Pazar, Ağustos 09, 2009

Peynirli Kruvasan

Pazar kahvaltılarında, kruvasanları bu şekilde değerlendirebilirsiniz.Ben akşamdan hazırladığım için, akşam yemeği niyetine yemiştik..Dilerseniz içlerine pastırma,sucuk koyabilirsiniz..Her üç çeşidinide denedim ve çok beğenildi..Masada kalan son kruvasanı unutmadan fotoğraflayabildim..))Hatta çok da güldüler beni..)))Sizlere mutlaka kahvaltıda denemenizi öneririm..Kolay gelsin şimdiden..Mutlu bir hafta diliyorum..
3
Malzemeler
Kruvasan
2 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
karabiber
rende veya ince kıyılmış taze kaşar
minicik tereyağ (bıçağın ucuyla)
2
Hazırlanışı
Tüm malzeme karıştırılır.

Kruvasanlar bıçak yardımı ile iki kapak olarak kesilir.

Ortalarına karışımdan eşit şekilde konulup fırında yaklaşık 15 dk tutulur.
1
AFİYETLER OLSUN!

17 yorum:

  1. merhaba


    gunisik.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. hmmm....bende istiyorum ama... :(
    ellerine sağlık canım benim.

    YanıtlaSil
  3. çok leziz gözüküyor,sıcak sıcak ne güzel yenir :) ellerine sağlık canım..
    senin içinde güzel bir hafta olsun...
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. mmmm çok güzel olmuş gülümmmmm....öpüyorum seni....

    YanıtlaSil
  5. off offff !! Gülüm erimiş peynir i.inde ahh bende olsaydım o kahvaltıda dedirten cinsten :)

    ellerine sağlık canım yine beni kendimden geçirdin :))

    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. ah bizlerin hamur işi sevdası nerelerde son bulacak bilmem....
    :)))))
    RÜYA GİBİLER......
    AFİYETLER OLSUN TATLI GÜLÜM.
    allahaısmarladık canım benim.
    HAYRLI RAMAZANLAR DİLİYORUM ANNECİĞİNE VE SANA.

    YanıtlaSil
  7. Şuan karnım aç ve bende istiyorum:))

    YanıtlaSil
  8. Canım benim ellerine sağlık nefis olmuşlar. Resimlerde bir harika..
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. ELLERİNE SAĞLIK NEFİS GÖRÜNÜYOR...
    SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  10. Harika görünüyor Gülcüğüm.Ellerine sağlık.Mutlu haftalar diliyorum.

    YanıtlaSil
  11. Çoook pratik çokta güzel olmuş canım.
    Ellerine sağlık canım
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  12. Gül'cüğüm gel bir gün seninle Paris yapalım (hayal dünyası işte) orada yiyelim tazecik, fırından yeni çıkmış krosanları...

    YanıtlaSil
  13. papatyasofrasi.com11/8/09 18:18

    gül hanım slm.) peynirli kruvasan cok güzellll şimdi olsa ne güzel giderdi çayla ellerine saglık canım muhteşem tariflerrrr. hoşcakal sevgiler

    YanıtlaSil
  14. papatyasofrasi.com11/8/09 18:22

    gül hahim hatırlarsanız size cikolatalı cilekli pastadan yaptım ama ortası delik oldu kekin ortası dagıldı demiştim. aynı kalıptan bendede vardı. sizin dediginiz gibi yumurtayı 1adet artırdım cok güzelll olduuuu hic dagılmadııı cok sevindimm canımm sana cokk tşklerr. sen bi tanesin:)

    YanıtlaSil
  15. Misler gibi canım benim...

    YanıtlaSil
  16. Cok guzel gorunuyor ellerinize saglik,resimlerde harika.Sanirim tarifte bir eksiklik var 1 yemek kasigi un demissiniz??bi yanlislik olmasin?

    YanıtlaSil
  17. 1 yemek kaşığı un doğru..Tüm malzeme karıştırılıp kruvasanların içersine girecek..Ben öyle yaptım..
    Kruvasanlarınız 2-3 tane ise tatlı kaşığı ile koyunuz ununuzu..


    Teşekkürler..

    YanıtlaSil