Şimdi bu kurabiyeler, paketlenip Trabzon'a doğru yola çıkacaklar..
Ben hiç tadına bakmadım,bakanların ifadesine göre "bomba" imiş..
Denemek isterseniz bilginiz olsun istedim..
Not:Sizler hamuru biraz daha kalın açıp,kalıplarla kesebilirsiniz..Veya;
elinizle şekil verebilirsiniz..Fakat minik kurabiye kalıpları ile yaparsanız,orjinaline uymuş olursunuz..))
SEVGİLER BENDEN SİZLERE!
![Fındıklı Kurabiye](http://farm5.static.flickr.com/4033/4689683717_e2423690e4_b.jpg)
Malzemeler
3 yumurta sarısı
1 paket tereyağ
1 su bardağı şeker
150 gr kavrulmuş öğütülmüş fındık
minicik tuz
1 paket vanilya
3-4 limon esansı
1 çay kaşığı limon suyu
bıcağın ucu ile karbonat
alabildiği kadar un
![Fındıklı Kurabiye](http://farm5.static.flickr.com/4040/4690326234_a56c974c23.jpg)
Hazırlanışı
Un hariç tüm malzeme karıştırılıp yoğrulur.
Un eklenip ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
Hamur strece sarılıp 1 gece buzdolabında bekletilir.
Ertesi gün hamur merdane ile açılıp,kalıplarla kesilip,önceden ısıtılmış
fırında 175 ce de yaklaşık 15-20 dk arası pişirilir.
![Fındıklı Kurabiye](http://farm5.static.flickr.com/4066/4689708375_8caf91466a_b.jpg)
Soğuduktan sonra saklama kabında en az 20 gün,dondurucuda ise 3-4 ay kalabilir.
![Fındıklı Kurabiye](http://farm5.static.flickr.com/4072/4689704275_07c9ba6ae7_b.jpg)
Afiyetler olsun çayınızın yanında..
Ellerine saglik arkadasim, ne kadar güzel kaliplarin var öyle,,, tam bir lokmalik.... Sahane... Yiyenlere de afiyetler olsun... Sevgilerimle, güzel bir hafta sonu diliyorum...
YanıtlaSilMeleğim ellerine sağlık harika ol
YanıtlaSilmuş kurabiyeler.Afiyet olsun yiyen
lere:))KOcaman öpüyorum...
Dayanaklı kurabiyeler yapmayı bende seviyorum, madem bu kadar meth ettiler, bizde yapalım şu bombalardan :)
YanıtlaSileline sağlık..
kuzim ellerine sağlık.kuribişler ve şekilleri şahane.çok öptüm canım...
YanıtlaSilhayırlı cumalar gülcüm...kurabiyeler nefis ...sanki ağızda dağılacak gibi duruyor...hemen not ediyorum...bu arada kalıplar harika gülcüm...güle güle kullan...
YanıtlaSilgüzel bir hafta sonu hayırlı bir recep ayı diliyor kocaman öpüyorum...
ellerine sağlık Gülüm.ben yoldan alırım kurabiyeleri!!!şaka şaka trabzona yola çıktı demişsin ya acaba bana mı gönderiyor dedim..öpüldün canım.sıcacık sevgiler...
YanıtlaSilbombalari denemk lazim pek severim findikli kurabiyeyi, ilk dafe ortaokula giderken hatirlamadigim bir tarifle yapmistim yillar yillar once. Not almaliyim tarifi findikli kurabiye yapacagim:)
YanıtlaSilHayırlı cumalar. Ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyorlar.
YanıtlaSilSaygılar.
Hepsi çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilGül'cüğüm, harika kalıpların var. Çok şirin olmuşlar. Fındıklı herşeyi severim, ellerine sağlık tatlım.
YanıtlaSileline sağlık gülüm anneciğe de afiyet olsun...mmm kalıplarına da bayılıyorum :)kocamannn öptüm seniiiiii....
YanıtlaSilHARİKASIN...BAŞKA NE DİYEBİLİRİM Kİ...
YanıtlaSilçoook nefis canım benim :) eline sağlık ,senin için minişi kocaman kocaman öptüm :) iyi hafta sonları
YanıtlaSilTereyağ kaç gram şekerim? Yapmayı düşünüyorum da.
YanıtlaSilCan şeker,250 gr tereyağ..Sen istersen 175 gr kullanabilirsin..Orjinal tarifte 175 gr tereyağ vardı,diğer malzemeler aynı idi..Bana 2 iş olmasın diye 1 paket kullanmıştım..
YanıtlaSilNot:Çiğ börek yemeye sana gelicez Sevgim'le..))
Öpüyorum kocaman tatlım..
Ellerinize sağlık. Sevgiciğimin sizi övdüğü ve sizden şikayetçi olduğu kadar varmış.
YanıtlaSilSevgiler
Ya gene mi yaaa! Offf yaa! Ne kadar güzel olmuş bunlar
YanıtlaSilBen Trabzon' a uçsam hemen geç kaldım di mi? :(
Ellerine sağlık Ablaların en şekeri
Off yaa kıskanıorum ama senı Gul ablacım :) Tarıflerın bıle cok ama cok ozel.
YanıtlaSilsımdık sakaı bırakalım cıddı bı konu solıcem: 'SIZ COK AMA COK OZELSINIZ'
GO-RE-BI-LE-NE!!!
üff dıger bloglarda bıle yorumlarn
asıl+kalıte+mukemmel+dengelı..
vallahi yag cekmıorum,bana yorum bırakman ıcınde solemiorum!
amaaa gecerlı akceler malesef hafıf
curukler!!!
optum,sevıorum,Sevgılerrr xo
enfes görünüyor sekillerinede bayildimm yiyenlere afiyet bal seker olsun sevgiler...
YanıtlaSilKurabiye kalıplarını nerden aldınız?Daha önce hiç bir sitede rastlamadım.Kek kalıplarınız gibi bu kalıplarınız da çok özel ve güzeller.Tariflerinize diyecek söz bulamıyorum vallahi.
YanıtlaSilFindikli kurabiyeler nefis olur,öylede görünüyor zaten.Ellerine saglik canim.Anneciginede tüm tadanlarada afiyetler olsun. Sana güzel bir hafta diliyorum Gülümmm,yavru kusum:)
YanıtlaSilTeşekkürler Gülay hanım,
YanıtlaSilKurabiye kalıplarımı Amerika'dan Willams-Sonoma'dan aldırtmıştık..Türkiye'ye direk gönderi yapmıyorlar..Orada bir tanıdığınız varsa onun adresine göndertebilirsiniz..
Sevgiler..
teeyağını eritiyomuyuz acaba bu arada tarifleriniz çok güzel...
YanıtlaSilBedia hanımcığım,tereyağ çiğden giriyor..Oda sıcaklığında olması yeterli olacaktır..Çok teşekkür ediyorum..Sevgiler..
YanıtlaSiltekrar merhaba kurabiyeye kullandıgınız yağın miktarı ne kadar yarınki misafirlerime yapıcam.şimdiden çok teşekkür ederim...ellerinize sağlık.
YanıtlaSilöpüyorum sizi
Bedia hanım,1 paket tereyağ 250 gr dır.Siz isterseniz 175 gr ekleyebilirsiniz.Ben bu kurabiyelerde 1 paket (250 gr) oda sıcaklığında tereyağ kullanmıştım..Anlaşılmayan başka husus varsa tekrar sorasınız lütfen!Şimdiden ellerinize sağlık..Sevgiler..
YanıtlaSil