Pazar, Mart 28, 2010

Spinat Kaesebrot / Ispanaklı Ekmek

Sevgili arkadaşlar, hepinize güzel bir hafta dileyerek, sizlere bugün yaptığım bir ekmeği sunmak istiyorum..Yapımı kolay bu ekmeği umarım sizlerde deneyip mutlu kalırsınız.Tarifi her zaman olduğu gibi yine Almanca ekmek kitabından..

Ekmeği kesemediğim için dilimli halini paylaşamadım sizlerle..Fakat çok değişik ve lezzetli bir ekmek olduğunu düşünüyorum..Haftaya kısmetse sizlerle dilimli halini paylaşacağım arkadaşlar..O zaman tadına da bakmış olurum..))
Ispanaklı Soğanlı Ekmek
Malzemeler
500 gr un (2,5 su bardağı)
1 paket toz maya (20 gr)
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 çay kaşığı tuz
200 ml ılık su
200 ml ılık süt

Arası için
2 adet büyük soğan (küçükse 3 adet)
7-8 adet ıspanak yaprağı
tuz
tane çekilmiş karabiber
1 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
1 kase rendelenmiş taze kaşar
Ispanaklı Soğanlı Ekmek
Hazırlanışı
Tüm malzeme sırasına göre çırpma kabına konulur.

Mikserin hamur karıştırıcı uçları ile çırpılır.

Un eksik gelirse ilave edilir.Katı olursa su veya süt ilavesi yapılır.

Çırpma işleminden sonra hamur yoğrulup temiz çırpma kabında mayalanana kadar bekletilir.

İçi
Soğanlar yemeklik doğranıp tereyağında sotelenir.

Ispanaklar incecik kıyılıp eklenir.

Tuzu ve karabiberi eklenip karıştırılıp altı kapatılır.

Önemli olan ıspanakların hafif solmaları
Ispanaklı Soğanlı Ekmek
Masa unlanır.Kabaran hamur merdane ile açılır.

İçine hazırlanan ıspanaklı karışım yayılır.

Üzerine peynirler serpiştirilip karşılıklı rulo sarılır.

Hamur yağlanmış ekmek kalıbına konulur.

Üzerine fırça yardımı ile süt sürülür.

Keskin bıçakla üzeri şekilli olarak kesilip 15 dk bekletilir.

Daha sonra ısınmış fırında 175 c de yaklaşık 45-50 dk pişirilir.

AFİYET OLSUN!
Ispanaklı Soğanlı Ekmek Ispanaklı Soğanlı Ekmek

28 yorum:

  1. Meleğim muhteşem bir görüntü ellerine
    sağlık.Mutlu haftalar kocaman öpüyo
    rum...

    YanıtlaSil
  2. merhbalar sitenizi takip etmekteyim enfes tatlar ellerinize sağlık bu arada bu resimlerinizi nasıl büyük formatta siteye yerleştirebiliyorsunuz bilgilendirirseniz çok sevinirim teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. gül cüm eline sağlık süper

    YanıtlaSil
  4. Cok güzel bir tarif... Ellerine saglik arkadasim.... Eminim cok da lezzetlidir... Bilhassa sekli cok güzel olmus.... Afiyetler olsun... Sevgilerimle, güzel bir hafta diliyorum...

    YanıtlaSil
  5. selam kisa bir ara verdiniz.merakla bekliyordum,hangi tarifle döneceksiniz.ben degisik bir kek düsünmüstüm:)))ama ekmegede hic hayir demem.muhtesem görünüyor,cabuk tüketmek gerekiyordur herhalde.dilinmis halini ve tadini cok merak ediyorum.ellerine saglik sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. harika bir ekmek olmuş.
    derya kuzusu derler öyle yatıyor mayası pişmesi hepsi şahne görünüyor dilimlenincede çok şık görünücek ellerien sağlık canım..

    YanıtlaSil
  7. Gül ablaaa harikasın.Bu ne güzellik böyle gece gece canım çekti.
    İyi haftalar diliyorum canım.

    YanıtlaSil
  8. Merhabalar ekmek ne kadar güzel görünüyor ucundan bi parça koparmak geldi içimden ellerinize sağlık...sevgi ile kalın...

    YanıtlaSil
  9. çok nefis, yenilesi ,eline sağlık dilimli halini bekliycem:)

    YanıtlaSil
  10. Bu tarife gercekten sapka cikarilir...harika...sevgiler

    zehra

    YanıtlaSil
  11. ekmek harika görünüyor ellerinize emeklerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  12. Pazar kahvaltılarında çok yakışacak bir ekmek... Ellerine sağlık canım mutlu bir hafta geçirmen dileğiyle...

    Sıcacık sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Gülüm nasıl güzel bir ekmek bu!
    Harika birşey bu bende istiyorum, bendeee !!!

    ellerin dert görmesin canım.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Merhaba Gül,

    Ekmek tokken bile afiyetle yenir cinsinden.Ellerine sağlık.

    Sevgiler*

    YanıtlaSil
  15. Şahane ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  16. Yine ellerine sağlık. yine güzel. yine hoş...

    YanıtlaSil
  17. Mükemmel olmus canim, Königsfeld(Schwarzwald) tan sevgilerimi gönderiyorum. Ben iyiyim merak etme, insallah yakin bir zamanda görüsme firsati buluruz.
    Öpüyorum sevgilerimle...
    Sonja

    YanıtlaSil
  18. Gül'cüğüm harikasın! Bu ekmek gerçekten olağanüstü görünüyor. Yapsam mı ki ben de? (NuNu'cuğumla gelebiliriz size daha kaldıysa?)

    YanıtlaSil
  19. bayıldımmmmmm
    çok güzel bende istiyorummm!

    YanıtlaSil
  20. Bekliyorum Tijen'ciğim Nuray'cığımla..Çok da memnun olurum canım..Öpüyorum..

    YanıtlaSil
  21. canım ablam kek güzelim gül ablam ellerine sağlık kokusu bana kadar geldi...
    bana yaparmısın ..??
    bir kaç gündür çok yogundum ziyaret edemedim sayfanı kusura bakma güzel ablam sevgiler

    YanıtlaSil
  22. Gül'cüm,
    bu nefis ekmek börek tadinda olmus yaaa, gercekten hayran kaldim ve cok canim cekti inan buna:))

    Senin ellerinde kacar mi ama, ellerine saglik canim benim, harika olmus gercekten.

    Sevgilerimle ve kocaman öptüm.

    YanıtlaSil
  23. Muhteşem gözüküyor,iç malzemesi çok leziz çok..
    ellerine sağlık..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  24. Mmmm harika bir ekmek bu! Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  25. Defne Zeynep14/4/10 16:50

    Merhaba, Sitenizi uzun zamandır takip ediyorum ve tariflerinizden bir çok yaptım. Bu ekmeği çok beğendim. anladım kadarı ile bir hafta önceden yapıp, sonra sofraya koydunuz. Öyleyse nasıl sakladınız onu? Çalıştığım için, cumartesi için hazırlamak istiyorum ( mümkün ise erken ). ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  26. Selam Defne hanım,

    Bende çalışan bir nayan olduğum için 1 hafta öncesinden yapıp hazırlamıştım..

    Ekmeği pişirip kalıbından çıkardıktan sonra 15 dk bekletip,poşetlere sarıp dondurucuya atmıştım..İkram edeceğim günün sabahı (erkenden) dondurucudan çıkarmıştım..

    Böreklerimide önceden sarıp dondurucuya atıp,ikram edeceğim gün pişirdim..Yıllardır böyle yaparım..Kolay gelsin şimdiden..



    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  27. Merhaba ispanakli ve peynirli ekmek harika görünüyor..Ellerinize saglik..
    Sevgiler
    Cali

    YanıtlaSil