Perşembe, Mart 18, 2010

Banane Kuchen mit Weisse Schokolade

Muzlu Kek
Malzemeler
4 yumurta
1/2 su bardağı şeker + 1 çay bardağı esmer şeker
100 gr yumuşak tereyağ + 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
1/2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı portakal çiceği aroması
minicik tuz
100 gr fildişi çikolata
1 paket vanilya şekeri
1 çay bardağı süt kaymağı
1/2 su bardağı iri parçalanmış ceviz (tuz ve yağda hafifçe kavrulmuş)
2 adet olgun muz
1,5 su bardağı un
1 su bardağı kestane unu (yoksa siz nişasta veya normal un kullanınız)
1 paket kabartma tozu
Muzlu Kek
Hazırlanışı
Sırası ile tüm malzemeler çırpılıp yağlanmış kalıba dökülür.

Isınmış fırında 175 c de yaklaşık 45 dk pişirilir.

Soğuduktan sonra üzerine guss veya eritilmiş çikolata veya pudra şekeri
serpip servis etmeniz mümkündür arkadaşlar..)Afiyetler olsun!
Çiçek Esansı Muzlu Kek
Portakal çiçeği aroması İtalya'dan arkadaşlar..

18 yorum:

  1. kek çok güzel kalıplar her zamanki gibi harika.Eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. severim ben senin çiçekler açmış bahar kalıbını.
    eline sağlık sevgili arkadaşım benim. ***

    *
    arayamadım mazaretlerimizden dolayı, çok afedersin gülcüğüm .

    YanıtlaSil
  3. Ellerine saglik canim...

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Meleğim kalıp yine muhteşem Rabbim nazardan korusun.Tabii kekte öyle
    Kek Kraliçem:))Ellerine sağlık koca
    man öpüyorum...

    YanıtlaSil
  5. Gülcüm nefis ötesi. eline sağlık canım beniim

    YanıtlaSil
  6. süper ya.afiyetler olsun.....sevgiler

    YanıtlaSil
  7. aaah bu kekleer , aaah bu kalıplar bir gün beni öldürecekler....

    Bir kek bu kadar mı güzel olur ve güzel sunulur...

    zevkli hemşerim benim kocaman öptüm seni daaa...

    Bu arada unutmadan yazayım diyetim gayet güzel gidiyor 26 gün oldu 4 kilo verdim ayın 27 sinde tekrar kontrolüm var diyet listemle mutlu mesut yaşıyoruz... Evdekiler bu durumdan pek muzdarip tabiiii...
    sende durumlar nasıl ...

    YanıtlaSil
  8. Canim benim, yine ellerine saglik, bugün senin Elmali Tart´ini yaptim.. Jölesini döktüm, masamin üzerinde aksami bekliyor yenmek icin, dilim fotografini da alayim, yayinlayacagim... Süper oldu, tadini henüz bilmiyorum ama calismasi cok zevkliydi, sagol arkadasim... Ama bir problem var, ben senin hizina yetisemiyorum.... Onu yiyip bitirecegiz ki digerlerine gecelim dimi ya... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  9. Nasıl güzel bir kalıp bu içini de siz hakkıyla doldurmuşsunuz ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  10. Yine değişik bir kalıp ve harika bir görüntü, ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  11. Ellerinie saglik sevgili Gül...sevgiler

    zehra

    YanıtlaSil
  12. Gülcüğüm harikasın, hem keklerin güzel hem de kalıpların:)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Gül'cüğüm, ellerine sağlık her zamanki gibi, çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  14. Ya canım benim ben neler neler kaçırmışım herkez döktürmüş maşALLAh:)
    Ayy o kek kalıpların müthiş..
    Kekklerin enfes görünüyor o tüplerin içindeki sıkmalık lindt çikolata eminim müthiştir dünyanı en güzel çikolata markasııı..
    Öpüyorum kocaman

    YanıtlaSil
  15. Ich liebe Bananen!!
    (Ben muzlari cok seviyorum).
    Ben bunu bilirim ve bunu söylerim, bu kek tam benlik olmus, ellerine saglik diyorum.

    Selamlar ve kocaman öptüm.

    En basta yazdiklarimi sen zaten anladin da, diger arkadaslara ayip olmasin diye yine de burada belirtmek istedim.

    YanıtlaSil
  16. Ellerine sağlık, nefis olmuş...

    Blogumda bir ödülün var kabul edersen sevinirim...

    YanıtlaSil
  17. canim yorumun icin tesekkür ederim ben buara yogunluktan pek dönemedim kusura bakma ama sükür rabbime her sey yolunda

    kekde her zamanki gibi gel isir su kenarindan diyor ellerine saglik dün senin portakalli hashasli kekini denedim en kisa zamnda yayinlarim insallah sevgiler...

    YanıtlaSil
  18. Ellerinize sağlık.Her zaman çok iştah
    kabartan tarifler yapıyorsun Gül!

    Ailece iyi pazarlar dilerim.
    Dostlukla...

    YanıtlaSil