Pastayı Karya'lara yapıp göndermiştim..Göndermeden önce ılık olarak kesip sizlerle dilim fotoğrafını paylaşmak istedim..Ben çok lezzetli ve tadılmaya değer bir pasta olduğunu biliyordum..Bu yüzden,tatlıyı seven misafirlere böyle bir pasta yapmak istemiştim.İyikide yapmışım çok sevilerek tadılmış ve tarifi istenilmiş..Birsen'de adres olarak yine siteye yönlendirmiş misafirleri..))Ayrıca evde meraklılar olunca,pastanın minicik tadına bakmak istediler..Kesilmiş dilimden minicik bir parça
tabağa koyup,ikram edip diğer parçayı yine hemen tepsiye yerleştirmiştim..Şimdi benden acilen bu pastadan isteniyor..Tabiiki ben yaparsam minicik tepsi ile yapıp gramajlarınıda haliyle eksiltmiş olacağım..Alman pastalarını yapıp sizlerle yaklaşık 3 yıldan beri paylaşmaktan, büyük keyif alıyorum..Şimdiden mutlu bir hafta sonu tatili diliyorum sizlere..
Lütfen sıcak kesmeyiniz..!
Kabak tatlısı,bilinen klasik tarifle pişirilmiştir..
Malzemeler
1-Tabanı için
175 gr oda sıcaklığında tereyağ (tepsiniz küçükse gramajları küçültebilirsiniz)
175 gr şeker
1 paket vanilya şekeri
1 yumurta
minicik tuz
300 gr un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Tüm malzeme yoğrulup ele yapışmayan bir hamur elde edilir.Tepsi yağlanıp hamur tepsiye döşenir.
2-Ortası için gerekli malzemeler
750 gr süzme yoğurt
1 küçük kutu krema
100 gr şeker
1 paket vanilya şekeri
2 yumurta
1 paket hindistan cevizli puding
4-5 dilim ananas
Hazırlanışı
Krema,vanilya,şeker yoğunluk kazanıncaya kadar çırpılır.Yumurtalar eklenip çırpılır.
Puding,s.yoğurt eklenip çırpılıp hamurun üzerine dökülür.
Ananaslar parçalara ayrılıp karışımın üzerine serpiştirilir.
Not:Ananası sevmeyen arkadaşlar,mandalina konservesi veya kayısı konservesi ekleyebilirler..
3-Tepesi için
250 gr h.cevizi
100 gr şeker
75 gr tereyağ karıştırılıp yoğrulur ve karışımın üzerini kaplayacak şekilde serpiştirilir.
175c de yaklaşık 60 dk pişirilir.Üzerinin hemen yanmaması için yağlı kağıt serebilirsiniz.
Dilimlemesini üzerinden 3-4 saat geçmeden kesmeyiniz.Hatta bir gece bekletirseniz çok iyi olur.Şimdiden afiyetler olsun arkadaşlar..!
Not:Avrupada satılan hindistan cevizlerinin rengi burdakilere nazaran oldukça beyazdır.Haliyle pastanın rengide farklı olur..Buradakiler biraz esmer olduklarından üzerlerinin kızarmaları çok çabuk oluyor..Minicik bir dip not olarak sizlerle paylaşmak istedim..
alttaki elmalı crumble mı çözemedim yahu :)) kokostan gerisini okuyamıyorum gülüm :)
YanıtlaSilYaa arkadaşlar yapmayın böyle şeyler, olmuyor ama....salata yapın, diyet yemekleri yapın, yoğurt yapın ama tatlı yapmayınnnnnnnnn :)))))
YanıtlaSilEllerinize sağlık arkadaşım, şaka bir yana denenmesi gereken bir tarif...Zehr@
Sevgili Damak tadı..uzun zamandır siteni takip ediyorum..yorum yazmak bu güne kısmetmiş..tatlılar nefis görünüyor..ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilHayırlı cumalar..
canııım yine harika mamalar hazırlamışsın.. senin bu değişik ve leziz tariflerine bayılıyorum ellerine sağlık canım... Bu gün itibarıyle rejimdeyim o yüzden sadece bakınmakla yetiniyorum...
YanıtlaSilsevgiler canımcım çook öptüm
Gül hepsi nefis gözüküyor,bayıldım...Kabak tatlısı bildik tarif demişsin ama ben 2 gün önce kabak tatlısı yaptım..Kabak hiç güzel değilmiş,kabak resmen yapış yapış oldu...
YanıtlaSilGüzel kabak seçmek ve almakta marifet..
Bu hafta pazara annemide götürmeye karar verdim:)
Seninki şahane gözüküyor,ellerine sağlık..
Ablam günaydın..Pastalar kabaklar aman ne ikramlarla karşıladın beni.
YanıtlaSilZaten kabak tatlısı evde geneli çok seviyoruz.
Büyük oğlan hariç:)))
Şimdi yesem byesem yesem gitsem.
Doyarmıyım acep:)
Eline gönlüne sağlık ablam.
damak tadı
YanıtlaSilne yaptın böyle sabah sabah bizi çileden çıkarıp kilolara mı sürüklemek niyetin ? canım benim sen bana bakma ellerine sağlık.bayağı emek isteyen bir tatlı olmuş.
canım benım nefıs bayıldım tarıfını mutlaka denıyecegım ellerıne saglık öptum sevgıler..
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık süperler bende isterim ama harikasın iyi ki varsın öptüm...
YanıtlaSilGül'cüğüm biz seninle ne güzel gezerdik ama. Keşke denk gelse de bir güzel seyahat yapsak!
YanıtlaSilAcayip güzel bir tarif bu . Tam benlik. Ellerine sağlık
YanıtlaSilPasta yıkılıyordu.Ne kadar lezzetli,hafifti.Banada... Pasta yıkılıyordu.Ne kadar lezzetli,hafifti.İstesem banada yaparmısın?Ellerine sağlık pastacı güzeli.:):)
YanıtlaSilmerhabalar adım gülşah.sizin yaptığınız o güzel kekleri görüp gidip çok ciddi para vererek kek kalıpları aldım ama hep yapışıyor,kalpli ve yıldız şeklindeki kaiser marka kek kalıpları nasıl yağşıyorsunuz merak ediyorum doğrusu,lütfn bilgi istiyorum teşekkürler(detaylı bilgi lütfen:-)))
YanıtlaSilSevgili Gülşah,
YanıtlaSilÖncelikle sizi masrafa soktuğum için özür dilerim..Bende yıllardır süre gelen bir hastalık kalıp işi..İnşallah sizede fazla bulaşmaz..
Kalıpları ben sıvıyağla hiç yağlamam..Bu işinde ufak tefek tüyoları var tabiiki..Çok nadirdir keklerimin kalıba yapışması ve çıkmaması..
Öncelikle kalıbınız kuru olacak.Ben tereyağ kullandığım için tereyağ ile yağlıyorum her tarafını..Bol bol sürüyorum..Fırça ile sürmüş gibi olmayacak dikkat ediniz..Ayrıca siz yağladıktan sonra avuç dolusu un serpin kalıbın içersine ve kalıbı sallayarak her tarafına un'u dağıtın..Kalıbı fırından çıkardıktan sonra sakın ola ki,kenarlarına bıçak sürmeyiniz.Sadec 10 dk kadar keki hafif ılınması için bırakın.Daha sonra kalıbın kenarlarından tutup biraz hoplatın.Sonra pasta telini kalıbın üzerine koyup ters düz edin elinizle.Sonra kenarlarından hafifçe çekin.Kolaylıkla çıktığını göreceksiniz.Bunlar önemli detaylar.Kalıba süngerin sert tarafını sürmeyiniz.Hatta ve hatta kuru bir bezle yağını alıp kaldırınız.Ben Almanya'da böyle gördüm ve yıllarcada böyle keklerimi pişririm.Farkındaysanız benim keklerimde herhangi bir yapışma söz konusu değildir.Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Farklı detaylar sormak istersniz lütfen şu adrese yazar mısınız?Teşekkürler..
damaktad@gmail.com
Gül'cüğüm iyi ki paylaşıyorsun bizimle Alman tariflerini. Gözümüz gönlümüz açılıyor valla. Hepsi birbirinden değişik ve güzel. Ellerine sağlık, pastanın görüntüsüne bayıldım.
YanıtlaSilGül Hanım,
YanıtlaSilEllerinize sağlık yine döktürmüşsünüz.
Yanlız tarifteki hindistan cevizli puding yerine ne kullanabiliriz ?
Sevgiler
Demet
Hoşgeldiniz Demet hanım,
YanıtlaSilH.cevizli puding yerine vanilyalısını kullanabilirsiniz..Hatta ananas yerine farklı meyvelerde kullanabilirsiniz vişne dışında..
Sevgiler..
Bu ne güzellik yahu,kabak ayrı diğeri ayrı güzel olmuş.eline sağlık canım.sevgilerimle...
YanıtlaSilYine harika şeyler yapmışsın, ellerine sağlık canım. Kabak tatlısına bayılırım, bizim kışlık tatlımızdır.
YanıtlaSilgulcugum hindistan cevizini cok severim bayildim ellerine saglik tarifini aldim nefis gorunuyor ,sevgiler
YanıtlaSilgülcüğüm
YanıtlaSiltekrar geçmiş olsun tatlım..
iyi haberlerini bekliyorum.
bu tarif içeriğini çok farklı buldum.
hindiztan cevizi aşığı biri olarak denemek gerekli bencede..
iyiki varsın..
olağanüstü bulduğum tariflerini bizimle paylaştığın için teşekkürler canım benim.
iyi tatillerr
sevgiler tatlımmm
Gül'cüm ellerine saglik her iki tarifte nefis olmus canim ama kokoslu tarif daha bir kalori bombasi gibi görünüyor ve haliyle kat kat lezzetli denemek gerek kesinlikle canim ,sevgiler...
YanıtlaSilSeval
ikisi de nefis görünüyor canım.ellerine sağlık..
YanıtlaSilablam yine hariaksin ya
YanıtlaSilher sayfana gelisimde kalbim kut kut atiyor:))
acaba hangi yeni tarif var yine diye
emegine saglik
öpüy kocamanindan...
guzel bir hafta sonu tatili dilerim
sevgiler....
www.yenitadlar.blogcu.com
Gül'cüm ellerine sağlık, kabak tatlısına bayılırım.. Annem yılbaşlarında mutlaka yapar.. Diğer tatlı da değişik görünüyor, tadını merak ettim.. Kestiğin dilimden bana da ayırır mısın?:)
YanıtlaSilGülcüğüm sayende çok değişik lezzetlerle tanışıyoruz. Bu tarif dde çok lezzetli görünüyor. İçinde hep sevdiğim şeyler var. Ellerine sağlık ve tarif için de teşekkürler.
YanıtlaSilSevgiler
iyi gunler tarif hosuma giiti cok guzel olmus ama suzme yogurt quark mi?
YanıtlaSilTeşekkür ederim..Evet quark..
YanıtlaSilGörüntü çok cezbedici, gel beni ye diyor :)
YanıtlaSilEn kısa zamanda deneyeceğim, hindistancevizli pudingi kuru olarak pişirmeden karışıma ekliyoruz değil mi?
Ellerinize sağlık.
sevgiler
Hindistan cevizli pudingi pişirmeden toz olarak ekliyoruz..Çok teşekkürler..
YanıtlaSilSevgiler..
sevgili gül,
YanıtlaSilsenin sessiz takipçilerindenim...çocukluğunu almanyada geçirmiş biri olarak senin tariflerin benim için süppppper,tahmin edebiliyorsundur :))) bugün bu karşıkonulmaz tarifi deneyeceğim ama bir tek ananasım yok,hiç meyve koymasakta olur mu acaba...umarım bu yorumumu en kısa zamanda cevaplaabilirsin...
emeğine ve ellerine sağlık...
tüm paylaşımların için ayrıca çooooook teşekkürler..
sevgiler aysel c.
Aysel hanım çok teşekkürler..
YanıtlaSilAnanas ayrı bir hoşluk veriyordu sadece,fakat pasta zaten muhteşem..Ananassız da olur neden olmasın ki..Şimdiden ellerinize sağlık..Sevgilerimi gönderiyorum..
bu kadar çabuk cevap verdigin için çok teşekkürler...cevabını okur okumaz hemen ananasıda aldm,ve o akşam pişirdim bu keki...gerçekten çok lezzetli oldu,birdahahki sefer yarım ölçü yapacağım,bayagı bir bereketli oldu :)
YanıtlaSiltek birsey danışacağım,üzerindeki en son yağ-kokos-şekerli kısm yerken çok dağıldı,acaba normali bu mudur yoksa ben mi bir hata yaptım...tekrar çooooooook teşekkürler...
sevgiler aysel c.
Biraz dağılıyor ama dediğin kadar değil..Acaba üzerini çok mu fazla hazırladın..Ben orijinal tarifi denediğimde Tefal'in büyük tepsisinde pişirmiştim..Mesela kelepçeli kalıp kullanacaksan belirttiğin gibi yarım ölçek olmalı..Ellerine sağlık..Beğendiğinize sevindim..Sevgiler..
YanıtlaSilellerinize sağlık. özellikle bu tatlıyı denemek isterim çok enfes bişeye benziyor.
YanıtlaSilsevgiler...
meraba tarifiniz cok guzel acaba pudingi hazirlayipmi kullaniyorsunuz yoksa toz seklindemi bunu bu aksam hazirlmak istiyorum...
YanıtlaSilAdsız arkadaş hangi yoruma yazdığınızı hemen görmem mümkün olmuyor..Bu yüzden geç yazdım özür!
YanıtlaSilPuding toz olarak kullanılıyor..Kolay gelsin size..