Geçtiğimiz hafta Trabzon'dan gelen misafirlerimiz için yapılmıştı bu yemekler..Tamamiyle orjinal olan bu yemekler halen sıklıkla akrabalarımız arasında sevilerek yapılır..Bizde sarambula ve zarganlı pek sevilmediğinden hiç yapılmaz..Fakat bunun yanı sıra, hamsi kuşu ve pırasa diblesi, mutfağımızdan hiç eksik olmaz..Sarambulayı ve zarganlıyı hiç bir yerde bulamazsınız..Benim gibi çoğu kişininde damak tadına uygun olmayacağından eminim..Tariflerini gecikmeli olarak sizlerle paylaşacağım..

Fotoğraflar çok güzel çıkmadı..Aşama aşama yapılışını sizlerle paylaşmak çok isterdim ama olmadı..


karadeniz yemeklerinden yapmissin... cok lezzetli duruyor. eline saglik.. memleketimi ozledimmmm...m edinem
YanıtlaSilBen bunları hiç bilmiyorum..Hamsi kuş tamam biliyorum.Ama diğerleri??
YanıtlaSilOysa kankam Trabzonludur.Üniversite yıllarım onlarda geçmiştir.Bool bol mısır unu,mısır çorbası,kaygana yedim onlarda hele turşu kavurması offf...
ve tabii trabzondan gelen o tereyağ, patates, fındık...yahu ne güzel bir memlekettir orası? eşilin tüm tonları dağlarını kral tacı gibi saran?
sevgiler canım..
hepsi çok güzelll:)
YanıtlaSilHersey cok lezzetli görünüyor, ellerine saglik. Sevgiler.
YanıtlaSilÇok lezzetli görünüyorlar.Ellerine sağlık.Sevgiler...
YanıtlaSilsitede gezdim o cheescake kısmı beni bitirdi ne yaptın sen arkadaşım bu saatte kriz geldi evde cheescake diye bağırıyorum.Yarın akşam muhakkak yapacağım.
YanıtlaSilÖnce dedim nece konuşuyor bu kız :) Hiç duymadım o dediklerini. Hamsi kuşu tamam da diğerleri çok yabancı. ne güzel şeyler ar memleketimde, senin de bunları blog literatürüne kazandırman çok hoş, sevgiler.
YanıtlaSilZarganlı, sarambula hiç duymadığım yemekler... Merak ettim şimdi... Bloglarımız sayesinde pek çok yöresel lezzetlerimizi tanıyoruz... Teşekkürler Gül... Sevgiler...
YanıtlaSilsarambula en sevdiğim yiyecektir benim. bende bu günlerde yapıp yayınlamayı düşünüyordum :)
YanıtlaSilellerinize sağlık canım.
sevgiler
Benim hiç bilmediğim farklı lezzetler bunlar Gülcüğüm. Yeni tatları denemekten, keşfetmekten çok hoşlandığım için büyük bir dikkat ve ilgiyle takip edeceğim bu seriyi.
YanıtlaSilPaylaşımların için teşekkürler...
Ben de hamsi kuşu dışında hiç birini bilmiyorum.Zarganlı ne mesela ? ot mu ?
YanıtlaSilPırasalı dible nefis gözüküyor,ellerine sağlık...
Trabzon'a bir gün gitmek kısmet olur inşallah...
Sevgiler...
OOOF ELLERİNE SAĞLIK HAMSİ KUŞUNDAN VE FASÜLYE DİBLESİNDEN ALAYIM BEEN. ELLERİNE SAĞLIK CANIM .. TAM YÖRESEL OLMUŞ BU TARİFLER...
YanıtlaSilAFİYETLER OLSUN CANIM
Canımmm benim yöresel yemekler harika oluyor ellerine sağlık,kocaman öptüm...
YanıtlaSilbirşeyide kötü yapmazmısın sen...bu ne hamaaratlık böyle yaaa:))maşallah....
YanıtlaSilellerinme sağlık abla gene muhteşem lezzetler,ha unutmadan şablonun rengi çok güzel bence kalsın bu.
YanıtlaSilgulcugum biktin benden ....
YanıtlaSilbakarmisin huseyin diye geldimi
gelmis olmasi lazim icim rahat etmez niyet ettim kadina azda olsa
en azindan kahvalti vs alir
cok selamlar yemekler harika ohhh misss karadeniz yemekleri super oluyor
Karadeniz yemekleri hakkında pek fazla bilgim yok. Hele bu yemekleri hiç bilmiyorum. Sizden ne çok şey öğreniyorum. Teşekkür etmeliyim tekrar. Gelecek bütün tariflerinizi merakla bekliyorum. sevgiler.
YanıtlaSilhayatım yaaaa biz nie görüşemiyoruz en kısa zamanda görmek istiyorum seni ...özledim valla :(((( bebeğim yaza damgayı beraber vuralım:))) canım benim teşekkür ederim çokkk öpüyorum sevgilerimle...bu arada tariflerine bişi dememe gerek yok her yaptığın olay oluyor süpersin...maşallah kırkbinkere hatta kırkikibinkere:)))
YanıtlaSilçektigin yemek fotograflarına hayranım.tabiiki yemeklerde.karadeniz yemegi pek bilmem ben ama fotografları görünce ağzım sulandı
YanıtlaSilGülcüm ne kadar değişik tarifler kayınvalidem giresunlu ondan bir çok tarif öğrendim ama senin kadar karadeniz yemeği bilmediğimi anladım çok sevdiğim için ilgimi çok çekiyor ellerine sağlık canım sevgiler
YanıtlaSil