Makarnayı pişirirken, diğer taraftanda milföyleri hazırlamıştım..Biz masadan kalkmadan, milföyler çoktan pişip, soğumak için fırından çıkmıştılar bile..Son olarak tepelerine pudra şekeri serpiştirip, kahve eşliğinde afiyetle yemiştik..Tavsiye ederim nefis oluyor..
Malzemeler
Milföy yaprakları
Kabukları soyulmuş şeftali dilimleri
1 yemek kaşığı şeker
Hazırlnışı
Şeftaliler yıkanıp kabukları soyulup dilimlenir.
Dilimlerin üzerlerine şeker serpiştirilir.
Milföylerin içlerine 2-3 dilim şeftali konulup,iki ucu kapatılır.
175 c de ısınmış fırında 15-20 dk pişirilir.
Soğuduktan sonra tepelerine pudra şekeri serpiştirilir.
Dilerseniz 1 şeftali suyunu çıkartıp,pudra şekeri ile guss hazırlayıp tepelerine
sürebilirsiniz.
Afiyetler olsun..)
Resimlerine hayranım canım.Bende bir ısırık almak için, ağzımı açtım bekliyorum.:)):):)Harikasın,harikaaaaaaa.:):):)
YanıtlaSilcanımmm, hadi gel kahve hazırrrr! ;)
YanıtlaSilellerine sağlık. muhteşem vallahii muhteşeeemmm
harıka basıt bır tarıf damak tadını sevıyorum
YanıtlaSilHER ZAMANKİ GİBİ MÜTHİŞSİN CANIM ELLERİNİZE SAĞLIK ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR ...SEVGİLERİMLE
YanıtlaSilsen ne yaptında kötü olduki becerilkli sultan..yine süper bir tat ve görüntü ellerine sağlık canım gülüm...
YanıtlaSilGülüm ağzım sulandı, valla.Milföy var dolapta ama şeftali bitti :(
YanıtlaSilarmutlu yapsam? yoksa üşenmeyip manavdan şeftali alıpmı yapsam uff bir ısırıkçık alsam yeter :(
güzel ellerin dert görmesin canımmm
Muhteşem.Birini alıp kaçıyorum Gülüm...
YanıtlaSilResimlerde sunum da muhteşem görunuyor bende istiyorum:))ellerine sağlık arkadasım...
YanıtlaSilNe güzel görünüyor canım. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilBen bayılarak alıyım o güzel dilimlerden.
Sevgiler.
Ellerine sağlık canım ablacım,acil misafirler için çok pratik gerçekten :))
YanıtlaSilkocaman öpüyorum seni.
mmmm ne güzel ve davetkar görünüyorlar,hepsini yerdim ben :)canım güzel sözlerine tşkler...bu aralar çok yoğunum biliyorsun...bu yoğunluk 11 ekime kadar sürecek,bittiğinde inş herşey çok güzel olacak...blogumu ihmal etmek istemiyorum ama böyle işte....seni kocamannn seviyorum ve öpüyorum.....
YanıtlaSilcanım kuzim nasılsın? ben geri döndüm:-) milföyler şahane canım.ellerine sağlık.çok öpüyorum.sevgilerimle...
YanıtlaSilGül hanımcım,bende biraz önce milföyleri pişirdim.:)Bazılarının içlerine erikde ekledim.Sizin arşivlerde görmüştüm.Üzerine şekerli su sürdüm.Çocuklarım çok beğendiler.Tatlı tuzlu oluşları harika.Sizde harikamızsınız.:)Teşekkürler.Özlem
YanıtlaSilgül ablam o ısırık sana ait galiba :))
YanıtlaSilay ablam bak nasılda canım çekti acımda zaten :))
ablacım pazar gunkü pikniği unutma olurmu ellerine saglık der kocaman seni öper ve kaçarımmm
Ben döndümmm :)
YanıtlaSilOff yaaa harrika bu dilimler ama.
Sevgilerrr
Yaratıcı kadınım benim. Yine döktürülmüş anlaşılan!
YanıtlaSilBence de müthiş oluyor canım.
YanıtlaSilBugün hafif tatlı birşeyler yapmak istemiştim.
Budur işte...
Kesin yapacağım
ellerine sağlık canım
sevgilerimle
Çok güzel görünüyor, hemen deneyeceğim
YanıtlaSilSevgiler
her zamanki gibi görüntü muhteşem.ellerine sağlık canım.ilk fırsatta deniycem.
YanıtlaSilsevgiler..
Gül nefis olmuş,kahvaltı için tatlı fena olmaz :)ben o halde hemen alıyorum kendime.. ellerine sağlık..
YanıtlaSilSevgiler.
resimler beni benden aldı şeftaliyi bir kez muffinde denedim felaketle sonuçlandı inşallah bende milföyde yapayımda yiyeyim bari :)) en so unda kapılardan gecemeyeceğim bole giderse ya :)
YanıtlaSil