Almanya'da yaşayan arkadaşlar,kreması çok nefis ve değişik oldu.Eğer değişik tartlar
denemek istersiniz,mutlaka bu pratik kremayı denemenizi tavsiye ederim.
Güzel bir hafta geçirmenizi dileyip,sevgilerimi gönderiyorum..

Malzemeler (tart için)
120 gr soğuk tereyağ
5 yemek kaşığı soğuk su
minicik tuz
alabildiği kadar un
Malzeme karıştırılıp yoğrulup,merdane ile açılıp, tart kalıbına döşenir.
Kalıp buzdolabında 15-20 dk bekletilir.
Tartın üzerine yağlı kağıt serilip,ağırlıkları konulup 15-20 dk pişirilip
soğutulur.

Üzeri için
1 kavanoz erik konservesi
(bana canım arkadaşım Güleser elleriyle hazırlayıp getirmişti.)
2 paket aşağıda fotoğraflarını gördüğünüz pişmeyen pudingler.
(sizler normal pudingle hazırlayabilirsiniz.)
1 paket mascorpone,yoksa 1 paket labne
1 paket tart jöle ve erik suyu
Not:Tek poşet puding az gelince 2 paketle hazırladım.
Biri Karamelli,diğeri ise çikolata parçacıklı idi..(Almanya'dan)

Pudinler karıştırılıp 1,5 su bardağı süt ile çırpılır.
Mascarpone eklenip tekrar çırpılıp 10 dk buzdolabında bekletilir.
Puding soğumuş tartın üzerini kapatacak şekilde yayılır.
Üzerine süzdürülmüş erikler dizilir.
Tart jöle, üzerindeki tarife göre erik suyu ile hazırlanır.
(erikler süzdürüldüğünde, çıkan suyuna biraz su ekleyip kullanmıştım)
Jöle eriklerin üzerine gezdirilip file fıstıkla süslenir.
Afiyetler olsun!


Ismini soylemek zor amaaaa gorunumm superrrr, muthis bir seye benziyor.
YanıtlaSilSevgiler canim
Sefa
gözüm doydu resmen
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık nefis görünüyor.
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
Cok güzel bir tarif... Ellerine saglik arkadasim.... Tarifini vermeyecek misin bizlere.... Yoksa??? Sevgilerimle, güzel bir hafta diliyorum...
YanıtlaSilGülcüğüm görüntü bir harika ve oldukça iştah açıcı, marifetli ellerine sağlık. Hepinize afiyet şekerler olsun, kocaman öptümm...
YanıtlaSiloff mükemmel görünüyor. ferah ferah yenilesi bir tatlı, lezzet bombardımanı belli ki. bayıldımmm!!!
YanıtlaSilsoylediginiz gibi burdaki pasta malzemeleri bayagi farkli turkiyedekinden ben de deneyecegim bu tarifi tesekkurler
YanıtlaSilKekleriniz kadar tartlarınız da çok değişik.Doğaçlamalarınıza bayılıyorum.Keşke doğaçlama pasta, kek kitabı çıkarsanız.Çok farklısınız Gül hanım.Kullandığınız malzemelerle bile farkınızı ortaya koyuyorsunuz.
YanıtlaSilİyi geceler,
kullandıgın malzemeler konusunda bende arkadaşlarınla hemfikirim.bulunabilir malzemelerle yapsan muhteşem olacak.bende o zaman senin lezzetini tutturabikecegim ve yiyenler tarafından övgüler alacagım.
YanıtlaSiltek kelime nefiiiiiis.. hatta iki kelime nefis ötesiiii...
YanıtlaSilharika olmuş bu görüntüsü bile insanı doyuruyr..
canımcım benim diyette 7 kilo da kaldı dr'um bu evrede biraz yavaşlayacağız ama üzülme tekrar vermeye başlayacağız dedi.. Dün de kızımın doğum günü idi ilk kez diyeti bozdum ve yedim valla.. ama bugün tekrar başladık Mayısın 15 de kontrolüm var tekrar o zaman kadar 2-3 kilo daha vermem lazım. inşallah sende bende istediğimiz kiloya ulaşırız...
öptüm seni kocamaaan
Sabah sabah resme akııııp gittim. Ellerine sağlık gerçekten tat da görüntüde süper:) sevgiler gülüm
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilsüperrr görünüyor
YanıtlaSilmayhoş bir tat eminim ellerinize sağlık
Sevgilerimle...
yillar once yedigim ve unutamadigim alman tartina benziyor, deneyince belki o tadi bulacagim, tesekkurler::))
YanıtlaSilHer yaptığınız bu kadarmı güzel olur...Bayılıyorum hepsine ellerinize emeklerinize sağlık...
YanıtlaSilSevgiler...
derinden bir ahh çekip baktım tartınıza emeklerinize sağlık ne kadar hoş bir görüntü..
YanıtlaSilGül'cüğüm,
YanıtlaSilÖyle nefis görünüyor ki ekranın başında yutkunup duruyorum.
Vallahi senin bu tariflerinden sonra o malzemeleri getirebilecek Almanyada oturan eş dost akraba arar oldum. Yavaş yavaş birşeyler Türkiyede yapılmaya başlansa veya getirilse de her aradığımızı bulamıyoruz genellikle.
Geçenlerde Carrefourda mascarpon peyniri gördüm.Yurt dışındakilere göre epey bir fiyatlı olsa da derde derman olacak diye sevindim.
Ellerine, emeklerine sağlık.
Sevgilerimle,
Sevgili Gül, Işılın dediği gibi ağzım resmen sulandı. Yorumu yutkunarak yazıyorum))Kremanın hafifliğine tezat eriğin mayhoşluğu ile güzel bir lezzet ortaya çıktığı kesin.Ellerine sağlık,
YanıtlaSilÇok nefis görünüyor Gül'cüm, ellerine sağlık.. Eriklere bakıp bakıp yutkundum :) Afiyetler olsun..
YanıtlaSilEllerinize sağlık:)
YanıtlaSilAnneler günü yarışmamıza bekliyoruz:)
Canım kesinlikle haklısın. Almanyadaki aynı marka ürüb burada farklı kalitede. Nedenini anlayamıyorum.
YanıtlaSilTartın gerçekten nefis olmuş canım
Ellerine sağlık
Öpüyorum
ooof offf marcarpone ve tart ikilisi mükemmel fikir. nasıl güzel görünüyor. ellerine saglık
YanıtlaSil