Pazartesi, Ağustos 23, 2010

Sakızlı Böğürtlenli Muhallebi

Bu ramazan bizlerde baklava-börek pek olmadı sıcaklardan dolayı..Olsada zaten kimsenin yiyecek hali kalmıyor..Annecik bugün sakızlı muhallebi yapmamı istemişti.
Pazardan da böğürtlen alınca,bende bu şekli ile hazırladım..İftardan sonra yediler pek hoşlarına gitti..Bende kaşık kaşık böğürtlenlerini yedim,pek hoş oluyor mayhoş mayhoş.Eğer muhallebili tatlıları seviyorsanız,bu şekli ile denemenizi öneririm.Yok sevmiyorsanız,o zaman jöle ile hazırlamanızı tavsiye ederim..Üzerine dondurma da eklenince ayrı bir lezzet katıyor doğrusu..


Bu aralar hem iş,hem ev yoğun olunca pek zaman ayıradım sizlere ve bloguma..İnşallah bundan sonra sık sık ziyaretinize gelirim..Buradan sizlere sevgilerimi gönderip,hayırlı ramazanlar diliyorum..Bereketli ve bol rızıklı bir haftanız olsun
inşallah..

YARDIMLARIMIZ HALEN DEVAM ETMEKTEDİR..İLGİLENEN ARKADAŞLARA DUYURMAK İSTEDİM..
Sakızlı Böğürtlenli Muhallebi
Malzemeler
1 Lt süt
10 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı vanilya aroması
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı un
2 tatlı kaşığı sakız macunu(Alaçatı'dan)

Tepesi için 500 gr böğürtlen
1 paket tart jölesi
2,5 çay bardağı böğürtlen suyu (1 çay bardağı böğürtleni blendırdan geçirin)
3 yemek kaşığı şeker
Sakızlı Böğürtlenli Muhallebi
Hazırlanışı
Un,nişasta,şeker,vanilya,sakız macunu ve süt karıştırılıp pişirilir.

(evdekiler bbiraz dibi tutmuş sevdiklerinden öyle pişirmiştim.)

Muhallebi iyice piştikten sonra kek kalıbına dökülüp soğutulur.
Sakızlı Böğürtlenli Muhallebi
Tepesi için
Böğürtlenler yıkanıp,kurulanıp muhallebinin orta çukur kısmına doldurulur.
(sizler borcamda yapıp üzerine böğürtlenleri yayabilirsiniz.)

Blendırdan 1 çay bardğı böğürtlen geçirilip suyu elde edilir.

Tart jöle küçük tencereye konulur.

Üzerine şekeri ve böğürtlen suyu eklenip pişirilir.

İyice katılaştıktan sonra böğürtlenlerin üzerine gezdirilir.

Tepesi süslenip,soğutulup servis edilir.

Afiyet olsun!
zenker kek kalıbı
Muhallebiyi,kutunun üzerindeki en alttaki şekli ile dondurup çevirdim arkadaşlar.

24 yorum:

  1. Ellerine saglik. Nefis bir görünüm. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. eline sağlık gülcüğüm..
    çok hoş görünüyor..
    lezzetine ise eminim.

    çok sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Kalıp çok kullanışlıymış.. Ellerine sağlık gül abla.. yine harika bi tarif.. iyi haftalar..

    YanıtlaSil
  4. Gül Hanım;
    ellerinize sağlık:))
    çok çookk güzel görünüyor muhallebiniz..
    Önümüzdeki yıl alaçatıya gittiğimde bende alacağım sakız macunu.. belittiğiniz için teşekkür ederim..
    mutlu haftalar dilerim..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Ne güzel bir görüntü ellerine sağlık Sevgili Gül... Ben de sanırım böğürtleni kaşıklardım senin gibi... Kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Bayılırım sütlü tatlılara, güzel olmuş belli görüntüden, eline sağlık arkadaşım.

    YanıtlaSil
  7. Gülüm kalıbın çok güzel ve kulanışlı güle güle kullan. Muhallebi ise bambaşka görünüyor. Çok güzel, sosu ile kıvamı ile enfes.

    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. harika gözüküyor ellerine sağlık gül abla..

    deniycem kesinlikle. sevgiler

    YanıtlaSil
  9. sakız macunu yerine damla sakızı koysak olabilir galiba.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  10. Sakızın lezzetine bayılırım...Üstelik hafif bir tatlı..Ellerinize sağlık.Sevgiler.Aida

    YanıtlaSil
  11. Gül aba süper görunuyor ellerıne sağlık.deneyecegım sevgıler:)

    YanıtlaSil
  12. Ellerinize sağlık nefis bir görüntü.Kalıplarınıza da bayıldım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. Ellerine sağlık gül ablacım nefis olmuş

    YanıtlaSil
  14. nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.öpüyor güzel bir hafta diliyorum.

    YanıtlaSil
  15. cok hos bayilirim bende sütlü tatliya.Ellerine saglik. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. Sevgili Gül, nefis olmuş ellerine sağlık...
    sevgiler:))

    YanıtlaSil
  17. Gül ablacigim, ellerine saglik. Tatli enfes olmus. Iftar icin süper bir tarif, hem hafif hem lezzetli. Kalibinda yine cok orjinal.

    YanıtlaSil
  18. Canım, canım ne güzel bu tatlı böyle, of of!

    YanıtlaSil
  19. Merhaba Gul Hanim,
    Cok estetik gorunuyor. Ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  20. Gül Hanım nefis bir görüntü çok lezzetli gözüküyor
    ellerinize sağlık
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  21. ELLERINE SAGLIK GULCUGUM
    NEFIS OLMUS BELLI AFIYET OLSUN
    BEN SANA FACEBOOK TAN MESAJ ATTIM OKUMADIN HERHALDE HESAP NO ISTEMISTIM...
    SEVGILER

    YanıtlaSil
  22. Her zamanki gibi süper ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  23. Gülcüğüm mest oldum valla. Ellerine sağlık tek kelime ile harika olmuş.

    YanıtlaSil
  24. çok güzel bitadı var boğürtlen ve framboaz çok güzel

    YanıtlaSil