Pazartesi, Ekim 25, 2010

Brombeer Griesskuchen / İrmikli Böğürtlenli Pasta

Merhabalar Arkadaşlar,

Sağlıklı çok güzel bir hafta dileyip pasta tarifime geçmek istiyorum..

Almanya'da yaşayan arkadaşlar bu lezzet bombası pastayı çok iyi bilirler..

Evvelki akşam bu pastayı yapıp arkadaşıma götürdüm..Fakat;likörüm,vanilyam ve üzerine fırında kalış süreci uzayınca,ortaya lezzetsiz bir pasta çıktı..Sağolsun arkadaşlar,nezaketlerinden dolayı çok beğendiklerini ifade etselerde,bana göre öyle değildi.

45-50 dk pişecek olan pasta, dalgınlığıma gelip tam 2 saat fırında kaldı..Halbuki, ne kadar cıvık görünse de, süresinde fırından çıkartılıp 1 gece bekleyeceği için kıvamına girecekti.İlk kez de yapmadığım halde, nasıl böyle bir hata yaptığımı anlayamadım..Ve;yarın akşam yine aynı pastadan 2 tane yapmam gerekiyor..

Eğer sizler bu nefis pastayı yapacaksanız,lütfen uyarılarımı dikkate alınız.Süresini kesinlikle aşmamaya özen gösterin..

Malumunuz,bu aralar evimizde boya-badana durumları mevcut..Günlerdir mutfakta sandalye tepesinde outrmaktan helak olduk..Bu akşam nerede oturacağımıza henüz karar vermiş değiliz..Zira;mutfağımız da aldı başını gidiyor..Her taraf kapalı,örtülü,macun çekilmiş durumda..)

Bize kolay gelsin,sizlere de afiyet şeker olsun şimdilik..)

Brombeer griesskuchen
Malzemeler
4 yumurta sarısı
4 yumurta akı
100 gr tereyağ
125 gr şeker
125 gr irmik
1/2 lt süt
1 adet vanilya özötü (çubuğu),veya 1 paket bourbon vanille,veya 1 tatlı kaşığı aroması..
1 limon kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı portakal likörü
100 gr badem tozu (öğütülmüş)
1 kutu dondurulmuş böğürtlen (böğürtlen donmuş olacak dikkatinize.!)
1 yemek kaşığı irmik (kalıp için)
Brombeer griesskuchen
Hazırlanışı
Süt,vanilya bir kaba konulup fokurdamaya yakın altı kapatılır.

İçersine İrmik konulup karıştırılıp sırası gelene kadar bekletilir.

Yumurta akları 2 yemek kaşığı şekerle 5 dk çırpılıp bekletilir.

Yumurta sarıları,şeker 5 dk çırpılıp yağı eklenir.

Ardından,likör,limon kabuğu,badem eklenip çırpılır.

Sıcak irmik eklenip çırpılır.

Aklar eklenip düşük devirde çırpılır.

Kek kalıbı yağlanıp,içersine 1 yemek kaşığı irmik serpiştirilir.

Son olarak donmuş böğürtlenler eklenip kaşıkla karıştırılıp,yağlanmış kek
kalıbına dökülür.

Isınmış fırında yaklaşık 45-50 dk pişirilir.

1 Gece mutlaka bekletilip,üzerine pudra şekeri serpilip servis edilir.

Brombeer griesskuchen
Ellerinize sağlık arkadaşlar..)

32 yorum:

  1. Ellerine sağlık,görüntü şahane olmuş..Afiyet şifa olsun..sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. bögürtleni yemesine bayılırım eminim ki pasta da çok gzüel olmuştur.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  3. yine mükemmel kareler ve mükemmel bir tarif,acaba böğürtlenlerin erimesini bekleyecekmiyiz yoksa donmuş haldemi kullancağız??
    hemen kırpıyorum tarifini,
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Offff...Offff...Offff...Meleğim bu
    ne güzellik.Ayyycanım çekti ya:))
    Ellerine sağlık harikasın kocaman öptüm.

    YanıtlaSil
  5. çok güzel görünüyor gülcümmmmm
    ellerine sağlıkkkk...çok öpüyorum canısı...güzel mutlu bir hafta senin olsun.

    YanıtlaSil
  6. süper gözüküyor canım. eline sağlık afiyetler olsun

    YanıtlaSil
  7. Yine çok değişik bir tarif. Görünüşünde kusur yok gibi ama Gül'cüğüm. Hatta kusursuz harika bir görüntü. Ellerine sağlık ve kolaylıklar.

    YanıtlaSil
  8. Hemen deniyorum sevgili Gül... Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  9. kalp kalibinda harika bir lezzet eline sagli Gul'cum, sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. Ablam!
    Gül kokulum.Ellerine,gönlüne sağlık..
    Çok güzel görünüyor,şu kalıplarına da bayılıyorum zaten :)
    İrmik benim vazgeçilmezlerimden biridir,tatlıya tuzluya inanılmaz yakıştırırm,ne güzel bir nimet!
    Mutlu haftalar diliyorum.
    Kalbi selamlarımla

    YanıtlaSil
  11. begendilerse kesin guzeldir, ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  12. Pasta nefis görünüyor,hem de böğürtlenli,ellerine sağlık,sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. Gül Hanım;
    Arada istenmeyen hatalar olsa da eminim ki elinizden son derece lezzetli olmuştur..
    Kendinize haksızlık etmeyin:))
    ve tadilatlar bence en güzeli bittiği anı hayal etmek:))
    pırıl pırıl miss gibi:)

    YanıtlaSil
  14. bazen aynı hatayı bende yapıyorum ama görüntüsü muhteşem
    ellerine sağlık mutlaka deneyeceğim

    YanıtlaSil
  15. Gerçekten lezzet bombası, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  16. Sevgili Gül kolay gelsin diyorum yazın o telaşı atlatan biri olarak sıkıntıyı bilirim pastaya gelince nefis bir görüntü ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. bu fırında uzun süre kalan pastamı bence çok güzel.olsada yesem.elinize sağlık.lütfen bu güzel pastayı aşalamayın.üzülürüm sonra.ben yerim onu bir pasta sever olarak.

    YanıtlaSil
  18. Gülüm..Yavrum..Bu sadece lezzet değil aynı zamanda kalori bombası da olmuş..Ama ne güzellik yaa..Varsın kalorisi çok olsun naapalım..Ellerine sağlık canım kardeşim..Sevgiyle..(Kalıp da ayrı bi harika..)

    YanıtlaSil
  19. Her zaman ki gibi çok güzel olmuş canım ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  20. Selam öncelikle boya badana işlerinizde Allah kolaylık versin,bu telaşe ıçinde harika bir pasta olmuş.ellerine sağlık, tadını bılemıyorum fakat görüntü çok güzel bencede kendinize haksızlık etmeyin.annenize ve size sevgiler.

    YanıtlaSil
  21. Tek kelimeyle harika nefis gözüküyor. Ellerinize sağlık..
    www.sendepişir.com / Nilgün

    YanıtlaSil
  22. ozgen_dogan78@hotmail.com26/10/10 16:02

    vallahi yaptığınız her kekin görüntüsü beni ye diyor.Ben en harika, beğendiğim tarfleri sizden öğrendim.Bu da eminim çok lezzetlidir.

    YanıtlaSil
  23. gül ablacım sevgi ve selamlarımı bırakıyorum lezzetli mutfağına.kalıplarına çok imreniyorum ablacım ya.nereden bulur nereden alırsın maşallah.inanılmaz da lezzertli görünüyor.böğürtlenli tatlar favorim.sevgiler...

    YanıtlaSil
  24. Süper görünüyor, eminim tadi da öyledir

    YanıtlaSil
  25. Suanda Almancam cok iyi olmadigindan buralarda yapilan akil almaz keklerin tariflerini ingilizce yada turkcelerini ararken hep yoruluyordum.Uzun suredir beni bu zahmetten kurtarsdiniz,iyiki varsiniz =)

    YanıtlaSil
  26. Gül'üm ellerine sağlık. sen nasıl yaparsan yap güzel olur .

    YanıtlaSil
  27. Yine harikasınız harika bir kek harika bir sunum harika bir kalıp
    Sizin bu kek kalıplarınıza hayranım bennn :( Nereden buluyorsunuz bunca güzel şeyi :)
    ellerinize sağlık........

    YanıtlaSil
  28. Harika olmuş :) irmiği de kekin için de dururmuşun ya bravo sana:))

    YanıtlaSil
  29. Gülüm o görüntü lezzetsiz olamaz!
    kesinlikle harika görünüyor canım.Ve merak ettim bu tarifi mutlaka deneyeceğim.

    sevgiyle öpüyorum canım

    YanıtlaSil
  30. Merhabalar,
    İrmik olarak bizim Türk irmiğinden mi kullanacağız, yoksa Almanyada'ki marketlerde bir de daha ince kum gibi olan bir irmik var o da olur mu? Teşekkürler!

    YanıtlaSil
  31. valla ben yemiş beyenmiş biri olarak yazıyorum harikaydı gülüm :)))
    ellerin dert görmesin

    YanıtlaSil
  32. Harika görünüyor, tadına bakamadım ama lezzetinin de öyle olduğundan şüphem yok. Ellerinize sağlık, afiyetler olsun. Acaba likörsüz denesem olur mu? Tabii aynı tadı vermez ama...
    Sevgiler.

    YanıtlaSil