Çarşamba, Temmuz 27, 2011

Kokosflockenkuchen vom Blech / Tepside Hindistan Cevizli Pasta

Arkadaşlar Sizlere Bu Pastayı Şiddetle Tavsiye Ediyorum.. Kuzenlerim Trabzon'dan gelmeden bir gün önce arayıp pasta,kek siparişi verdiler bana..Harıl harıl bu pastayı,çikolatalı keki ve limonlu keki pişirmiştim..Pişirdiğim an pasta ve keklerin yarıları anında kısmetlilerine ulaştı,kalanlarını da ertesi gün kuzenlerim afiyetle yediler..

Kuzenim, hindistan cevizli pastanın tadına önceden tesadüfen bakmıştı,o günden beri de bu pastayı ister benden.İyi ki pişirip hazırlamışım,büyük bir keyifle pastayı midesine indirdi..Diğer kuzenler de kekleri ikişer üçer yuttular..)

Kısaca,son iki gündür bu pasta konuşulur oldu evimizde ve binamızda..Bu sıcak günlerde denemenizi özellikle tavsiye ederim..

Not:Pastanın h.cevizli kısmını hazırlarken, kocaman bir h.cevizi kavanozu anneciğin elinden düşüp tuzla buz oldu..Göze inanırmısınız bilemiyorum,fakat biz çok inanırız ve her defasında da başımıza gelmedik kalmaz..)

Ananaslı Pasta

Malzemeler
1-Tabanı için
175 gr oda sıcaklığında tereyağ
125 gr şeker
1 paket vanilya şekeri
1 yumurta
minicik tuz
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Tüm malzeme yoğrulup ele yapışmayan bir hamur elde edilip tepsiye döşenir.

Ananaslı Pasta

Ortası için gerekli malzemeler
750 gr süzme yoğurt
1 küçük kutu krema
1,5 çay bardağı şeker
1 paket vanilya şekeri
2 yumurta
1 paket hindistan cevizli puding
4-5 dilim ananas

Hazırlanışı
Krema,vanilya,şeker yoğunluk kazanıncaya kadar çırpılır.Yumurtalar eklenip çırpılır.
Puding,s.yoğurt eklenip çırpılıp hamurun üzerine dökülür.
Ananaslar parçalara ayrılıp karışımın üzerine serpiştirilir.
Not:Ananası sevmeyen arkadaşlar,mandalina konservesi veya kayısı konservesi ekleyebilirler..

Ananaslı Pasta


3-Tepesi için
250 gr h.cevizi (Amerika'dan gelen h.cevizini kullanmıştım)
100 gr şeker
75 gr tereyağ karıştırılıp yoğrulur ve karışımın üzerini kaplayacak şekilde serpiştirilir.
175c de yaklaşık 60 dk pişirilir.Üzerinin hemen yanmaması için yağlı kağıt serebilirsiniz.
Dilimlemesini üzerinden 3-4 saat geçmeden kesmeyiniz.Hatta bir gece bekletirseniz çok iyi olur.Şimdiden afiyetler olsun arkadaşlar..!

Ananaslı Pasta

Not:Pastayı 1 gece buzdolabında bekletip kestim bu sefer..

26 yorum:

  1. selamlar
    senin kuzenlerin yerinde olup iki dilim mideye indirmek vardi dogrusu :)) ellerine saglik canim her zamanki gibi süper sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Minicikte ben yiyebilir miyim ?:-)...
    Sizin eliniz çok lezzetli eminim çok güzel olmuştur.....
    Sevgiler
    Esma

    YanıtlaSil
  3. kuzenlere afiyetler olsun gülcüm...
    en kısa sürede deneyeceğim.yalnız konserve değilde taze şeftali kullansam sorun olurmu...yada şeftaliyi hafifçe az şekerle pişirip kullansam...
    güzel bir gün olsun.öptüm.

    YanıtlaSil
  4. Yeşim'ciğim her türlü taze meyveden oluyor pasta canım..Ben eriklisini de yapmıştım nefis olmuştu..Zira erikler biraz olgun olmalı ve kabukları soyulmalı,aksi takdirde pek güzel olmuyor..Şeftali ile çok daha nefis olacaktır..İster çiğden ekle ister şekerle biraz döndür canım,sorun olmaz..))

    Öpüyorum kocaman canım arkadaşım..)

    YanıtlaSil
  5. harika olmuş hindistancevizli tatları severim ellerine sağlık gülüm:))

    YanıtlaSil
  6. Çok şanslılar Gül abla!
    :-)
    Ne güzel lezzetlerle karşılanıyorlar işte.
    ellerine sağlık çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  7. Nefis nefis göürnüyor. Ellerine sağlık.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. canım ellerine saglık bunu kesin denemem lazım h.cevizine bayılırım...nefis olmustur eminim...

    YanıtlaSil
  9. Canım Cheesecake'e benzediğini tahmin ediyorum bu pastanın. Ne kadar güzel görüntüsü var. Evet bende senin kuzenin olmak istiyorum, olmadı komşun olsam? Ama sen İstanbulda yaşıyorsun ben Eskişehir'de :((

    Kocaman sevgiler ve öpücükler Tatlı Gülüm..

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Gül,
    Bu pastaları seyrederken insanın ağzı sulanıyor ve sonra da (çaresiz) tatlılara falan saldırıyor. Eh ne yapalım, senin yaptıkların elimize/dilimize değmeyince ne bulursak onu yiyoruz. Bir hafta sonu hep birlikte bir yere (mesela Büyükada'ya) gitsek ve herkes de marifetlerini yanında getirse, bir keyif yapsak... Ne dersin? Her zamanki gibi, ellerine sağlık.
    Kont

    YanıtlaSil
  11. Ellerine sağlık harika bir pasta mis gibi kokar heralde sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. yine süper görünüyor. kesinlikle deneyeceğim. ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  13. Muhteşem ötesi birşey! Üzerine de bir top limonlu dondurma benden :)) Çok çok öperim!

    YanıtlaSil
  14. Şanslı kuzenler:))
    Ellerine sağlık arkadaşım, sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. Ayşegül29/7/11 15:01

    Bu pastayı denemiştim,mükemmeldi.Sizin kullandığınız hindistan cevizinden burada satılıyor mu?Eğer satılıyorsa nerde?Mutlaka bu hindistan cevizi ile de yapmak isterim.Tadı çok farklı,çok değişik bu pasta ve diğer pastaların için çok teşekkür damak tadı.İyi ki varsınız..Sayenizde harika alman kekleri yapıyorum.

    YanıtlaSil
  16. Ayşegül Hn,çok teşekkür ederim..H.Cevizi bana Amerika'dan gelmişti,daha önceki pastalarımı buradakilerle yapmıştım bende..Amerika'dan gelen şekerli olduğundan yumuşak dokulu ve haliyle farklı görünümlü,lezzetli oldu..Bu yüzden burada satıldığını tahmin etmiyorum.Pastamı beğenmenize çok memnun oldum..Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  17. Ben de gelmeden önce sipariş vereceğim. Duy sesimi Gül abla!

    YanıtlaSil
  18. Muhteşem lezzetliye benziyor, süper...
    Denemeliyim, sevgiler...

    YanıtlaSil
  19. Kuzenlerinizin yerinde olmak varmış:)))

    YanıtlaSil
  20. Elinize saglık. Ne kadar ilginc pasta. Harika tadı vardır. Denemek lazım. Ama krema bulmak cok zor amerikada guvenilir markaş onun yerienne kullanabilirim?
    Teşekkürler sevgiler...

    YanıtlaSil
  21. güzel bir pasta olmuş ellerinize sağlık, denemek istedim,,,eğer denersem size link ve haber veririm...sevgiler

    YanıtlaSil
  22. cok guzel bir pasta gul abla ben denemek istuyorum amam suzme yogur yerine quark olurmu birde hindistan ceviz yasmi yoka kuru sekilde olanmi bir onun yerine baska bir alternatif varmi ben bunu hemen deneme lazim cumaertesi misafirlerime cevaplaraniz sevinirim zeynep

    YanıtlaSil
  23. Sevgili Zeynep,

    Quarkla da olur sorun değil..Fakat mutlaka h.cevizi ile oluyor..Zaten o enfesliği de o veriyor zaten..Paketler de satılanları kullanmanız yeterli..Aldi'da satılıyor 250 gr'lık paketlerden alsan yeterli..akşamdan pişirip kesmeden ve buzdolabına koymadan bekletirsen iyi olur..dolaba girip çıktıktan sonra tadı değişik oluyor..sadece bilgi vermek istedim..ben sıklıkla yapıyorum ve çok beğeniliyor..teşekkürler..umarım bilgi yeterli olmuştur..sevgiler..

    YanıtlaSil
  24. Merhabalar içine koyduğunuz muhallebi toz haliylemi katılıyor?Birde buzdolabına girince tadı farklı oluyor demişsiniz.Kötü anlamındamı söylediniz.Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  25. Merhabalar içine koyduğunuz muhallebi toz haliylemi katılıyor?Birde buzdolabına girince tadı farklı oluyor demişsiniz.Kötü anlamındamı söylediniz.Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  26. Merhaba Sayın Alp,

    Puding toz olarak ekleniyor malzemeye,kesinlikle pişirilmiyor.

    Dolaba girince katılaşıyor o yüzden belirttim..Ben buzdolabına girmemiş halini daha çok seviyorum ve tadına bakanlar da benimle hem fikirler..


    Şimdiden kolay gelsin..Başarılar..

    YanıtlaSil