Perşembe, Mart 18, 2010
Banane Kuchen mit Weisse Schokolade
Malzemeler
4 yumurta
1/2 su bardağı şeker + 1 çay bardağı esmer şeker
100 gr yumuşak tereyağ + 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
1/2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı portakal çiceği aroması
minicik tuz
100 gr fildişi çikolata
1 paket vanilya şekeri
1 çay bardağı süt kaymağı
1/2 su bardağı iri parçalanmış ceviz (tuz ve yağda hafifçe kavrulmuş)
2 adet olgun muz
1,5 su bardağı un
1 su bardağı kestane unu (yoksa siz nişasta veya normal un kullanınız)
1 paket kabartma tozu
Hazırlanışı
Sırası ile tüm malzemeler çırpılıp yağlanmış kalıba dökülür.
Isınmış fırında 175 c de yaklaşık 45 dk pişirilir.
Soğuduktan sonra üzerine guss veya eritilmiş çikolata veya pudra şekeri
serpip servis etmeniz mümkündür arkadaşlar..)Afiyetler olsun!
Portakal çiçeği aroması İtalya'dan arkadaşlar..
kek çok güzel kalıplar her zamanki gibi harika.Eline sağlık canım
YanıtlaSilseverim ben senin çiçekler açmış bahar kalıbını.
YanıtlaSileline sağlık sevgili arkadaşım benim. ***
*
arayamadım mazaretlerimizden dolayı, çok afedersin gülcüğüm .
Ellerine saglik canim...
YanıtlaSilSevgiler...
Meleğim kalıp yine muhteşem Rabbim nazardan korusun.Tabii kekte öyle
YanıtlaSilKek Kraliçem:))Ellerine sağlık koca
man öpüyorum...
Gülcüm nefis ötesi. eline sağlık canım beniim
YanıtlaSilsüper ya.afiyetler olsun.....sevgiler
YanıtlaSilaaah bu kekleer , aaah bu kalıplar bir gün beni öldürecekler....
YanıtlaSilBir kek bu kadar mı güzel olur ve güzel sunulur...
zevkli hemşerim benim kocaman öptüm seni daaa...
Bu arada unutmadan yazayım diyetim gayet güzel gidiyor 26 gün oldu 4 kilo verdim ayın 27 sinde tekrar kontrolüm var diyet listemle mutlu mesut yaşıyoruz... Evdekiler bu durumdan pek muzdarip tabiiii...
sende durumlar nasıl ...
Canim benim, yine ellerine saglik, bugün senin Elmali Tart´ini yaptim.. Jölesini döktüm, masamin üzerinde aksami bekliyor yenmek icin, dilim fotografini da alayim, yayinlayacagim... Süper oldu, tadini henüz bilmiyorum ama calismasi cok zevkliydi, sagol arkadasim... Ama bir problem var, ben senin hizina yetisemiyorum.... Onu yiyip bitirecegiz ki digerlerine gecelim dimi ya... Sevgilerimle,
YanıtlaSilNasıl güzel bir kalıp bu içini de siz hakkıyla doldurmuşsunuz ellerinize sağlık
YanıtlaSilYine değişik bir kalıp ve harika bir görüntü, ellerine sağlık canım
YanıtlaSilEllerinie saglik sevgili Gül...sevgiler
YanıtlaSilzehra
Gülcüğüm harikasın, hem keklerin güzel hem de kalıpların:)
YanıtlaSilsevgiler...
Gül'cüğüm, ellerine sağlık her zamanki gibi, çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilYa canım benim ben neler neler kaçırmışım herkez döktürmüş maşALLAh:)
YanıtlaSilAyy o kek kalıpların müthiş..
Kekklerin enfes görünüyor o tüplerin içindeki sıkmalık lindt çikolata eminim müthiştir dünyanı en güzel çikolata markasııı..
Öpüyorum kocaman
Ich liebe Bananen!!
YanıtlaSil(Ben muzlari cok seviyorum).
Ben bunu bilirim ve bunu söylerim, bu kek tam benlik olmus, ellerine saglik diyorum.
Selamlar ve kocaman öptüm.
En basta yazdiklarimi sen zaten anladin da, diger arkadaslara ayip olmasin diye yine de burada belirtmek istedim.
Ellerine sağlık, nefis olmuş...
YanıtlaSilBlogumda bir ödülün var kabul edersen sevinirim...
canim yorumun icin tesekkür ederim ben buara yogunluktan pek dönemedim kusura bakma ama sükür rabbime her sey yolunda
YanıtlaSilkekde her zamanki gibi gel isir su kenarindan diyor ellerine saglik dün senin portakalli hashasli kekini denedim en kisa zamnda yayinlarim insallah sevgiler...
Ellerinize sağlık.Her zaman çok iştah
YanıtlaSilkabartan tarifler yapıyorsun Gül!
Ailece iyi pazarlar dilerim.
Dostlukla...