Çarşamba, Mayıs 27, 2009

Schokoladenkuchen / Çikolatalı Kek

Keki lohusa mevlitine yapıp göndermiştim annecikle..Pişirme macerası,keki fırına atıp aradan 15 dk geçtikten sonra, kek çok kabarmaya başladı..Birden panik oldum..Gecenin bir yarısı evin içine yayılacak kokularmı,yoksa fırını temizlemek mi..(( Her ikiside birlikte geleceğinden, hemen fırının kapağını açıp keki dışarı çıkardım.Kek çorba kıvamında resmen..Biraz bekletip tekrar fırına attım..Aaa,kek banamısın demiyor..Hindi gibi kabarıp duruyor adeta..Son çare bıçakla kesip yükselişi durdurdum..Bu arada kekin ortası delikti..Çok kabarınca orta kısmı kapandı haliyle..Üzerine çikolata döktüğümde,ortası tamamiyle çikolata sosu ile dolup dondu..Ortaya çok değişik bir model çıktı..Fakat fotoğrafları gece çektiğim için,çok yansımalar oldu..Kekin rengi bile çok değişik çıktı..Annecik bugün mevlite götürdüğünde çok popüler olmuş..Hem çok kabarmasiyle hemde kekin modeli itibariyle..Tadının ise çok nefis ve değişik olduğunu acilen benden bloga yazmamı istedikleri için bende hemen paylaşmak istedim..Aksi takdirde hiç paylaşmayacaktım..Benden bu kadar şimdilik..Fotoğrafları aktarmak kolay oluyor benim için,fakat yazı yazmak çok zorluyor beni arkadaşlar..

Sağlığınız ve keyfiniz yerinde olsun daima..!
3
Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı sıvı vanilya veya 1 paket vanilya
1 paket vişne aroması (sizde yoksa sorun yapmayınız lütfen)
125 gr tereyağ(oda sıcaklığında)
2 yemek kaşığı fıstık tozu
1/2 su bardağı krema
1 çay bardağı süt
200 gr bitter çikolata
1 paket droetker kakao (ben Amerika'dan gelen açık renk kakao kullandım.)
minicik tuz
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Üzeri için
eritilmiş çikolata
2
Hazırlanışı
Çikolata benmari eritilip, içersine süt ve krema katılıp iyice karıştırılıp,
sırası gelene kadar soğuması için bekletilir.

Şeker,vanilya,tereyağ,fıstık tozu,tuz 2 dk çırpılır.

Yumurtalar teker teker eklenip, en az 2'şer dk çırpılır.

Kabartma tozu,kakao,un elekten geçirilir.

Çikolatalı karışımdan biraz dökülüp çırpılır.

Unlu karışımdan birazı dökülüp çırpılır.

Tekrar çikolatalı karışım eklenip çırpılır.

Unlu karışım eklenip çırpılır.

Son olarak çikolata ve arkasından unlu karışım
eklenip çırpılır.

Bu karışım,yağlanmış-unlanmış kek kalıbına dökülür.

Önceden ısıtılmış 175 c deki fırında yaklaşık 50 dk pişirilir.

Soğuduktan sonra üzerine eritilmiş çikolata dökülüp süslenir.
1

23 yorum:

  1. Excellent, Beautiful...yummmmy ! :):)

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık müthiş görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. Goruntusu cok guzel, eminim tadi da guzeldir. Bu kalip gercekten cok hosuma gitti. Bakiyorum ne zamandir internette filan ama, maalesef denk gelemedim. Umarim bulabilirim ben de. Normalde kek kabarsin diye umit ederken, gereginden fazlasi kabarinca da sinir bozuyor.
    Ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık.sizi çok yormuş ama bak ne güzel olmuş gerçekten. :)

    YanıtlaSil
  5. Elinin bereketinden kabarmıştır Gülcüğüm.

    Sevgiler

    Nilüfer

    YanıtlaSil
  6. Canım kucak dolusu sevgıler benden sana bak bakalım benım sayfamda ne var .Içındekı resımler guzel olmuş mu..Kocaman opuyorum seniii.Canım guzel olmuş dememe gerek var mı .Herzamanki gibi muhteşemsın..

    YanıtlaSil
  7. Meleğimmmmm harikasın ellerine sağ
    lık o melek yüreğine sağlık...Senii
    çokkkkkkkk seviyorum kocaman öpüyo
    rum...

    YanıtlaSil
  8. Gülcüğüm ellerine sağlık canım, yine yeniden harikasın!

    Sevgiyle kal canım,

    YanıtlaSil
  9. Bu ne şahane bir görüntüüüü hımmmm:)))
    Ellerine sağlık canım harika gözüküyor:)

    YanıtlaSil
  10. Canım yine harikalar yaratmışsın bu kek tam benim sevdiğim sürden olmuş ellerine sağlık.
    Canım öpücülerimi ve kucak dolusu sevgilerimi yolluyorum.

    YanıtlaSil
  11. :)))))
    Ellerine sağlık canım. Görüntü süperrrrrrrr. Çok beğendim :))

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Gülcüm yine yıkık geçmişsin ortalığı.:))Demet

    YanıtlaSil
  13. gül ablam amanın ne guzel bir kek
    valla sen sanslısın bazen benimde kekim kabarır ama çogu zaman kabarmaz annem der hep bazıların elinintadındandır yaptıgı seyler sıradan bir kek bile olsa sahane tat olur ve kabarır diye :))
    seninki bence onlardan ablacım sahanesin sennn
    bende seni çok seviyorum her ne kadar görmesemde :))
    öpüldün ablammm

    YanıtlaSil
  14. gül ablam sen istanbuldamısın yoksa başka bir ildemi eger istanbulda isen senle mutlaka tanışmak istiyorummmmm:))

    YanıtlaSil
  15. Sevil'ciğim çok teşekkürler..Ben İstanbul Aanadolu yakasındayım canım..Bende çok isterim seninle tanışmayı..Öpüyorum yanaklarından..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  16. gülümm çok güzel görünüyor kek, yine harikalar başarmışsın.Ellerine sağlık canım benim, hala size komşu olmadığıma yanıyorum hala...

    YanıtlaSil
  17. ay bu nasil bir kek boyle
    sekli ayri guzel pofuduklugu ayri guzel
    ben size tasinmak istiyorum:))

    ellerine saglik canimcim

    cok öpüy

    www.yenitadlar.blogcu.com

    YanıtlaSil
  18. canım gülüm iyi ki de paylaşmışsın.bu süper....ellerin dert görmesin.


    not;ben de de sinir sıkışması var ama ilaçlar çokta etkilemiyor beni.sen ne yapıyosun bir akıl verebilir misin bana canım...

    YanıtlaSil
  19. Wow,bu ne harika birşey,süper lezzetli görünüyor.Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  20. süppersin Gül. Ellerine sağlık. Kekten çok mus pasta gibi çıkmış fotoda..
    Harika Harika Harika. Senin sitenin adı harika lezzetler filan olmalıydı bence. Bu sabah "fıstıklı, haşhaşlı kurabiyeni" denedim. Ben kocaman porsiyonlar şeklinde hazırladım ve kantinde kapışa satıldı. Lezzeti de enfes oldu. Canım iyiki varsın valla :)
    Hülya
    www.hanimelipasta.com

    YanıtlaSil
  21. Ah senin bu güzel keklerin varya harika.

    YanıtlaSil
  22. Mükemmel........
    Desem yetermi.

    YanıtlaSil
  23. Kek harika duruyor. Simdi, bu kek kalibini nereden bulabilirim? bu birinci sorum, ikinicisi ise 1 paket visne aromasi demissiniz, bir de onu aciklarmisiniz bana... Ben Kanada'da yasiyorum, sizin bu kek kalibi da bu taraflardan mi acaba? Benim hic gozume ilismemis...Bu arada bu blogu bulduguma da cok sevindim denenecek coook tarif var:))
    Simdiden tesekkurler,
    Asuman

    YanıtlaSil