Pazar, Ocak 30, 2011

Bal Kabaklı Şarlot

Merhabalar ve İyi Haftalar Arkadaşlar,

Bugün de sizlerle canım Güleser'ciğimin dillere destan Şarlot'unu paylaşmak istedim..

Biz tadına baktık çok beğendik..Umarım sizler de hazırlayıp beğenirsiniz..Arkadaşım bu şarlotu tamamen doğaçlama ve damak tadına uygun olarak hazırlamıştır.Sizler içersini damak zevkinize uygun olarak değiştirebilirsiniz..

Ellerinize sağlık canım arkadaşlarım..Sevgiler...

Şarlot

Malzmeler
2 kg bal kabağı
4 su bardağı şeker

1 paket dr.oetker kaymak tadında
1 su bardağı süt

1,5 paket savyer bisküvi
1/2 su bardağı kalem badem
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı fındık krokan (Almanya'dan)

tepesi için
kabak tatlısı
kalem badem
fildişi damla çikolata

Şarlot

Hazırlanışı
Kabaklar akşamdan şekere yatırılıp sabah pişirilir.(kabak tatlısı yapılacaktır.)

Pişen kabaklardan dört dilim ayrılır,diğerleri çatalla ezilir..Dişe gelir şekilde püre olacaktır arkadaşlar..

Kaymak sütle ile çırpılıp,iyice soğumuş kabak püresine eklenip karıştırılır.

Püreye,ceviz,krokan ve kalem bademlerin yarısı eklenip tekrar karıştırılır.

Kelepçeli çember servis tabağına konulur.Kenarlarına savyer bisküvileri dizilir.

Tabanına da,savyerler kabağın balına batırılıp dizilir.

Üzerine püreden bir parça konulur.Üzerine yine bala batırılmış savyerler dizilir.

Kalan püre üzerlerine döşenir.

Tepesine ayırmış olduğumuz dört parça kabaklar iri iri doğranıp serpiştirilir.

Onların üzerine de bademler ve damla çikolatalar serpiştirilir.

Şarlot

Şarlot servis edilmeden 1 gece mutlaka buzdolabında bekletilmelidir,yoksa istenilen kıvamda olmaz..Dikkatinize!!

Afiyetler olsun!

36 yorum:

  1. vallahi bende çok bende çok beğendim gülcüm,
    daha yayınlamadımi hatta bahsedemedim bile pek amai Cundadan gelirken öyle çok jabak çeşidi bulup aldımki ve çok şeylerde denedim yakında toparlanınca tek tek paylaşacağım kısmetse..
    afiyet olsun canım.

    YanıtlaSil
  2. arkadaşının emeklerine sağlık çok güzel bir pasta olmuş.

    YanıtlaSil
  3. Gül'üm, ne muhteşem bir görüntü. Arkadaşının eline emeğine sağlık.

    Çok öptüm bitanem.
    Sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  4. Gül abla bu nefis görünüyor
    hele o iç kısmını çektiğin fotoğraf:)))
    çayımın yanına yok böyle bir pastam ne yazık ki:(
    Arkadaşının eline seninde bizlerle tarifi paylaştığın içinde emeğine sağlık..selamlar

    YanıtlaSil
  5. ne kadar güzel bir görüntü bu sene kabakla bir haşır neşir olmadım nedense ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  6. Çok beğendim gülüm, balkabağını arklı tariflerde denmeyi çok seviyorum.bu tarifi denemem lazım.

    YanıtlaSil
  7. canım eline saglık... görüntüsü güzel tadida güzeldir...tariflerinin hepsi çok güzel......

    YanıtlaSil
  8. Canim benim, bu ne kadar hos ve zarif bir lezzet... Güleser hanimin da senin de ellerinize saglik,,, Bugün yengemle kulaklarini cinlattik.... Tatli tatli seni andik... Sevgilerimle, güzel bir hafta diliyorum...

    YanıtlaSil
  9. Damak tadım, merhabalar demeye geldim baktım ki güzel bir şarlot var hemen bir dilim alıp yedim bile. arkadaşının eline sağlık ne güzel yaratıcılık buna denir bence .. Sende çok güzel fotğraflamışsın her zamanki gibi.. sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  10. süper bir pasta olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Yapanın da yayınlayanın da ellerine sağlık. Merak ettiğim bir şey var. Şarlot pasta ne çeşit bir pasta türüdür. Metroda şarlot tozu diye bir ürün görmüştüm, ama internetten araştırdım şarlot ile ilgili fazla bir bilgi edinemedim. Şimdiden teşekkürler...

    YanıtlaSil
  12. Merhaba çok müthiş birşey olmuş bu bayıldım.Kabak en favori lezzettir benim için çok güzel daha ne denebilirki sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Gül Hanım,
    ellerinize emeklerinize sağlık harika görünüyor..
    hep diyorum ya seçkin tariflerini var diye işte bir tanesi daha karşımda..
    mükemmel..
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  14. Harika bir görüntü...

    zehra

    YanıtlaSil
  15. Sen cok yasa emi... Ben de nereden buldunuz bu blogu diye sasirdimmm... Sanirim yanlislikla yeni blogun sifresini girmisim... Aslinda deneme asamasinda hersey, Almanca bir blog hazirlamaya calisiyorum sabahtan beri ama daha tamamlayamadim... Ne zor ismis bunlar valla unutmusum tüm teknik konulari... Neyse tekrar sagolasin arkadasim....

    YanıtlaSil
  16. Birbirinden güzel ve lezzetli tüm tariflerinizi paşlaştığınız için çok teşekkürler.Emeklerinize ve ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  17. Balkabakli sarlot!! degisik olmus,s everim ben severim !!Ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  18. selam gorüntü harika eminim tadida cok güzeldir.sevgiler.

    YanıtlaSil
  19. cok lezziz görünüyor! sunumuda cok hos! ellerine emegine saglik canim! sicacik sevgilerimle.. cici bir hafta diliyorum.

    YanıtlaSil
  20. Burada çok değişik kabak çeşitleri var.Hemen yarın akşam denemek istiyorum.Size sormak istediğim bir konu var.Kaymak tadında nedir.Bir tür krema ise ben burada ki farklı kremalardan kullanabilir miyim?Cevap verirseniz memnun olurum.Halime güleceksiniz belki,şarlotun resmini duvar kağıdı yaptım:))Arkadaşınıza ve size sonsuz teşekkürler.

    YanıtlaSil
  21. Şarlot harika , muhteşem görünüyor.Becerikli arkadaşımın becerikli arkadakının ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  22. süpper görünüyorr, hatta muhteşem.Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  23. Harikaa goprunuyor ellerien saglik cnaim

    YanıtlaSil
  24. çok güzel gözüküyor. ellerine sağlık canıım

    YanıtlaSil
  25. Görüntüsünün güzelliği tadından ip ucu veriyor :) Ellerine saglık arkaasın.

    YanıtlaSil
  26. Babam kabak tatlısına bayılır. Kış oldumu neredeyse haftada bir pişer bizim evde. Artık aynı kabak tatlısını yemekten fenalık gelmişti ama babam seviyor diye bişey demiyorduk. Bu tarif hem değişik hem de daha lezzetli gözüküyor. Babam için deniycem :)
    Ellerinize sağlık Gül Hanım...

    YanıtlaSil
  27. gül ablacım naptın böyle.ellerine sağlık.tam şarlot olmuş bu.inanılmaz güzel.
    kusursuz.
    göz alcı
    merak uyandırıcı.
    daha ne olsun.
    eline sağlık.
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  28. Balkabağı ile sadece kabak tatlısı yapmışlığım var, görünümü süsü çok güzel olmuş.Arkadaşının ellerine sağlık. Üretip ortaya çok güzel bir pasta çıkarmış.

    YanıtlaSil
  29. balkabagiyla yapilan pastalara bayiliyorum gul cum arkadasinin ellerine saglik .sevgiler.

    YanıtlaSil
  30. harika bişey olmuş. eline sağlık Güleser Ablanın :) yiyenlere de afiyet bal şeker :)

    YanıtlaSil
  31. Görüntü muhteşem! Tadının da öyle olduğuna eminim! Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  32. Ohhhhhh nefissss!!!Ellerine sağlık görüntü de nefiss!!!Balkabağını çok severim.

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  33. Gülüm ablam görüntü muhteşem ;)

    YanıtlaSil
  34. Nefis, nefis, nefis. başka söz bulamadım. Hazırlayanın ellerine sağlık sizlere de afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  35. Yok böyle bir görüntü gülcüm,yemin ederim gördüğüm en şahane şarlot.Tarifi not ettim hemen yapılacak.Öpüyorum ve evdekilere çok sevgilerimizi gönderiyorum.Trabzon'dan Aysel

    YanıtlaSil
  36. Mrhb.Gül hn.görüntüsü enfessssssssss :) ellerinize sağlık.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil