Perşembe, Ağustos 13, 2009

Milföyde Şeftali Dilimleri

Makarnayı pişirirken, diğer taraftanda milföyleri hazırlamıştım..Biz masadan kalkmadan, milföyler çoktan pişip, soğumak için fırından çıkmıştılar bile..Son olarak tepelerine pudra şekeri serpiştirip, kahve eşliğinde afiyetle yemiştik..Tavsiye ederim nefis oluyor..
3
Malzemeler
Milföy yaprakları
Kabukları soyulmuş şeftali dilimleri
1 yemek kaşığı şeker
2
Hazırlnışı
Şeftaliler yıkanıp kabukları soyulup dilimlenir.

Dilimlerin üzerlerine şeker serpiştirilir.

Milföylerin içlerine 2-3 dilim şeftali konulup,iki ucu kapatılır.

175 c de ısınmış fırında 15-20 dk pişirilir.

Soğuduktan sonra tepelerine pudra şekeri serpiştirilir.

Dilerseniz 1 şeftali suyunu çıkartıp,pudra şekeri ile guss hazırlayıp tepelerine
sürebilirsiniz.
4
Afiyetler olsun..)
1

21 yorum:

  1. Resimlerine hayranım canım.Bende bir ısırık almak için, ağzımı açtım bekliyorum.:)):):)Harikasın,harikaaaaaaa.:):):)

    YanıtlaSil
  2. canımmm, hadi gel kahve hazırrrr! ;)
    ellerine sağlık. muhteşem vallahii muhteşeeemmm

    YanıtlaSil
  3. harıka basıt bır tarıf damak tadını sevıyorum

    YanıtlaSil
  4. HER ZAMANKİ GİBİ MÜTHİŞSİN CANIM ELLERİNİZE SAĞLIK ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR ...SEVGİLERİMLE

    YanıtlaSil
  5. sen ne yaptında kötü olduki becerilkli sultan..yine süper bir tat ve görüntü ellerine sağlık canım gülüm...

    YanıtlaSil
  6. Gülüm ağzım sulandı, valla.Milföy var dolapta ama şeftali bitti :(
    armutlu yapsam? yoksa üşenmeyip manavdan şeftali alıpmı yapsam uff bir ısırıkçık alsam yeter :(

    güzel ellerin dert görmesin canımmm

    YanıtlaSil
  7. Muhteşem.Birini alıp kaçıyorum Gülüm...

    YanıtlaSil
  8. Resimlerde sunum da muhteşem görunuyor bende istiyorum:))ellerine sağlık arkadasım...

    YanıtlaSil
  9. Ne güzel görünüyor canım. Ellerine sağlık.
    Ben bayılarak alıyım o güzel dilimlerden.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Ellerine sağlık canım ablacım,acil misafirler için çok pratik gerçekten :))
    kocaman öpüyorum seni.

    YanıtlaSil
  11. mmmm ne güzel ve davetkar görünüyorlar,hepsini yerdim ben :)canım güzel sözlerine tşkler...bu aralar çok yoğunum biliyorsun...bu yoğunluk 11 ekime kadar sürecek,bittiğinde inş herşey çok güzel olacak...blogumu ihmal etmek istemiyorum ama böyle işte....seni kocamannn seviyorum ve öpüyorum.....

    YanıtlaSil
  12. canım kuzim nasılsın? ben geri döndüm:-) milföyler şahane canım.ellerine sağlık.çok öpüyorum.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  13. Gül hanımcım,bende biraz önce milföyleri pişirdim.:)Bazılarının içlerine erikde ekledim.Sizin arşivlerde görmüştüm.Üzerine şekerli su sürdüm.Çocuklarım çok beğendiler.Tatlı tuzlu oluşları harika.Sizde harikamızsınız.:)Teşekkürler.Özlem

    YanıtlaSil
  14. gül ablam o ısırık sana ait galiba :))
    ay ablam bak nasılda canım çekti acımda zaten :))
    ablacım pazar gunkü pikniği unutma olurmu ellerine saglık der kocaman seni öper ve kaçarımmm

    YanıtlaSil
  15. Ben döndümmm :)
    Off yaaa harrika bu dilimler ama.
    Sevgilerrr

    YanıtlaSil
  16. Yaratıcı kadınım benim. Yine döktürülmüş anlaşılan!

    YanıtlaSil
  17. Bence de müthiş oluyor canım.
    Bugün hafif tatlı birşeyler yapmak istemiştim.
    Budur işte...
    Kesin yapacağım
    ellerine sağlık canım
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  18. Çok güzel görünüyor, hemen deneyeceğim

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  19. her zamanki gibi görüntü muhteşem.ellerine sağlık canım.ilk fırsatta deniycem.
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  20. Gül nefis olmuş,kahvaltı için tatlı fena olmaz :)ben o halde hemen alıyorum kendime.. ellerine sağlık..
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  21. resimler beni benden aldı şeftaliyi bir kez muffinde denedim felaketle sonuçlandı inşallah bende milföyde yapayımda yiyeyim bari :)) en so unda kapılardan gecemeyeceğim bole giderse ya :)

    YanıtlaSil