Perşembe, Nisan 16, 2009

Elmalı Muhallebi

Elmalı muhallebinin tarifini Trabzon'dan gelen misafirlerimizden (anneciğin kuzeninden)almıştım..Kar yağdı pastasının tarifide yine kendisine aitti..Muhallebili değişik tarifler aradığımda,hemen o'na telefon açıp ondan tarif isterim..Bu konuda 1 numaradır benim için..Sizlerde muhallebili tarifleri beğeniyorsanız buyrunuz tarife bir göz atınız..
2
Malzemeler (muhallebi)
1 lt süt
1 su bardağı şeker
1 k.fincanı un
1 k.fincanı nişasta
1 paket krema

Tabanı için
Pötibör bisküvi
2 elma rendesi
1 çay kşığı tarçın
1/2 su bardağı ceviz kırığı
1
Ortası için
7 adet golden elma
ortaları için minicik şeker(her bir elma için)
3
Muhallebinin hazırlanışı
Krema hariç süt,şeker,nişasta,un karıştırılıp pişirilir.

Muhallebi soğuduktan sonra (ılık olacak)krema eklenip iyice çırpılır.


Tabanı
Bisküviler tek sira olarak borcama döşenir.

2 elma rendelenip tarçın eklenip karıştırılıp bisküvilerin üzerine yayılır.

Üzerine ceviz kırıkları serpiştirilir.

Ortası için
Elmaların kabukları soyulup 2 ye ayrılıp,ortaları çıkartılıp yyvan tencereye dizilir.

(Oyuk tarafları üste gelecek şekilde dizilirler.)

Her bir elmanın ortasına minicik şeker konulup 10 dk pişirilir(su eklenmeyecek).

Ilındıktan sonra kaşık yardımı ile oyuk tarafı içe gelecek şekilde, diğer elmaların üzerine yerleştirilir.

Üzerlerine muhallebi dökülüp h.cevizi ile süslenir.

Tepesini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.

Ben birine marsı rendeleyip süsledim.Diğerinide tiramisu drajeleri ile renklendirdim.


Not:1-Elmaları pişirme süresini kesinlikle aşmayınız.Yoksa fotoğraftaki gibi
çok pişmiş olurlar..Diğeri ise çok güzel olmuştu ve dilimlenmişti..Tadı nefisti diyebilirim..Tadanlar öyle söyledi ve istek çok olunca 2 sefer yapmak zorunda kaldım..))


Not:2-Elmaları pişirdiğinizde sulanıyor.Dilerseniz o minicik suyu muhallebiyi pişirirken kullanabilirsiniz.Tavsiye ederim,elma aromalı nefis bir muhallebi oluyor..

28 yorum:

  1. :)
    TARİF ''HENÜZ'' YOK,
    AMA BEN ANLADIM :))
    ELLERİNE SAĞLIK GÜLCÜĞÜM... HARİKA GÖRÜNÜYOR.
    SEVGİLER SELAMLAR.

    YanıtlaSil
  2. çok güzel bir tat çıkmış ortaya belli:)

    YanıtlaSil
  3. canım nefıs gorunuyor ellerıne saglık sevgıleırmle...

    YanıtlaSil
  4. Resimler anlatıyor herşeyi !
    Harika ve pratik bir tatlı :)
    Gül'cüm çok güzel yapmışsın yine ellerine sağlık canım.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık GÜl'cüğüm. Çok güzel görünüyor...

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. canım
    ellerine sağlık.çok güzel olmuş.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık Gülcüğüm.Enfes görünüyor.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Canımmm iyi akşamlar harika bir görün
    tü ve lezzet ellerin dert görmesin.Kocaman öptümmm.

    YanıtlaSil
  9. eline sağlık gülüm,elma ile muhallebi birleşince lezzet inanılmaz oluyor,birde senin elin değince oofff offf:)sevgilerimi bıraktım yüreğine:)

    YanıtlaSil
  10. Havalar ısınmaya başladı dolaba koyacaksın serin serin müthiş güzel olur ellerine sağlık Gülcüm sevgiler

    YanıtlaSil
  11. GÜL ABLACIM, ÜSTADIM SELAM.... KARYAĞDI PASTASINI DÜN OĞLUŞUMA YAPTIM.... VALLA BÜTÜN AİLE SİLDİK SÜPÜRDÜK..... TARİF İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER..... BU ELMALI MUHALLEBİ DE YAPILACAKLAR SIRASINA GİRDİ BİLE.... ELLERİNİZE SAĞLIK... ÖPÜYORUM SİZİ KOCAMAN... SEVGİLER.....

    YanıtlaSil
  12. Gülüm hakikaten çok değişik anneciğine teşekkürlerimi ilet. Bende misafirlerim gelecek değişik ne yapayım diye arayıştaydım. Bu tatlı çok iyi oldu.
    Kocaman öpüyorum canım seni..

    YanıtlaSil
  13. çok güzel olmuş.ellerine emeğine sağlık canım
    hayırlı cumalar ve güzel bir haftasonu geçirmen dileğiyle sevgilerimi bırakıyorum

    YanıtlaSil
  14. bende dün sütlü ve hafif bir tatlı tarfi aramıştım ama içime sinen birşey olmadı.ama bu tarifin tam bana göre.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  15. Gülcüm ellerine sağlık. harika birşey olmuş. Sana sormak istediğim birşey var. yakında trabzona gideceğim. oralardan ne alayım. buralarda bulamayacağım özel şeyler neler var orda?

    YanıtlaSil
  16. hayırlı cumalar canım sevgilerle

    YanıtlaSil
  17. Sevgili Pelin,

    Bizde özel olarak telkareler vardır..İlgini çekerse,kuyumcular çarşısında bulabilirsin..Veya oradan seni yönlendirirler..

    Bunun yanı sıra,tereyağ,peynir,beton helvası(mutlaka dene..ben sevmem ama çok ünlüdür.)mısırunu aklıma bunlar geliyor canım..Sen gezerken, belki değişik bir şeyler görürsün..))

    Şimdiden güzel bir yolculuk diliyorum..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  18. ellerine sağlık pek güzel görünüyor
    midye poğaça ve karyağdı tatlıısınada bayıldım
    inşlh deneyeceğim
    sevgiler
    sizi izliyorum

    YanıtlaSil
  19. elmalı gerçetten hoş olmuş emegine salık..kutlu dogum haftası ve cumanız mubarek olsun.

    YanıtlaSil
  20. Ama çok leziz görünen, muhteşem bir tatlı olmuş bu. Yapmayacağım bir süre böyle şeyler desem de, bu fikrimden çabuk cayacağa benziyor. Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  21. ELLERINIZE SAGLIK COK GUZEL OLMUS.

    YanıtlaSil
  22. Elinize sağlık çok lezzetli olmuş.Elmalar bitmeden ben de bir deneyeyim.

    YanıtlaSil
  23. Hafif ve çok güzel gözüküyor,bisküvili lezzetleri çocuklarda eşim de çok sever .
    Ellerine sağlık...

    Sevgilerimi yolluyorum..

    İyi hafta sonları...

    YanıtlaSil
  24. Çok nefisss görünüyorrr!!!Ellerine sağlık canım!!!

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  25. YA VALLAHİ OKURKEN AĞZIMIN SUYU AKTI BE GÜLÜM !!! SÜPER BİR TATLI OLMUŞ CANIM ELİNE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  26. gülcüğüm nefis bir tarif gerçekten de.ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  27. harika birşey bu helede elma çok seven biri olarak ben:)
    ne hikmetse elmayı böyel muhallebiyle çok tüketmiyoruz nedense halbuki güzelde oluyor kesin.

    YanıtlaSil
  28. Çok değişik ve güzel bir tarif, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil