Salı, Ocak 04, 2011

Karışıklar

Arkadaşlarım bize geldiğinde yöremize ait olan kaygana ve patlıcan kızartmasından da yapmıştık..Bugün sizlerle onları paylaşmak istedim..Patlıcanı defalarca paylaşmış olmama rağmen, yine üzerinden uzun süre geçmiş olduğundan tekrarlamak istedim..)

Tüm arkadaşlara MUTLU YILLAR diliyorum..


Pazı Kayganası
Pazılı Kaygana
Malzemeler
1 bağ pazı
2 adet kuru soğan
maydanoz,taze nane,3-4 adet taze soğan
tuz,karabiber
5-6 yemek kaşığı mısır unu,1 yemek kaşığı beyaz un
1 çay bardağı su
4 yumurta
sıvı yağ

Hazırlanışı
Önce tüm yeşillikler iyice yıkanıp incecik doğranır.

Büyükçe bir kabın içersine su ve beyaz un konulup karıştırılır.

Yumurtalar eklenip çırpılır.

Yeşillikler ve mısır unu,yağ eklenip karıştırılır.

Tavaya yağ konulup karışım içersine dökülüp,hafif (sin)ateşte çevrile çevrile kızartılır.

Tabak yardımı veya bakır kapakla çevrilip diğer tarafı da kızartılır.

Kızardıktan sonra servis tabağına alınıp dilimlenip afiyetle yenilir.

Ispanaklı Nuskalar
Malzemeler
1 kg ıspanak
1/2 kg beyaz peynir (ezine tam yağlı)
tuz,karabiber,kırmızı biber
1 adet kuru soğan
6 adet yufka
tereyağ

Hazırlanışı
Ispanaklar yıkanıp yaprakları kopartılıp iyice ovulup sıkılır.
İçersine 1 adet kuru soğan yemeklik doğranır.
Tuzu,biberleri ve peyniri eklenip içi hazırlanır.
Tereyağ eritilip bırakılır.

Yufkalardan biri tezgaha yayılıp yağlanır.Diğer yufka üzerine serilip hafifçe yağlanır.

Dört parmak genişliğinde şeritler halinde kesilir.

İçlerine ıspanaklı içten konulup nuska biçimi sarılır.

Nuskalar tepsiye dizilip üzerlerine fırça yardımı ile tereyağ sürülüp, 175 c de yaklaşık 25 dk kadar pişirilir.

Mısır Unlu Patlıcan

Patlıcan kızartmasının tarifine buradan bakabilirsiniz..

28 yorum:

  1. öğlen yemeği menüsü olan ıspanak ve makarnaya tercih ederdim bunları eline sağlık Gül'üm:)

    YanıtlaSil
  2. mmmh herbiri nefisss görünüyor! ellerine saglik.. sicacik sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. harika olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Ohhh, afiyet, sifa olsun... Kimbilir herbiri ne lezzetlidir... Ellerine saglik canim benim...

    YanıtlaSil
  5. Gül ablacım ellerine sağlık...Senin yaptığın herşeyi neden hapur hupur yemek istiyorum:
    )

    YanıtlaSil
  6. Hımmm bayıldım hepsine harika görünyorlar...Ellerine emeklerine sağlık ablacığım...
    Mutlu yıllar...

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Gül Hanım;
    kayganayı bende yörenizden yani trabzonlu olan yengemden öğrenmiştim küçükken o yapardı ben yerdim şimdi ben yapıyorum onlar yiyor:) çok seviyoruz:)
    böreğinizde daha önce gördüğüm patlıcan kızartmalarınızda muhteşem ellerinize sağlık olsun:)

    YanıtlaSil
  8. o mısır unlu patlıcan var ya muhteşem oluyor gerçekten. çayın yanında domates, soğan ve taze ekmekle ummadığınız kadar güzel bi ziyafettir. canım çekti şimdi:)))) ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Gül yeni yılını kutlar sağlık, mutluluk dolu yeni bir yıl dilerim canım
    Gülcüm kayganaya hamsi koymuyormusunuz karadenizde yemiştim içine hamsi ve kaymak koymuşlardı çok lezzetliydi senin yaptıklarının lezzeti çok daha güzeldir eminim canım ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Canim harika tarifler, kaygana bizim muhacirlerin de yaptigi calkama(ispanakla yapiliyor daha cok) ya cok benziyor. O kadar da severim ki.
    ellerine saglik.. Harika olmus hepsi
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  11. Merhaba; herbiri birbirinden nefis görünüyor,ellerine ağlık...sevgilerrrr...

    YanıtlaSil
  12. Hepsi de bayıldığım tatlar! Ah o sofrada ben de olsaydıııımmmm...

    YanıtlaSil
  13. Gülcüm sen yaparsın da güzel olmazmı ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  14. Mahalli yemekler çok değişik ve enteresan olurlar ve genellikle de yapması oldukça zordur. Alışılmış malzemeler ve bilinen pişirme kıvamları farklıdır çoğu zaman. Ama işin içine Gül'ün elleri girince her şey lezzetli ve tadılası oluyor. Bravo...
    Kont

    YanıtlaSil
  15. çok güzel olmuşlar elinize sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  16. Pazı kayganasına bayıldım çok güzel gözüküyor, ellerine sağlık.
    Hemen denemek gerek:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. Gülüm seni yilin kutlu olsun ,sana yeni yilda saglik mutluluk basari diliyourm canim.Tüm güzellikler seninle olsun.Ayrica yine dizmisin cesit cesit lezzetleri.Secim yapamicam cünkü hepücü cok güzel görünüyor.Afiyetler olsun tüm tadanlar. Güzel ablam benim sana kucak dolusu sevgilerimi birakiyorum,öpüldün bebek:)

    YanıtlaSil
  18. Pazı kayganasını annem de sadece taze soğan ve beyaz unla yapardı... Ama mısır unu ve pazı ile mükemmel olmuş. Çok lezzetli görünüyor. Markette taze pazı bulursam, hemen bu akşama denerim bunu sevgili Gül. Birbirinden güzel tariflerin için ellerine, emeğine sağlık olsun.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  19. Sevgili Gül'cüğüm,senin yediğin hamsili kayganaydı canım..O tuzlu hamsi ile yapılır,çok nefistir..Tadını aldığın zaman müptelası olursun adeta..

    Kışın özellikle hamsi tuzlanır evlerde..Yazın ise bu hamsiler akşamdan suya konulup sabaha kadar su da kalıp tuzunu atarlar..Ondan sonra kayganaya koy,pideye ekle,haşlamasını yap patatesle,salatalıkla ye..Saymakla bitmez canım..

    Aslında Karadeniz mutfağını sadece hamsi ve karalahana olarak görürler..Fakat bizim mutfağımız hem İtalyan mutfağına,hem Rum mutfağına yakındır..

    Önemli bir konu da,Trabzon'un yerlisinin yaptığı yemekleri köylerde yaşayanlar bilmezler..Garip ama gerçektir..Şimdi köylerle şehirler birleştiğinden durum farklılaştı..

    Köylerde yapılan o nefis yemekleri de biz bilmeyiz..Bilsekte onlar gibi yapamayız.


    Bir kayganadan yola çıkıp nerelere uzandım sayende Gül'cüğüm..Öpüyorum kocaman..



    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  20. Pazı kayganasının görüntüsü tadının göstergesi zaten. Pazıya alerjim olmasına rağmen çok severim. Ellerinize sağlık Gül Hanım.
    Bu arada patlıcanları parmak kalınlığında boyuna dilimleyip önce buğday ununa, sonra yumurtaya, en son da mısır ununa bulayıp kızartınca da çıtır çıtır oluyor. Hatta üzerine sarmısaklı yoğurt dökünce tadından yenmiyor.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  21. Ama bize de yazık Gül'üm..
    Süper 1 karışık olmuş bu!

    YanıtlaSil
  22. Harika görünüyorlar, elinize sağlık!

    YanıtlaSil
  23. Gülüm kaygananızı geçende bende yaptım ama ısırgan ile denedim.
    Ebet çok güzeldi.. Bilemiyorum belli bir içle yapmak gerekiyormu ama biz çok beğendik.
    Ellerine sağlık arkadaşım..Güzel yanaklarından kocaman öpüyorum..

    YanıtlaSil
  24. Bayıldım tüm tariflere elinize sağlık canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  25. hepsinden istiyorum! pazı kayganasını en çok istiyorum. hepsi enfes görünmekte. öpücükler.

    YanıtlaSil
  26. Canım mutlu yıllar dilerim ben de. Pazyı çok seviyorum, bu tarifi deneyebilirm, ellerine sağlık hayatım.

    YanıtlaSil
  27. Sevgili Gül, pazı kayganasını dün yaptım, harika oldu... Tesadüfen bir arkadaşım geldi, ona da ikram ettim. O da daha önce hiç denememiş çok beğendi. Vallahi sitene bir takipçi daha eklendi:))
    Sevgiler.

    YanıtlaSil