Çarşamba, Eylül 07, 2011

Peynirli Ekmek

Merhabalar,

Öncelikle beni takip eden sevgili izleyicilerin ve tüm dostların geçmiş Şeker Bayramlarını kutluyorum.

Bugün sizlerle Trabzon'da apar topar 10 dk da hazırladığım peynirli ekmeğimi paylaşmak istedim.Ekmek,bol tahıllı olsaydı çok daha güzel olacaktı.İçinizden bilenleriniz vardır belki,Trabzon'da ekmekler ekşi maya hamurundan yapıldığı için biraz sert olurlar.Buradakiler gibi sütlü ekmekten olmuş olsaydı çok daha lezzetli olacağını düşünüyordum..Ayrıca eriyen peynir özellikle tercih edilmelidir.Benim kullandığım peynirler farklı olup,minik minik kesildiğinden bu şekil oldular..Denemek isteyenler olursa bu hususları göz önünde bulundururlarsa sevinirim..

Ekmeği fırına vermeden önce üzerine 1 adet ince kıyılmış yeşil biber serpiştirirlerse çok daha güzel olacaktır.Unutmadan peynirleri eklerken aralıklarla pastırma veya salam da ekleyebilirsiniz,tercih sizlerin.. Pazar kahvaltılarınızın vazgeçilmesi olabilir bu ekmek..))

Peynirli Ekmek

Malzemeler
1 adet ekmek
eriyen peynir
tereyağ
1 adet sivri biber

Peynirli Ekmek

Hazırlanışı

Ekmeğin tabanı düz (ayrılmayacak) kalacak şekilde dilimlenir.

Uzunlamasına da parmak genişliğinde kesilir.

Aralarına parmak uzunluğunda kesilmiş peynirler konulur.

Üzerine eritilmiş tereyağ bolca gezdirilip biber serpiştirilip fırına verilir.

Peynirleri eriyene kadar fırında bekletilip çıkartılır.

Sıcak sıcak servis edilir.

Peynirli Ekmek

Afiyetler olsun..

31 yorum:

  1. Canım Meleğim seninde geçmiş bayra
    mın mübarek olsun arayamadım kusuru
    ma bakma olurmu.Ekmek muhteşem senin gibi ellerine sağlık kocaman
    öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Gül,
    Anlaşılan bayramda Trabzon'a gittin. Memleketin havasını teneffüs etmek mutlaka çok keyifli olmuştur. Fakat böyle ekmekler yapılıp yenilirse de, herhalde kilo sorunlarını da beraber getirecektir. Hadi hayırlısı... Ben de senin ve tüm sevdiklerinin geçmiş bayramını kutlar, başarı, sağlık ve mutluluklar dilerim.
    Kont

    YanıtlaSil
  3. hamurundan peynirli ve sarmısaklı ekmekleri daha çok seviyorum... ama sizin yaptığınızda pratik ve leziz görünüyor ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. canım seninde geçmiş bayramın kutlu olsun...ekmek varya muhteşem olmuş ellerine sağlık canımmm...
    bende buna benzer bir tarif yapıyorum tereyağı yerine sızma zeytinyağının içine kekik sarımsak az pulbiber ekleyip çırpıyorum.önce ekmek dilimlerinin arasına bolca kaşıkla gezdiriyorum sonrada senin yaptığın gibi kaşar ve ince kesilmiş domates dilimleri....öyle güzel oluyorki yanında demli çay...gelde yeme o mis kokusuda yokmu...
    yarın sabah tereyağlısını da deniyeceğim senin tarifle...
    güzel gönlüne sağlık.öperim tatlı yanacıklarından kocaman kocamn...sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. Canim arkadasim benim.... Ne kadar özledim seni, sesini ve muhabbetini.... Senin de gecmis bayramini kutluyor, ellerine saglik diyerek tatli yanaklarindan öpüyorum....

    YanıtlaSil
  6. nefiss görünüyor gerçektenn gül ablacım:)
    ellerinize sağlık...
    bende kutlarım geçmiş bayramınızı..
    sevdiklerinizle birlikte nicelerine kavuşmanız dileği ile...
    saygılar...

    YanıtlaSil
  7. canım özlettin kendini.sayfan çok şık olmuş bu arada.ve tarife bayıldım not aldım yapsam eşim kesin bayılır.ellerine saglık

    YanıtlaSil
  8. nefis görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  9. İlginç bir yöntem, mutlaka deneyeceğim, kahvaltılarda nefis olur eminim, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Canim ellerine saglik hic denemedim ama satin sarimsakli tere yagli bagedlerden aldim afiyetler olsun nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  11. ben de geçmiş bayramını kutluyorum canım.ekmek süper.en kısa zamanda denecektir.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  12. ben de geçmiş bayramını kutluyorum canım.ekmek süper.en kısa zamanda denecektir.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  13. Çok kolay ve leziz görünüyor. Aile boyu tost gibi. Pazar günü denemek lazım.

    YanıtlaSil
  14. Hoş geldiniz...
    Sessizce gittiniz merak ettim doğrusu...
    Ekmek çok pratik olmuş denemeye değer
    Sevgiyle kalın....
    Esma

    YanıtlaSil
  15. mmm harika görünüyorrr tam benlik bu ekmek ,(yiyemesemde:)
    geçmiş bayramın kutlu olsun gülüm,anneciğin ve babacığın ellerinden öpüyorum..keşke trabzona giderken bana da uğrasaydın ..özledim seni kardeşciğim,çok öpüyorum...

    YanıtlaSil
  16. ohhh mis gibi ellerine sağlık ekmek nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  17. offf offf arkadaşım nefisss gözükmekte bende bayat ekmekleri hazırlıyorum bu şekilde,mikro dalgada 1dak.hazır oluveriyor,çok da lezzetli.

    ellerine sağlık.

    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  18. of ki ne offf süper ya
    ellerine sağlık gülüm

    YanıtlaSil
  19. tadına bakan şanslılardan biri de bendim,şahaneydi:):)vildan

    YanıtlaSil
  20. Yabancı bir blogda görüp uzun zamandır deniyeyim demiştim ama bir türlü kısmet olmamıştı ellerinize sağlık güzel olduğuna göre en kısa zamanda denemem lazım:)))

    YanıtlaSil
  21. Yeni temanızıda sağlıklı güzel paylaşımlarda kullanın inşallah:)))

    YanıtlaSil
  22. Ohh yemede yanında yat ne kadar lezzetli görünüyor...Ellerinize sağlık.=))

    YanıtlaSil
  23. Bizim de bu sabha icin ekmegin arasian tereyagi koyup firinlamak vardi gundemimizde, simdi sizin yazinizi gordum! evdde uygun peynir ounca mutlaka denemeliyim!
    Iyi gunlerrr

    YanıtlaSil
  24. Merhabalar,
    Elinize emeğinize sağlık,hiç düşünmemiştim ekmeği böyle fırına vermeyi,çok güzel bir düşünce.
    pratik ve nefis bir kahvaltılık ekmek olduğuna eminim.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  25. Bir Pazar sabahı kahvaltıda değişik ne yapsa diye düşünürken bu tarifinize rastladım.Şimdi hemen mutfağa bu lezzeti hayata geçirmeye :)

    YanıtlaSil
  26. bu ne guzel bir goruntu boyleee
    ellerien saglik canim
    Sevgiler
    Sefa

    YanıtlaSil
  27. canım Gülüm seninde geçmiş bayramın kutlu olsun :) pazar sabahına yapacağım görüntü muhteşem ;)

    YanıtlaSil
  28. harika görünüyorr :) soğutmadan yemek lazım ellerinize ve fikrinize sağlık çok orjinal olmuş :)

    YanıtlaSil
  29. çok farklı bir sunum

    YanıtlaSil
  30. Sevgili Gül üm. rutin bakaıyorken bu ekmek karşısında apışıp kaldım tabiri caizse bu ne kadar güzel bir şey olmuş böyle vallahi bunu en kısa amanda sabah kahvaltısına yapacağım.. yaptığın her tarif senin kadar tatlı, eline gönlüne sağlık...

    YanıtlaSil