Pazar, Ekim 16, 2011

Apfelkuchen / Elmalı Kek

Merhabalar,

Hafta sonu arkadaşıma giderken yapıp götürdüğüm elmalı nefis kekimi paylaşmak istedim sizlerle..

Hepinize güzel bir hafta diliyorum..

Not:Arkadaşlar,ben yorum yazmama kararı aldım ve sizlerin de bu kararıma saygı göstermenizi rica ediyorum..

Kek

Malzemeler
4 yumurta
1/2 su bardağı şeker
minicik tuz
vanilya ekstresi
75 gr oda sıcaklığında tereyağ
1/2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı tiramisu aroması
1/2 su bardağı fındık tozu
3-4 damla limon aroması
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı un

arası için 2 adet elma rendesi

Kek

Hazırlanışı

Malzemeler sırasına göre eklenip çırpılır.

Kalıp yağlanıp hamurun yarısı içersine dökülür.

Üzerine elma rendeleri konulup kalan hamur üzerine dökülür.

Masaya 1-2-3 defa vurulup 175c de yaklaşık 35 dk pişirilir.

Kek

Kek ılındıktan sonra telin üzerinde havalandırılıp pudra şekeri serpiştirilir.

Afiyetler olsun..

15 yorum:

  1. ne de güzel görünüyor. ellerine sağlık.

    Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Molto buono grazie !
    Ciao

    YanıtlaSil
  3. Her zamanki gibi harika görünüyor. Kesinlikle çok lezzetlidir canım.
    Ellerine sağlık.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Canım benim nefis keklerin iştahımı kabarttı.Ellerine sağlık,
    Öpüldün..

    YanıtlaSil
  5. Harika bir kek olmus, ellerine saglik canim.

    YanıtlaSil
  6. mmmm:))
    bu yemelere nasıl kıyılırr Gül ablacımm:)
    ben sere doyamadım inanın...
    bayılıyorum sizin bu kek kalıplarınıza:)
    afiyetle ve muhabbetle tüketin bu şaheseri:)
    Gönül dolusu sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. gülcüm
    o kekten bir dilimde izmir e gönderirmisin.
    bayılırım elmalı keklere

    leyla nurhan

    YanıtlaSil
  8. pasta gayet güzel görünüyorda neden şekli yahudi sembolü olan siyon yıldızı?

    YanıtlaSil
  9. Canım Meleğim her zaman ki gibi muhteşem olmuş.Ne kadar güzel görü
    nüyor kesip yemeye kıyamam ellerine
    sağlık kocaman kocaman öpüyorum.

    YanıtlaSil
  10. Adsız kişileri artık kaale bile almıyorum,üzgünüm!

    YanıtlaSil
  11. Bayılırımmmm.
    Ellerine emeğine sağlık. Sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Gül,
    Her zamanki gibi çok güzel bir lezzet daha sunmuşsun. Ellerin dert görmesin. Eminim ki, zamanı gelince tüm İstanbul bu harika lezzetleri tadacak ve vazgeçmeyecek. Başarılarının devamını dilerim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Gül'cüğüm görüntüler mükemmel, kimbilir tatları nasıldır... Elmalı kek yıldız kekle aynı şey mi?
    Üzümlü pastaya manken olan Zeytin'e de bayıldım. Serseri şey, o ne oturuş öyle.

    YanıtlaSil
  14. o kadar iştah açıcı görünüyorki... hemen yapmak lazım ..sevgiler ellerime sağlık

    YanıtlaSil
  15. Kekler harika gözüküyor ellerinize sağlık, sevgiler dostçakalın

    YanıtlaSil