Merhabalar,
Bugün sizlere aynı kalıpla pişirdiğim 2 farklı kek paylaşıyorum..
Fındıklı keki,hemşirelere,elmalı keki de geçen h.sonu kızlara pişirmiştim.Dün hepsi tek tek teşekkür edip,kekin şekline hayran kaldıklarını söylediler..Hatta içlerinden bir kaçı hayatımda yediğim en lezzetli kek diye eklemeden geçmedi..O üzüntü arasında ne iyi geldi bana..)
Keki,paylaşmaya hiç zamanım yoktu ama benim sabırsız arkadaşım flickr'ı açıp göremediği için yayımlamak zorunda kaldım..İnşallah merakını gidermişindir tatlım..)Görebildin mi aşkım aşkım??
Malzemeler
4 yumurta
1/2 su bardağı şeker
1 paket vanilya
75 gr tereyağ
minicik tuz
1/2 portakal suyu
1 ajda bardağı yoğurt ve varsa suyu
varsa portakal aroması yoksa 2 yemek kaşığı kabuğunun rendesi
1/2 su bardağı kavrulmuş bıcakla kesilmiş fındık
1 adet olgun bıcakla kesilmiş muz
1 çay bardağı fildişi damla çikolata (kıyılmış da olabilir)
2 yemek kaşığı nişasta
1,5 su bardağına yakın un
kabartma tozu
Hepsi sırasına göre teker teker eklenip çırpılıp yağlanmış kek kalıbına dökülüp
ısınmış fırında yaklaşık 35 dk kadar pişirilir.
Afiyetler olsun,ağız tadınız bozulmasın..AMİN!!
Elmalı Kek
4 yumurta
1/2 su bardağı şeker
1 paket vanilya şekeri
minicik tuz
1/2 limon suyu ve 1 limon kabuğu rendesi
75 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 paket krema
alabildiği kadar un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Arası için: 2 adet elma,limon suyu,tarçın,fındık
Hazırlanışı
Malzemeler sırasına göre çırpılıp yağlanmış kek kalıbına yarısı dökülür.
Ortasına tarçınla karıştırılmış 2 elma rendesi konulup üzerine bıçakla kesilmiş çiğ fındıklar serpiştirilir.
Tepelerine de kalan hamur dökülüp ısınmış fırında yaklaşık 35 dk kadar pişirilir.
Fırından çıktıktan sonra tel üzerinde havalandırılıp tepesine çok hafif p.şekeri serpiştirilir.Ben ayrıca çikolata da yerleştirdim tepelerine..)
Kalıbımın Markası Chicago Metallic'dir arkadaşlar..
Sevgili Gül,
YanıtlaSilSana ne diyeyim ki... Her yaptığın şey başka bir güzel oluyor. Şimdi de böylesine şahane bir kek. Yiyenlere afiyet olsun diyorum ve tüm yaşamın güzelliklerle dolsun diliyorum. Sevgiler...
Keklerin hep güzel, kalıpların ayrı güzel. Ellerine sağlık yüreği daha da güzel Gül'üm... Sevgiler...
YanıtlaSilGülüm yine harika kalıplarınla harika kekler, ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilSevgiler..
Sen bu kadar kalıbı mutfakta nereye saklıyorsun arkadaşım:)
YanıtlaSilKalıp çok güzelmiş, kekler de çok nefis görünüyor, ellerinize sağlık..
YanıtlaSilçokk merak ediyordum nasıl olur diye herzamanki gibi '''kusursuz''''
YanıtlaSilEline sağlık
Sağlıklı günler diliyorum canım
Esma
Öncelikle geçmiş olsun.
YanıtlaSilKeklere gelince... tek kelimeyle harika.
eline sağlık.
merhaba ben kek yapıyorum ama keklerım dağılarak cıkıyor ne yapmam gerekıyor saolun.
YanıtlaSilkaliba bayildim ama keke daha çok :) ellerine saglik canim
YanıtlaSilAdsız arkadaş,ya ununu az ekliyorsunuz ya da az pişiriyorsunuz..Kek yaptığınız da bunlara dikkat ederseniz iyi olur..Bir de kalıbınız da sorun olabilir mi acaba?Hepsi birer etken çünkü..
YanıtlaSilGül hanım
YanıtlaSilHer iki kekten de bir parça alabilirmiyim ?
Çünkü her zaman ki gibi nefis bir şey yaratılmış
Sevgiler
iyi hafta sonları
Sayfanızı her ziyaret ettiğimde kendimden geçiyorum.
YanıtlaSilSüpersiniz, ellerinize sağlık:)))
Gülümser abla kalıbına bayıldım nerden aldın? Bana da alırmısın ablam? Nazlı
YanıtlaSilkek süper gorunuyor kalıba bayıldım dogrusu ellerınıze sağlık
YanıtlaSilGül bu kek muhteşem! Kesinlikle benimde yediğim en lezzetli kek! En kısa zamanda bende bloğumda yayınlamak istiyorum ellerine saglık! Harikasin ;)
YanıtlaSil