Perşembe, Mart 12, 2009

Krümeltorte Mit Birnen

İstek üzerine bu akşam yine limonlu bar ve krümeltorte yaptım..Limonlu barı bu sefer yuvarlak tart kalıbında yaptım ve hemen kuzen alıp gitti..))Akşam yaptığımıda anneciğin arkadaşları çok beğenmişler..Yumuşak ve limonlu olunca içlerine ferahlık verdi herhalde..))Krumeltorteyi daha önce, elmalı olarak 2 kez sizlerle paylaşmıştım..)Şimdi armutlusunu denedim..Her zaman elmalı olunca bıkılmasın diye..))
DSC01385
Malzemeler
150 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 yumurta
3 damla limon esansı
veya 1/2 limon suyu
minicik tuz
125 gr şeker
1 paket vanilya
250 gr un (az gelirse ekleme yapınız)

3 yemek kaşığı şeker (üzeri için)
1 çay kaşığı tarçın (üzeri için)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
İçi için 2 adet armut
3 yemek kaşığı karamel şurubu (yoksa sorun yapmayınız)
Tepesi için kalem badem veya yaprak badem
DSC01387
Hazırlanışı
Un hariç bütün malzeme bir kaba konulup elle yoğrulur.
Un ilave edilip ele yapışmayacak bir hamur elde edilir.
Pasta kalıbı yağlanır.(Kare kalıplar bu tart için ideal olmuştur daima)
Hamurdan bir parça üzeri için ayrılır.
Kalan büyük hamur kalıbın içine yayılır.
Kenerlarına kenarlık yapılır.

Armutların kabukları soyulup çok ince dilimler halinde dilimlenip,üzerine şurub gezdirilip hamurun üzerine yayılır.
Kalan diğer parçaya tarçın ve 3 yemek kaşığı şeker eklenip tekrar yoğrulmaya devam edilir.
Son olarak bu hamuru kırıntı şeklinde armutların üzerine yayılır.
Tepesine bademler serpiştirilip 175 c de yaklaşık 25-30 dk pişirilir.
DSC01378
AFİYETLE YENİLİR..))

26 yorum:

  1. ellerıne saglık gulum benım yerım ben senı öptum...

    YanıtlaSil
  2. Çok nefis görünüyor, acaba buradaki Alman dostlarıma yapsam ne kadar şaşırırlar dersin? ;)

    YanıtlaSil
  3. kat kat lezzet kuleleri :)
    ellerin dert görmesin cnm.
    afiyet olsun tadanlara.
    çok sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Off off off yenmez mi yenmez mi? Ellerine sağlık canım.

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  5. Ablacım bayılıyorum senin şu değişik görünüşlü tadlı partalarına..
    Keklerine hastayım zaten:)))
    İki dilimi benim olsun öpücüğüm yanağına konsun..

    YanıtlaSil
  6. eline sağlık canım ,kalan hamura tarçın eklenmesi çok iyi fikir,harika görünüyor,armut badem çok lezzetlidir eminim,sevgiler

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık canım enfesler sevgilerimle

    YanıtlaSil
  8. canım
    mmmm...enfes bir görüntü ve tat olsa gerek sabah sabah canım çekti.
    Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Merhaba canım,

    bayılıyorum tariflerine ve hepsini denemek istiyorum, ama ya kilolar ne olacak diye de frenlemeye çalışıyorum kendimi...Of...

    Krümmeltorte'ye bayılırım...Bende bu ara elmalı ve vişnelisini yaptım, yayınlanmayı bekliyor:D

    Ellerine sağlık...

    sevgiyle kal,

    YanıtlaSil
  10. nerden buluyorsun bu tarifleri gülüm yaaa,ellerine sağlık sen araştır yap,bizde senden görüp deneyelim:)sevgiyle kucaklıyorum gülüm,anne ciğe selam ve sevgilerimi iletirmisin(o artık benimde anneciğim oldu)

    YanıtlaSil
  11. tabiki afiyetle yenilir bu lezzet...sen bu konuda gerçekten uzmansın..bir harikasın...ellerine sağlık canım benim...tadına bakmayı çok isterdim inan...öpüyorum...

    YanıtlaSil
  12. Gül'cüğüm,

    Oh! en nihayet bloğuna ulaşabildim.
    Sorun nerde bilmiyorum ama seni her ziyarete geldiğimde bilg. kilitleniyor.
    Şimdi açabildim de yaptıklarını okuma fırsatını yakaladım.
    Armutlu paylar, turtalar hep en sevdiklerimden olmuştur. Kokusu buralara kadar geldi. Nefis olmuşlardır.

    Ellerine sağlık canım.

    Çok sevgiler,

    YanıtlaSil
  13. Canım sen yaparsında afiyetle yenmezmi enfes bir görüntü.Ellerine
    sağlık tatlım kocaman sevgiler sana
    ve teyzeciğime...

    YanıtlaSil
  14. harika görünüyorr ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  15. CANIM KUZENİM BU NE GÜZELLİK VALLAHİ AKLIM KALDI.ELLERİNE SAĞLIK CANIM.DENEYECEĞİM.AFİYET OLSUN SİZLERE,ÇOK ÖPÜYORUM.SEVGİLERİMLE...

    YanıtlaSil
  16. Vallahi yine harikalar yaratmışsın ellerine sağlık ...

    sevgiler

    YanıtlaSil
  17. emegine salık canım görüntüsü harika eminimki tadı dahada harikadır.

    YanıtlaSil
  18. Gül ablam gülistan ablam..
    Nunu'cuma yazmıştım ondamı gördün beni..
    he valla dediğin doğrudur galiba yakamı bırakmadı şu meret..sinsi sinsi saklanıyor bir köşeme sonrada hortluyor yine..
    şimdide yatmamak için burdayım çay içiyorum.
    sanada bıraktım bir fincan hemde..
    fincanda gül deseni varrr:)))

    YanıtlaSil
  19. Armut , badem Allahım yine neler yapılmış. Oy oy oy. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  20. Gül'üm, yine döktürmüşsün.Ellerine sağlık.
    Bitanem seni çok öptüm.Görüşmek üzere sevgiler...

    YanıtlaSil
  21. Hayranım resmen ben senin yaptıklarına.Ellerine sağlık Gülcüm.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  22. herzamanki gibi haikasın canım ellerine sağlık...sevgilerle

    YanıtlaSil
  23. Ellerine sağlık, çok güzel ve iştah açıcı görünüyor :)

    akşam akşam şeker talebi yarattı bünyemde :))

    sevgiler

    YanıtlaSil
  24. bak bak insan doyamiyor ki;))) cok guzel yine... ellerinize saglik dilemekten baska birsey edemiyoruz :)) sevgilerimle, medinem

    YanıtlaSil
  25. Valla ne diyeyim Gül harikasın. Armut çok sevdiğim bir meyve, tart'da kullanmayı hiç düşünmedim nedense. Çok güzel gözüküyor, ellerin dert görmesin senin. Öptüm canım benim.

    YanıtlaSil
  26. Ellerine sağlık.
    Ne kadar güzel.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil