Çarşamba, Ocak 06, 2010

Orangen Torte / Portakallı Tart

1,5 yıldır beklediğim tart kalıbıma nihayet kavuştum..)) Ebru'cuğumun arkadaşı Amerika'dan buralara benim için taşıdı..))Kendisine buradan çokkkk teşekkür ediyorum ve tartımın tarifine geçiyorum..)) Tartın tarifi yine doğaçlama olmuştur arkadaşlar..Hepimizin damak tadı doğrultusunda ortaya çıkmıştır..Yarısını sabah iş arkadaşlarıma getirdim..Birlikte tadına bakıp yorumlar yaptık..Kısaca çok beğendik..))Umarım sizlerde deneyip memnun kalırsınız.. Fotoğraflar gece çekildiği için görüntüler karanlık çıkmıştır..( DSC07374 Malzemeler (hamuru) 50 gr soğuk tereyağ minicik tuz 3 yemek kaşığı soğuk su 1 su bardağı un (ele yapışırsa ilave edilecek.) Hamur hazırlanıp yağlı kağıt üzerinde açılıp tart kalıbına yayılır. DSC07379 Üzeri için 2 yumurta 1 yemek kaşığı (30 gr) yumuşak tereyağ 1 su bardağı şeker 2 adet portakal kabuğu rendesi 2 adet portakalın suyu ve posası 1 tatlı kaşığı un Hepsi mikserle çırpılıp hamurun üzerine dökülür. 175 c de ki ısınmış fırında yaklaşık 35-40 dk pişirilir. Tepesi için 1 paket Ülker bitter 1 küçük portakalın suyu Benmari usulü portakal suyu ile çikolata eritilip soğumuş tartın üzerine yayılır.. Afiyetler olsun sizlere..)) Not:Tartın hamurunu özellikle çok ince yaptım.. Sizler denemek isterseniz hamurun ölçülerini biraz artırabilirsiniz..) DSC07363 DSC07364 DSC07371

29 yorum:

  1. Meleğim muhteşemsin biliyorsun değilmi tart enfes o güzel ellerine
    sağlık.KOcaman öpüyor ve seni çokkk
    seviyorum.

    YanıtlaSil
  2. Bu sabah güne bu muhteşem tartla başladık. Çok özgün ve de enfes bir lezzetti. Anlatmak yetmez, yaşamak lazım :)

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlıkk mükemmel görünüyor mest etti beni gerçektenn..

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar Gül Abla
    her zaman ki gibi harika olmus portakallı tartın ellerine sağlık

    Ağzıma bir lokma aldığımda sanki güneyin o sıcaklığında portakal bahçelerinde gezer gibi hissetim kendimi(bir dilim aldım hemen ve yavaş yavaş yedim hiç bitmesin istedim ) bu yetenek doğuştan olmalı hangi meyva'nın neye yakısacağını biliyorsunuz
    Yolunuz çok renkli çok tatlı bu yolda size başarılar dilerim...
    Sevgilerimle Aylin

    YanıtlaSil
  5. görüntü muhteşem bir de tadına bakabilseydik

    YanıtlaSil
  6. Mmmmmm...Ellerinize saglik... Tart muhtesem görünüyor, insanin agzini kamastiriyor bakarken, nasil canim cekti anlatamam, kalktim bir portakal yedim hemen,,, yerken de gözlerimi kapayip o muhtesem tarti hayal ettim.... Tekrar ediyorummmm... MUHHTTEESSEEMMMM...

    YanıtlaSil
  7. portakallı lezzetlere bayılıyorum nedense belki hafif ekşi oldugu içindir.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  8. Of of portakal ve çikolata bir arada, dayanılır gibi değil.

    YanıtlaSil
  9. Gülüm güle güle kullan yeni kalıbını.
    Tart harika görünüyor.Şimdi az önce çikolatalı tart gördüm, sende portakallı yapmışsın nasıl canım çekti anlatamam :(
    Üzerinede çikolata dökmüşsün ki kesinlikle tadı daha br güzel olmuştur.

    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  10. ablaların guzeli kız su tart kalıbınında resmini çekseydin bari o kadar bekdiğin kalıp nasılmış bak merak ettim şimdi
    canım ablam bu arada nasılsın yıl sonu kapanışları derken senide ihmal ettim arıyamadımda nasılsın seni kocaman öptüm
    tart yine super ee sen SUPERSİN YA ONDAN ..:))

    YanıtlaSil
  11. SUPER OLMUS CANIM SUPER
    ELLERINE SAGLIK...
    CANIM NE COK BEKLEMISSIN KALIBINI
    GULE GULE KULLAN...SEVGILER

    YanıtlaSil
  12. Merhaba Gül,

    Yeni kalıp, yeni tart oooof of.Canım çekti yani bu resimleri bu kadar baştan çıkarıcı çekipte yayınlamak zorundamısın gül.
    Eh yine bize bakmak düştü.Yiyenlere afiyetle.

    Sevgiler*

    YanıtlaSil
  13. Off of diyorum başka birşey demiyorum Gül'cüm..

    YanıtlaSil
  14. Gülcüğüm sonunda istediğin kalıba kavuştuğun için çok sevindim, ellerine sağlık yine nefis bir tarif olmuş.

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  15. GÜLE GÜLE KULLANIN

    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  16. harika görünüyor canım.

    YanıtlaSil
  17. Portakal nefis :))
    doğaçlama olurmu senin ellerin bu işin piri şekerim canım çok öptüm.
    bir haftalığına anneciğime gidiyorum çok sevgiler selmalar

    YanıtlaSil
  18. Gülüm ellerine sağlık canım harika gözüküyor...

    YanıtlaSil
  19. Bu ne güzel olmuştur portakalın kokusu hafif mayhoşluğuı üfffff:)

    YanıtlaSil
  20. Ah Gülcüğüm,
    İnan bana ben de bu tart kalıbı için yanıp tutuşuyorum. Çok şık duruyor tartlar bu kalıpla pişince.
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  21. Ayyyy kalıplarınıza yaptıklarınıza bayılıyorum...Hepsi birbirinden güzel...Ellerinize emeklerinnize sağlık...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  22. Gül'cüğüm,
    Güle güle kullan tart kalıbını. Bu tart kalıbını çok istediğini biliyordum. Alt kısmı çıktığı için hamurun şekli hiç bozulmadan çıkıyor ve görünümü daha güzel oluyor.
    Bu lezzetli tartları yapabilmekte asıl marifet ama insan olunca da en iyi şekilde sunmak istiyor, çok haklısın.
    Ellerine sağlık diyor 2010'un sana ve ailene sağlıklar, mutluluklar getirmesini diliyorum.
    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  23. Gülüm tart nefis ellerine sağlık da, taaa Amerika dan gelen kalıbının resmi niye yok. Bak şimdi merak ettirdin.
    Canım benim sen ne yapsan harika oluyor.
    Kocaman öpüldün..
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  24. ellerine sağlık portakallı herşeye bayılırım sevgiler

    YanıtlaSil
  25. sevgili gülüm ellerine sağlık.nefis olmuş yine herzamanki gibi bir tanesin...2010 da da tüm güzellikler seninle olsun...

    YanıtlaSil
  26. Gül kalıp çok değişik açıkcası ben ilk kez gördüm.. iyi günlerde kullan...
    tart ise nefis birde çikolata ile şenlenmiş ya,daha güzeli yok :)
    eline sağlık...

    YanıtlaSil
  27. beğenmemek mümkün mü...acayip nefis görünüyor ellerine kolalrına sağlık gül ablacığım:)
    öpüyorum

    YanıtlaSil
  28. Fotoğraf karanlık değil bence,gayet iyi.Eline sağlık:)

    YanıtlaSil
  29. Ben bir tercih yaparsam sanırım ilk üçe bu tarı alırım! Bayıldım. Bak senin yüzünden pastakolik olcam haberin olsun!! :D

    YanıtlaSil