Pazar, Kasım 22, 2009

Dattel Kuchen / (Trabzon) Hurmalı Kek

Hurmalı keki ilk kez denedim..Ne zamandır aklımda olmasına rağmen, bir türlü yapmak kısmet olmamıştı..Bu sabah evde ki hurmaları görünce,aklıma ilk iş hurmalı kek geldi..Nasıl yapacağımı bilmezken,birden aklıma hurmalara nelerin yakışacağını hayal ettim..Derken görmüş olduğunuz bu nefis kek çıktı ortaya..Benimle birlikte tadanların da hoşuna gitti..Herkes farklı yorumlar yaptıysa da,kekin hurmalı olduğunu bir türlü anlayamadılar..Taa ki,ben açıklayana kadar..Şimdilik benden bu kadar arkadaşlar..Sizlere güzel bir hafta diliyorum..Sevgilerle..
Trabzon Hurmalı Kek
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı esmer şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2 limon suyu
minicik tuz
vanilya aroması
1 çay bardağı krema
2 yemek kaşığı h.cevizi
1 yemek kaşığı irmik
3 adet hurma (blendırdan geçmiş)
1 çay kaşığı tarçın
2 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Trabzon Hurmalı Kek
Hazırlanışı
Yumurtalar,şeker,vanilya,tuz çırpılır.

Limon suyu,krema,yağ eklenip çırpılır.

İrmik,h.cevizi eklenip eklenip çırpılır

Hurma püresi ve tarçın eklenip çırpılır.

Un,k.tozu,karbonat elenip,eklenip çırpılır.

Hamur yağlanmış kalıba dökülüp,175 c de ısınmış fırında yaklaşık 40 dk pişirilir.

Not:Ben kalıbın dibine kalem badem serpiştirmiştim..Sizler serpiştirmesiniz de olur..
Trabzon Hurmalı Kek
Soğuduktan sonra dilimlenip afiyetle yenilir.
Trabzon Hurmalı Kek Trabzon Hurmalı Kek
Not:Keki sıcak sıcak kesince,haliyle buharı da fotoğraflara yansıdı..))

25 yorum:

  1. Mmmm ne tat ne tat,eline sağlık.
    Hepsi seni mi Gül ablacığım.:D:D:D
    Sevgilerrr

    YanıtlaSil
  2. Gul'cugum,
    Ellerine saglik. Her zaman gelemiyorum bir takim problemlerim var, ama hep aklimdasin.

    Sevgiler ve guzel bir hafta dilegimle...

    YanıtlaSil
  3. Canım ellerine sağlık ne kadar enfes olmuş...

    YanıtlaSil
  4. Gül Ablacığım gene ne kadar güzel bir şey hazırlamışsın. Ellerine sağlık.
    Kocaman öpüyorum
    Haftan güzel başlasın ve güzel gitsin

    YanıtlaSil
  5. Ellerine saglik canim... Resimlemen bizleri istahlandiriyor:) Hos bir kek kalibi kullanmissin... Sevgilerimle medinem

    YanıtlaSil
  6. Enteresan ve lezzetli keklerinize yine yenisini eklemişsiniz.Tebrikler! Bizede hemen denemesi kaldı.Sayenizde kilolarımıza kilo katıyoruz.:))Sitenize bakmama yasağı koyuyorsamda nafile.:)İyi ki siz ve leziz kek tarifleriniz var.

    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  7. Kek kalıplarınız beni hasta ediyor.:)

    YanıtlaSil
  8. Meleğim harikasın ellerine sağlık.Kek
    profösörüm afiyetler olsun.Mutlu haf
    talar kocaman öpüyorum...

    YanıtlaSil
  9. Ellerine saglik canim.
    Su hurmayi hic yemedim bir kere tadina bakmistim
    Kekin icinde daha guzel olabilir
    besleyicide ustelik
    Afiyet olsunnn

    YanıtlaSil
  10. Gülcüm bende geçen sene denedim, tadını almak zor içindeyken ben bile alamadım !
    ama nemli oluşu çok hoştu.
    bayılıyoruz mübareğe.. bol bol tüketmek en keyiflisi :)))

    arkadaşımı allah kavuştursun.. güle güle gitsin inş vede dönsün çok selamlar.
    sevgiler- iyi haftalar gülcüm.

    YanıtlaSil
  11. Çok çok güzel olmuş Gülcüm hurmayıda da çok severim..
    Ellerine sağlık canım..
    Sevgiler.Öpüldün..

    YanıtlaSil
  12. Keklerine hasta olduğum kadın !!!!!
    :)))))
    Tijen bazen böyle yazar...:))
    Yine nefis bir tat olmuş bencede..Hurmanın her halini severim ben..İki günde 4 kg hurma yediğimizi biliyormuydun :))))
    Gülmee:)
    Ellerine sağlık ablamın öptümmm..

    YanıtlaSil
  13. hmmm nefis gorunuyorr ellerine saglikk goruntu sahane...

    YanıtlaSil
  14. Hurmaya bayilirim. Kekin icinde kim bilir nasil olmustur. Denemem gerek. Ellerine saglik canim. sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. canım ellerine sağlık.
    sen bunu TRABZON hurmasıyla yaptın demek rengide harika duruyor.
    her zaman önderimiz olucaksın.harikasın.

    YanıtlaSil
  16. Gül hemde dumanı üstünde fotoğraflamışsın,offf bayıldım..üzerinin süslemeside şahane olmuş.. ellerine sağlık...
    Güzel bir hafta diliyorum..

    Kocaman sevgiler..

    YanıtlaSil
  17. Canım ne güzel bir fikir ve lezzet. Ellerine sağlık canım

    fotolara bayıldım

    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  18. of of süper olmuş yine yaa :)

    YanıtlaSil
  19. BENİMDE DOLAPTA HURMALARIM BEKLİYOR,DEĞİŞİK NE YAPSAM DİYE DÜŞÜNÜYORUM,TAM ZAMANINDA YAPMIŞSIN BU KEKİ GÜLÜM,ELİNE SAĞLIK.

    YanıtlaSil
  20. Çok değişik kek tarifleriniz var.Yaklaşık 1 saatten beri tariflerinizi inceliyorum.Bitirebilmiş değilim.Sayfanıza kabaklı tarifler ararken rastladım.İyikide rastlamışım.Hemen sık kullanılanlara ekleyip, arkadaşlarımı da haberdar edeceğim.:)Almanya'damı yaşıyorsunuz?Hemen hemen her tarifinizde farklı aromalar kullandığınızı farkettimde.

    Güzel bir hafta dileğimle.....Sevgiyle,

    Mevlüde

    YanıtlaSil
  21. Gül'üm,hünerli ellerin yine konuşmuş.Harika bir kek çıkmış ortaya eline emeğine sağlık.

    Kardeşim güzel yanaklarından kocaman öpüyor ve sevgilerimi gönderiyorum...

    YanıtlaSil
  22. hurmayı normalde tüketemiyorum ama bu tür şeylerde çok hoş oluyor..kek harika gözüküyor gerçekten..ellerineize sağlık..

    YanıtlaSil
  23. ımmm duydum ama yemedim harika görünüyorlar ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  24. harikaydı test ettim bizzat :)

    YanıtlaSil
  25. Keke bayılırım ama senin keklerin çok güzel.

    YanıtlaSil