
Malzemeler
4 adet yumurta
50 gr tereyağ
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
minicik tuz
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı fındık kırığı
1/2 çay bardağı sıcak su

Hazırlanışı
Yumurta akları sarılarındn ayrılıp minicik tuzla çırpılır.
Yağ,şeker çırpılır,ardından yumurta sarıları teker teker eklenip çırpılır.
Fındık kırığı eklenip çırpılır.
Un,nişasta,kabatm tozu,kakao elekten birlikte geçirilir.
Yumurta akları eklenip tekrar çırpılır.
Sıcak su eklenip çırpılır.
Son olarak unlu karışım 3 aşamada eklenip çırpılır.
Karışım fırın tepsisine dökülüp 175 c de yaklaşık 20-25 dk pişirilir.

Kreması
1 paket muzlu cremole trife göre hazırlanır.
İçersine 1 paket lbne eklenip çırpılır.
Kek tabanı nescafe fincanları ile kesilir.
Üzerlerine krema yerleştirilir.
Artan kekler elde ufalanıp her bir kremanın üzerine kaplanır.
1 gece bekletildikten sonra servis yapılır.
Afiyetler olsun..!!
almakla çok iyi yapmışsın tarifini canım harika görünüyorlar...yapanların ellerine sağlık...sevgilerimle
YanıtlaSilPuf kekler çok şirin. Deneme listeme aldım bile...
YanıtlaSilCanım boşnak mantısını bugün yapıcam. Resimlerle tarifini Akşama
siteme koyarım.Uğrayıp bakabilirsin
Sevgiler...
görüntü süper .ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilşirinlik abidesi olmuşlar. tarif için çookk teşekkürler! ;)
YanıtlaSilaah gülüm ah diyet miyet hak getire... bunlara bakmak bile doyurdu beni o kadar gzüel görünüyorlarki pc den elimi uzatıp alasım geldi... Harikasın canım MAŞALLLAAAH ....
YanıtlaSilçoook öptüm seni bu arada kardeşin nasıl oldu merak ettim..
ellerinize sağlık çok nefis görünüyor hemde basit sevgilerimle...
YanıtlaSilCok nefis görünüyorlar, ellerine saglik canim. Sevgilerimi gönderiyorum.
YanıtlaSilablacım...gmailine bakarmısın..
YanıtlaSilHiç bilmediğim süper bir tarif. Bakalım ne zaman denecek.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Meleğimmm ellerine sağlık muhteşem olmuş bu minik kekler.Zaten senin elinden aksi mümkünmü seni çokkkk seviyorum kocaman sevgilerimle..
YanıtlaSilSevgili Gül birşey itiraf edeyim. Senin tariflerini tam okumuyorum çünki baştan çıkarıyor beni. Kendimi kaptırırsam vay ki vay halime. Kürdan tipliler bol bol yapıp benim yerime de yesinler:)))Çok öptüm ellerine sağlık canım benim. Sevgiyle
YanıtlaSilÇOK LEZİZ GÖRÜNÜYORLAR ELLERİNİZE SAĞLIK...
YanıtlaSilablacım ellerine saglık nefis olmuş ve hemen denemek için not aldım yanlız su kısmı anlamadım ya derken kopyalanıyordum ki düzeltmişsin diyecektim fındıklar nere gitti diye :))
YanıtlaSilablacım ellerine saglık harika olmuş en kısa zamanda denecektir bilgine ablam...
Yine harikalar yaratılmış. Tariflerinizi çok beğeniyorum ve güvenle deniyorum. Daha önce mısır gevrekli, krem şentiyle yapılan enteresan bir kek vardı onu denedim, adını hatırlayamıyorum, Bayıldım. Geçen gün fındık köşelerini denedim. Yalnız çok sert oldu. Acaba ben çok mu pişirdim yoksa orjinalinde de öyle mi oluyor.
YanıtlaSilBen onu daha önce Almanya da yaşayan bir arkadaş yapmıştı yemiştim enfesti. Ben onun gibi olacağını sanmıştım :( Gerçi lezzeti gayet iyiydi ama hani bir de danışayım dedim üstat, çok mu pişirdim acaba??
Dersanede alan öğrencilere ev tipi "çokonat" diye sattım, beğenerek yediler :)
Şimdiden teşekkürler
Sevgiler
Hülya
www.hanimelipasta.com
ablacım son olarak sıcak eklenip demişsin ona su ibaresini koyarmısın sanırım gözünden kaçmış saol
YanıtlaSilumarım kızmassın ban yazıyorum sana diye
canım yani ne desem harika bir kek ellerine sağlık.sevgiler.kekcafe
YanıtlaSilharika canım harika....afiyetler olsun..
YanıtlaSilNe diyicem artık bende kelime bitti sende bu güzel lezzetler bitmedi.
YanıtlaSilSevgiler canım.
Ne kadar şirinler böyle.
YanıtlaSilBen hepsini yerim onların.
ablacım ellerine sağlık süper bişey bu yaa inanırmısınız okuduğum gibi hemen yaptım ve eşimle ben bitirdik hemen tadı damağımızda kaldı ve ertesi günü tekrar yaptım komşularıma ve hepsi tarifini istediği çok teşekkür ederim hem malzemesi az ve yapımı basit....:)))))))))))))
YanıtlaSil