Bugün de sizlerle canım Güleser'ciğimin dillere destan Şarlot'unu paylaşmak istedim..
Biz tadına baktık çok beğendik..Umarım sizler de hazırlayıp beğenirsiniz..Arkadaşım bu şarlotu tamamen doğaçlama ve damak tadına uygun olarak hazırlamıştır.Sizler içersini damak zevkinize uygun olarak değiştirebilirsiniz..
Ellerinize sağlık canım arkadaşlarım..Sevgiler...
![Şarlot](http://farm6.static.flickr.com/5216/5400901589_02eeebc04f_b.jpg)
Malzmeler
2 kg bal kabağı
4 su bardağı şeker
1 paket dr.oetker kaymak tadında
1 su bardağı süt
1,5 paket savyer bisküvi
1/2 su bardağı kalem badem
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı fındık krokan (Almanya'dan)
tepesi için
kabak tatlısı
kalem badem
fildişi damla çikolata
![Şarlot](http://farm6.static.flickr.com/5014/5401511438_e17c36b38f_b.jpg)
Hazırlanışı
Kabaklar akşamdan şekere yatırılıp sabah pişirilir.(kabak tatlısı yapılacaktır.)
Pişen kabaklardan dört dilim ayrılır,diğerleri çatalla ezilir..Dişe gelir şekilde püre olacaktır arkadaşlar..
Kaymak sütle ile çırpılıp,iyice soğumuş kabak püresine eklenip karıştırılır.
Püreye,ceviz,krokan ve kalem bademlerin yarısı eklenip tekrar karıştırılır.
Kelepçeli çember servis tabağına konulur.Kenarlarına savyer bisküvileri dizilir.
Tabanına da,savyerler kabağın balına batırılıp dizilir.
Üzerine püreden bir parça konulur.Üzerine yine bala batırılmış savyerler dizilir.
Kalan püre üzerlerine döşenir.
Tepesine ayırmış olduğumuz dört parça kabaklar iri iri doğranıp serpiştirilir.
Onların üzerine de bademler ve damla çikolatalar serpiştirilir.
![Şarlot](http://farm6.static.flickr.com/5296/5401518582_c5ba3821b5_b.jpg)
Şarlot servis edilmeden 1 gece mutlaka buzdolabında bekletilmelidir,yoksa istenilen kıvamda olmaz..Dikkatinize!!
Afiyetler olsun!
vallahi bende çok bende çok beğendim gülcüm,
YanıtlaSildaha yayınlamadımi hatta bahsedemedim bile pek amai Cundadan gelirken öyle çok jabak çeşidi bulup aldımki ve çok şeylerde denedim yakında toparlanınca tek tek paylaşacağım kısmetse..
afiyet olsun canım.
arkadaşının emeklerine sağlık çok güzel bir pasta olmuş.
YanıtlaSilGül'üm, ne muhteşem bir görüntü. Arkadaşının eline emeğine sağlık.
YanıtlaSilÇok öptüm bitanem.
Sevgiyle kal...
Gül abla bu nefis görünüyor
YanıtlaSilhele o iç kısmını çektiğin fotoğraf:)))
çayımın yanına yok böyle bir pastam ne yazık ki:(
Arkadaşının eline seninde bizlerle tarifi paylaştığın içinde emeğine sağlık..selamlar
ne kadar güzel bir görüntü bu sene kabakla bir haşır neşir olmadım nedense ellerine sağlık arkadaşım
YanıtlaSilÇok beğendim gülüm, balkabağını arklı tariflerde denmeyi çok seviyorum.bu tarifi denemem lazım.
YanıtlaSilcanım eline saglık... görüntüsü güzel tadida güzeldir...tariflerinin hepsi çok güzel......
YanıtlaSilCanim benim, bu ne kadar hos ve zarif bir lezzet... Güleser hanimin da senin de ellerinize saglik,,, Bugün yengemle kulaklarini cinlattik.... Tatli tatli seni andik... Sevgilerimle, güzel bir hafta diliyorum...
YanıtlaSilDamak tadım, merhabalar demeye geldim baktım ki güzel bir şarlot var hemen bir dilim alıp yedim bile. arkadaşının eline sağlık ne güzel yaratıcılık buna denir bence .. Sende çok güzel fotğraflamışsın her zamanki gibi.. sevgiyle kal.
YanıtlaSilsüper bir pasta olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilYapanın da yayınlayanın da ellerine sağlık. Merak ettiğim bir şey var. Şarlot pasta ne çeşit bir pasta türüdür. Metroda şarlot tozu diye bir ürün görmüştüm, ama internetten araştırdım şarlot ile ilgili fazla bir bilgi edinemedim. Şimdiden teşekkürler...
YanıtlaSilMerhaba çok müthiş birşey olmuş bu bayıldım.Kabak en favori lezzettir benim için çok güzel daha ne denebilirki sevgiler...
YanıtlaSilGül Hanım,
YanıtlaSilellerinize emeklerinize sağlık harika görünüyor..
hep diyorum ya seçkin tariflerini var diye işte bir tanesi daha karşımda..
mükemmel..
sevgilerimle..
Harika bir görüntü...
YanıtlaSilzehra
Sen cok yasa emi... Ben de nereden buldunuz bu blogu diye sasirdimmm... Sanirim yanlislikla yeni blogun sifresini girmisim... Aslinda deneme asamasinda hersey, Almanca bir blog hazirlamaya calisiyorum sabahtan beri ama daha tamamlayamadim... Ne zor ismis bunlar valla unutmusum tüm teknik konulari... Neyse tekrar sagolasin arkadasim....
YanıtlaSilBirbirinden güzel ve lezzetli tüm tariflerinizi paşlaştığınız için çok teşekkürler.Emeklerinize ve ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBalkabakli sarlot!! degisik olmus,s everim ben severim !!Ellerinize saglik
YanıtlaSilselam gorüntü harika eminim tadida cok güzeldir.sevgiler.
YanıtlaSilcok lezziz görünüyor! sunumuda cok hos! ellerine emegine saglik canim! sicacik sevgilerimle.. cici bir hafta diliyorum.
YanıtlaSilBurada çok değişik kabak çeşitleri var.Hemen yarın akşam denemek istiyorum.Size sormak istediğim bir konu var.Kaymak tadında nedir.Bir tür krema ise ben burada ki farklı kremalardan kullanabilir miyim?Cevap verirseniz memnun olurum.Halime güleceksiniz belki,şarlotun resmini duvar kağıdı yaptım:))Arkadaşınıza ve size sonsuz teşekkürler.
YanıtlaSilŞarlot harika , muhteşem görünüyor.Becerikli arkadaşımın becerikli arkadakının ellerine sağlık.
YanıtlaSilsüpper görünüyorr, hatta muhteşem.Ellerine sağlık
YanıtlaSilHarikaa goprunuyor ellerien saglik cnaim
YanıtlaSilçok güzel gözüküyor. ellerine sağlık canıım
YanıtlaSilGörüntüsünün güzelliği tadından ip ucu veriyor :) Ellerine saglık arkaasın.
YanıtlaSilBabam kabak tatlısına bayılır. Kış oldumu neredeyse haftada bir pişer bizim evde. Artık aynı kabak tatlısını yemekten fenalık gelmişti ama babam seviyor diye bişey demiyorduk. Bu tarif hem değişik hem de daha lezzetli gözüküyor. Babam için deniycem :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık Gül Hanım...
gül ablacım naptın böyle.ellerine sağlık.tam şarlot olmuş bu.inanılmaz güzel.
YanıtlaSilkusursuz.
göz alcı
merak uyandırıcı.
daha ne olsun.
eline sağlık.
sevgiler...
Balkabağı ile sadece kabak tatlısı yapmışlığım var, görünümü süsü çok güzel olmuş.Arkadaşının ellerine sağlık. Üretip ortaya çok güzel bir pasta çıkarmış.
YanıtlaSilbalkabagiyla yapilan pastalara bayiliyorum gul cum arkadasinin ellerine saglik .sevgiler.
YanıtlaSilharika bişey olmuş. eline sağlık Güleser Ablanın :) yiyenlere de afiyet bal şeker :)
YanıtlaSilGörüntü muhteşem! Tadının da öyle olduğuna eminim! Ellerine sağlık:)
YanıtlaSilOhhhhhh nefissss!!!Ellerine sağlık görüntü de nefiss!!!Balkabağını çok severim.
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
Gülüm ablam görüntü muhteşem ;)
YanıtlaSilNefis, nefis, nefis. başka söz bulamadım. Hazırlayanın ellerine sağlık sizlere de afiyetler olsun.
YanıtlaSilYok böyle bir görüntü gülcüm,yemin ederim gördüğüm en şahane şarlot.Tarifi not ettim hemen yapılacak.Öpüyorum ve evdekilere çok sevgilerimizi gönderiyorum.Trabzon'dan Aysel
YanıtlaSilMrhb.Gül hn.görüntüsü enfessssssssss :) ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgiler...