Salı, Ekim 28, 2008

Apfel-Nusskuchen / Elmalı-Fındıklı Kek

CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN.



2

3

1

DSC01708

DSC01706
Not:Kalıbım Wilton marka olup, Ankara Bakeshop'tan alınmıştır..İlgililerin dikkatine!!

24 yorum:

  1. Bayramımız kutlu olsun , tüm günlerimiz huzur dolu geçsin.Umarım bir daha karartmalarla geçirmeyiz bu günleri..

    Ne güzel bir kalıp bu,güle güle kullanın Gül Hanımcııımm :)

    YanıtlaSil
  2. Hepimizin bayramı kutlu olsun...Tüm kalıplarının olduğu gibi bu da harika kek de mükemmel ellerine sağlık canım...
    Bu arada hepimiz gözü aydın bloglarımıza kavuştuk...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. hepimizin Cumhuriyet bayramı kutlu olsun.kekte her zamanki gibi nefiss.ellerine sağlık canım.
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Cumhuriyet bayramın kutlu olsun. Kekin harika görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. GÜL'CÜM MERHABA....HERKESE MERHABA....ÖZGÜRCE YAZMAK ÇOK GÜZELMİŞ.....SENİNDE CUMHURİYET BAYRAMIN KUTLU OLSUN CANIM.YANLIZ SAYFANDAKİ RESİMLERİN AÇILMIYOR,BİR TEK ATATÜRK RESİMİ ACILDI ,DİĞERLERİNİ GÖREMEDİM.....İNŞALLAH BİR SORUN YOKTUR...SEVGİLER

    YanıtlaSil
  6. Kalıplarında kekinde çok güzel.Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  7. kekte kalıpta harika valla süper bi ikili olmuş. ellerine sağlık

    misler gibi olmuş

    YanıtlaSil
  8. Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum canım.
    Keki her zamanki enfes görünüyor.

    YanıtlaSil
  9. CANIM GÜLCÜĞÜM,ELLERİNE SAĞLIK..
    SENİDE GÜZELİM EMEKLERİNİDE YENİDEN GÖRMEK HARİKA..
    SEVGİLER.. SELAMLAR..

    nUnU

    YanıtlaSil
  10. Hepimizin Cumhuriyet bayramı kutlu olsun..

    Kekde bayram keki:))

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Gül,
    Her zamanki gibi güzel bir kek var burada,eline sağlık. Ayrıca tadı da çok güzeldir sanırım. tatmış kadar oldum. (!)Blog da açılmış tekrar, buna da sevindim. Sevgiler ve başarılar...
    Black Knight

    YanıtlaSil
  12. Seninde Cumhuriyet Bayramın kutlu olsun canım.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Cumhuriyet Bayramımız Kutlu olsun.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE....
    Öptüm canım...
    Sağol canım kek her zaman ki gibi MUHTEŞEMMMM
    Kalıpta çok şık

    YanıtlaSil
  15. Ellerinize sağlık
    kalıbın şeklide çok güzel

    YanıtlaSil
  16. Merhaba canım bayramımız Kutlu Olsun....

    kekin her zamanki gibi nefis olmuş kalıbına bayıldım.canım ya ne dicem ben seni Almanya dan yazıyor sanıyodum:-)başlığın Alman kekleri ya:-)))neyse sanırım yanlış anlamışım...sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  17. bu kek çok leziz tam bayram havasında

    ellerine sağlık
    sevgiler

    İyi bayramlarrr

    YanıtlaSil
  18. Bayramımız Kutlu Olsun...

    Gül kek nefis gözüküyor..Fındıklar adeta beni ye diyor:)
    Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  19. Cumhuriyet bayramın kutlu olsun arkadaşım.

    Sevgiler,Bahar

    YanıtlaSil
  20. Gülcüğüm senin şu kek kalıplarına bayılıyorum....

    YanıtlaSil
  21. Cumhuriyetin 85.yılı kutlu olsun....

    YanıtlaSil
  22. sayfana neler yazmışları nerden koydun bana yazarsan sevinirim teşekkürler

    YanıtlaSil
  23. merhaba,sitenizi bugün keşfettim ve neler kaçırdığım için çok üzüldüm.Aman allahım bu kadar kek hepsi birbirinden şahane görünüyor.ve hepsi süper kabarmış görünüyor.Emeğinize sağlık. Böyler kekler yapmayı çok isterim.Benim size bazı sorularım olacak. Cevaplarsanır çok sevinirim.
    1-Hamurun kıvamı cıvıkmı olmalı yoksa koyumu?
    2-Fırın önceden mi ısınmış olmalı yoksa kek fırına verilincemi ısısı ayarlanmalı? ve kaç derecede pişmali?
    3-Bazı keklerin içine koyduğunuz nişasta buğdaymı- mısır nisastasımı?
    4-Pişen kekleri nasıl saklamalı?
    çok uzun oldu sanırım. Ama sizin tarifleri görünce hepsini denemek istiyorum . Umarım beni anlıyorsunuzdur. Hepsi şahane..
    şimdiden teşekkür ederim. hoşçakalın..
    ÜmRan

    YanıtlaSil
  24. Ümran hoşgeldiniz ve çok teşekkürler..

    Sorularınızı elimden geldiğince cevaplamaya çalışacağım sırası ile..

    1-Hamurun kıvamı cıvık değil koyu olmalı..Koyu derken ekmek hamuru kıvamı olmayacak tabbiki..

    2-Kek fırına verilmeden 4-5 dk önce ısıya hazırlanmalı.Kendi fırınımızda 175 c de pişiriyorum..Sanırım fırından fırına fark ediyor..Bizim fırın Neff marka..Detay veriyorum ki yardımcı olabileyim..

    3-Ben her ikisinide kullanıyorum..Ama genelde bugdayı tercih ediyorum..

    4-Kekler bizde 3.güne kalmadığından haliyle saklama sorunu yaşamadım..Fakat siz üzeri kapalı (cam )servis tabaklarında saklayabilirsiniz.Veya dilimleyip dondurucunuzda 2-3 ay saklayabilirsiniz..Bazen ben yapıp bu yöntemi kullanıyorum anneciğin işine yarıyor..

    unutulmuş keklerinizi(mesela 3-4 gün dışarıda kalmış kekler için)dilimleyip fırın telinde 10-12 dk veya daha fazla fırınlayıp kavanozlarda saklayabilirsiniz.Üzerlerine krem peynir-reçel ikilisini veya nutella,benmari çikolataya batırıp tüketebilirsiniz..


    Umarım yardımcı olabilmişimdir..Teşekkürler!!

    Kolay gelsin size şimdiden..

    YanıtlaSil