Pazartesi, Eylül 28, 2009

Amasya Eriği Reçeli

Amasya eriğine İstanbul'da hiç rastladım..Yaz aylarında Trabzon kadınlar pazarında köylülerin sepetlerinde satışa sunulurlar..Annecik Trabzon'da olduğundan erik reçelinden 2 kavanoz pişirmiş.Bende oraya gittiğimde farklı ve lezzetli,geleneksel reçellerimizin yine fotoğraflarını çekip sizlerle paylaşmak istedim..Ben reçeli pek sevmem ve hiç de aramam..Fakat anneciğimin pişirdiği reçellerden başka reçelde bilmem..Görüntüleri bile bir başka olur reçellerinin..Daha doğrusu bizim sülalenin bayanlarının reçelleri dillere destandır..Bu konuda pek mütevazi olamayacağım ne yazık ki..)Sırada Torasan İnciri ile Amofta reçeli var..
Amasya Eriği Reçeli
Malzemeler (1 kg için)

1 kg Amasya eriği

1 kg şeker

1 limon suyu
Amasya Eriği Reçeli
Hazırlanışı
Eriklerin kabukları soyulup akşamdan şekere yatırılır.

Ertesi gün kaynatılıp, ocaktan alınmaya yakın limon suyu eklenip, biraz daha
pişirilip ocaktan alınır.

Soğuduktan sonra kavanozlara doldurulur.
Amasya Eriği Reçeli

13 yorum:

  1. canım erik reçeli hiç yapmadım ama bu güzelliği görünce hemen yapıçam ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  2. off görüntü süper....Gece gece canımı çektirdin...

    YanıtlaSil
  3. Görüntü çok güzel ellerinize sağlık.
    Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  4. Güzel görünüyor.Reçel olmadan önceki halini merak ettim.Annenin ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Reçel yemeğe de , kahvaltıda çeşit çeşit reçel sunmayada bayılırım.
    Erik marmelatına bayılırım.
    Ellerine sağlık. Amasya eriği nasıl bir şey merak ettim aslında.

    YanıtlaSil
  6. Gül'üm mütavazı de oma zaten.Böyle harika şeyler yapan birinin ailesinde de zaten bu marifet gani vardır.
    Güzelim bu reçelin rengi,kıvamı,o erikler enfess!!!
    Yani kalkıp taa İzmir'den Trabzona erik,o güzel patatesiniz, biraz fındık,üzümünüzden almaya gidesim geliyor!!

    ellerine sağlık güzel annenin canım ,Elleriniz dert görmesin.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Çok şükür benim meleğim dönmüş iyi
    sindir inşallah.Reçel muhteşem senin o güzel ellerinden ve yüreğin
    den aksi mümkünmü.Kocaman öpüyorum.

    YanıtlaSil
  8. Gül bende reçel çok nadir yerim,nedense alışmamışım ... kahvaltı demek benim için domates,salatalık,közde sivri biber ve beyaz peynir demek .. zeytin bile yemem.. tuhafımıyım neyim ...
    ama yöresel lezzetleri çok seviyorum ve merakla tarifleri okuyorum.. anneciğinin ellerine sağlık..

    marifetli ellerden öperim...

    YanıtlaSil
  9. ben de sevmem ve aramam ama eşim bayılır...anneciğinin reçelleri nefis.ben de bir dahakine kabuklarını soyup yapayım....sevgiler canım...

    YanıtlaSil
  10. Anneciginin ellerine saglik
    Harika olmus canim
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Canım gerçekten de nefis görünüyor. Ama bence sizin ailenizin sadece reçeleri değil pastaları, kekleri de meşhur olmalı :)))))

    Annenin ellerine sağlık canım. Size de afiyet olsun

    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  12. Merhaba,

    Eşime bir arkadaşı küçük,oldukça ekşi,sarı ve kırmızı renklerde erikler getirmiş.tadı oldukça ekşi olduğu için yenmeyip dolapta bekliyorlar.
    Reçel fotoğraflarınız Amasya eriği olabilir mi diye düşündürdü bana.Reçel yapılmamış halinin fotoğrafı varsa yayınlayabilirmisiniz?Hiç değilse reçel yaparak değerlendirebilirim:)))


    sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Amasya eriğinin fotoğrafları ne yazık ki bende yok..Çünkü annecik reçeli yaparken ben yanında değildim..Bu yüzden çok üzgünüm..İnternette de aratmıştım ama rastlayamamıştım..Teşekkürler..


    Sevgiler..

    YanıtlaSil