İyi hafta sonları diliyorum..
![Tarte tatin](http://farm6.static.flickr.com/5257/5401634024_da3513fe96_b.jpg)
Malzemeler
12 adet golden elma
minicik tarçın (eklenmezse daha iyi olur)
125 gr tereyağ
120 gr şeker
6 yaprak kare milföy
![Tarte tatin](http://farm6.static.flickr.com/5172/5401639018_bf0295b6b7_b.jpg)
Hazırlanışı
Tarte tatin kalıbına şeker,yağ konulup ocak üzerinde kısık ateşte karamel olana dek kaynatılır..Yanmaması ve renginin kararmasına özellikle dikkat edilmelidir.
Elmaların kabukları soyulup, ortaları kabak oyacağıyla çıkartılıp,ortadan ikiye kesilir.
Dilimler sırt sırta tepsiye dizilip 25-30 dk ateşte köpürene dek kaynatılır.
İyice soğuduktan sonra bir gece bekletilir.Bekletmesniz de olur arkadaşlar..Biz bekleyince daha lezzetli olduğunu düşündüğümüz için öyle yazdım..Size kalmış..
6 adet milföy hamuru yoğrulup merdane ile açılıp elmaların üzerine döşenir.Kenarlarında ki fazlalıklar bıçak yardımı ile kesilip 25 dk 150 c de yaklaşık 25 dk kadar pişirilir.
Çok fazla soğumadan servis tabağına alınır.
Servis ederken, mutlaka 1 kaşık krema ile sunmayı unutmayınız..
![Tarte tatin](http://farm6.static.flickr.com/5295/5401646782_91c9fb1c57_z.jpg)
Afiyet olsun!
![Tarte tatin kalıbım](http://farm6.static.flickr.com/5257/5416271737_6c6578aed9.jpg)
Not:Kalıbım Williams Sonoma'dan..Tarte Tatin bu kalıbın aynısında yapılmıştır..Bilgilerinize!!
Çok iştah açıcı duruyorlar ,değişik ve güzel ellerinize sağlık.:-)...
YanıtlaSilEsma
tek kelimeyle muhteşem
YanıtlaSilMerhaba canım bu tatlıyı hep yapmak istemişimdir ve neyi denemek istesem hep sende görüyorum ilk.Mutlaka yapmalıyım fakat birşey soracağım elma sayısı fazlagelmiyormu,SADECE ELMALAR YARIYA MI BÖLÜNECEK acaba?Sevgiler canım
YanıtlaSilGüleser Hanım' ın ellerine emeklerine sağlık:)
YanıtlaSilÇok lezzetli görünüyor:)
hep beraber harika bir gün yaşadığınız belli:)
kocamann sevgilerimle:)
mutlu hafta sonları dilerim:)
sevgili güleserin ellerine emegine saglik! nefiss görünüyor! cici sevgiler
YanıtlaSilçok değişik arkadaşının ellerine sağlık Gülüm
YanıtlaSilÖpüldün.
Sevgili Özgen,elmalar ikiye bölününce ve sırt sırta dizilince fazla gelmiyor (evet ikiye bölünecekler)..Aşağıda fotoğrafını paylaştığım kalıpta yapıldı bu tarte tatin..Eğer o şekilde bir kalıbın yoksa elmalar fazla gelir..Mutlaka önce ocak üzerinde pişirip fırına ver..
YanıtlaSilTeşekkürler..
Gülüm yine bizi baştan çıkartacak bir tarif hemen deneyip tatmak istedim ama bir gece beklemesi gerekiyormuş kalıp yok ama olsun bizde elde olanlarla deneyip bu güzel lezeti senin marifetli ellerinden çıktığı gibi olmasada tatmış oluruz canım sevgiler
YanıtlaSilyine beni benden aldı görüntü!
YanıtlaSilbir dilim yemek istiyorum Gülümmm!!
ellerine sağlık canım
sevgiyle kal..
bu tarifi geçen gün jamie oliver yapmıştı...biraz farklıydı ama bu da harika görünüyor.elleirineze sağlık.slmlar
YanıtlaSilHmmm ne güzeldir gerçekten!
YanıtlaSiloff off ne güzel bir lezzet bu böyle.Güleser hanımın ellerine sağlık.
YanıtlaSilsevgiler.
Hakikaten güzel gözüküyor. Acaba hafif bir tatlı mı, yoksa şöyle kaymak eşliğinde yenecek ağdalı türlerden mi? Yapanların ve emeği geçenlerin ellerine sağlık diyorum. Sevgiler.
YanıtlaSilKont
ablacım ellerine sağlık.çok değişik bir tarif.denemek istiyorum nasipse.
YanıtlaSilsevgiler gönderiyorum güz<el yüreğine...