Pazar, Haziran 06, 2010

Fasulye Diblesi

Çok sevgili Ferah'cığım beni "TATLI BLOG"ödülüne layık görmüş..Kendisine tatlı ödülünden dolayı çok teşekkür ediyorum.. Bende bu ödülü onun gibi tüm tatlı arkadaşlara gönderiyorum..)

Maille benden dible tarifi isteyen arkadaşlara, bu postumda adım adım diblenin yapılışını fotoğrafladım..Umarım bloguma bakıp haberdar olurlar..
Sağlıklı,güzel bir hafta diliyorum sizlere..
Fasulye Diblesi
Malzemeler
1 kg çalı fasulye
2 adet domates
2 adet kuru soğan
karabiber,tuz
2 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1/2 su bardağı pirinç
1/2 çay bardağı su
Fasulye Diblesi
Hazırlanışı
Yayvan bir tencereye tereyağ,zeytinyağ konulup kızdırılır.
İçersine yemeklik doğranmış soğan,rendelenmiş domates,karabiber
eklenip suyunu çekene kadar pişirilir.
Üzerine kesilmiş fasulyeler,tuz eklenip buğuda pişirilir.
Son olarak yıkanmış pirinç ve su eklenip kısık ateşte pişirilir.
Piştikten sonra demlendirilip servis edilir.
Fasulye Diblesi

Fasulye Diblesi

Fasulye Diblesi

21 yorum:

  1. Gül hanım bu kadar erken ekleyeceğinizi tahmin etmemiştim.Duyarlılığınız için çok teşekkür ediyorum.Resimleri ayrıntılariyle eklemeniz ise büyük incelik.Tekrar teşekkürler.

    Seda

    YanıtlaSil
  2. Hmmm....
    Benim ufaklık için ideal bir yemek olabilir, deneyeceğim.
    Eline sağlık arkadaşım..

    YanıtlaSil
  3. canım sana ödülüm var. bloğumda :)...sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Gül'cüğüm,
    Nefis Alman pasta ve keklerinden sonra karadeniz yöremizin eşsiz lezzetleriyle bizleri buluşturuyorsun.Harikasın.
    Çok duymama rağmen hiç yemedim. Bu tarifini mutlaka yapacağım.
    Ellerine sağlık.
    Çok sevgiler,

    YanıtlaSil
  5. buralarda dible çok,(Karadeniz)en meşhuruda karalahana diblesi,
    ben bu tarifi yaparım arasıra ama Sahrap soysal dan fasulyeli pilav diye izlemiştik.
    ben demekki dible yaparmışım.
    başkada dible yapmam
    teşekkürler arkadaşım,selmlar

    YanıtlaSil
  6. ellerine saglık gülcügüm.

    YanıtlaSil
  7. dible nefis görünüyor gülcüm inanki kaşıkla yiyesim geldi.....yanında da bol köpüklü bir ayran...sabah sabah bendeki iştaha bakarmısın.....
    sizlere afiyet şifalar olsun canım benim ...hayırlı güzel bir hafta diliyorum.çok öpüyorum...

    YanıtlaSil
  8. Gülüm eline sağlık bayıldım. zaten fasulyeye bayılırım . güzel bir hafta olsun

    YanıtlaSil
  9. Babaanneciğimin ruhu şad olsun, o da çok güzel yaparmış dibleyi (Karadeniz kızı ne de olsa) ama ben halamdan öğrendim. Hoş geleneksel halde yapmıyorum, domatessiz benimki, bol fasulyeli. Ellerine sağlık Gül'cüğüm. Tatlı blog ödülün de kutlu olsun, senden daha layık birini tanımıyorum şu camiada bilesin.

    YanıtlaSil
  10. Teyzem de çok güzel yapar bunu çok severim ellerinize sağlık nefis hımmmm

    YanıtlaSil
  11. nefiss olmuş pilav üstü taze fasulye sevenlere bi alternatif en kısa zamanda denicem sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. Ben de etli taze fasülye koydum pişiyor. Yanına da pilav şart. Tadı benzer oluyordur herhalde. Ellerin dert görmesin canım benim.

    YanıtlaSil
  13. ben bunu yaparım çok güzel olur.Bu ödülü bende alabilirmiyim Gül'cüğümm

    YanıtlaSil
  14. Meleğim canımın içi ellerine sağlık enfes olmuş.Mutlu haftalar kocaman öpüyorum.Gülseren teyzeme hürmetler..

    YanıtlaSil
  15. Nefiss bir görüntü iştah kabartıyor ellerinize sağlık...
    Güzel bir hafta dilerim...

    YanıtlaSil
  16. Gülüm ben buna bayıldım. Kesinlikle bu hafta yapacağım hemde adım adım uygulayarak.

    ellerine sağlık canım

    sevgiyle öpüyorum :)

    YanıtlaSil
  17. Aşkım dible mi sen çok yaşa neler de öğreniyorum senden eski dostum ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  18. Çok duyduğum ama henüz denemediğim bir tarif. Çocukken annem fasulyeli bulgur pilavı yapardı, çok severdim. Ellerinize sağlık, görüntüsü nefis. En kısa zamanda ben de deneyeceğim.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  19. tatlılar tatlısı ablama da bu ödül yakışır zaten:)))ben bu yemeği çok duydum ama hiç tatmak kısmet olmadı,çok güzel anlatmışsın ablacığım,deneyeceğim bende.ellerine kollarına sağlık.
    öpüyorum pamuk yanakalrından:)

    YanıtlaSil
  20. Yıllar önce Karadenizli bir bayanın evinde yemiştim,o gün bugündür nasıl yapıldığını çok merak etmişimdir.Şu blogların sayesinde neler öğrendim,öğrenmeye devam ediyorum.Detaylı anlattığınız için, gözüm kpalı yaparım artık.Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  21. Nasıl güzel anlatmışsın canım.
    Bayılırım bu lezzette...
    Elelrine sağlık canım
    Çok öptüm yanaklarından

    YanıtlaSil