Çarşamba, Ocak 06, 2010
Orangen Torte / Portakallı Tart
1,5 yıldır beklediğim tart kalıbıma nihayet kavuştum..)) Ebru'cuğumun arkadaşı Amerika'dan buralara benim için taşıdı..))Kendisine buradan çokkkk teşekkür ediyorum ve tartımın tarifine geçiyorum..)) Tartın tarifi yine doğaçlama olmuştur arkadaşlar..Hepimizin damak tadı doğrultusunda ortaya çıkmıştır..Yarısını sabah iş arkadaşlarıma getirdim..Birlikte tadına bakıp yorumlar yaptık..Kısaca çok beğendik..))Umarım sizlerde deneyip memnun kalırsınız.. Fotoğraflar gece çekildiği için görüntüler karanlık çıkmıştır..( Malzemeler (hamuru) 50 gr soğuk tereyağ minicik tuz 3 yemek kaşığı soğuk su 1 su bardağı un (ele yapışırsa ilave edilecek.) Hamur hazırlanıp yağlı kağıt üzerinde açılıp tart kalıbına yayılır. Üzeri için 2 yumurta 1 yemek kaşığı (30 gr) yumuşak tereyağ 1 su bardağı şeker 2 adet portakal kabuğu rendesi 2 adet portakalın suyu ve posası 1 tatlı kaşığı un Hepsi mikserle çırpılıp hamurun üzerine dökülür. 175 c de ki ısınmış fırında yaklaşık 35-40 dk pişirilir. Tepesi için 1 paket Ülker bitter 1 küçük portakalın suyu Benmari usulü portakal suyu ile çikolata eritilip soğumuş tartın üzerine yayılır.. Afiyetler olsun sizlere..)) Not:Tartın hamurunu özellikle çok ince yaptım.. Sizler denemek isterseniz hamurun ölçülerini biraz artırabilirsiniz..)
Meleğim muhteşemsin biliyorsun değilmi tart enfes o güzel ellerine
YanıtlaSilsağlık.KOcaman öpüyor ve seni çokkk
seviyorum.
Bu sabah güne bu muhteşem tartla başladık. Çok özgün ve de enfes bir lezzetti. Anlatmak yetmez, yaşamak lazım :)
YanıtlaSilellerinize sağlıkk mükemmel görünüyor mest etti beni gerçektenn..
YanıtlaSilMerhabalar Gül Abla
YanıtlaSilher zaman ki gibi harika olmus portakallı tartın ellerine sağlık
Ağzıma bir lokma aldığımda sanki güneyin o sıcaklığında portakal bahçelerinde gezer gibi hissetim kendimi(bir dilim aldım hemen ve yavaş yavaş yedim hiç bitmesin istedim ) bu yetenek doğuştan olmalı hangi meyva'nın neye yakısacağını biliyorsunuz
Yolunuz çok renkli çok tatlı bu yolda size başarılar dilerim...
Sevgilerimle Aylin
görüntü muhteşem bir de tadına bakabilseydik
YanıtlaSilMmmmmm...Ellerinize saglik... Tart muhtesem görünüyor, insanin agzini kamastiriyor bakarken, nasil canim cekti anlatamam, kalktim bir portakal yedim hemen,,, yerken de gözlerimi kapayip o muhtesem tarti hayal ettim.... Tekrar ediyorummmm... MUHHTTEESSEEMMMM...
YanıtlaSilportakallı lezzetlere bayılıyorum nedense belki hafif ekşi oldugu içindir.ellerine saglık.
YanıtlaSilOf of portakal ve çikolata bir arada, dayanılır gibi değil.
YanıtlaSilGülüm güle güle kullan yeni kalıbını.
YanıtlaSilTart harika görünüyor.Şimdi az önce çikolatalı tart gördüm, sende portakallı yapmışsın nasıl canım çekti anlatamam :(
Üzerinede çikolata dökmüşsün ki kesinlikle tadı daha br güzel olmuştur.
ellerine sağlık canım
ablaların guzeli kız su tart kalıbınında resmini çekseydin bari o kadar bekdiğin kalıp nasılmış bak merak ettim şimdi
YanıtlaSilcanım ablam bu arada nasılsın yıl sonu kapanışları derken senide ihmal ettim arıyamadımda nasılsın seni kocaman öptüm
tart yine super ee sen SUPERSİN YA ONDAN ..:))
SUPER OLMUS CANIM SUPER
YanıtlaSilELLERINE SAGLIK...
CANIM NE COK BEKLEMISSIN KALIBINI
GULE GULE KULLAN...SEVGILER
Merhaba Gül,
YanıtlaSilYeni kalıp, yeni tart oooof of.Canım çekti yani bu resimleri bu kadar baştan çıkarıcı çekipte yayınlamak zorundamısın gül.
Eh yine bize bakmak düştü.Yiyenlere afiyetle.
Sevgiler*
Off of diyorum başka birşey demiyorum Gül'cüm..
YanıtlaSilGülcüğüm sonunda istediğin kalıba kavuştuğun için çok sevindim, ellerine sağlık yine nefis bir tarif olmuş.
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
GÜLE GÜLE KULLANIN
YanıtlaSilSEVGİLER
harika görünüyor canım.
YanıtlaSilPortakal nefis :))
YanıtlaSildoğaçlama olurmu senin ellerin bu işin piri şekerim canım çok öptüm.
bir haftalığına anneciğime gidiyorum çok sevgiler selmalar
Gülüm ellerine sağlık canım harika gözüküyor...
YanıtlaSilBu ne güzel olmuştur portakalın kokusu hafif mayhoşluğuı üfffff:)
YanıtlaSilAh Gülcüğüm,
YanıtlaSilİnan bana ben de bu tart kalıbı için yanıp tutuşuyorum. Çok şık duruyor tartlar bu kalıpla pişince.
Ellerine sağlık.
Sevgiler
Ayyyy kalıplarınıza yaptıklarınıza bayılıyorum...Hepsi birbirinden güzel...Ellerinize emeklerinnize sağlık...
YanıtlaSilSevgiler...
Gül'cüğüm,
YanıtlaSilGüle güle kullan tart kalıbını. Bu tart kalıbını çok istediğini biliyordum. Alt kısmı çıktığı için hamurun şekli hiç bozulmadan çıkıyor ve görünümü daha güzel oluyor.
Bu lezzetli tartları yapabilmekte asıl marifet ama insan olunca da en iyi şekilde sunmak istiyor, çok haklısın.
Ellerine sağlık diyor 2010'un sana ve ailene sağlıklar, mutluluklar getirmesini diliyorum.
Sevgilerimle,
Gülüm tart nefis ellerine sağlık da, taaa Amerika dan gelen kalıbının resmi niye yok. Bak şimdi merak ettirdin.
YanıtlaSilCanım benim sen ne yapsan harika oluyor.
Kocaman öpüldün..
Sevgiler...
ellerine sağlık portakallı herşeye bayılırım sevgiler
YanıtlaSilsevgili gülüm ellerine sağlık.nefis olmuş yine herzamanki gibi bir tanesin...2010 da da tüm güzellikler seninle olsun...
YanıtlaSilGül kalıp çok değişik açıkcası ben ilk kez gördüm.. iyi günlerde kullan...
YanıtlaSiltart ise nefis birde çikolata ile şenlenmiş ya,daha güzeli yok :)
eline sağlık...
beğenmemek mümkün mü...acayip nefis görünüyor ellerine kolalrına sağlık gül ablacığım:)
YanıtlaSilöpüyorum
Fotoğraf karanlık değil bence,gayet iyi.Eline sağlık:)
YanıtlaSilBen bir tercih yaparsam sanırım ilk üçe bu tarı alırım! Bayıldım. Bak senin yüzünden pastakolik olcam haberin olsun!! :D
YanıtlaSil