Aklımda hiç biscotti yapmak yoktu halbuki..Geçtiğimiz hafta yaptığım tart tabanı güzel olmayınca, ortaya bu biscottiler çıkıverdi..Sizde güzel olmadı dediğiniz tart tabanlarını,belki bu şekilde değerlendirebilirsiniz..Kolay gelsin sizlere..
Malzemeler
3 yumurta
100 gr şeker
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
minicik tuz
1 yemek kaşığı tepeleme haşhaş(mohn)
1 su bardağı un
Hazırlanışı
Yumurtalar,şeker,vanilya,tuz,limon kabukları köpük olana dek 3-5 dk çırpılır.
Unu ilave edilip, tekrar çırpılıp, kelepçeli kalıba dökülür.
Isınmış fırında 175 C de yaklaşık 20 dk pişirilir.
Fırından çıkartılıp soğuması beklenir.
İyice soğuduktan sonra, dilimlenip yağlı kağıt serili fırın tepsisine
konulup,175 de ki ısınmış fırında 25 dk kadar fırınlanırlar..
Not:Öyle nefis ve lezzetli oldular ki,iyi ki yapmışım dedim..İçersinde yağ olmadığından,tıpkı pastanedeki biscottiler tadında idiler..Bilgilerinize!
Gülüm daha dün akşam biscoti yapsak diyorduk eşimle. Kalbim temizmiş bak arkadaşımın blogunda sabah hemen bir biscoti yayında :)
YanıtlaSilellerine sağlık canım
sevgiyle öpüyorum seni
Meleğim ellerine sağlık biscottiler
YanıtlaSilharika:))Senin ellerinden aksi müm
künmü kocaman öpüyorum...
ben pek seviyorum bu kuru biscottileri yaninada nemlendirmek icin tatli sarap tavsiye ederim, banip banip guelce yeniyor:)
YanıtlaSilçok beğendim gülcüm.en kısa sürede deneyeceğim.yalnız malzeme listesinde mohn var 1 tepeleme yemek kaşığı onu anlamadım affet......cevap için şimdiden tşk.çok öptümmmm...bye...
YanıtlaSilbende çok severim. eline sağlık arkadaşım
YanıtlaSilEllerine saglik canim, diyorum ki "iste budur"... Her seyi degerlendirmek.... Sahane bir lezzet oldugundan hic kuskum yok,,, Afiyetler olsun... Sevgilerimle,
YanıtlaSilgeçen gün bir biscotti denemem oldu ama bizimkiler pek memnun kalmadılar.herhalde tam yapamadım.birde senin tarifinle deneyeyim.ellerine saglık.
YanıtlaSilsen yaparsında güzel olmazmı hiç canım benim ellerine sağlık
YanıtlaSilafiyet bal olsun
Eline sağlık canım benim .Daha önce de senin tarifinle biscotti denemiştim.Nefiss olmuştu.
YanıtlaSilGül'üm ne güzel olmuşlar, senin olmayanın bilem başka güzelliğe bürünüyor böyle. İyi akşamlar canım.
YanıtlaSilBen de bayılırım böyle 'kıvırtmalara' ve çok yaparım..Asla atmam..Mutlaka değerlendiririm..İyi yapmışsınız,ellerinize sağlık..
YanıtlaSilGül yaratıcılık ve değerlendirme böyle bir şey sanırım.. Bende bir kez denedim ama hiç güzel sonuç alamadım:)) benden kaynaklıdır tabii :)
YanıtlaSilSenin ellerine sağlık..
Kocaman öpücükler..
I Cantucci sono anche dei biscotti italiani, al posto dei semi di papavero aggiungiamo le mandorle,sono molto buoni :)
YanıtlaSilenfes olmuş bence. limon ve haşhaşla karika bir lezze olduğuna eminim ablacım. öptüm.
YanıtlaSilEllerine sağlık Gül!! Yetur için: Mohn = haşhaş tohumu. Kolay gelsin :)
YanıtlaSilÇıtır çıtır harikaa olmuş çayla nefis olur ellerinize sağlık...
YanıtlaSilSevgiler...
gülüm canım benim ellerine sağlık harika görünüyor....üff yaaa uzak oturmasak her akşam gelirdim valla yerdim yerdim şişerdim spora giderdim termal dnumu giyerdim:))))) öpüyorum tatlı yanaklarından...sevgilerimle
YanıtlaSilBİSKOTTİ HİÇ YAPMADIM AMA ARKADAŞIM YAPTIĞINDA YEMİŞTİM...AMMA VELAKİN SENİN ELLERİNDEN ÇIKMA BİSKOTTİ KAÇMAZ..EN SICAK SEVGİLERİMİ YOLLADIM SANA...
YanıtlaSilbir selanikli olarak bayılırım buna
YanıtlaSilama hiç yapmadım hep hazır alıp yedim bu tarifi not ettim canım
ellerine sağlık
en kısa zamanda görüşmek dileğiyle özlemim
Nasıl yapıldığını hep merak ederdim, ilk fırsatta deniycem.
YanıtlaSilsevgiler.