Sizlere bir arkadaşımın çıkardığı yeni kitabını tanıtmak istedim.İlgilenen arkadaşlar buradan linki tıklarsalar kitap bilgilerine ulaşacaklardır..Teşekkürler!
Paçanga iftar sofralarının vazgeçilmezi olmuş adeta..Bu ramazan nerede iftara gittimse her evde paçanga ile karşılaşır oldum..Bu pazar evde olunca,bende yapıp dondurucuya kaldırmak istedim..Hem buzdolabındaki pastırmalarıda değerlendirmiş olup,hemde akşamları iş çıkışı eve geldiğimde hazır yemek olur diye düşündüm..İyiki yapmışım..))Yapmışken sizlerle paylaşmadan da edemedim..Tarifimi merak eden arkadaşlara işte tarif..)Şimdiden hayırlı iftarlarınz olsun!
Hazırlanışı
Yufkanın biri masaya açılır.
Üzerine 1 yemek kaşığı sıvıyağ,2 yemek kaşığı su karışımından serpiştirilir.
Yufkalar 4 eşit parçaya ayrılır.
Her bir yufkaya 1 dilim pastırma konulur.
Domates,y.biber,peynir pastırma dilimlerinin üzerine konularak sarılır.
Üzerlerine 1 yumurta,minicik sıvıyağ,su karıştırılıp sürülür.
175 c de yaklaşık 30 dk pişirilir.
Not:Tavada domates ve biber çevrilince,paçanganın içersi daha yumuşak oluyor.Tavanın altını kapayıp,peynirleride içersine eklediğimde suyunuda çekmiş oluyor..Çok nefis ve hafif bir börek oluyor..Tavsiye ederim..Şimdiden ellerinize sağlık..!
ellerine sağlık canım benim :)
YanıtlaSilgörüntü süper tadıda eminim öyledir. ben de kararlıyım eve gidince bu börekten yaptıracağım, bu ara o kadar çok adı geçti ki ister istemez canım çekti. ilerde bende GünEşime yaparım :D
mmmm nefis.öyle çok severim ki canım...ellerine sağlık.afiyetler olsun...
YanıtlaSilOruc oruc cok kotu oluyor boylesi guzel lezzetlere bakmak!:) Ellerine saglik cok nefis gorunuyor.
YanıtlaSilCanım benim harika olmuş.Ellerine sağlık.Ben de hanüz paçanga böreğini denemeyenlerdenim.:((
YanıtlaSilOhh canım ellerine sağlık bende çok seevrim...
YanıtlaSilGülüm senin elinden çıktıysa eminim paçanga harika olmuştur!
YanıtlaSilBu sıralarda benim canım o kadar çok pastırma istediki..
bir tane paçangandan yedim sayılır :)
Ellerin dert görmesin canım.Sevgiyle kal...
ellerine sağlık nefis olmuş sevgilerimle
YanıtlaSilgül ablam güleç ablam ellerin dert görmesin hımm nefis olmuş
YanıtlaSilpastırmayı tek yiyebildiğim hali :))
leziz bir börektir sen birde sevgini koyarak yapınca deymeyin keyfine ellerine saglık ablm
İçim gitti valla.
YanıtlaSilNe kadar şanslıyız değil mi ? çeşit çeşit böreklerin yapıldığı bir mutfağa sahibiz.
Akşama Paçanga böreği yapmak farz oldu artık.
Sevgiler
Nilüfer
Gülcüğüm ramazanın mübarek olsun..
YanıtlaSilOh ramazan geldi Gül'cüğüm böreklere geçti. Bazı günler oluyor ki Gül'cüğüm, börek de börek diye tutturuyor bünye. Haftada bir gün yiyorum, yetmez mi?
YanıtlaSilellerine sağlık canım..
YanıtlaSilbende çok severim.. kayseriden gelecek pastırmaları bekliyorum gelir gelmez bende deneyeceğim... sana afiyet şeker olsun canım çook öptüm
Sevgili Gul
YanıtlaSilNedir bu boyle arka arkaya borek tarifleri, insanin agzinin sulanmamasi mumkun degil. Cok guzel gozukuyor, ellerine saglik. Sevgiler
ellerine sağlık Gül, çıtır çıtır nefis görünüyor, uzun zamandır da yapmamıştım, ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilsevgiler...
Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilPaylaştım blog umda ve size link verdim.
www.oglakkizlari.blogspot.com
Kopyacı anne Çiğdem