Öncelikle tüm arkadaşlara,dostlara,ziyaretçilere iyi haftalar diliyorum..
Uzun zamandan beri bloguma kek eklemediğimi farkettim..Farkettimde;
kime yapacağımı bilmiyordum!Bu aralar annecik yok buralarda..Malum yaz
ayı geldi, düğün dernek kuruldu bizim sülalede.. Kimi burda,kimi Bursa'da,
kimi Lübnan'da, kimi Trabzon'da..)Yakın akraba çocukları olunca,hepsine
teker teker gitmek gerek.. Bazılarına birlikte gittik,bazılarına ise tek tek
gitmek zorunda kaldık.. Bu hafta sonu da son düğünle sezonu kapatacağız inşallah..)
Bu aralar binamıza mantolama için hazırlıklar yapılmakta..Binanın her tarafını örmeye başladılar..Annecik de burada olmayınca,bende bu Pazar günümü evde geçirmeye karar verince,ustalara kek,çörek yapayım dedim..İşte bu kek onlar içindi..Yanında ayrıca mayalı çöreklerden de vardı..Derken efendim,bloguma da kek tarifi çıkmış oldu..Hemde doğaçlama tarafından..Pek nefis olmuş,pek beğenilmiş,utangaç yüzler tarafından ellerine sağlık denilmiş..Bende yorgunluğumu unutmuş oldum hemencecik..)
Şimdiden sizlerinde ellerine sağlık diyorum ve sevgilerimi gönderiyorum..
Malzemeler
3 yumurta
125 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker (150 gr )
minicik tuz
2 yemek kaşığı nestle süt kreması (İtalya'dan),eklemesenizde olur.
3 yemek kaşığı kalem badem
1 paket vanilya şekeri
5-6 damla limon aroması
1 paket droetker kakao
1 çay bardağı damla çikolata
2 yemek kaşığı dulce de leche (yoksa sorun yok)
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Hazırlanışı
Yağ,şeker,vanilya,tuz ve aroma eklenip 2-3 dk çırpılır.
Yumurtalar,yağ eklenip çırpılır.
Süt ve süt kreması eklenip çırpılır.
Un ve kabartma tozu elenip,eklenip çırpılır.
Karışımdan 1 su bardağı kadar ayrılır.
Ayrılan karışıma kakao,damla çikolatalar ve
d.de leche eklenip kaşıkla veya mikserle karıştırılır.
Kalan beyaz karışıma bdemler eklenip tekrar çırpılır.
Uzun baton kek kalıbı yağlanıp,tabanına badem serpiştirilir.
Uçlarına kakaolu hamur paylaştırılır.
Beyaz hamur orta kısmına dökülür.
Bıçak veya kürdan ucu ile, kakaolu kısımdan beyaz kısıma doğru çizikler atılır.
Kalıp masaya 1-2-3 def vurulup,ısınmış fırında 175 c de 45 dk pişirilir.
Ilındıktan sonra önce telin üzerine alınıp havalandırılır,sonra
servis tabağına alınır.
Soğuduktan sonra dilimlenip çay veya kahve yanında afiyetle yenilir.
bende 2 kürek atıp :=)
YanıtlaSilkekten almaya geliyorum :=)))
ellerine sağlık gülüm yine harika ötesisin...
YanıtlaSilBülent ersoyun tabiri ile fevkaladenin fevkindesin...
kocaman öptüm seni daaa...
Canım eline sağlık. kalıp muhteşem . sunum harika. sevgiler kocaman öptüm gülüm:)
YanıtlaSilustalar cok sansliymis yasadilar .
YanıtlaSiliyi yürekli mert arkadaşım eline güzel gönlüne sağlık...yiyenlere afiyet şifalar olsun...huzurlu sağlıklı güzel bir hafta diliyorum...öpüyorum çok...sevgiler...
YanıtlaSilEllerine saglik canim benim.. ohhh ustalara afiyetler olsun... Ne makbule gecmistir kimbilir? Sevgilerimle güzel bir hafta diliyorum...
YanıtlaSilGönlü güzel Gül'cüğüm. Ne şanslı ustalarmış onlar bilmem farkındalar mı? Senin harika keklerinden poğaçalarından tattıkları için. Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSileline sağlık şekerim... harika görünüyor
YanıtlaSilyerim ben böyle güzel keki :))"keklerin kraliçesi"
YanıtlaSilMeleğim ellerine sağlık enfes görü
YanıtlaSilnüyor kocaman öpüyorum...
yine harika bir kek olmuş, ellerine sağlık Gül, sevgiler...
YanıtlaSilBen bu keklerin tadını biliyorum:)
YanıtlaSilellerinize sağlık gül hanımcığım
hele o kek kalıbına da bayıldım:)
Mutlu bir hafta geçirmenizi diliyorum..
Ustaların arasında olup, bu şahane kekinizden yemeyi çok isterdim.Yaptığınız keklerle ve kalıplarınızla bloglarda teksiniz Gül hanım.Güzel gönlünüze,merhametli yüreğinize sağlık.Elleriniz dert görmesin.
YanıtlaSilevinizin ustası olmaya talibim:)lütfen lütfen lütfen ammaaaaa:)
YanıtlaSilÖzür dileyerekten,pasta tabağınızı nerden aldığınızı sorabilirmiyim?Ellerinize sağlık kekiniz yine şahane.
YanıtlaSilŞehnaz
gülüm yine harikalar yaratmışsın ustalara.evet bende farkettim uzun süredir kek tarifi vermedigini bu kek tarifi iyi geldi.ellerine saglık.
YanıtlaSilÇok ince düşüncelisiniz ustalarda çok şanslıymış tabi...Ellerinize emeklerinize sağlık kalıpta kekde sunulan tabakta harikaaa...Ben zaten her kekinize ve sunum şekline bakarken her defasında iç geçirmekten helak oldum harikasınızzz...
YanıtlaSilGüzel bir hafta dilerim...
Şehnaz hanım,rica ederim ne demek..Pasta tabaklarını İtalya'dan almıştım..Eminim burada vardır kesin..Teşekkürler..!
YanıtlaSilUstalar ne şanslıymış yahu:))
YanıtlaSilBen de geleyim mi sıva yaparım, harç kararım.
Soft Bowl geliyor Ankara'ya Gül?
YanıtlaSilımmm ellerine sağlık Gül abla. Bende montalama yapanlara yardım etmek istiyorum hehe
YanıtlaSilSevgiler...
iyi kalpli ablam benimmm:)))
YanıtlaSilellerine sağlık eminim ustaların midesi bayram etmiştir kesin:))))
ellerine kollarına sağlık ablacığımm
kocaman öpüyorum seni,sıkı sıkı da sarılıyorum:)))
gülüm çok güzel görünüyor ellerine sağlık hayatım...bilirim senin kekinin güzelliklerini...öpüyorum sevgilerimle
YanıtlaSilAslan arkadaşım benim. Ne mutlu sana, öyle çok insan dua ediyor ki senin için...
YanıtlaSilcanımmm ellerine sağlık bende birazdan kek malzemelerini almaya çıkacaktım ama havuçlu kek için=)
YanıtlaSilYa ben de istiyorummmm:) Mantolama nasıl yapılır acaba?Elerine sağlık Gülcüm..Ne güzel kalbin var..
YanıtlaSilCanım, blog ödülün var .Siteme beklerim sevgilerimle.
YanıtlaSilyine harika bir kek olmuş süpersin gül ablacım ellerine sağlık
YanıtlaSilhaklısın benim evde tatil planları konuşmuştuk daha dün gibi zaman ne çabuk geçti o güne 3 gün kaldı:)))
güzel dileklerin için teşekkür ederim öpüyorum seni
sevgiler
gül canım ellerine sağlık.. yiyenlere de afiyet olsun.. ben de biliyorum muhteşem keklerinin tadını:)
YanıtlaSilsevgilerimle...
Ustalar gerçekten çok şanslı;) ev işlerde çok zor,sizede kolay gelsin..
YanıtlaSilkek enfes olmuş,o kadar düzgün ki ,insan yemeğe kıyamaz...
ellerine sağlık....
ustalar cevheri keşfettiyse sizin binanın mantolaması bence biraz zor biter :)) muhteşem olmuş kek her zamanki gibi! ellerine sağlık gül ablacığım. çok öpücükler!
YanıtlaSil