Perşembe, Aralık 22, 2011

Kekler

Merhabalar,

Bugün sizlere aynı kalıpla pişirdiğim 2 farklı kek paylaşıyorum..

Fındıklı keki,hemşirelere,elmalı keki de geçen h.sonu kızlara pişirmiştim.Dün hepsi tek tek teşekkür edip,kekin şekline hayran kaldıklarını söylediler..Hatta içlerinden bir kaçı hayatımda yediğim en lezzetli kek diye eklemeden geçmedi..O üzüntü arasında ne iyi geldi bana..)

Keki,paylaşmaya hiç zamanım yoktu ama benim sabırsız arkadaşım flickr'ı açıp göremediği için yayımlamak zorunda kaldım..İnşallah merakını gidermişindir tatlım..)Görebildin mi aşkım aşkım??

Fındıklı Muzlu Kek

Malzemeler
4 yumurta
1/2 su bardağı şeker
1 paket vanilya
75 gr tereyağ
minicik tuz
1/2 portakal suyu
1 ajda bardağı yoğurt ve varsa suyu
varsa portakal aroması yoksa 2 yemek kaşığı kabuğunun rendesi
1/2 su bardağı kavrulmuş bıcakla kesilmiş fındık
1 adet olgun bıcakla kesilmiş muz
1 çay bardağı fildişi damla çikolata (kıyılmış da olabilir)
2 yemek kaşığı nişasta
1,5 su bardağına yakın un
kabartma tozu

Hepsi sırasına göre teker teker eklenip çırpılıp yağlanmış kek kalıbına dökülüp
ısınmış fırında yaklaşık 35 dk kadar pişirilir.

Afiyetler olsun,ağız tadınız bozulmasın..AMİN!!

Fındıklı Muzlu Kek


Elmalı Kek
4 yumurta
1/2 su bardağı şeker
1 paket vanilya şekeri
minicik tuz
1/2 limon suyu ve 1 limon kabuğu rendesi
75 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 paket krema
alabildiği kadar un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Arası için: 2 adet elma,limon suyu,tarçın,fındık

Hazırlanışı
Malzemeler sırasına göre çırpılıp yağlanmış kek kalıbına yarısı dökülür.

Ortasına tarçınla karıştırılmış 2 elma rendesi konulup üzerine bıçakla kesilmiş çiğ fındıklar serpiştirilir.

Tepelerine de kalan hamur dökülüp ısınmış fırında yaklaşık 35 dk kadar pişirilir.

Elmalı Kek

Fırından çıktıktan sonra tel üzerinde havalandırılıp tepesine çok hafif p.şekeri serpiştirilir.Ben ayrıca çikolata da yerleştirdim tepelerine..)

Kalıp
Kalıbımın Markası Chicago Metallic'dir arkadaşlar..
Kalıp

15 yorum:

  1. Sevgili Gül,
    Sana ne diyeyim ki... Her yaptığın şey başka bir güzel oluyor. Şimdi de böylesine şahane bir kek. Yiyenlere afiyet olsun diyorum ve tüm yaşamın güzelliklerle dolsun diliyorum. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Keklerin hep güzel, kalıpların ayrı güzel. Ellerine sağlık yüreği daha da güzel Gül'üm... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Gülüm yine harika kalıplarınla harika kekler, ellerine sağlık canım.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Sen bu kadar kalıbı mutfakta nereye saklıyorsun arkadaşım:)

    YanıtlaSil
  5. Kalıp çok güzelmiş, kekler de çok nefis görünüyor, ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  6. çokk merak ediyordum nasıl olur diye herzamanki gibi '''kusursuz''''
    Eline sağlık
    Sağlıklı günler diliyorum canım
    Esma

    YanıtlaSil
  7. Öncelikle geçmiş olsun.
    Keklere gelince... tek kelimeyle harika.
    eline sağlık.

    YanıtlaSil
  8. merhaba ben kek yapıyorum ama keklerım dağılarak cıkıyor ne yapmam gerekıyor saolun.

    YanıtlaSil
  9. kaliba bayildim ama keke daha çok :) ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  10. Adsız arkadaş,ya ununu az ekliyorsunuz ya da az pişiriyorsunuz..Kek yaptığınız da bunlara dikkat ederseniz iyi olur..Bir de kalıbınız da sorun olabilir mi acaba?Hepsi birer etken çünkü..

    YanıtlaSil
  11. Gül hanım
    Her iki kekten de bir parça alabilirmiyim ?
    Çünkü her zaman ki gibi nefis bir şey yaratılmış
    Sevgiler
    iyi hafta sonları

    YanıtlaSil
  12. Sayfanızı her ziyaret ettiğimde kendimden geçiyorum.
    Süpersiniz, ellerinize sağlık:)))

    YanıtlaSil
  13. Gülümser abla kalıbına bayıldım nerden aldın? Bana da alırmısın ablam? Nazlı

    YanıtlaSil
  14. kek süper gorunuyor kalıba bayıldım dogrusu ellerınıze sağlık

    YanıtlaSil
  15. Gül bu kek muhteşem! Kesinlikle benimde yediğim en lezzetli kek! En kısa zamanda bende bloğumda yayınlamak istiyorum ellerine saglık! Harikasin ;)

    YanıtlaSil