Merhabalar,
Öncelikle beni takip eden sevgili izleyicilerin ve tüm dostların geçmiş Şeker Bayramlarını kutluyorum.
Bugün sizlerle Trabzon'da apar topar 10 dk da hazırladığım peynirli ekmeğimi paylaşmak istedim.Ekmek,bol tahıllı olsaydı çok daha güzel olacaktı.İçinizden bilenleriniz vardır belki,Trabzon'da ekmekler ekşi maya hamurundan yapıldığı için biraz sert olurlar.Buradakiler gibi sütlü ekmekten olmuş olsaydı çok daha lezzetli olacağını düşünüyordum..Ayrıca eriyen peynir özellikle tercih edilmelidir.Benim kullandığım peynirler farklı olup,minik minik kesildiğinden bu şekil oldular..Denemek isteyenler olursa bu hususları göz önünde bulundururlarsa sevinirim..
Ekmeği fırına vermeden önce üzerine 1 adet ince kıyılmış yeşil biber serpiştirirlerse çok daha güzel olacaktır.Unutmadan peynirleri eklerken aralıklarla pastırma veya salam da ekleyebilirsiniz,tercih sizlerin.. Pazar kahvaltılarınızın vazgeçilmesi olabilir bu ekmek..))
Malzemeler
1 adet ekmek
eriyen peynir
tereyağ
1 adet sivri biber
Hazırlanışı
Ekmeğin tabanı düz (ayrılmayacak) kalacak şekilde dilimlenir.
Uzunlamasına da parmak genişliğinde kesilir.
Aralarına parmak uzunluğunda kesilmiş peynirler konulur.
Üzerine eritilmiş tereyağ bolca gezdirilip biber serpiştirilip fırına verilir.
Peynirleri eriyene kadar fırında bekletilip çıkartılır.
Sıcak sıcak servis edilir.
Afiyetler olsun..
Canım Meleğim seninde geçmiş bayra
YanıtlaSilmın mübarek olsun arayamadım kusuru
ma bakma olurmu.Ekmek muhteşem senin gibi ellerine sağlık kocaman
öpüyorum.
Sevgili Gül,
YanıtlaSilAnlaşılan bayramda Trabzon'a gittin. Memleketin havasını teneffüs etmek mutlaka çok keyifli olmuştur. Fakat böyle ekmekler yapılıp yenilirse de, herhalde kilo sorunlarını da beraber getirecektir. Hadi hayırlısı... Ben de senin ve tüm sevdiklerinin geçmiş bayramını kutlar, başarı, sağlık ve mutluluklar dilerim.
Kont
hamurundan peynirli ve sarmısaklı ekmekleri daha çok seviyorum... ama sizin yaptığınızda pratik ve leziz görünüyor ellerinize sağlık...
YanıtlaSilcanım seninde geçmiş bayramın kutlu olsun...ekmek varya muhteşem olmuş ellerine sağlık canımmm...
YanıtlaSilbende buna benzer bir tarif yapıyorum tereyağı yerine sızma zeytinyağının içine kekik sarımsak az pulbiber ekleyip çırpıyorum.önce ekmek dilimlerinin arasına bolca kaşıkla gezdiriyorum sonrada senin yaptığın gibi kaşar ve ince kesilmiş domates dilimleri....öyle güzel oluyorki yanında demli çay...gelde yeme o mis kokusuda yokmu...
yarın sabah tereyağlısını da deniyeceğim senin tarifle...
güzel gönlüne sağlık.öperim tatlı yanacıklarından kocaman kocamn...sevgilerimle...
Canim arkadasim benim.... Ne kadar özledim seni, sesini ve muhabbetini.... Senin de gecmis bayramini kutluyor, ellerine saglik diyerek tatli yanaklarindan öpüyorum....
YanıtlaSilnefiss görünüyor gerçektenn gül ablacım:)
YanıtlaSilellerinize sağlık...
bende kutlarım geçmiş bayramınızı..
sevdiklerinizle birlikte nicelerine kavuşmanız dileği ile...
saygılar...
canım özlettin kendini.sayfan çok şık olmuş bu arada.ve tarife bayıldım not aldım yapsam eşim kesin bayılır.ellerine saglık
YanıtlaSilnefis görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilİlginç bir yöntem, mutlaka deneyeceğim, kahvaltılarda nefis olur eminim, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilCanim ellerine saglik hic denemedim ama satin sarimsakli tere yagli bagedlerden aldim afiyetler olsun nefis görünüyor.
YanıtlaSilben de geçmiş bayramını kutluyorum canım.ekmek süper.en kısa zamanda denecektir.ellerine sağlık.
YanıtlaSilben de geçmiş bayramını kutluyorum canım.ekmek süper.en kısa zamanda denecektir.ellerine sağlık.
YanıtlaSilÇok kolay ve leziz görünüyor. Aile boyu tost gibi. Pazar günü denemek lazım.
YanıtlaSilHoş geldiniz...
YanıtlaSilSessizce gittiniz merak ettim doğrusu...
Ekmek çok pratik olmuş denemeye değer
Sevgiyle kalın....
Esma
mmm harika görünüyorrr tam benlik bu ekmek ,(yiyemesemde:)
YanıtlaSilgeçmiş bayramın kutlu olsun gülüm,anneciğin ve babacığın ellerinden öpüyorum..keşke trabzona giderken bana da uğrasaydın ..özledim seni kardeşciğim,çok öpüyorum...
ohhh mis gibi ellerine sağlık ekmek nefis görünüyor
YanıtlaSilofff offf arkadaşım nefisss gözükmekte bende bayat ekmekleri hazırlıyorum bu şekilde,mikro dalgada 1dak.hazır oluveriyor,çok da lezzetli.
YanıtlaSilellerine sağlık.
sevgilerimle...
of ki ne offf süper ya
YanıtlaSilellerine sağlık gülüm
tadına bakan şanslılardan biri de bendim,şahaneydi:):)vildan
YanıtlaSilYabancı bir blogda görüp uzun zamandır deniyeyim demiştim ama bir türlü kısmet olmamıştı ellerinize sağlık güzel olduğuna göre en kısa zamanda denemem lazım:)))
YanıtlaSilYeni temanızıda sağlıklı güzel paylaşımlarda kullanın inşallah:)))
YanıtlaSilOhh yemede yanında yat ne kadar lezzetli görünüyor...Ellerinize sağlık.=))
YanıtlaSilBizim de bu sabha icin ekmegin arasian tereyagi koyup firinlamak vardi gundemimizde, simdi sizin yazinizi gordum! evdde uygun peynir ounca mutlaka denemeliyim!
YanıtlaSilIyi gunlerrr
Merhabalar,
YanıtlaSilElinize emeğinize sağlık,hiç düşünmemiştim ekmeği böyle fırına vermeyi,çok güzel bir düşünce.
pratik ve nefis bir kahvaltılık ekmek olduğuna eminim.
Sevgilerimle...
Bir Pazar sabahı kahvaltıda değişik ne yapsa diye düşünürken bu tarifinize rastladım.Şimdi hemen mutfağa bu lezzeti hayata geçirmeye :)
YanıtlaSilbu ne guzel bir goruntu boyleee
YanıtlaSilellerien saglik canim
Sevgiler
Sefa
canım Gülüm seninde geçmiş bayramın kutlu olsun :) pazar sabahına yapacağım görüntü muhteşem ;)
YanıtlaSilharika görünüyorr :) soğutmadan yemek lazım ellerinize ve fikrinize sağlık çok orjinal olmuş :)
YanıtlaSilçok farklı bir sunum
YanıtlaSilSevgili Gül üm. rutin bakaıyorken bu ekmek karşısında apışıp kaldım tabiri caizse bu ne kadar güzel bir şey olmuş böyle vallahi bunu en kısa amanda sabah kahvaltısına yapacağım.. yaptığın her tarif senin kadar tatlı, eline gönlüne sağlık...
YanıtlaSilFarklı bir tarif
YanıtlaSil