
Malzemeler (keki)
3 yumurta
1/2 su bardağı şeker
2 paket vanilya
1 su bardağı un
Hazırlanışı
Şeker,vanilya ve yumurtalar krema olana kadar çırpılır.
Un eklenip çırpılıp,kalıba dökülüp 175 c de yaklaşık 20 dk pişirilir.
Soğuduktan sonra çember içersine geçirilir.
Üzerine çilek reçelinin suyu hafif sulandırılıp dökülür.(ıslanmsı için)

Kreması
1 paket süzme yoğurt (750 gr)
1/2 su bardağı şeker
1 paket krema
1 yemek kaşığı toz jelatin
1/2 çay bardağı su
3 paket krem şanti
1,5 su bardağı soğuk süt
450 gr labne
1 yemek kaşığı çilek suyu (reçelde olabilir)

Tepesi için
Çilek
Çilekli jöle
Hazırlanışı
Şantiler 1,5 su bardağı soğuk süt ile çırpılıp bekletilir.
Jelatin hariç,diğer malzemeler çırpılır.
Krem şanti eklenir biraz çırpılır.
Jelatin, 1/2 çay bardağı su ile eritilip, karışıma eklenip, iyice çırpılır.
Karışımdan kekin üzerine birz dökülüp düzeltilir.
Üzerine çilekler serpiştirilir.
Kalan krema eklenip düzeltilip,dondurucuda 20-25 dk bekletilir.
Çilekler dilediğiniz şekilde kremanın üzerine dizilir.
Üzerine ise hazırlanmış jöle dökülür.(Bu esnada jöleyi dikkatlice yayıp,
kenarlarından taşırmamak gerekiyor.)
Tekrar dondurucuya atılıp 1 gece bekletilir.
Servis zamanından yaklaşık 1 saat önce, dondurucudan çıkartılır.
Çember dikkatlice açılıp, buzlarının çözülmesi için bekletilir.
Sonrada afiyetle yenilir.
Gül ablacım pasta çok nefis olmuş ellerine sağlık sizlerede afiyet olsun.....
YanıtlaSilmuhteşemmmm
YanıtlaSilsevgilerrr
Aman Allahım bu ne mujteşem bir pasta
YanıtlaSilTabii Gülüm yaparda olamzmı tarifi yokmu canım...Ellerine sağlık muhteşem olmuş kocaman öpüyorum seni.
Tam Gul'e layik gul gibi pasta olmus.
YanıtlaSilHele kuplar harika.
ELLRİNE SAĞLIK.GÖRÜNTÜ ÇOK GÜZEL
YanıtlaSilSEVGİLER
Ellerine sağlık Gül abla süper duruyor.
YanıtlaSilNEFİS GÖZÜKÜYOR ŞİMDİLİK İZLEYİM ELİM KOLUM KALKMIYOR KAÇ GÜNDÜR TOPARLANIP TADINADA BAKARIM ARTIK
YanıtlaSilPastaniza bayildim cok begendim .450g Labne yaziyor onun yerine Mascarpone olur mu ?
YanıtlaSilPastayi kültürüge koymadan buzdolabina koyupta dinlendirsek olmaz mi ?
Almanyadan sevgilerle sibel
pastanız harika görünüyor. Eminim tadıda çok güzeldir. Tarifleriniz çok güzel kısa bir süredir takip ediyorum. Ellerinize sağlık. Bende yeni site açtım. Beklerim.
YanıtlaSilGÜLCÜĞÜM ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR GERÇKTENDE. TADI MUTLAKA HOŞ VE LEZZETLİDİR. MALZEMELER SÜPER.
YanıtlaSilELİNE SAĞLIK. TEKRAR ALLAH KABUL ETSİN CANIM.
Sevgili Gül müthiş bir şey olmuş bu pasta. Hanımların diyeti falan kalmayacak, görünce insanda hemen kremalı bir şeyler yeme arzusu uyandırıyor. Bir de elimin altında olduğunu düşünemiyorum. Maharetli ellerin dert görmesin arkadaşım.
YanıtlaSilSUNUMU ÖYLE LEZİZ GÖRÜNÜYORKİ ELLERİNİZE SAĞLIK..
YanıtlaSilGülüm kalp kalbe karşıymış :) bende aynısından yaptım sayılır :)
YanıtlaSilGülüm kuplar çok güzel ama o pasta harika!!!
Çok güzel olmuş, eminim tadıda çok hafif ve güzeldir.
Ellerine sağlık canımm..
sevgiler
Sahiden de rüya gibi olmuş bu pasta.. ELlerine sğalık sevgili Gül..
YanıtlaSiltam aradığım tarif ellerine sağlık nefis görünüyor.. mutlaka deniyecem.
YanıtlaSilsevgiler
bir çilek aşığı olarak bayıldım. ellerine sağlık canım. sevgiler...
YanıtlaSilGül bu pasta nasıl yenmez,ben lezzetine çaktırmadan baksam , sınıf öğretmenimiz yakalarmı acaba :)
YanıtlaSilNefis olmuş,ellerine sağlık...
Çocuklar ise çok şanslı :)
Sevgiler.
Sibel hanım selamlar,
YanıtlaSilBen mascarpone bulsam onunla yapacaktım..Ne yazıkki her zaman aldığım markette kalmamıştı..Size tavsiyem,dondurucuda mutlaka dinlendirmeniz gerekiyor..İçersindeki jelatinlerin daha etkili olması açısından..Onun yerine dr.oetker'in farklı malzemelerini kullanabilirsiniz.Bu ürünleri sadece büyük kaufların yemek kısmında bulabilirsiniz..Biraz pahalı gelebilir size ama değer..
Sevgiler..
aman allah aman allah.bayıldım tek kelime ile.100 üzerinden 100.
YanıtlaSilKuziciğim bu revamı bana şimdi.ben istiyorum bunlardan,hem de birsürü:-)
YanıtlaSilellerine sağlık canım,harikasın.enfes görünüyorlar.çok öpüyorum.sevgilerimle...
Bu nasıl bir güzellik böyle...ellerin kolların dert görmesin.
YanıtlaSilSevgiler
Nilüfer
Abla ellerine sağklık,pasta her zmanki gibi süper,kocaman öptüm...
YanıtlaSilGül'cüğüm,
YanıtlaSilSize gelmek için dört gözle bekliyordur eş dost herhalde. Bu güzelliklere can mı dayanır? (Quark demişsin de son yaptığım peynir onun kıvamında oldu neredeyse, şöyle enteresan bir şeyler yapsam diyorum onunla!)
canımm bende bunun tarifini bekliyordum çok nefisss olmuş ellerine sağlık şu an yiyemiyorum ilerde gelir bir dilim alır kaçarım şekerim sevgiler..
YanıtlaSilGERÇEKTEN RÜYA GİBİ OLMUŞ CANIM.ELLERİNE SAĞLIK.SEVGİLER...
YanıtlaSilcanım sahane olmus ellerıne saglık bır tanem bayıldım öptum senı sevgıler...
YanıtlaSilCevabiniz icin cok sagolun .Pasta yapmaya bayilirim ,pahali olmasi önemli degil kaliteli malzeme kulanmaya özen kösteriyorum her zaman.Pastada iyi sonuc almak icin .
YanıtlaSilsevgilerle sibel
Harika görünüyor. Çilek görünce anında tüketmesem bunu yapmayı denerdim, ama çilekler bizim evde geldiği gibi en sağlam yere saklanıyor, midemize :)
YanıtlaSilmu şaheserlerden tadmayı ne çok isterdim :) Ellerinize sağlık, gözlerim bayram ediyor.
YanıtlaSil