
Malzemeler
150 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 yumurta
3 damla limon esansı
veya 1/2 limon suyu
minicik tuz
125 gr şeker
1 paket vanilya
250 gr un (az gelirse ekleme yapınız)
3 yemek kaşığı şeker (üzeri için)
1 çay kaşığı tarçın (üzeri için)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
İçi için 2 adet armut
3 yemek kaşığı karamel şurubu (yoksa sorun yapmayınız)
Tepesi için kalem badem veya yaprak badem

Hazırlanışı
Un hariç bütün malzeme bir kaba konulup elle yoğrulur.
Un ilave edilip ele yapışmayacak bir hamur elde edilir.
Pasta kalıbı yağlanır.(Kare kalıplar bu tart için ideal olmuştur daima)
Hamurdan bir parça üzeri için ayrılır.
Kalan büyük hamur kalıbın içine yayılır.
Kenerlarına kenarlık yapılır.
Armutların kabukları soyulup çok ince dilimler halinde dilimlenip,üzerine şurub gezdirilip hamurun üzerine yayılır.
Kalan diğer parçaya tarçın ve 3 yemek kaşığı şeker eklenip tekrar yoğrulmaya devam edilir.
Son olarak bu hamuru kırıntı şeklinde armutların üzerine yayılır.
Tepesine bademler serpiştirilip 175 c de yaklaşık 25-30 dk pişirilir.

AFİYETLE YENİLİR..))
ellerıne saglık gulum benım yerım ben senı öptum...
YanıtlaSilÇok nefis görünüyor, acaba buradaki Alman dostlarıma yapsam ne kadar şaşırırlar dersin? ;)
YanıtlaSilkat kat lezzet kuleleri :)
YanıtlaSilellerin dert görmesin cnm.
afiyet olsun tadanlara.
çok sevgiler.
Off off off yenmez mi yenmez mi? Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
Ablacım bayılıyorum senin şu değişik görünüşlü tadlı partalarına..
YanıtlaSilKeklerine hastayım zaten:)))
İki dilimi benim olsun öpücüğüm yanağına konsun..
eline sağlık canım ,kalan hamura tarçın eklenmesi çok iyi fikir,harika görünüyor,armut badem çok lezzetlidir eminim,sevgiler
YanıtlaSilellerine sağlık canım enfesler sevgilerimle
YanıtlaSilcanım
YanıtlaSilmmmm...enfes bir görüntü ve tat olsa gerek sabah sabah canım çekti.
Ellerine sağlık
Sevgiler
Merhaba canım,
YanıtlaSilbayılıyorum tariflerine ve hepsini denemek istiyorum, ama ya kilolar ne olacak diye de frenlemeye çalışıyorum kendimi...Of...
Krümmeltorte'ye bayılırım...Bende bu ara elmalı ve vişnelisini yaptım, yayınlanmayı bekliyor:D
Ellerine sağlık...
sevgiyle kal,
nerden buluyorsun bu tarifleri gülüm yaaa,ellerine sağlık sen araştır yap,bizde senden görüp deneyelim:)sevgiyle kucaklıyorum gülüm,anne ciğe selam ve sevgilerimi iletirmisin(o artık benimde anneciğim oldu)
YanıtlaSiltabiki afiyetle yenilir bu lezzet...sen bu konuda gerçekten uzmansın..bir harikasın...ellerine sağlık canım benim...tadına bakmayı çok isterdim inan...öpüyorum...
YanıtlaSilGül'cüğüm,
YanıtlaSilOh! en nihayet bloğuna ulaşabildim.
Sorun nerde bilmiyorum ama seni her ziyarete geldiğimde bilg. kilitleniyor.
Şimdi açabildim de yaptıklarını okuma fırsatını yakaladım.
Armutlu paylar, turtalar hep en sevdiklerimden olmuştur. Kokusu buralara kadar geldi. Nefis olmuşlardır.
Ellerine sağlık canım.
Çok sevgiler,
Canım sen yaparsında afiyetle yenmezmi enfes bir görüntü.Ellerine
YanıtlaSilsağlık tatlım kocaman sevgiler sana
ve teyzeciğime...
harika görünüyorr ellerinize sağlık
YanıtlaSilCANIM KUZENİM BU NE GÜZELLİK VALLAHİ AKLIM KALDI.ELLERİNE SAĞLIK CANIM.DENEYECEĞİM.AFİYET OLSUN SİZLERE,ÇOK ÖPÜYORUM.SEVGİLERİMLE...
YanıtlaSilVallahi yine harikalar yaratmışsın ellerine sağlık ...
YanıtlaSilsevgiler
emegine salık canım görüntüsü harika eminimki tadı dahada harikadır.
YanıtlaSilGül ablam gülistan ablam..
YanıtlaSilNunu'cuma yazmıştım ondamı gördün beni..
he valla dediğin doğrudur galiba yakamı bırakmadı şu meret..sinsi sinsi saklanıyor bir köşeme sonrada hortluyor yine..
şimdide yatmamak için burdayım çay içiyorum.
sanada bıraktım bir fincan hemde..
fincanda gül deseni varrr:)))
Armut , badem Allahım yine neler yapılmış. Oy oy oy. Ellerine sağlık
YanıtlaSilGül'üm, yine döktürmüşsün.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilBitanem seni çok öptüm.Görüşmek üzere sevgiler...
Hayranım resmen ben senin yaptıklarına.Ellerine sağlık Gülcüm.Sevgiler.
YanıtlaSilherzamanki gibi haikasın canım ellerine sağlık...sevgilerle
YanıtlaSilEllerine sağlık, çok güzel ve iştah açıcı görünüyor :)
YanıtlaSilakşam akşam şeker talebi yarattı bünyemde :))
sevgiler
bak bak insan doyamiyor ki;))) cok guzel yine... ellerinize saglik dilemekten baska birsey edemiyoruz :)) sevgilerimle, medinem
YanıtlaSilValla ne diyeyim Gül harikasın. Armut çok sevdiğim bir meyve, tart'da kullanmayı hiç düşünmedim nedense. Çok güzel gözüküyor, ellerin dert görmesin senin. Öptüm canım benim.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
YanıtlaSilNe kadar güzel.
Sevgiler.