Çarşamba, Aralık 01, 2010

Apfel Torte mit Zitronen P.Creme / Limon Pudingli Elmalı Tart

Selam Arkadaşlar,

Bugün sizlerle geçen yıl yapmış olduğum doğaçlama tartı paylaşmak istedim..Geçen yıla nazaran bu sefer farklılıklar yaptım ve çok beğenildi.Mesela,dolgu kreması yerine limonlu puding ekledim.Tabanını elma püresi ile döşedim.Çok farklı,ferah ve bir o kadar da leziz bir tart oldu..

Tartı arkadaşıma giderken yapmıştım. O, bu tür tart ve pastaları çok sevdiğinden ona sürpriz yapmıştım.Öyle çok hoşuna gitmişti ki,mutluluktan ne yapacağını şaşırmıştı.O gün orada bulunan misafirlerinin çok hoşuna gitti ve çok güzel övgüler aldım.Bu sefer ben de bir dilim yedim ve çok beğendim..))

Şimdilik sizlere afiyet şeker olsun..
Elmalı Tart

Malzemeler (Tart hamuru için)
1 yumurta
70 gr tereyağ
100 gr şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı soğuk su
minicik tuz
alabildiği kadar un

Üzeri için
4-5 adet elma
3 yemek kaşığı elma püresi
1 paket limonlu puding
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kuru üzüm
Elmalı Tart

Hazırlanışı
Hamuru için gerekli olan malzemeler yoğrulup,yağlanmış kelepçeli kalıbın tabanına yayılır.

Elma püresi hamurun üzerine yayılır.

Puding (pişmeyen olacak)çırpılıp elma püresinin üzerine dökülür.

Elmalar soyulup,dilimlenip üzerleri kesilip pudingin üzerine dizilir.

Üzerine üzümler serpiştirilir.

Elmalı Tart

Tepesi için
1 yemek kaşığı tereyağ eritilir.

1 yemek kaşığı süt,1 yemek kaşığı bal eklenip iyice karıştırılır.

Karışım elmaların üzerine gezdirilir.

Tepesine kalem badem serpiştirilip ısınmış fırında 175 C de yaklaşık 35-40 dk pişirilir.

Limonlu Puding
NOT:SİZLER BU PUDİNG YERİNE,DR.OETKER DOLGU KREMASI KULLANABİLİRSİNİZ.

36 yorum:

  1. Süper bir görüntü,tadıda öyledir şüphe yok.Ellerine sağlık canım.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. gülümm gülüm ah tammm benlik.
    ama gel görki..
    yasak ! :)
    neylersin :(

    YanıtlaSil
  3. güzel ablam sen yaparsında güzel olmaz mı hiç ellerine sağlık harika olmuş afiyet bal olsun tadına bakan herkese
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Güzel bir lezzet sanki...

    YanıtlaSil
  5. Merhaba arkadaşım ellerine sağlık döktürmüşsün yine.Kesinlikle denemek lazım.

    YanıtlaSil
  6. nefis olmuş elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  7. Boaa echt super. Ich mag apfelkuchen so viel.

    YanıtlaSil
  8. Güzel bir tarif...Paylaşımınız için teşekkürler.Sevgiler.Aida

    YanıtlaSil
  9. bayalıyorum senin şu elmaları dilmleme şekline:))ne güzel dizmişsin tarçın da yok tarifte .Çok güzel görünüyor dolgu malzemsini de ne güzel pratik yöntem bulmuşsun ellerien sağlık:))

    YanıtlaSil
  10. Meleğim ellerine sağlık her zamanki
    gibi enfes banada kaldımı:))Kocaman
    öpüyorum.

    YanıtlaSil
  11. Umudunu yetirme demişsin ya abla, o kadar zorki. Okumak istiyorum,okumak için ölüyorum ama önüm kesiliyor kapatılıyor ve üstüne konsolosluktaki şerefsiz insanlar bana '' Siz türkler 3. sınıf dünya vatandaşısınız paranız var gidin bilkentte okuyun diyorlar. Sen olsan napardın ?Bilmiyorum ya, bloğum kadar renkli bir kişiliğim yok benim.

    YanıtlaSil
  12. Şahane ellerinize sağlık Gül Hanım

    YanıtlaSil
  13. Gül'üm aşkımızı duymayan kalmadı, ben de seni seviyorum. Tartlarını, keklerini, pastalarını hele...

    YanıtlaSil
  14. çok güzel olduğu belli
    ellerine sağlık canım gülüm

    YanıtlaSil
  15. süper lezzetli görnüyor..ellerine saglik canim.. sevgiler..

    YanıtlaSil
  16. Gül'cüğüm,
    Ben hala bu güzellerin bir kitapta toplanması gerektiğini (gittikçe artan bir hevesle) düşünüyorum. Öpüyorum güzel arkadaşım.

    YanıtlaSil
  17. haftasonu şrin bir sofra kurayım da bir güzel eğlenelim diyordum ama kararsızdım:) şimdi kararımı verdim bu nefis turtadan yapacağım Gül Hanım ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  18. Yine çok değişik tart tarifi vermişsiniz Gül hanım.Nasıl doğaçlama olarak hazırladınız??halen şaşkın şaşkın bu nefis tartınızı inceliyorum.Tijen hanımada yerden göge kadar hak veriyorum.Gönül kapınız hiç kapanmasın.

    YanıtlaSil
  19. büyülü ellerin var gülüm.ne yapsan ne etsen şahane olmakta.bize de göz ziyafeti düşmekte.sıcacık sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  20. Sevgili Gül, Tijen Hanım'ın yorumuna aynen katılıyorum... Her biri ayrı güzel... Ellerine sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
  21. ellerine sağlık nefis olmuş.

    YanıtlaSil
  22. Gül'üm, yine aynı şeyi söylüyorum: Bu görüntünün lezzetsiz olma ihtimali sıfır ! Nefis olduğu kesin. Eline sağlık canım..

    YanıtlaSil
  23. selam arkadaşım sayfamda sana ödülüm var uğrayıp alırmısın esenkal.tart nefis görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  24. Canım arkadaşım hızına yetişmek mümkün değil.
    Gece uyumuyorsun gündüz çalışıyorsun tempoyu azalt biraz sağlığına dikkat et canım benim.
    Tart nefis olmuş ellerine sağlık elmalı tatları çok severim hemen deneyeceğim.
    Kocaman öpüyorum. Canım arkadaşım.

    YanıtlaSil
  25. Çok şık bir görüntü, tadıda enfestir mutlaka. Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  26. selam arkadaşım
    oldukca farklı ve lezzetli bir tarif olmuş pudingli ve elma püreli bayıldım:)
    mutlaka denemem lazım teşekkürler
    sevgiler

    YanıtlaSil
  27. Ellerine saglik harika görünüyor. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  28. Gülüm bunun önceki versiyonunuda çok iyi biliyorum ben:) Bu da nefisss olmuş ellerine sağlık. Ayrıca pişmeyen pudingi daha önce hiç denemedim sayende deneyeceğim, teşekkür ederim;) Öperim hemde kocaman...

    YanıtlaSil
  29. harika görünmekte. denemedim bunu ama enfes olduğuna eminim :)

    YanıtlaSil
  30. Gülüm elma mevsimindeyken bol bol elmalı tarif yapmak gerek. bende deneyeceğim bu tarifini. ellerine sağlık canım

    sevgiyle öpüyorum seni

    YanıtlaSil
  31. Sevgili Gül,
    Bir kere daha pek güzel şeyler yapmış ve sayfana koymuşsun. Her ne kadar tadamasak da, sanki yemiş gibi oluyoruz. Bu kadar değişik lezzetleri yapmak ayrı bir maharet ve hele doğaçlama yaratmak da ayrı bir beceri. Bir de şunu paylaşmak istiyorum: Her güzel lezzetin önüne ve arkasına, pek hoş resimler ekliyor ve o güzel türkçenle çok da güzel anlatıyor, açıklıyor ve yazıyorsun. Sanki bir dergi okuyor gibi oluyor insan. Ellerine ve gönlüne sağlık; başarılarının devamını dilerim.
    Kont

    YanıtlaSil
  32. Gul canim merhaba yeniden.Sana belki kacinci yazisim ama sanirim denk gelmedin.Izmir'e gidicekmsiniz,bizim kizlarla guzelce eglenin.Simdiden guzel sehrimde iyi eglenceler cnm.
    Gulenay

    YanıtlaSil
  33. Gül'cüğüm her zamanki gibi harikasın. Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  34. harika bir tart oldu. Yalniz birsey sormak istiyorum elma püresi dediginiz elmalari rendeleyip cok az hasladim ve bunu püre olarak kullandim sizin kasttettiginizde bu muydu. inanin cok harika oldu esimi bekleyemeden tadina baktim mükemmeldi. herkese tavsiye ederim mutlaka ölcülere uyun. Ha birde ben puding olarak limonlu yerine ayni markanin straciellla olanin dan kullandim icine portakal ve limon rendeledim mükemmel koktu.

    YanıtlaSil
  35. Sevgili Işıl,ellerine sağlık kimbilir nasıl nefis olmuştur tartın..Afiyet şeker olsun..

    Elma püresini,elmaları rendeleyip içersine 1 yemek kaşığı şeker ve limon suyu sıkıp kaynatmıştım..Zaten o esnada elmalar püre oluyorlar..Tamamen doğaçlama olduğundan ölçülerim de göz kararı oluyor..

    Benim elimde hangi puding varsa ona göre bir birbirine yakıştırıyorum..Birazdan da çok nefis bir tart ekleyeceğim,mutlaka deneyin derim..Ben tadına bakmadım, annecik bir toplantıya götürdü bugün..Belki inanmayacaksınız çok kişi aradı beni tarifi için..Yine tamamiyle doğaçlama oldu..

    Tekrar ellerinize sağlık,çok teşekkür ederim..


    Sevgilerle..

    YanıtlaSil
  36. tesekkür ederim :) esimde cok begendi size de haber vermek istedim bundan sonra hep bu tarttan yap diyor bana ama sizde bu cesit olduktan sonra ben coooookk sasirtirim cevremdekileri ::)) zaten cuma günü bir arkadasim toplantisi icin benden tatli yapmami istedi hani su sizin adini bilmediginiz arkadasinizin tatlisi hani altta findikli kek, galeta unuyla yapilan ve üstünde de muhallebi olan tatli iste o tatlidan bahsediyorum . ilk yaptigima da yorum birakmistim zaten :)) tesekkür ler tekrar

    YanıtlaSil