Cuma, Temmuz 31, 2009

İglo Patates Kızartması

İglo patates kızartmasını denemeyenlere, şiddetle tavsiye ediyorum..Dışı çıtır çıtır,içi püre kıvamında nefis bir lezzet..Et ve tavuk yemeklerinin vazgeçilmezi olacağı kesin..Ramazan ayında da, masalarımızı renk katacağını düşünüyorum..
İglo Patates

İglo Patates

İglo Patates

İglo Patates

18 yorum:

  1. ee yiyenlere afiyetler olsun canım bizim denememize çok var desene.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. www.papatyasofrasi.com1/8/09 01:01

    slm gül hanım cikolatalı cilekli pastadan yaptım bende kalıbın aaynısı bendede var yalnız orta kısmı kalıbın cıkıntılı kısmı yani incecik oluyor kalıpdan cıkarıncada ortası dagılıyor sizin yazdıgınz tarif aynı yapıyorum neden öyle oluyr ortası delik bir kek oluyor offf cok üzüldüm:( bana yanıt yazarmısınız ltffff. sevgiler papatyasofrasi.com

    YanıtlaSil
  3. canım benim patates harika ama resimler çok daha güzel.
    Kocaman öpüldün..

    YanıtlaSil
  4. Canım bende senin için İglo prenses patates almıştım.Resmini çekip siteme koymak için. Hani denedinmi diye sormuştun ya. Bende sana çok güzel demiştim.
    Ne güzel de resmini çekmişsin. Fırında mı yaptın yoksa yağda mı. Ben hep fırında yapıyorum. Çok hafif oluyor. ve yine dışı kıtır kıtır oluyor canım. Eğer denemediysen bir de böyle dene canım. Benim oğlum kurabiye niyetine yiyiyor :))
    Bende yakın zamanda siteme koyacağım, mükemmel bir garnitür
    Ellerine sağlık canım
    sevgiler
    htp://www.lezzetibol.com

    YanıtlaSil
  5. ooofff bu ne keyif yaaaaa..makarnalar,patatesler mmmm canım kaldı gülüm :( öpüyorum :)

    YanıtlaSil
  6. ..Teşekkürler Karamelim..


    ..Papatya sofrası,hamuru önce ön kısmına döküp sonra yan kısımlarına eşit olarak yayacaktın..Bende ilk yapışımda çok incecik olmuştu ama dağılmamıştı..Üzgünüm!
    Tekrer denersen,yumurta sayısına 1 adet daha ekleyip, hamuru çoğaltıp yapabilirsin.Unutma önce orta kısmını kalın tutup sonra kenarlarını dolduracaksın..Sevgiler..



    ..Tatlı Feray'ım,çok öpüyorum canımmmm..

    YanıtlaSil
  7. ..Tijen'ciğim,çok teşekkürkler canım..Sana yazdıktan hemen sonra patatesleri alıp denemiştim..Önce fırında yaptım,sonrada yağda kızarttım..Her iki şeklinede arkadşlarım bayıldılar..Bugünde yiğenlerime hazırladım,onlarda çok sevdiler..Tekrar tekrar teşekkürler canım..Kocaman sevgilerimi gönderiyorum..



    ..Pikniğe 1 gün önceden gelip,bende kal,sabaha kadar uyumadan hepsinden yapayım sana canım..Onları yedikten sonra, ertesi gün, pikniğemi başka yeremi gideriz bilemem..Oyyyyy,çok öperim Hatçamı hemde çokkkkkkk..

    YanıtlaSil
  8. Gülüm sen beni yoldan çıkaracaksın.Patatese zaten dayanamam..Çokta şık görüyorlar bu halleriyle :)
    Harikasın canım yiyenlere afiyet olsun,
    tabii yapanında elleri dert görmesin !!!

    öpüyorum canım :)

    YanıtlaSil
  9. Canım resimlere bayıldım tavsiye için tşkrlr...
    Muğtlu pazarlar...

    YanıtlaSil
  10. cıkkk cıkkk...ondan sonrada sevgi neden hüzünlü diyorlar?!e bunlardan yiyemiyorumdan ondan!! ;)
    canım, öncelikle ilgin ve yorumun için teşekür ederim. "geri döndüm", cıvıltılarımı duyarsın. ve harika fotograflar olmuş. (geneee içimi çektim yaa) :)
    çok öpüyorum

    YanıtlaSil
  11. merhabalar ziyaretinize teşekkür ederim... ellerinize sağlık ...görünüşü çok güzel tadını da öğrenmek için yapmak gerek ...paylaşımınız için teşekkürler....sevgi ile kalın...

    YanıtlaSil
  12. Bu aralar İglo adını o kadar çok duyar oldum ki denemek farz oldu.Nefis görünüyor gerçekten.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. ELLERİNE SAĞLIK CANIM ÇOK LEZZETLİ VE ŞIK GÖRÜNÜYOR ,AYRICA ÇITIR ÇITIR ...SEVGİLERİMLE

    YanıtlaSil
  14. süper olmuş fakat tarifi nerde....?
    yorumlardan anladığım hazır olarak alıp kızartıyorsun herhalde.*

    YanıtlaSil
  15. ellerine sağlık canım ama iglo patates kızartmasının tarifini bir türlü bulamadım.

    YanıtlaSil
  16. Canım,patates kızartmasının özel bir tarifi yok..İster yağda kızart ister yağlı kağıt serdiğin tepsiye dizip fırına ver..Üzerleri kızarınca yağdan veya fırından alacaksın..Ben hem fırında,hem yağda pişirdim..Her iki şeklide güzeldi..Sağlık açısından fırın daha sağlıklı..

    Sevgilerimi gönderiyorum..

    YanıtlaSil
  17. merhabalar. ben bu kızartmanın tarifini bulamıyorum. yazar mısınız nasıl yapıldığını. nefi görünüyor. teşekkürler. bu arada benim linkimi de ziyaret edin.
    www.bilinmedikdurumlar.blogspot.com

    YanıtlaSil
  18. harikasın canım. mesajı aldım. seninde eline ve gönlüne sağlık. bloğumu beğenmene sevindim. iyi çalışmalar.

    YanıtlaSil