Sevgili arkadaşlar, hepinize güzel bir hafta dileyerek, sizlere bugün yaptığım bir ekmeği sunmak istiyorum..Yapımı kolay bu ekmeği umarım sizlerde deneyip mutlu kalırsınız.Tarifi her zaman olduğu gibi yine Almanca ekmek kitabından..
Ekmeği kesemediğim için dilimli halini paylaşamadım sizlerle..Fakat çok değişik ve lezzetli bir ekmek olduğunu düşünüyorum..Haftaya kısmetse sizlerle dilimli halini paylaşacağım arkadaşlar..O zaman tadına da bakmış olurum..))
Malzemeler
500 gr un (2,5 su bardağı)
1 paket toz maya (20 gr)
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 çay kaşığı tuz
200 ml ılık su
200 ml ılık süt
Arası için
2 adet büyük soğan (küçükse 3 adet)
7-8 adet ıspanak yaprağı
tuz
tane çekilmiş karabiber
1 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
1 kase rendelenmiş taze kaşar
Hazırlanışı
Tüm malzeme sırasına göre çırpma kabına konulur.
Mikserin hamur karıştırıcı uçları ile çırpılır.
Un eksik gelirse ilave edilir.Katı olursa su veya süt ilavesi yapılır.
Çırpma işleminden sonra hamur yoğrulup temiz çırpma kabında mayalanana kadar bekletilir.
İçi
Soğanlar yemeklik doğranıp tereyağında sotelenir.
Ispanaklar incecik kıyılıp eklenir.
Tuzu ve karabiberi eklenip karıştırılıp altı kapatılır.
Önemli olan ıspanakların hafif solmaları
Masa unlanır.Kabaran hamur merdane ile açılır.
İçine hazırlanan ıspanaklı karışım yayılır.
Üzerine peynirler serpiştirilip karşılıklı rulo sarılır.
Hamur yağlanmış ekmek kalıbına konulur.
Üzerine fırça yardımı ile süt sürülür.
Keskin bıçakla üzeri şekilli olarak kesilip 15 dk bekletilir.
Daha sonra ısınmış fırında 175 c de yaklaşık 45-50 dk pişirilir.
AFİYET OLSUN!
banadaaa......
YanıtlaSil!!! :)
Meleğim muhteşem bir görüntü ellerine
YanıtlaSilsağlık.Mutlu haftalar kocaman öpüyo
rum...
merhbalar sitenizi takip etmekteyim enfes tatlar ellerinize sağlık bu arada bu resimlerinizi nasıl büyük formatta siteye yerleştirebiliyorsunuz bilgilendirirseniz çok sevinirim teşekkürler
YanıtlaSilgül cüm eline sağlık süper
YanıtlaSilCok güzel bir tarif... Ellerine saglik arkadasim.... Eminim cok da lezzetlidir... Bilhassa sekli cok güzel olmus.... Afiyetler olsun... Sevgilerimle, güzel bir hafta diliyorum...
YanıtlaSilselam kisa bir ara verdiniz.merakla bekliyordum,hangi tarifle döneceksiniz.ben degisik bir kek düsünmüstüm:)))ama ekmegede hic hayir demem.muhtesem görünüyor,cabuk tüketmek gerekiyordur herhalde.dilinmis halini ve tadini cok merak ediyorum.ellerine saglik sevgiler.
YanıtlaSilharika bir ekmek olmuş.
YanıtlaSilderya kuzusu derler öyle yatıyor mayası pişmesi hepsi şahne görünüyor dilimlenincede çok şık görünücek ellerien sağlık canım..
Gül ablaaa harikasın.Bu ne güzellik böyle gece gece canım çekti.
YanıtlaSilİyi haftalar diliyorum canım.
Merhabalar ekmek ne kadar güzel görünüyor ucundan bi parça koparmak geldi içimden ellerinize sağlık...sevgi ile kalın...
YanıtlaSilçok nefis, yenilesi ,eline sağlık dilimli halini bekliycem:)
YanıtlaSilBu tarife gercekten sapka cikarilir...harika...sevgiler
YanıtlaSilzehra
ekmek harika görünüyor ellerinize emeklerinize sağlık..
YanıtlaSilPazar kahvaltılarında çok yakışacak bir ekmek... Ellerine sağlık canım mutlu bir hafta geçirmen dileğiyle...
YanıtlaSilSıcacık sevgiler...
Gülüm nasıl güzel bir ekmek bu!
YanıtlaSilHarika birşey bu bende istiyorum, bendeee !!!
ellerin dert görmesin canım.
sevgiler
Merhaba Gül,
YanıtlaSilEkmek tokken bile afiyetle yenir cinsinden.Ellerine sağlık.
Sevgiler*
Şahane ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilYine ellerine sağlık. yine güzel. yine hoş...
YanıtlaSilMükemmel olmus canim, Königsfeld(Schwarzwald) tan sevgilerimi gönderiyorum. Ben iyiyim merak etme, insallah yakin bir zamanda görüsme firsati buluruz.
YanıtlaSilÖpüyorum sevgilerimle...
Sonja
Gül'cüğüm harikasın! Bu ekmek gerçekten olağanüstü görünüyor. Yapsam mı ki ben de? (NuNu'cuğumla gelebiliriz size daha kaldıysa?)
YanıtlaSilbayıldımmmmmm
YanıtlaSilçok güzel bende istiyorummm!
Bekliyorum Tijen'ciğim Nuray'cığımla..Çok da memnun olurum canım..Öpüyorum..
YanıtlaSilcanım ablam kek güzelim gül ablam ellerine sağlık kokusu bana kadar geldi...
YanıtlaSilbana yaparmısın ..??
bir kaç gündür çok yogundum ziyaret edemedim sayfanı kusura bakma güzel ablam sevgiler
Gül'cüm,
YanıtlaSilbu nefis ekmek börek tadinda olmus yaaa, gercekten hayran kaldim ve cok canim cekti inan buna:))
Senin ellerinde kacar mi ama, ellerine saglik canim benim, harika olmus gercekten.
Sevgilerimle ve kocaman öptüm.
Muhteşem gözüküyor,iç malzemesi çok leziz çok..
YanıtlaSilellerine sağlık..
Sevgiler..
Mmmm harika bir ekmek bu! Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilMerhaba, Sitenizi uzun zamandır takip ediyorum ve tariflerinizden bir çok yaptım. Bu ekmeği çok beğendim. anladım kadarı ile bir hafta önceden yapıp, sonra sofraya koydunuz. Öyleyse nasıl sakladınız onu? Çalıştığım için, cumartesi için hazırlamak istiyorum ( mümkün ise erken ). ellerinize sağlık!
YanıtlaSilSelam Defne hanım,
YanıtlaSilBende çalışan bir nayan olduğum için 1 hafta öncesinden yapıp hazırlamıştım..
Ekmeği pişirip kalıbından çıkardıktan sonra 15 dk bekletip,poşetlere sarıp dondurucuya atmıştım..İkram edeceğim günün sabahı (erkenden) dondurucudan çıkarmıştım..
Böreklerimide önceden sarıp dondurucuya atıp,ikram edeceğim gün pişirdim..Yıllardır böyle yaparım..Kolay gelsin şimdiden..
Sevgiler..
Merhaba ispanakli ve peynirli ekmek harika görünüyor..Ellerinize saglik..
YanıtlaSilSevgiler
Cali