Perşembe, Mart 19, 2009

Kabak Pirinçlisi ve Dolgulu Milföyler

Milföylü dolguları önceden hazırlayıp (akı sürmeden)dondurucuda aylarca saklayabilirsiniz.Aniden gelen misafirleriniz olduğunda, hemen hazırlaması ve sunumuda kolay oluyor..Dilerseniz pişiripde dondurucuda saklayabilirsiniz..Biz pişirmeden saklıyoruz,çünkü hafif ılık olunca daha lezzetli olduğunu düşünüyoruz..))Umarım sizlerde deneyip memnun kalırsınız..MUTLU HAFTA SONU TATİLİ DİLİYORUM ŞİMDİDEN TÜM DOSTLARA..!
DSC03737
Malzemeler
6 yaprak milföy
yumurta akı
2 yemek kaşığı şeker
İçi
3 yemek kaşığı kestane püresi
100 marzipan (olmsada olur)
2 yemek kaşığı fındık tozu
1 dilim kakaolu kek
Hepsi karışıp püre yapılır.
Not:İç harcını dilediğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz..
DSC03729
Kabak Pirinçlisinin tarifini burdan okuyabilirsiniz..Bu sefer bol karabiberli yapıldı..
DSC03734
Hazırlanışı
Milföyler karşılıklı olarak masaya sıralanıp merdane ile açılır.
Milföy hamuru kare olarak kesilip, verevlemesine içersine 2 kaşık içten konulur.
Uçları hafif içe kıvrılıp kapatılır.
Daha sonra oval şekli verilir.
Üzerine yumurta akı sürülüp şekere batırılıp tepsiye dizilir.
175 c de yaklaşık 20 dk pişirilir.

22 yorum:

  1. canım nefıs gorunuyorlar ellerıne saglık cok optum...

    YanıtlaSil
  2. Ama ben bu milföylü tatlıyı merak ettim. Tarifi vereceksin değil mi?
    sadece resimle olmazz :))


    Ellerine sağlık.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Gül'cüğüm,
    Uzun zamandır giremiyordum internete. Şimdi de kızımın laptopunu kullanıyorum.
    Bu arada ne güzel gezmişsin, oradaki arkadaşlarla buluşmuş hoş vakitler geçirmişsiniz.
    Sana çok yaramış İzmir seyahati. Baksana her gün yeni bir yemekle gözlerimiz bayram ediyor.
    Ellerine sağlık canım.
    Çok sevgiler,

    YanıtlaSil
  4. tariflerinide bekliyoruz canım süper görüntüler bunlar

    YanıtlaSil
  5. Canımmmm harikasın yine neler yapmış
    sın ellerine sağlık canım.Kocaman öptüm...

    YanıtlaSil
  6. YİNE NEFİS MAMALAR YAPILMIŞ SİZİN EVDE,HARİKA GÖRÜNÜYOR,ELLERİNE SAĞLIK SARI PAPATYAM:))

    YanıtlaSil
  7. Ne güzel tarifler bunlar harikasın. ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  8. İKİ TARİF TE ÇOK GÜZEL.. KABAK PRİNÇLİSİNİ KAYINVALİDEM DE ÇOK SEVER...

    HER ZAMNA Kİ GİBİ SÜPER TARİFLER ELLERİNE SAĞLIK CANIM AFİYET ŞEKER OLSUN

    YanıtlaSil
  9. aaaa tema degismis :)
    guzel olmus hayirli ollsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Canım yine süper olmuşlar.Fotoğrafların içine dalasım geldi yine.Ellerine sağlık.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. nefis olmus nefis. ellerine saglik canim. hayirli cumalar...

    YanıtlaSil
  12. bu milföy başka milföy....harika...kat kat tat vardı onu andırıyor ama o neki bunun görüntüsü karşısında...ellerine sağlık şekercim...sen bu konularda hakkikaten ustasın...maşallah...

    YanıtlaSil
  13. ellerine sağlık canım :)
    harika

    YanıtlaSil
  14. Canım nefıs goruntuler ellerıne saglık.Yalnız aklım cheesecakelerde kaldı.Neler kacırmışım.Kocaman optum canım.

    YanıtlaSil
  15. eline sağlık gülümm:)döktürmüşsün yine..kabaklıyı annecik yaptı dimi:)ellerinden öpüyorum....lütfen yoğunluğunu bir an önce hallet ve aramıza dön,çok özlerim seniiii...öpüyorum kardeşciğimi....

    YanıtlaSil
  16. mmm canım istemedi desem yalan olur ılık ılık gerçekten nefis olurdu. ellerine sağlık canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Dolgulu milföyler çok hoşuma gitti.farklı bir tarif .eline sağlık.sevgiler

    YanıtlaSil
  18. Eline sağlık canım,çok güzel grünüyor...

    Selamlar..

    Sevgiler.....

    YanıtlaSil
  19. canım bayıldım çok nefis gözüüküyor ellerine sağlık canımsayfanın sonunda limonlu pasta var onu mutlaka denemk istiyorum......

    YanıtlaSil
  20. İkisi de nefis görünüyor canım.Ellerine sağlık.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  21. Gülcüğüm,
    ellerine sağlık yine döktürmüşsün. canım sen gel yeter ki ben burayı hemen toparlarım. biz her ay buluşuyoruz düzenli olarak. bu pazar da buluşuyoruz mesela. umarım görüşürüz. sevgilr.

    YanıtlaSil
  22. nefis olmuşlar nefis gülcüğüm.ellerine sağlık..

    YanıtlaSil