Cuma, Haziran 11, 2010

Nuss Plaetzchen / Fındıklı Kurabiye

Kurabiye tarifini,yıllar önce Alman ev sahibinden almıştım..O aralar defalarca yapıp,üzerine karamel sürüp kahve yanında yerdik..Annecik de 3-4 günden beri benden fındıklı kurabiye isteyince,isabet oldu..
Şimdi bu kurabiyeler, paketlenip Trabzon'a doğru yola çıkacaklar..
Ben hiç tadına bakmadım,bakanların ifadesine göre "bomba" imiş..
Denemek isterseniz bilginiz olsun istedim..

Not:Sizler hamuru biraz daha kalın açıp,kalıplarla kesebilirsiniz..Veya;
elinizle şekil verebilirsiniz..Fakat minik kurabiye kalıpları ile yaparsanız,orjinaline uymuş olursunuz..))

SEVGİLER BENDEN SİZLERE!
Fındıklı Kurabiye
Malzemeler
3 yumurta sarısı
1 paket tereyağ
1 su bardağı şeker
150 gr kavrulmuş öğütülmüş fındık
minicik tuz
1 paket vanilya
3-4 limon esansı
1 çay kaşığı limon suyu
bıcağın ucu ile karbonat
alabildiği kadar un
Fındıklı Kurabiye
Hazırlanışı
Un hariç tüm malzeme karıştırılıp yoğrulur.

Un eklenip ele yapışmayan bir hamur elde edilir.

Hamur strece sarılıp 1 gece buzdolabında bekletilir.

Ertesi gün hamur merdane ile açılıp,kalıplarla kesilip,önceden ısıtılmış
fırında 175 ce de yaklaşık 15-20 dk arası pişirilir.
Fındıklı Kurabiye
Soğuduktan sonra saklama kabında en az 20 gün,dondurucuda ise 3-4 ay kalabilir.
Fındıklı Kurabiye
Afiyetler olsun çayınızın yanında..

26 yorum:

  1. Ellerine saglik arkadasim, ne kadar güzel kaliplarin var öyle,,, tam bir lokmalik.... Sahane... Yiyenlere de afiyetler olsun... Sevgilerimle, güzel bir hafta sonu diliyorum...

    YanıtlaSil
  2. Meleğim ellerine sağlık harika ol
    muş kurabiyeler.Afiyet olsun yiyen
    lere:))KOcaman öpüyorum...

    YanıtlaSil
  3. Dayanaklı kurabiyeler yapmayı bende seviyorum, madem bu kadar meth ettiler, bizde yapalım şu bombalardan :)
    eline sağlık..

    YanıtlaSil
  4. kuzim ellerine sağlık.kuribişler ve şekilleri şahane.çok öptüm canım...

    YanıtlaSil
  5. hayırlı cumalar gülcüm...kurabiyeler nefis ...sanki ağızda dağılacak gibi duruyor...hemen not ediyorum...bu arada kalıplar harika gülcüm...güle güle kullan...
    güzel bir hafta sonu hayırlı bir recep ayı diliyor kocaman öpüyorum...

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık Gülüm.ben yoldan alırım kurabiyeleri!!!şaka şaka trabzona yola çıktı demişsin ya acaba bana mı gönderiyor dedim..öpüldün canım.sıcacık sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. bombalari denemk lazim pek severim findikli kurabiyeyi, ilk dafe ortaokula giderken hatirlamadigim bir tarifle yapmistim yillar yillar once. Not almaliyim tarifi findikli kurabiye yapacagim:)

    YanıtlaSil
  8. Hayırlı cumalar. Ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyorlar.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  9. Hepsi çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Gül'cüğüm, harika kalıpların var. Çok şirin olmuşlar. Fındıklı herşeyi severim, ellerine sağlık tatlım.

    YanıtlaSil
  11. eline sağlık gülüm anneciğe de afiyet olsun...mmm kalıplarına da bayılıyorum :)kocamannn öptüm seniiiiii....

    YanıtlaSil
  12. HARİKASIN...BAŞKA NE DİYEBİLİRİM Kİ...

    YanıtlaSil
  13. çoook nefis canım benim :) eline sağlık ,senin için minişi kocaman kocaman öptüm :) iyi hafta sonları

    YanıtlaSil
  14. Tereyağ kaç gram şekerim? Yapmayı düşünüyorum da.

    YanıtlaSil
  15. Can şeker,250 gr tereyağ..Sen istersen 175 gr kullanabilirsin..Orjinal tarifte 175 gr tereyağ vardı,diğer malzemeler aynı idi..Bana 2 iş olmasın diye 1 paket kullanmıştım..


    Not:Çiğ börek yemeye sana gelicez Sevgim'le..))


    Öpüyorum kocaman tatlım..

    YanıtlaSil
  16. Ellerinize sağlık. Sevgiciğimin sizi övdüğü ve sizden şikayetçi olduğu kadar varmış.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Ya gene mi yaaa! Offf yaa! Ne kadar güzel olmuş bunlar
    Ben Trabzon' a uçsam hemen geç kaldım di mi? :(
    Ellerine sağlık Ablaların en şekeri

    YanıtlaSil
  18. Off yaa kıskanıorum ama senı Gul ablacım :) Tarıflerın bıle cok ama cok ozel.

    sımdık sakaı bırakalım cıddı bı konu solıcem: 'SIZ COK AMA COK OZELSINIZ'

    GO-RE-BI-LE-NE!!!

    üff dıger bloglarda bıle yorumlarn
    asıl+kalıte+mukemmel+dengelı..
    vallahi yag cekmıorum,bana yorum bırakman ıcınde solemiorum!

    amaaa gecerlı akceler malesef hafıf
    curukler!!!

    optum,sevıorum,Sevgılerrr xo

    YanıtlaSil
  19. enfes görünüyor sekillerinede bayildimm yiyenlere afiyet bal seker olsun sevgiler...

    YanıtlaSil
  20. Kurabiye kalıplarını nerden aldınız?Daha önce hiç bir sitede rastlamadım.Kek kalıplarınız gibi bu kalıplarınız da çok özel ve güzeller.Tariflerinize diyecek söz bulamıyorum vallahi.

    YanıtlaSil
  21. Findikli kurabiyeler nefis olur,öylede görünüyor zaten.Ellerine saglik canim.Anneciginede tüm tadanlarada afiyetler olsun. Sana güzel bir hafta diliyorum Gülümmm,yavru kusum:)

    YanıtlaSil
  22. Teşekkürler Gülay hanım,
    Kurabiye kalıplarımı Amerika'dan Willams-Sonoma'dan aldırtmıştık..Türkiye'ye direk gönderi yapmıyorlar..Orada bir tanıdığınız varsa onun adresine göndertebilirsiniz..


    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  23. teeyağını eritiyomuyuz acaba bu arada tarifleriniz çok güzel...

    YanıtlaSil
  24. Bedia hanımcığım,tereyağ çiğden giriyor..Oda sıcaklığında olması yeterli olacaktır..Çok teşekkür ediyorum..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  25. tekrar merhaba kurabiyeye kullandıgınız yağın miktarı ne kadar yarınki misafirlerime yapıcam.şimdiden çok teşekkür ederim...ellerinize sağlık.
    öpüyorum sizi

    YanıtlaSil
  26. Bedia hanım,1 paket tereyağ 250 gr dır.Siz isterseniz 175 gr ekleyebilirsiniz.Ben bu kurabiyelerde 1 paket (250 gr) oda sıcaklığında tereyağ kullanmıştım..Anlaşılmayan başka husus varsa tekrar sorasınız lütfen!Şimdiden ellerinize sağlık..Sevgiler..

    YanıtlaSil