Pazartesi, Mart 09, 2009

Milföy Kareleri

Börekleri önceden hazırlayıp dondurucuda saklayabilirsiniz..Aniden gelen misafirler için çok pratik oluyor.Dilerseniz,biftekleri jülyen jülyen doğrayıp pişirip,milföylerin üzerine yerleştirip de pişirebilirsiniz.Öyle çok alternatif var ki..Bizler sanırım bu tür üzeri açık olanları daha çok seviyoruz..Kabak sevmeyen çocuklara bile alışkanlık yapıyor.Benden söylemesi...))Afiyetler olsun..!
3
Malzemeler
10 Yaprak milföy(superfresh)
2 Adet dolmalık kabak
Renkli biberler (bizde sadece yeşili vardı)
Beyaz peynir
Kimyon,karabiber,pulbiber,tuz,kekik,1 tatlı kaşığı sıvıyağ
Üzeri için yumurta sarısı
4
Hazırlanışı
Kabaklar,biberler jülyen doğranır..Baharatlar,sıvıyağ ve peynir eklenip
mikroda 10 dk pişirilir.
Milföyleri dilediğiniz şekilde hazırlayıp kabaklar içersine yerleştirilip
175 c de üzerleri kızarana kadar pişirilir.
2

31 yorum:

  1. bir milfoy bulsam su ulkede ahh neler yaparim :(

    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. OFFF gece gece bu yapılırmı gülüm yaaaaa:) eline sağlık bitanem,çok güzel ve iştah açıcı görünüyolar,bu kadar güzel şeyleri yapan nasıl bir görünümde merak ediyorum:)sevgiyle sarılıyorum gülüm....

    YanıtlaSil
  3. Nefis... Onceden hazirlayip derin dondurucuda saklayabilme olayini sevdim... Tesekkurler damak tadi, sevgilerimle...Medinem

    YanıtlaSil
  4. gül ablacığım bende çocuklarımda milföylere bayılıyoruz ama kabaklı hiç denemedim benim ufaklıklara sebze pek yediremiyorum en kısa zamanda deneyip kendim bakıcam nasıl olucak çok güzel gözüküyolar seni çok öpüyorum ablacığım benim siteyide keşfedenler olurmu acaba bekliyorum halen tık yok sevgiler

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık güzel bir fikir.

    YanıtlaSil
  6. harika olmuşlar gülcüğüm
    ellerinden lezzet damlıyor maşallah canım.
    çok öpüyorum sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. milföyün her haline bayılırım :)
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  8. günaydın canım gene her zamanki gibi enfesler ama ben rejime başladım ağlamak istiyorummmmmm

    YanıtlaSil
  9. Ne kadar da şık görünüyor.Gülcüğüm sana zahmet olmazsa bir de şu milföy katlama tekniklerini gösterir misin?
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. canııım ne fis görünüyorlar dayanamadım bir tanecik aldım haberin ola. :) ellerinize sağlık gülüm afiyetler olsun

    YanıtlaSil
  11. vallahi enfes duruyor...superfresh yazmışsın milföyün markasına ben hep pınar alırdım memnundum superfresh dahamı güzel...sen kullanıyorsan daha güzeldir zaten...ellerine sağlık canım benim...olsada şimdi 1 tane yesem keşke...

    YanıtlaSil
  12. GÜLCÜM ELLERİNE SAGLIK HARİKA OLMUŞ ELLERİNE SAGLIK CANIM..

    YanıtlaSil
  13. Canımmmm Gülcüğüm ne kadar iştah açıcı görünüyor milföyler ellerine
    sağlık.Bugün düne göre biraz daha iyiyim kocaman ve sımsıcak sevgiler
    öptümmmmmm...

    YanıtlaSil
  14. Şekilleri çok güzel olmuş canım, malzemeleride öyle. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  15. canım nefis olmuş ellerine sağlık milföy tatlıyada tuzluyada çok yakışıyor.bende acil misafirler için muhakkak bulundururum.
    sevgilerimle nilgün

    YanıtlaSil
  16. ellerıne saglık canım nefıs gorunuyor mıss gıbı sevgıler...

    YanıtlaSil
  17. çok güzel ve lezzetli bir tarif..ellerine saglık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. sevgili Kuzenim ellerine sağlık canım.harika olmuş milföyler.afiyet olsun.ben bu buzlukta börek saklama işini beceremedim bir türlü.yapışıyorlar sonra da parça parça çıkıyorlar:-) nasıl koysam canım?sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  19. Kuziciğim,neden acaba?Börekleri dondurucudan çıkardıktan sonra hemen çözmeye kalkışma..Sadece poşetinden çıkartıp tabakta en az 30-40 dk dokunmadan beklet..Bak o zaman hiç bir şey olamdığını göreceksin..Ben yaklaşık 25 yıldır bu yöntemi kullanıyorum...Çok da memnunum tatlım..Kek,kurabiye ve mayalı çörekleride aynı şekilde çözdürüyorum..Umarım yardımcı olabilmişimdir tatlım..

    Kocaman öpüyorum ve sevgilerimi gönderiyorum..)

    YanıtlaSil
  20. tam öğlen saatinde bu hiç iyi olmadı çok lezzetli duruyor ellerine sağlık canım.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  21. eline sağlık canım,çok lezzetli görünüyor,ben de böyle üzeri açık severim,böreği, kıymalı pideyi de öyle severim üzeri kızarırya daha çok ,güzel olur, sevgiyle öpüyorum,

    YanıtlaSil
  22. Ben de ben de yapıyorum bunlardan. Çok da güzel oluyor . Ellerine sağlık Gül'cüm. Nefisss görünüyorlar

    YanıtlaSil
  23. Çok güzel görüntüler ah keike şunlar önümde olsaydı nasıl yerdim.
    Ellerine sağlık
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  24. Gülcüğüm,
    Resmen ziyafet yemeği gibi olmuş. Çok pratik ve bir o kadar da güzel bir tarif.Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  25. Ne zamandırda uğrayuamadım arkadaşıma :(
    Nerlerde nelerde yapmışsınb maşALLAH ...
    Milföy o kadar prtatikki...
    Ellerine sağlık arkadaşım...

    YanıtlaSil
  26. Canim arkadasim borek nefis gorunuyor onceden yapip dipfrizde saklamak guzel bir fikir.
    Ellerine saglik
    ah simdi olsa cayimin yaninda sicacik yerdim:)
    kucak dolusu SEVGİLERİMİ biraktim.

    YanıtlaSil
  27. Çok şık olmuşlari tatlarından da şüphem yok, nefis görünüyorlar.

    YanıtlaSil
  28. Gülüm cok nefis görünüyor.Yani diyetimin ikinci gününde böyle güzel lezzetleri görmek,beni bayagi zor durumda birakiyor:)Ellerine saglik canim,her zamanki gibi harika.Sevgiyle kal,öpüldün bebek:)

    YanıtlaSil
  29. mmmm nefis nefis.ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  30. Bende görüntülerine vuruldum.Nasıl yaptığını gösterir misin sevgili Gül?


    İyi akşamlar,Demet

    YanıtlaSil
  31. Su mılfoyle yapılan tatlar ne lezzetlı oluyor degıl mı.Ellerıne saglık canım.Turunç recellerıde nefıs duruyor ben bu sene tembellık yapıp bu mosel yapmadık.Kucak dolusu sevgıler canım .Optum senı.

    YanıtlaSil