Merhabalar Arkadaşlar,
Sağlıklı çok güzel bir hafta dileyip pasta tarifime geçmek istiyorum..
Almanya'da yaşayan arkadaşlar bu lezzet bombası pastayı çok iyi bilirler..
Evvelki akşam bu pastayı yapıp arkadaşıma götürdüm..Fakat;likörüm,vanilyam ve üzerine fırında kalış süreci uzayınca,ortaya lezzetsiz bir pasta çıktı..Sağolsun arkadaşlar,nezaketlerinden dolayı çok beğendiklerini ifade etselerde,bana göre öyle değildi.
45-50 dk pişecek olan pasta, dalgınlığıma gelip tam 2 saat fırında kaldı..Halbuki, ne kadar cıvık görünse de, süresinde fırından çıkartılıp 1 gece bekleyeceği için kıvamına girecekti.İlk kez de yapmadığım halde, nasıl böyle bir hata yaptığımı anlayamadım..Ve;yarın akşam yine aynı pastadan 2 tane yapmam gerekiyor..
Eğer sizler bu nefis pastayı yapacaksanız,lütfen uyarılarımı dikkate alınız.Süresini kesinlikle aşmamaya özen gösterin..
Malumunuz,bu aralar evimizde boya-badana durumları mevcut..Günlerdir mutfakta sandalye tepesinde outrmaktan helak olduk..Bu akşam nerede oturacağımıza henüz karar vermiş değiliz..Zira;mutfağımız da aldı başını gidiyor..Her taraf kapalı,örtülü,macun çekilmiş durumda..)
Bize kolay gelsin,sizlere de afiyet şeker olsun şimdilik..)
Malzemeler
4 yumurta sarısı
4 yumurta akı
100 gr tereyağ
125 gr şeker
125 gr irmik
1/2 lt süt
1 adet vanilya özötü (çubuğu),veya 1 paket bourbon vanille,veya 1 tatlı kaşığı aroması..
1 limon kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı portakal likörü
100 gr badem tozu (öğütülmüş)
1 kutu dondurulmuş böğürtlen (böğürtlen donmuş olacak dikkatinize.!)
1 yemek kaşığı irmik (kalıp için)
Hazırlanışı
Süt,vanilya bir kaba konulup fokurdamaya yakın altı kapatılır.
İçersine İrmik konulup karıştırılıp sırası gelene kadar bekletilir.
Yumurta akları 2 yemek kaşığı şekerle 5 dk çırpılıp bekletilir.
Yumurta sarıları,şeker 5 dk çırpılıp yağı eklenir.
Ardından,likör,limon kabuğu,badem eklenip çırpılır.
Sıcak irmik eklenip çırpılır.
Aklar eklenip düşük devirde çırpılır.
Kek kalıbı yağlanıp,içersine 1 yemek kaşığı irmik serpiştirilir.
Son olarak donmuş böğürtlenler eklenip kaşıkla karıştırılıp,yağlanmış kek
kalıbına dökülür.
Isınmış fırında yaklaşık 45-50 dk pişirilir.
1 Gece mutlaka bekletilip,üzerine pudra şekeri serpilip servis edilir.
Ellerinize sağlık arkadaşlar..)
Ellerine sağlık,görüntü şahane olmuş..Afiyet şifa olsun..sevgiler :)
YanıtlaSilbögürtleni yemesine bayılırım eminim ki pasta da çok gzüel olmuştur.ellerine saglık.
YanıtlaSilyine mükemmel kareler ve mükemmel bir tarif,acaba böğürtlenlerin erimesini bekleyecekmiyiz yoksa donmuş haldemi kullancağız??
YanıtlaSilhemen kırpıyorum tarifini,
sevgiler..
Offff...Offff...Offff...Meleğim bu
YanıtlaSilne güzellik.Ayyycanım çekti ya:))
Ellerine sağlık harikasın kocaman öptüm.
çok güzel görünüyor gülcümmmmm
YanıtlaSilellerine sağlıkkkk...çok öpüyorum canısı...güzel mutlu bir hafta senin olsun.
süper gözüküyor canım. eline sağlık afiyetler olsun
YanıtlaSilYine çok değişik bir tarif. Görünüşünde kusur yok gibi ama Gül'cüğüm. Hatta kusursuz harika bir görüntü. Ellerine sağlık ve kolaylıklar.
YanıtlaSilHemen deniyorum sevgili Gül... Ellerine sağlık.
YanıtlaSilkalp kalibinda harika bir lezzet eline sagli Gul'cum, sevgilerimle...
YanıtlaSilAblam!
YanıtlaSilGül kokulum.Ellerine,gönlüne sağlık..
Çok güzel görünüyor,şu kalıplarına da bayılıyorum zaten :)
İrmik benim vazgeçilmezlerimden biridir,tatlıya tuzluya inanılmaz yakıştırırm,ne güzel bir nimet!
Mutlu haftalar diliyorum.
Kalbi selamlarımla
begendilerse kesin guzeldir, ellerine saglik.
YanıtlaSilPasta nefis görünüyor,hem de böğürtlenli,ellerine sağlık,sevgiler.
YanıtlaSilGül Hanım;
YanıtlaSilArada istenmeyen hatalar olsa da eminim ki elinizden son derece lezzetli olmuştur..
Kendinize haksızlık etmeyin:))
ve tadilatlar bence en güzeli bittiği anı hayal etmek:))
pırıl pırıl miss gibi:)
bazen aynı hatayı bende yapıyorum ama görüntüsü muhteşem
YanıtlaSilellerine sağlık mutlaka deneyeceğim
Gerçekten lezzet bombası, ellerine sağlık...
YanıtlaSilSevgili Gül kolay gelsin diyorum yazın o telaşı atlatan biri olarak sıkıntıyı bilirim pastaya gelince nefis bir görüntü ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilbu fırında uzun süre kalan pastamı bence çok güzel.olsada yesem.elinize sağlık.lütfen bu güzel pastayı aşalamayın.üzülürüm sonra.ben yerim onu bir pasta sever olarak.
YanıtlaSilGülüm..Yavrum..Bu sadece lezzet değil aynı zamanda kalori bombası da olmuş..Ama ne güzellik yaa..Varsın kalorisi çok olsun naapalım..Ellerine sağlık canım kardeşim..Sevgiyle..(Kalıp da ayrı bi harika..)
YanıtlaSilHer zaman ki gibi çok güzel olmuş canım ellerine sağlık.
YanıtlaSilSelam öncelikle boya badana işlerinizde Allah kolaylık versin,bu telaşe ıçinde harika bir pasta olmuş.ellerine sağlık, tadını bılemıyorum fakat görüntü çok güzel bencede kendinize haksızlık etmeyin.annenize ve size sevgiler.
YanıtlaSilTek kelimeyle harika nefis gözüküyor. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilwww.sendepişir.com / Nilgün
vallahi yaptığınız her kekin görüntüsü beni ye diyor.Ben en harika, beğendiğim tarfleri sizden öğrendim.Bu da eminim çok lezzetlidir.
YanıtlaSilgül ablacım sevgi ve selamlarımı bırakıyorum lezzetli mutfağına.kalıplarına çok imreniyorum ablacım ya.nereden bulur nereden alırsın maşallah.inanılmaz da lezzertli görünüyor.böğürtlenli tatlar favorim.sevgiler...
YanıtlaSilSüper görünüyor, eminim tadi da öyledir
YanıtlaSilSuanda Almancam cok iyi olmadigindan buralarda yapilan akil almaz keklerin tariflerini ingilizce yada turkcelerini ararken hep yoruluyordum.Uzun suredir beni bu zahmetten kurtarsdiniz,iyiki varsiniz =)
YanıtlaSilGül'üm ellerine sağlık. sen nasıl yaparsan yap güzel olur .
YanıtlaSilYine harikasınız harika bir kek harika bir sunum harika bir kalıp
YanıtlaSilSizin bu kek kalıplarınıza hayranım bennn :( Nereden buluyorsunuz bunca güzel şeyi :)
ellerinize sağlık........
Harika olmuş :) irmiği de kekin için de dururmuşun ya bravo sana:))
YanıtlaSilGülüm o görüntü lezzetsiz olamaz!
YanıtlaSilkesinlikle harika görünüyor canım.Ve merak ettim bu tarifi mutlaka deneyeceğim.
sevgiyle öpüyorum canım
Merhabalar,
YanıtlaSilİrmik olarak bizim Türk irmiğinden mi kullanacağız, yoksa Almanyada'ki marketlerde bir de daha ince kum gibi olan bir irmik var o da olur mu? Teşekkürler!
valla ben yemiş beyenmiş biri olarak yazıyorum harikaydı gülüm :)))
YanıtlaSilellerin dert görmesin
Harika görünüyor, tadına bakamadım ama lezzetinin de öyle olduğundan şüphem yok. Ellerinize sağlık, afiyetler olsun. Acaba likörsüz denesem olur mu? Tabii aynı tadı vermez ama...
YanıtlaSilSevgiler.