Perşembe, Nisan 09, 2009

Butter-Mandel Kuchen / Bademli-Yağlı Pasta

Almanların klasiklerinden olan yağlı pastayı paylaşmak istedim sizlerle bu seferde..Bu pastanın mayalısı olur,şeftalilisi ve kayısılısı olur..Bazende üzerine krema yayılıp,bademler şekerli ve yağlı karışımda karıştırılıp üzerine serpiştirilir..Kısaca bu pasta ve türevleri nefis olur..Öğleden sonra bir fincan kahvenize veya çayınızın yanına zevkle eşlik ederler..)))
8
Malzemeler
125 gr şeker
3 yumurta
minicik tuz
1 paket vanilya
1 kutu krema (250 ml) veya 1 paket çırpılmış şanti
1/2 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
250 gr un (1,5 su bardağı)

Üzeri için
200 gr yaprak badem
1 çay bardağı şeker
100 gr tereyağ
9
Hazırlanışı
Krem şanti veya krema mikserle katılaşana kadar çırpılır.

Şeker ve yumurtalar 5 dk çırpılır.

Sırası ile diğer malzemeler eklenip çırpılır.

Kare veya dikdörtgen kalıp yağlanıp hamur içersine dökülür.

175 c de ki kızgın fırında 10-12 dk pişirilir.

Pasta fırında pişerken diğer taraftan yağ eritilip içersine şeker eklenip altı kapatılır.

Bademler içersine dökülüp karıştırılır.

Pasta fırından çıkartılıp bademli karışım üzerine yayılır.

Tekrar fırına girip, 10 dk kadar üzeri kızarana dek pişirilir.

Pasta soğuduktan sonra dilimlenip servis edilir.

Dilerseniz üzerine hafifçe pudra şekeride serpiştirebilirsiniz.
7
AFİYETLER OLSUN!

30 yorum:

  1. Canımmm ellerine sağlık harika olmuş
    ben bir dilim aldım kocaman öptümmm

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canım.Enfes birşeye benziyor.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. canimm.. muhtesem seyler yapyiorsun... bende bu kadar becerikli olabilseydim.. :) hayirli geceler, medinem

    YanıtlaSil
  4. Hızına yetişemiyorum :) Maşallah, hepsi de birbirinden lezzetli... Ne söylenebilir ki, ellerin dert görmesin, sofran hep muhabbetli olsun inşallah.
    Sevgiler canım...

    YanıtlaSil
  5. Gülüm pasta çok güzel yalnız ben süresini soracağım sen bunu mikrodalgadamı pişirdin süre kısa gibi geldide. Deneyeceğimde.
    Sevgiler kocaman öpüldün..

    YanıtlaSil
  6. OO BU ALMAN'LAR KESİNLİKLE AĞIZLARININ TADINI BİLİYORLAR :)
    Bayıldım canım, bu tariften demekki hertürlü pasta yapabiliriz..

    Ellerine sağlık, sevgiler canım :)

    YanıtlaSil
  7. Gülcüm yine harika bir tarif..süper görünüyor..ellerine
    sağlık..Sevgilerlee...

    YanıtlaSil
  8. MÜKEMMEL BİR GÖRÜNTÜ KİMBİLİR TADI NASIL ELLERİNE SAĞLIK CANIM....

    YanıtlaSil
  9. Gulcugum yine yapmissin yapacagini
    super olmus harikasin...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Böylesi orjinal tarifleri kazandırmana bayılıyorum. O kadar çok denenecek var ki sitenden, yaza az bir zaman kala pek girişemiyorum kalorili şeylere ama gelecek sonbahardan itibaren deli gibi pişireceğimin garantisini veriyorum. ;)

    YanıtlaSil
  11. offffffffff offfffff görüntü bitirdi beni sabah sabah olmadı şimdi kalkıp yapmam lazım ama dietteyim yasakkkkk :(

    canım ellerine emeğine sağlık nefis ötesi
    hayırlı cumalar ve güzel bir haftasonu geçirmen dileğiyle sevgilerimi bırakıyorum

    YanıtlaSil
  12. ellerine sağlık canım yine değişik ve nefis bir tarif yazmışsın.. afiyet şeker olsun canım.. öptüm seni

    YanıtlaSil
  13. Bayılıyorum senin keklere, pastalara... Her seferinde bir başka güzel görüntü karşılıyor sayfanda... Ellerine sağlık canım keyifli, bol gülücüklü hafta sonları...

    YanıtlaSil
  14. nefis görünüyor ellerine yüreğine sağlık gülcüm...iyi hafta sonları sevgiler....

    YanıtlaSil
  15. canım
    ellerine sağlık.Enfes görünüyor.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Her zamanki gibi müthiş bir tarif daha. Bu pastayı birkaç kez yedim, çok lezzetlidir. Her yediğimde kendim denemem gerek diyorum ama bir kere bile denemedim (tarif olmayınca insan biraz teredütte kalıyor). Şimdi tarif varken kesinlikle deneyeceğim. teşekkür ederim. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  17. pastanın kokusu taaa buralara kadar geldi...

    YanıtlaSil
  18. Yine muhteşem bir görüntüsü var,lezzetide eminim çok güzeldir...Ellerine sağlık..

    Güzel bir hafta sonu diliyorum...

    YanıtlaSil
  19. harika gözküyor.kimbilir tadı ne kadar güzeldir.

    YanıtlaSil
  20. cnmm güzel bir görüntü tadı için bişey diyemiyeceğim muhakkak oda güzeldir ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  21. Ne kadar güzel görünüyor.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  22. canim ellerine saglik buna benzer bir tarifte bende var
    harika olur tadi bilirim
    size afyiet olsun ablam
    cok öpüy

    www.yenitadlar.blogcu.com

    YanıtlaSil
  23. Gülcüğüm bu nefis bir lezzete benziyor, üzerinde bademler çıtır çıtır, bayıldım..
    canım kullandığın kalıbın ölçüleri ne kadardı?
    güzel bir hafta sonu diliyorum, sevgiler...

    YanıtlaSil
  24. Hatice'ciğim,teşekkürler canım..Kullandığım kalıbın ölçülerini bilmiyorum ama tarif edebilirim..))

    Kaiser marka dikdörtgen kelepçeli kalıbın 2-3 cm büyüğü tam pas oluyor canım..Umarım yardımcı olabilmişimdir..Senin kalıbın veya tepsin büyükse malzemeleri biraz artırabilrisin..


    Sevgilerimi gönderiyorum..Gül

    YanıtlaSil
  25. Sevgili Gül abla,bir ara yorumlarınız kapalıydı.Bugüne vermek kısmet oldu.Ben bizim bölgeye gidip geldim.Karadeniz'in size çok selamı vardı:)Bloğumda bir ödülünüz var.İsterseniz alabilirsiniz..Sevgi ve Saygılar,
    Cenk

    YanıtlaSil
  26. Oy oy oy bayıldım gerçekten.Her türünü yemek isterdim.
    Ellerine sağlık.
    İyi hafta sonları

    YanıtlaSil
  27. Gülcüğüm,
    sen ne yapsan içine düşüyorum. ellerine sağlık çok güzel görünüyor. öpüyorum canım.

    YanıtlaSil
  28. harika bir görüntü çok fena yiyesim geldi varyaa:))
    ellerine sağlık bu tarifi almalıyım.

    YanıtlaSil
  29. müthiş gözüküyor canım

    YanıtlaSil