Salı, Ağustos 25, 2009

Dattel Torte / Hurmalı Tart

Geçtiğimiz akşam,arkadaşım iftara davet edince,bende evde bulunan hurmalarla bu tartı hazırlamıştım çabucak..Sağolsun Sonia'cığım bana kilolarca kalem badem gönderince,bende bol bol her şeye kullanır oldum..))Bu tür tartlar kalem bademlerle yapıldığında,çok ayrı bir lezzette oluyorlar...İsimlerini özellikle Almanca yazmamın sebepleride var tabiiki..Hurmalı tartta olduğu gibi,bloğumda bulunan bir çok kek ve tart tarifi tamemen bana aittir..Bunu ilk kez burada açıklama gereğini hissettim,hisettirildim..Tartı dilimlerken,bıçak kullanmayıp spatula kullandım..Bu yüzden fotoğraflardaki dilimler biraz şekilsiz oldu..Tepsimin çizilmesine gönlüm razı olmaz hiçbir zaman..))

Sonia'cığım,tekrar tekrar teşekkürlerimi gönderiyorum bitanem..)
Hurmalı Tart
Malzemeler
75 gr tereyağ
75 gr esmer şeker
1 paket vanilya
2 yumurta
1 tatlı kaşığı amber
minicik tuz
alabildigi kadar un
minicik tarçın

Arası için
1 paket hurma
1/2 çay bardağı kuru üzüm
kalem badem (sizler bademi iri kesip kullanabilirsiniz.)

Tepesi içinde kalem badem
Hurmalı Tart
Hazırlanışı
Tarçın hariç tüm malzeme karıştırılıp yoğrulur.

Hamurdan bir parça tepesi için ayrılır.

Hamur küçük tepsiye yayılıp çatalla delinir.

Hurmaların çekirdekleri çıkartılıp rastgele hamurun üzerine serpiştirilir.

Üzerine kuru üzümler ve bademler serpiştirilir.

Ayrılan hamura tarçın eklenip tekrar yoğrulur.

Minik parçalar halinde hurmaların üzerini kapatacak şekilde serpilir.

Tepesine kalem bademler serpiştirilip,175 c de ısınmış fırında,
yaklaşık 25-30 dk pişirilir.
Hurmalı Tart
Soğuduktan sonra isteğe bağlı olarak üzerlerine pudra şekeri serpiştirilir.

Dilimlenip,kahve veya çay eşliğinde iftardan sonra tatlı niyetine tüketilir.
Hurmalı Tart Hurmalı Tart

16 yorum:

  1. tam ramazana layık bir tart olmuş gülcüğüm.ellerine sağlık..tarifi de isteriz...

    YanıtlaSil
  2. İlginç görünüyor.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Bu görüntü beni öldürdü bitirdi. Bir tart delisine bu yapılmamalı..Hemen aynından yapmazsam ölebilirim.

    YanıtlaSil
  4. ramazan için ne kadar güzel bir seçim, ellerine sağlık Gülcüğüm. hurmalı bir tatlı yemedim hiç. yemişsem de aklımda kalmamış demek ki.tadını çok merak ettim. :)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. muhteşemdi ben test ettim bizzat :) nefis lezzetli, hafif, mis gibi tereyağı tadı geliyor. elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. bende diyorum bu kalem bademler ne güzel gülüm nerden alıyor bende alayım :) demek kaynagı baskaymıs :)) heheh :) hurmalı tart muhtesem bir fikir..ben hurmayı direk midesine gonderenlerdenim ne yalan diyeyim :))) ama tart halide muhtesem hele hurma ve badem ekstra bir lezzet..

    YanıtlaSil
  7. ohh mis gibi olmuş hurma tamda ramazanın aranan tatlarından ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık canım.. harika görünüyor. resimlerden de belli apzıda nasıl dağılacağı ve nasıl bir lezzetle buluşturacağı..

    tariflerin senin tariflerinin olmasına hiç şaşmadım . sen yaparsan en iyisini yaparsın... ellerine sağlık canım ...

    YanıtlaSil
  9. Meleğim ellerine sağlık harika olmuş tart.Benim içinde bir dilim ye olurmu.Bademlerinide afiyetle ye
    seni çokkkkkk seviyor ve kocaman öpüyorum...

    YanıtlaSil
  10. güzel bir tarif nefis görünüyor :)

    YanıtlaSil
  11. Hiç görmediğim ve hayal bile etmediğim bu tartı,bu akşam kesin yapmalyım.Badem yerine ceviz eklesem nasıl olurki?Ceviz,hurma ikilisi şimdiden çok hoş gelmeye başladı bana.:):):)

    Hayırlı iftarlar.Nagihan

    YanıtlaSil
  12. canım benim eline sağlık söylenecek sözlerin donduğu an işte bu an :)kocaman sarılıyorum çok özledim seni,annecik,babacık döndümü,sevgilerimi iletirmisin...hafta sonu nişanı yapıp döndük biraz yorucu oldu ama çok tatlı ve cici bir gelinimiz daha oldu,onlar çok mutlu ....şimdilik kaçıyorum uzun yazarım,öpüyorum...

    YanıtlaSil
  13. Süper bir tarif olmuş. Bence de sptaula ile almasını. Kalıb çoook önemli. Midemize nasıl olsa dağılarak gidecek değil mi:)))
    Tariflerin gerçekten çok özel canım. Okuyunca anlaşılıyor.
    Ellerine sağlık canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Ne güzel bir tart olmuş tam ramazanlık, eminim tadı harikadır ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  15. inanılmaz bir ahçısın en.bence oktay ustadan hiç bir farkın yok..tariflerin sana ait olması ise hiç şaşırtıcı değil.çünkü sen gerçekten üstün yeteneklisin canım.tabrik ederim sen.ayrıca seni tanıdığım için de (sanal da olsa)çok mutluyum.kocamaaaaan sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. Merhaba..

    tariflerin hepsi birbirinden güzel ellerinize sağlık..

    sevgiler

    YanıtlaSil