Perşembe, Mayıs 27, 2010

Cantuccini mit Mohn / Haşhaşlı Biscotti veya Selanik Gevreği

Aklımda hiç biscotti yapmak yoktu halbuki..Geçtiğimiz hafta yaptığım tart tabanı güzel olmayınca, ortaya bu biscottiler çıkıverdi..Sizde güzel olmadı dediğiniz tart tabanlarını,belki bu şekilde değerlendirebilirsiniz..Kolay gelsin sizlere..
Biscotti
Malzemeler
3 yumurta
100 gr şeker
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
minicik tuz
1 yemek kaşığı tepeleme haşhaş(mohn)
1 su bardağı un
Biscotti
Hazırlanışı
Yumurtalar,şeker,vanilya,tuz,limon kabukları köpük olana dek 3-5 dk çırpılır.

Unu ilave edilip, tekrar çırpılıp, kelepçeli kalıba dökülür.

Isınmış fırında 175 C de yaklaşık 20 dk pişirilir.

Fırından çıkartılıp soğuması beklenir.

İyice soğuduktan sonra, dilimlenip yağlı kağıt serili fırın tepsisine
konulup,175 de ki ısınmış fırında 25 dk kadar fırınlanırlar..
Biscotti
Not:Öyle nefis ve lezzetli oldular ki,iyi ki yapmışım dedim..İçersinde yağ olmadığından,tıpkı pastanedeki biscottiler tadında idiler..Bilgilerinize!

20 yorum:

  1. Gülüm daha dün akşam biscoti yapsak diyorduk eşimle. Kalbim temizmiş bak arkadaşımın blogunda sabah hemen bir biscoti yayında :)

    ellerine sağlık canım
    sevgiyle öpüyorum seni

    YanıtlaSil
  2. Meleğim ellerine sağlık biscottiler
    harika:))Senin ellerinden aksi müm
    künmü kocaman öpüyorum...

    YanıtlaSil
  3. ben pek seviyorum bu kuru biscottileri yaninada nemlendirmek icin tatli sarap tavsiye ederim, banip banip guelce yeniyor:)

    YanıtlaSil
  4. çok beğendim gülcüm.en kısa sürede deneyeceğim.yalnız malzeme listesinde mohn var 1 tepeleme yemek kaşığı onu anlamadım affet......cevap için şimdiden tşk.çok öptümmmm...bye...

    YanıtlaSil
  5. bende çok severim. eline sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  6. Ellerine saglik canim, diyorum ki "iste budur"... Her seyi degerlendirmek.... Sahane bir lezzet oldugundan hic kuskum yok,,, Afiyetler olsun... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  7. geçen gün bir biscotti denemem oldu ama bizimkiler pek memnun kalmadılar.herhalde tam yapamadım.birde senin tarifinle deneyeyim.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  8. sen yaparsında güzel olmazmı hiç canım benim ellerine sağlık
    afiyet bal olsun

    YanıtlaSil
  9. Eline sağlık canım benim .Daha önce de senin tarifinle biscotti denemiştim.Nefiss olmuştu.

    YanıtlaSil
  10. Gül'üm ne güzel olmuşlar, senin olmayanın bilem başka güzelliğe bürünüyor böyle. İyi akşamlar canım.

    YanıtlaSil
  11. Ben de bayılırım böyle 'kıvırtmalara' ve çok yaparım..Asla atmam..Mutlaka değerlendiririm..İyi yapmışsınız,ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  12. Gül yaratıcılık ve değerlendirme böyle bir şey sanırım.. Bende bir kez denedim ama hiç güzel sonuç alamadım:)) benden kaynaklıdır tabii :)

    Senin ellerine sağlık..

    Kocaman öpücükler..

    YanıtlaSil
  13. I Cantucci sono anche dei biscotti italiani, al posto dei semi di papavero aggiungiamo le mandorle,sono molto buoni :)

    YanıtlaSil
  14. enfes olmuş bence. limon ve haşhaşla karika bir lezze olduğuna eminim ablacım. öptüm.

    YanıtlaSil
  15. Defne Zeynep28/5/10 10:54

    Ellerine sağlık Gül!! Yetur için: Mohn = haşhaş tohumu. Kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
  16. Çıtır çıtır harikaa olmuş çayla nefis olur ellerinize sağlık...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. gülüm canım benim ellerine sağlık harika görünüyor....üff yaaa uzak oturmasak her akşam gelirdim valla yerdim yerdim şişerdim spora giderdim termal dnumu giyerdim:))))) öpüyorum tatlı yanaklarından...sevgilerimle

    YanıtlaSil
  18. BİSKOTTİ HİÇ YAPMADIM AMA ARKADAŞIM YAPTIĞINDA YEMİŞTİM...AMMA VELAKİN SENİN ELLERİNDEN ÇIKMA BİSKOTTİ KAÇMAZ..EN SICAK SEVGİLERİMİ YOLLADIM SANA...

    YanıtlaSil
  19. bir selanikli olarak bayılırım buna
    ama hiç yapmadım hep hazır alıp yedim bu tarifi not ettim canım
    ellerine sağlık
    en kısa zamanda görüşmek dileğiyle özlemim

    YanıtlaSil
  20. Nasıl yapıldığını hep merak ederdim, ilk fırsatta deniycem.
    sevgiler.

    YanıtlaSil