Selamlar Arkadaşlar,
Bugün sizlerle hafta sonu için misafirlerime yaptığım ekmeği paylaşacağım..Biliyorum biraz geç oldu,mailleriniz geldi yanıtlayamadım,hepinize teker teker yazamadım..Çok yoğun olduğumuz için bakamıyorum hiç bir yere.Şimdi sizlerle paylaşıp hemen işimin başına döneceğim..))
Ekmeğin tarifini buradan aldım..Minik değişiklikler yaptım,uyarladım..Sizlere sadece minik bir tavsiyem olacak.Kars gravyeri kullanmayınız mümkün olduğunca,çok kokuyor çünkü..))
Gravyer peynirini şarap yanında severim,onun dışında takıntım yoktur kendilerine..)Fakat bu ekmeği denemek isterseniz,ithal olanını alırsanız daha iyi olur.Özellikle Makro marketlerde satılanlardan,ya da yurt dışından aldıklarınızdan..Bende her ikisi de olmadığından Migros'tan almak zorunda kaldım..Bana hep koktuğundan,ekmekte de koku olduğunu düşünüp durdum..Özellikle sizinle bu hususu paylaşmak istedim..Bunun dışında ekmek şahaneydi diyebilirim..
Fırından çıkarttığım an,hemen dilimleyip tadına baktım..Annecik dur hemen dilimleme dağılacak dediyse de,dinlemedim.Sıcakken tuzlu,tatlı,ekşi,biberli o tatların birbiriyle uyumu bu kadar yakışıklı olurdu ancak. (Güleser bak yakışıklı yazdım..))))
Malzemeler
200 gr un
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1,5 çay kaşığı pudra şekeri (ben ekstra ekledim)
6 adet oda ısısında yumurta
110 gr tuzsuz tereyağ
210 gr kıyılmış gün kurusu kayısı
180 gr rendelenmiş gravyer peyniri
1 çay kaşığı rezene tohumu
1 limon kabuğu rendesi
60 gr fırınlanmış iri kıyılmış badem (ben 100 gr kullandım)
Hazırlanışı
Uzun baton kalıba yağlı kağıt serilip bırakılır.
Un,kabartma tozu,tuz ve tane karabiber bir kaba elenip konulur.
Yumurtalar iyice çırpılır.
Yağ,pudra şekeri,limon kabuğu,rezene eklenip çırpılır.
Gravyerler,un eklenip iyice karıştırılır.
Son olarak bademler ve kayısılar eklenip karıştırılır.
Karışım baton kek kalıbına dökülüp ısınmış fırında 40-45 dk pişirilir.
Ekmek fırından çıktıktan sonra ılıtılıp telin üzerine alınır.
Dilimlenip servis edilir..
Afiyet olsun..
Not:Bir kadeh kırmızı şarap ve bir parça peynir eşliğinde nefis oluyor.)
Merhaba eline sağlık,değişik ve orjinal bir tarif denemişsin yine.Ben değişik tatlara açığım.Eminim çok lezzetlidir sevgiler...
YanıtlaSilGülcüğüm harika bir tattı. Ellerine sağlık. Herkese bu tadı denemelerini öneririm. Sevgiler.
YanıtlaSilBomba gibi bişi olmuş bu yine ama:)Ellerine sağlık canım canım
YanıtlaSilnefisss görünüyor..ellerine saglik canim..sicacik sevgilerimle..
YanıtlaSilnefis şarap v peyniri ben de severim şimdi bir de senden nefis bir ekmek tarifi:))harikasın:))
YanıtlaSilHayırlı cumalar, Mevlam duası kabul olunan kullarından eylesin inşaallah. Ellerinize, emeğinize sağlık ç0k leziz ve iştah açıcı olmuş.
YanıtlaSilSaygılar.
harika birşey olmuş bu. deneyemedim ben ama çok meraklandım. çok lezzetli olmuştur eminim. bu ellerden harika olmayan bişey çıkmıyor çünkü :) bi dahakine isityorum payımı. öperim.
YanıtlaSilBu tarz ekmekleri cok seviyorum, ellerine saglik. sevgiler...
YanıtlaSilpasta gibi olmuş.imrendim.ellerine saglık.
YanıtlaSilÇok hoş ve harika lezzetli bir tarif.
YanıtlaSilGüzel sözlerin için çok teşekkür ederim. Benim çok özel blog arkadaşlarımdansın.
Çok öpüyorum seni.
Gül Hanım;
YanıtlaSilelleriniz dert görmesin çok değişik ve ufkumu açan bir tarif oldu benim için..
mutlu akşamlar dilerim..
Bomba gibi bir ekmek olmuş süperrr...Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilSevgiler...
aman allahim ekmek deyil de kek olmus bu
YanıtlaSilEllerine saglik canim.
Sevgiler
Sefa
Ellerine sağlık ablacığım,nefis görünüyor
YanıtlaSilçok öpüyorum:)
Bayıldım, bayıldım. Daha laz böreğini yapamadan, yine mükemmel bir kek daha. Çok severim, ekşi, tatlı, karışık tatları... Tam bana göre bir tarif olmuş, ellerine sağlık arkadaşım...
YanıtlaSilCanim benim, enteresan bir tadi olmali bu ekmegin... Ellerine saglik... Denemek isterim, cünkü sen asla lezzeti olmayan bir tarif yayinlamazsin... Bu da o tariflereden biri.... Afiyetler olsun...
YanıtlaSilÇok çok enerjik ve güzel bir ekmek..bu tek yenilir mis gibi.ellerine sağlık olsun..Kolaylıklar dilerim..
YanıtlaSilAdı ekmek ama sanırım tadı pasta gibidir. Ekmek yemeyenlere saygı ile duyurulur. Ellerine sağlık. Bu gidişle pasta/çörek mekanı yanına bir de ekmek fırını açacaksın herhalde. Hadi hayırlısı...
YanıtlaSilKont
canım benimm
YanıtlaSilşahane arkadaşcığım..
inan ki mehtap duymasın )) bir dilimi aldım, hiç farketmedin bile dimi ??
mis gibi gülüm. MİSS.
değişik ama nefis olduğu kesin bir tarif.ellerine sağlık gülüm...
YanıtlaSil