Şahane kekimin tarifi aşağıda bilgilerinize sunulmuştur değerli arkadaşlar...
Malzemeler
3 yumurta
1/2 su bardağı şeker
1 paket vanilya şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
120 gr oda sıcaklığında tereyağı
minicik tuz
1/2 çay bardağı süt
1 su bardağı ince çekilmiş fındık
1 tatlı kaşığı limon suyu
100 gr iri kesilmiş bitter çikolata
2 su bardağına yakın un
Üzeri için
100 gr kadar fildişi çikolata
4-5 yemek kaşığı krema( fazlada olabilir)
süslemek için minik süslerden
Hazırlanışı
Önce 3 yumurtayı çırpıp,şekeri vanilya'yı ekleyip çırpmaya devam edelim.
Un,limon ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi ekleyip çırpalım.
İşlem bittikten sonra unu,kabartma tozunu ekleyip çırpalım.
Karışımı önceden yağlanmış kalıba döküp 175 c de 35 dk kadar pişirelim.
Kek piştikten sonra tel üzerinde havalandırıp soğutalım.
Soğuduktan sonra benmari usulü eritilmiş çikolatayı üzerine dökelim.
Tepesini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.)
senin bütün keklerin şahane şekerim nefis görünüyor buda
YanıtlaSilellerine sağlık
Bende bu ara kek tutkunuyum bu aralar :) Ellerine saglik nefis gorunuyor ve eminim tadida öyledir
YanıtlaSilKeklere hele de sizin keklerinize hiç dayanamıyorum çok güzel olmuş yineeee :-)
YanıtlaSilEllerinize sağlık
Esma
Fındıklı keklere bayılırım zaten. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler,
Gülüm, senin keklerin niye bu kadar harika oluyor? Çözemedim ben bunu :)) Harikasın, ellerine sağlık..
YanıtlaSilyok ben artık bu bloga girmek istemiyorum
YanıtlaSilzira hasetimden çatlayabilirim
Kekin çok nefis görünüyor ellerine sağlık canım.Sevgiler...
YanıtlaSilkime nasip oldu bakalım bu kek :)) pek nefis ve mis görünmekte her zamanki gibi. kek üstadımızın elleri dert görmesin :)) çok öperim.
YanıtlaSilCanım yine nefis bir kek olmuş ellerine sağlık.
YanıtlaSilGörüntüsü enfes, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilhande hn a katılıorum....kek deyince aklıma gelen ilk isimlerdensiniz...sanırım bunda kalıplarıda görmüş olmanın verdiği bilirlik var.....ellerinize sağlık...sevgilerimle...
YanıtlaSilYogunluktan ne zamandir, bole guzelliklere hasret kaldim damak tadim. Neyi oldu da gordum yeni guzelini. Pek heveslendim kesin yarin tarifi uygulayacagim :)
YanıtlaSil