Poağaçaların tarifi klasik tarifimden..Yıllardır bu tarifi bıkmadan yaparım ve eş,dost tarafındanda çok beğenilir..Hatta Gül'ün kocaman poğaçaları diyede geçer..Hepimiz tarafından bilinen klasik bir tarif işte..Annecik biraz rahatsızlanmıştı.Şimdi çok şükür iyi..Gelen giden çok olunca (sağolsunlar),bir şeyler hazırlasan demişti..Boş boş iyi olmuyor deyince,bende dün gece iş çıkışı eve gelince hemen poğaçaları hazırladım..O arada masada duran iç cevizlerle tulum peynirine takılmıştı gözüm..Hemen hamurun içine onlardanda biraz rastgele atıp hamuru hazırladım..Gecenin bir yarısı piştiği için sadece mutfağımız değil binayada yayılmıştı mis gibi kokuları..Nede olsa o saatlerde mutfaklarda dinlenme süreçlerini yaşıyorlardı..Haliyle kokuyu takip edip kapımıza gelenlerde oldu..))Tadına bakanlar ise farklı ve bir o kadarda lezzetli buldular poğaçaları..Ceviz,peynir ikilisinden yine muhteşem bir lezzet sunmanın keyfini yaşamış oldum kısaca..))Cevizli tatları sevenlere öneririm veya kendi bildiğiniz tuzlu tariflerin içersine eklersenizde muhteşem olacaktır..)
Güzel bir hafta diliyorum tüm dostlara..
Malzemeler
1 yumurta + 1 yumurta sarısı
100 gr tereyağ (çiğden)
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı kırık ceviz
1/2 su bardağı tulum peyniri (siz farklı peynirler ekleyebilirsiniz.)
alabildiği kadar un (yaklaşık 2 su bardağı)
Hazırlanışı
Yumurta sarısı üzerine sürülmek için ayrılır.
Diğer malzemelerin hepsi karıştırılıp yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp, toplar yapılıp tepsiye dizilir.
Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp birazda susam serpişitirilip 20 dk 185 c de pişirilir.
Afiyetler olsun!!
Canım sıcacık kokusu burnuma geldi ellerine sağlık,sevgiler...
YanıtlaSilcanım cok degısık nefıs bır tarıf emınım tadı cok lezızdır. ellerıne saglık sevgılerımle..
YanıtlaSilDün ben de yaptım böyle bir poğaça, sıcak sıcak gövdeye indirdim;))) Sirke çok iyi oluyor, benim tarifte kabartma tozu vardı ama karbonat yoktu. Bir de böyle denemeli. Ellerine sağlık canım pek güzel gözüküyor.Sevgiyle
YanıtlaSilBende kokusuna geldim ama geç bile kalmışım :)
YanıtlaSilDeğişik olmuş,ama ben cevizi çok sevdiğim için bunu denemeliyim..
Ellerine sağlık..
Güzel bir pazar günü diliyorum..
Tühhh bizimde gazinoda brunch vardı ona gittim.
YanıtlaSilkeşkem sana gelseymişim..
ama sen bana ayırmışsındır dimi..:))
ellerine sağlık canım benim..tulum peyniriylen çok güzel oluyor bu poğaçalar..
mutlu pzarın olsun sevgilerimle.
Poğaçaları elimi uzatıp alıcaktım oradan.
YanıtlaSilNe kadar harika görünüyorlar.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
ne güzel görünüyorlar.ellerine sağlık..
YanıtlaSilgülcüm canım benim annevciğinin toparlanmasına çok çok sevindim..
YanıtlaSilyeterki iyi olsunlar...
poğoçaların ne denli düzgün ve özenli..
çok beğendim canımcım.
tarife ise hayran oldum..
eline sağlık tatlım. SEVGİYLE ÖPÜYORUM.
* çok yoruluyorsun :(((
Gerçekten nefis görünüyorlar. Ellerine sağlık...
YanıtlaSilEline sağlık canım,diğerleri gibi bu tarifin de çok güzel.Ablam uzun yıllar almanya da yaşadı ve şimdi türkiye'de.Geçenlerde bana'' bir blog var hep alman tarifler veriyor '' deyince ''Damaktad'mı?'' dedim.Evet deyince sanki yakın bir arkadaşımdan bahsediyormuş gibi sevindim :)
YanıtlaSilSenden birkaç tarif denemiş sanırım...
Selamlar sevgiler....
Ceviz ekleme fikri çok hoşuma gitti :)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım
İri iri poğaçalar muhteşem bir renk almışlar. Sabah sabah nasıl da canım çekti. Ben de komşunuz olsaydım mutlaka gelirdim. Bu arada annenize da geçmiş olsun. Önemli bir şey olmadığına sevindim.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım çok nefis görünüyor. Denemek üzere not alındı:)
YanıtlaSilSevgilerimle,
İyi haftalar...
Poğaçalarınız çok güzel gözüküyor tatlarıda görüntüsü gibidir kesin. Ellerinize sağlık. Ben ceviz ile peyniride hamurun içinemi koyduğunuzu öğrenmek istiyorum.
YanıtlaSilCeviz ve peyniride karışımın içine ekleyip öyle hamuru hazırlayıp şekil verdim adsız arkadaş..
YanıtlaSilCeviz ve peynir... Ne çok lezzet tüyoları öğrendim ben bu damak tadından :)) Ellerine sağlık her paylaşımın için...
YanıtlaSilDenedim denedim yıkılıyor adeta.Çok teşekkürler.İnanırmısın fırından çıktığı gibi bittiler.
YanıtlaSilteşekkürler,teşekkürler
poğaçalar çok iç açıcı gözüküyor. Ellerine sağlık. Uzun zamandır canım bu tarz poğaça istiyor fakat bir elim gidipte yapamadım.. İnşallah en kısa zamanda deniycem..
YanıtlaSilsevgiler
harikulade gözüküyor poğaçalar,eminim tatları da öyledir.Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilHARİKA GERÇEKTEN.TULUM VE CEVİZ İKLİSİNİ SEVMEME RAĞMEN HİÇ DENEMEMİŞTİM...İNŞALLAH DENEYECEĞİM...SEVGİLER..
YanıtlaSilGül
YanıtlaSilİyi günler tarifinizi denedim, çok güzel oldu, teşekkür ederim.
Birşey sormak istiyorum. Tarifinizi aynen uyguladım. Sadece benim hamurum neredeyse 4 su bardağına yakın un aldı. Ama lezzeti yinede çok güzel oldu. Sormak istedim bir yanlışlıkmı yaptım acaba?
Adsız Arkadaş,
YanıtlaSilYanlışlık yok normal..Hata ben de yine..Kullanmış olduğum bardak büyük olduğundan bunu belirtmemişim.Normal bence..Kusura bakmayınız lütfen..
Gül
YanıtlaSilCevabınız için teşekkür ederim.
Denemek isteyen arkadaşlara tavsiye ederim. Çok güzel kıtır bir poğaça oldu. Üstelik mis gibi ceviz kokulu:))
Bu sabah yaptım içine ezine ve kaşar kattım yemede yanında yat oldu teşekkürler tarif için
YanıtlaSil