinler

Limonlu aromaları seviyorsanız mutlaka bu muffinleri denemelisiniz..Biz denedik ailecek ve dostlarla çok sevdik..

Muffinlerin, içersine koyduğum limonlu dolgular harika bir lezzet kattılar..Ayrıca, pişirdiğim pandispanyanın ara katlarına da limonlu dolgudan sürüp,üzerine guss dökünce de tamamen farklı lezzetli bir pasta oldu..Kim tadına baktıysa çok beğenmiş..

Mutlu Haftalar!

Limon dolgulu muffinler

Malzemeler
3 adet büyük yumurta
140 gr şeker
1 limon kabuğu rendesi ve suyu
minicik tuz
170 gr ekşi krema (ben yoğurt kullandım)
1 paket vanilya
120 gr eritilmiş tereyağ
2 yemek kaşığı haşhaş
1 paket kabartma tozu
400 gr un


Limonlu dolgu
2 limon kabuğu rendesi ve suyu
1 yumurta
40 gr tereyağ
50 gr şeker

Limonlu dolgunun hazırlanışı
yumurta bir kaba kırılıp çatalla çırpılır.
üzerine limon suyu,kabukları,şeker,tereyağ konulup benmari usulü karıştırılarak pişirilir.

Not:Ben 1 saate yakın benmari de pişirmeye çalıştım koyulaşmadı..Sonra 1 tatlı kaşığı un ekleyip tavada pişirdim ancak koyulaştı..Bilgilerinize..

Limon dolgulu muffinler

Hamurun hazırlanışı

Şeker ve limon kabuğu karıştırılıp şeker iyice nemlenir.

Yağ eritilip içersine limon suyu eklenip bekletilir.

Yoğurt içersine yumurtalar eklenip iyice çırpılır.

Un ve kabartma tozu elenir.

Yoğurtlu karışım şekere eklenip çırpılır.

Yağ eklenip çırpılır.

Haşhaş eklenip çırpılır.

Unlıu karışım 2 seferde eklenip çırpılır.

Limon dolgulu muffinler

Muffin kağıtları kalıba konulup içersine 1 yemek kaşığı dolusu karışım konulur.

Ortasına limonlu dolgudan 1 tatlı kaşığı konulup üzerine yine 1 yemek kaşığı hamur konulur.

Muffinler ısınmış fırında 175 c de yaklaşık 30 dk pişirilir.

Afiyetler olsun!!

Pazar, Şubat 06, 2011

Yardım Zamanı

Sevgili arkadaşlar, DERYA'cığımın eşi zor bir ameliyattan geçti,biliyorsunuz..Bu zor günlerinde manevi desteğimizin yanında maddi destek de gerekiyor..Bu konuda sizleri duyarlı olmaya çağırıyorum..Birlikten kuvvet doğar her zaman..Bizler için küçük olan meblağlar birikerek onların bir derdine çare olur..Lütfen duyarlı olup bu zor günlerinde onlara yardım eli uzatalım..Derya'm,öyle gönlü güzel bir insan ki,kesinlikle sıkıntılarını paylaşmayan,ama herkesin yardımına koşan bir melek..Bundan sonrası bizlere kalmış arkadaşlar..

Hesap Bilgisi:
Derya Sezgin
Garanti Bankası Adana İnönü Caddesi
Şubesi:715-6621504


IBAN:TR52 0006 2000 7150 0006 6215 04


Çok teşekkürler sevgili arkadaşlar,dostlar..

Cumartesi, Şubat 05, 2011

Easyfood Hazır Doğal Lezzetler

Özenle seçilmiş tamamen doğal malzemelerden üretilen birbirinden lezzetli hazır yemekleri, tatlıları ve yemeğe yardımcı ürünleri sayesinde yemek derdinizi sona erdiren Easyfood ile hayat size kalıyor.

2222

Türkiye’de bir ilk olan ve İ.T.Ü Kimya Metalürji Fakültesi Gıda Bölümü’yle yapılan iki yıllık AR-GE çalışmaları sonucu geliştirilen özel bir üretim yöntemi ile hazırlanan Easyfood’un “hazır yemek” ve “hazır tatlılarının” yanı sıra yemek yaparken “vakit kazandıran” etleri, haşlanmış bakliyatları ve yemek pişirme sosları bulunuyor.

Özenle seçilmiş doğal malzemelerle, hijyenik koşullarda üretilen Easyfood, tanıdık lezzetleri en doğal, en taze haliyle size ulaştırıyor. Üstelik çok özel bir sterilizasyon ve vakum teknolojisiyle üretilen Easyfood, buzdolabına gerek kalmadan tazeliğini uzun süre korur.

Easyfood ürünleri; %100 doğal olup, mevsiminde toplanmış sebze ve meyvelerin besin değeri korunarak kendi öz suyuyla pişirildiğinden, pratik olmasının yanı sıra aynı zamanda çok da sağlıklı ve lezzetli… Üstelik bunun için üretim standardı, sürekli kalite ve gıda güvenliği anlayışı ile değişmeyen lezzet garantisi bulunuyor.

1111

Easyfood İle Zaman Kazanın!

Isıtmak Yeterli! Easyfood zeytinyağlı ve tatlı çeşitleri ambalajı açıldığı anda tüketime hazır olmakla birlikte, diğer Easyfood “Hazır Yemek Ürünleri” tencerede ya da mikrodalga fırında ısıtılarak 2 – 4 dakika arasında yenmeye hazır hale geliyor.

33333

Saatlerce Süren Ön Hazırlık Derdine Son! Easyfood “Haşlanmış Ürünleri”; herhangi bir bakliyat yemeği için 8-10 saat önce karar verme, ürünü ıslatarak bekletme, haşlama, pişirme aşamaları için harcayacağınız zaman kaybından sizi kurtarıyor.

Etli Yemekler Bile Kısa Zamanda Hazır! Easyfood “Etleri” ile etli yemeklerin hazırlanma ve pişme süresi kısalıyor.

Artık Soymaya, Doğramaya Elveda! Easyfood “Yemek Pişirme Sosları” ise malzemenin yıkanması, soyulması, doğranması, baharatlarının katılması ve kavrulması işlemlerini sizin yerinize yaparak, hayatınızı kolaylaştırıyor.

Misafir Ağırlamak Çok Kolay! Easyfood; 2 kişilik olan 400 gramlık ambalajının yanı sıra 1 ve 2 kiloluk farklı boyları ile misafir ağırlamanız için de kolaylık sağlıyor.

4444

Easyfood ürünlerini Metro, Migros, Macro ve Tansaş satış noktalarından satın alabilirsiniz. Daha detaylı bilgiye www.easyfood.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Cuma, Şubat 04, 2011

Tarte Tatin

Sizlerle,canım Güleser'imin bizler için hazırladığı nefis Tarte Tatini paylaşmak istedim..Mutlaka sizler de hemen deneyip tadına bakın derim..Bu nefis lezzetten kendinizi mahrum bırakmayınız..Kalıbınız varsa mutlaka onun içersinde yapın,borcam da yapılanlar bu kadar nefis olmuyor zira..

İyi hafta sonları diliyorum..

Tarte tatin

Malzemeler
12 adet golden elma
minicik tarçın (eklenmezse daha iyi olur)
125 gr tereyağ
120 gr şeker
6 yaprak kare milföy

Tarte tatin

Hazırlanışı

Tarte tatin kalıbına şeker,yağ konulup ocak üzerinde kısık ateşte karamel olana dek kaynatılır..Yanmaması ve renginin kararmasına özellikle dikkat edilmelidir.

Elmaların kabukları soyulup, ortaları kabak oyacağıyla çıkartılıp,ortadan ikiye kesilir.

Dilimler sırt sırta tepsiye dizilip 25-30 dk ateşte köpürene dek kaynatılır.

İyice soğuduktan sonra bir gece bekletilir.Bekletmesniz de olur arkadaşlar..Biz bekleyince daha lezzetli olduğunu düşündüğümüz için öyle yazdım..Size kalmış..

6 adet milföy hamuru yoğrulup merdane ile açılıp elmaların üzerine döşenir.Kenarlarında ki fazlalıklar bıçak yardımı ile kesilip 25 dk 150 c de yaklaşık 25 dk kadar pişirilir.

Çok fazla soğumadan servis tabağına alınır.

Servis ederken, mutlaka 1 kaşık krema ile sunmayı unutmayınız..

Tarte tatin

Afiyet olsun!

Tarte tatin kalıbım

Not:Kalıbım Williams Sonoma'dan..Tarte Tatin bu kalıbın aynısında yapılmıştır..Bilgilerinize!!