Mevlit için haftalar öncesinden dondurma yapmam istenmişti ve tenbihlerde bulunulmuştu..))Efenim dondurmanın tarifini uzun yıllar önce binamızda bulunan bir dostumuzdan almıştım..O zamandan beri yaparım..Tadını bilenler beni gördüklerinde, dondurma yapıp çağırsana diye de serzenişte bulunurlar..))Mevlit günü,irmik helvası,dondurma ve baklava olmak üzere 3 çeşit tatlımız vardı..İrmik tatlısı ile birlikte yenilip anında bitmişti dondurmamız..)
Daha önce yaptığıma buradan bakabilirsiniz..Ben bu sefer yarısını kakaolu yapmadım
ve kenarlarına savyer bisküvisi koymadım.)
Not:Arkadaşlar yıllardır bu tarifi yaparım ve hiç bir zaman yumurta kokusundan
rahatsız olduk diyene rastlamadım..Püf noktası yumurtayı çokkk çırpmak.

Malzemeler 2 ölçek için
(Tek ölçek için 1 kutu krem şanti kullanılır.
Yumurta sayısında değişiklikolmayıp,sadece 1 su bardağı
süt veya krema kullanılır.)
5 yumurta
1 su bardağı şeker (şekeri azaltmanız mümkündür)
1 paket vanilya şekeri
2 kutu krem şanti (4 paket)
1 kutu krema (250 ml)
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı damla çikolata
(benim kullandığım damla çikolatalar normalden daha küçüktüler.Amerika'dan)
Ortası için 1 paket beze
antep fıstığı
Tepesi benmaride eritilmiş çikolata

Hazırlanışı
Yumurtalar,şeker,vanilya 10-15 dk çırpılıp bırakılır.
Şantiler önce krema ile çırpılıp arkasından sütü eklenip çırpılır.
Yumurtalar ve şanti karıştırılıp tekrar çırpılır.
Çukur bir kaseye streç serilip,karışımın yarısı dökülür.
Üzerine bezeler irice parçalanıp serpiştirilip fıstıklar konulur.
Kalan karışım üzerine dökülüp,her tarafı streçle kapatılıp dondurucuya atılır.
Servis etmeden 1 saat önce servis tabağına çevrilir.
Üzerine benmaride eritilen çikolata dökülüp tekrar dondurucuya kaldırılır.
Dondurması iyice donduktan sonra servis edilir.
harika görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilmükemmel bir görüntü, harik abir lezzet olduğu kuşkusuz. tarifi bekliyoruz heyecanla.
YanıtlaSilCanim benim, ellerine saglik, hemen ben de denemek istiyorum ama önce sormaliyim, "iki kutu krem santi" demissin... Bir kutuda iki poset var, öyle 4 poset mi? yoksa bir kutu, iki poset mi? Tam anlayamadim, ayrica krem santi kac gr.lik kutuda... Eger geri dönebilirsen cok sevinirim.... Sevgilerimle,
YanıtlaSilGerçekten harika görünüyor. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilTam mevsimi hemen denenmeli.
YanıtlaSilEllerine sağlık Gülcüğüm.
Sevgiler
Nilüfer
Ablamda evde dondurma yapar, herkes keyifle yer, fakat yumurta kokusu beni çok rahatsız ederdi. Sende kesin yoktur da ne yapmak lazım. Tiyosunu rica edebilirmiyim))
YanıtlaSilSüper bir tat bayıldım doğrusu kalabalık da tarifini istemeye fırsatım olmamıştı görüntü ve tadı mükemmeldi Küçük lokmalar halinde tadına vararak yedim ellerinize sağlık
YanıtlaSilsevgilerimle...
Ben ki 35 sene ağzıma dondurma sokmadım, bu sene de ipin ucunu kaçırdım. ama bu dayanılacak gibi değil ki gülüm yaaa. Eline sağlık:)
YanıtlaSilTatlım önce allah kabul etsin canım.
YanıtlaSiltarifin süper. Mevsimi de geldi. Yapmalı.
Ellerine kollarına sağlık canım benim.
Öpüyorum o güzel yanaklarından
sevgiler
Harika gözüküyor. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilElinize sağlık,
YanıtlaSilyumurtaların kaç adet olduğunu yazmamışsınız malzeme listesinde..
sevgiler
Yamıştım ama defalarca uğraşmaktan silinmiş..Uyardığın için teşekkürler deafmute..
YanıtlaSilHersey cok guzel bu blog'daki yanliz ya benim gozumde astimat var ondan dolayi yada belki herkese oyle geliyor yazilari buyutmeniz resimleri tam butun algilayamama neden oluyor.
YanıtlaSilHarika olmuş, tanıdıklar yapardı da ben dondurma evde yapılmaz derdim ama bu nefis görünüyor, hiç böyle yalancı dondurma görmemiştim :) Ellerine sağlık
YanıtlaSilBu ne kiskirtici bir goruntu
YanıtlaSilEllerine saglik canim.
Sevgiler
Sefa
Geçtiğimiz hafta flaantartınızı denedim çok memnun kaldık.Blogunuzdan defalarca keklerinizi denedim,onlardan da çok memnun kaldım.Bu sefer ne deneyeceğim çok belli.Beze yerine kuru meyve veya çilek koymayı düşünüyorum.Çok teşekkürler Gül hanımcığım,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilcanım gülüm..nefis olmuş gerçekten...sevgiler.....
YanıtlaSilGülcüm ne muhteşem bir görüntü,eline sağlık,
YanıtlaSilCanım hamarat arkadasım bu ne bu...Ellerıne saglık.Haberlerı aldım bende cok ozledım canım benm.Kocaman opuyorummm.Ayakkabıcıda ozlemış acıl gelmen lazım buralara:))))
YanıtlaSilGül abla öncelikle nefis görünüyor hazır yaz da gelmişken.Biliyorum çok açıklayıcı yazmışsın ama sorum var.2 ölçek içinde mi 5 yumurta,birde krema da mı aynı yoksa yarım su bardağı falan mı?Yani tek ölçek yaparsak her bir şeyi yarım mı tutalım.
YanıtlaSilellerine sağlık,çok soru sordum lütfen kusuruma bakma.
Canım ne demek,aşkolsun..yazdım ama sanırım atladın..)
YanıtlaSilTek ölçek için yumurta sayısı aynı olup,şeker oranı azaltılacak (1/2 su bardağı),süt veya krema kullanılacak.Mesela 1 kutu krema yeterli olacaktır.Veya 1 su bardağından az süt kullanılacaktır.
Not.Şantiler ne kadar katı olursa o kadar güzel kıvamlı oluyor..
Öpüyorum ve sevgilerimi gönderiyorum canım..
harika gorunuyor ancak ben almanyadayim beze burada varmi bilmiyorum evde yapilabildigini duymustum olmazsa once beze yapimini arastirayim ellerinize saglik
YanıtlaSilGül Hanım Merhaba, sitenizi zevkle takip ediyorum. Bir kaç tarifinizi denedim süper oldu :) Bu tarifte 1/2 su bardağı süt'ü hangi aşamada kullanacağız. Sevgiler...
YanıtlaSilAdsız arkadaş teşekkürler..
YanıtlaSilMalzeme konusunda hata yapmışım yine,hatırlatmanız için teşekkür..
Yazmış olduğum 1 su bardağı sütü çıkarın lütfen..Şantilerin üzerine
kremayı döküp çırpın önce,sonrada 1/2 sütü döküp çırpın..Şimdiden ellerinize sağlk..
Gül hanım,
YanıtlaSil350. izleyiciniz belli olmuş :o)