Hepimizin bayramı kutlu olsun...Tüm kalıplarının olduğu gibi bu da harika kek de mükemmel ellerine sağlık canım... Bu arada hepimiz gözü aydın bloglarımıza kavuştuk... Sevgiler...
GÜL'CÜM MERHABA....HERKESE MERHABA....ÖZGÜRCE YAZMAK ÇOK GÜZELMİŞ.....SENİNDE CUMHURİYET BAYRAMIN KUTLU OLSUN CANIM.YANLIZ SAYFANDAKİ RESİMLERİN AÇILMIYOR,BİR TEK ATATÜRK RESİMİ ACILDI ,DİĞERLERİNİ GÖREMEDİM.....İNŞALLAH BİR SORUN YOKTUR...SEVGİLER
Sevgili Gül, Her zamanki gibi güzel bir kek var burada,eline sağlık. Ayrıca tadı da çok güzeldir sanırım. tatmış kadar oldum. (!)Blog da açılmış tekrar, buna da sevindim. Sevgiler ve başarılar... Black Knight
kekin her zamanki gibi nefis olmuş kalıbına bayıldım.canım ya ne dicem ben seni Almanya dan yazıyor sanıyodum:-)başlığın Alman kekleri ya:-)))neyse sanırım yanlış anlamışım...sevgilerimle....
merhaba,sitenizi bugün keşfettim ve neler kaçırdığım için çok üzüldüm.Aman allahım bu kadar kek hepsi birbirinden şahane görünüyor.ve hepsi süper kabarmış görünüyor.Emeğinize sağlık. Böyler kekler yapmayı çok isterim.Benim size bazı sorularım olacak. Cevaplarsanır çok sevinirim. 1-Hamurun kıvamı cıvıkmı olmalı yoksa koyumu? 2-Fırın önceden mi ısınmış olmalı yoksa kek fırına verilincemi ısısı ayarlanmalı? ve kaç derecede pişmali? 3-Bazı keklerin içine koyduğunuz nişasta buğdaymı- mısır nisastasımı? 4-Pişen kekleri nasıl saklamalı? çok uzun oldu sanırım. Ama sizin tarifleri görünce hepsini denemek istiyorum . Umarım beni anlıyorsunuzdur. Hepsi şahane.. şimdiden teşekkür ederim. hoşçakalın.. ÜmRan
1-Hamurun kıvamı cıvık değil koyu olmalı..Koyu derken ekmek hamuru kıvamı olmayacak tabbiki..
2-Kek fırına verilmeden 4-5 dk önce ısıya hazırlanmalı.Kendi fırınımızda 175 c de pişiriyorum..Sanırım fırından fırına fark ediyor..Bizim fırın Neff marka..Detay veriyorum ki yardımcı olabileyim..
3-Ben her ikisinide kullanıyorum..Ama genelde bugdayı tercih ediyorum..
4-Kekler bizde 3.güne kalmadığından haliyle saklama sorunu yaşamadım..Fakat siz üzeri kapalı (cam )servis tabaklarında saklayabilirsiniz.Veya dilimleyip dondurucunuzda 2-3 ay saklayabilirsiniz..Bazen ben yapıp bu yöntemi kullanıyorum anneciğin işine yarıyor..
unutulmuş keklerinizi(mesela 3-4 gün dışarıda kalmış kekler için)dilimleyip fırın telinde 10-12 dk veya daha fazla fırınlayıp kavanozlarda saklayabilirsiniz.Üzerlerine krem peynir-reçel ikilisini veya nutella,benmari çikolataya batırıp tüketebilirsiniz..
Bayramımız kutlu olsun , tüm günlerimiz huzur dolu geçsin.Umarım bir daha karartmalarla geçirmeyiz bu günleri..
YanıtlaSilNe güzel bir kalıp bu,güle güle kullanın Gül Hanımcııımm :)
Hepimizin bayramı kutlu olsun...Tüm kalıplarının olduğu gibi bu da harika kek de mükemmel ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilBu arada hepimiz gözü aydın bloglarımıza kavuştuk...
Sevgiler...
hepimizin Cumhuriyet bayramı kutlu olsun.kekte her zamanki gibi nefiss.ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilsevgiler...
Cumhuriyet bayramın kutlu olsun. Kekin harika görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilGÜL'CÜM MERHABA....HERKESE MERHABA....ÖZGÜRCE YAZMAK ÇOK GÜZELMİŞ.....SENİNDE CUMHURİYET BAYRAMIN KUTLU OLSUN CANIM.YANLIZ SAYFANDAKİ RESİMLERİN AÇILMIYOR,BİR TEK ATATÜRK RESİMİ ACILDI ,DİĞERLERİNİ GÖREMEDİM.....İNŞALLAH BİR SORUN YOKTUR...SEVGİLER
YanıtlaSilKalıplarında kekinde çok güzel.Eline sağlık.
YanıtlaSilkekte kalıpta harika valla süper bi ikili olmuş. ellerine sağlık
YanıtlaSilmisler gibi olmuş
Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum canım.
YanıtlaSilKeki her zamanki enfes görünüyor.
CANIM GÜLCÜĞÜM,ELLERİNE SAĞLIK..
YanıtlaSilSENİDE GÜZELİM EMEKLERİNİDE YENİDEN GÖRMEK HARİKA..
SEVGİLER.. SELAMLAR..
nUnU
Hepimizin Cumhuriyet bayramı kutlu olsun..
YanıtlaSilKekde bayram keki:))
Sevgili Gül,
YanıtlaSilHer zamanki gibi güzel bir kek var burada,eline sağlık. Ayrıca tadı da çok güzeldir sanırım. tatmış kadar oldum. (!)Blog da açılmış tekrar, buna da sevindim. Sevgiler ve başarılar...
Black Knight
Seninde Cumhuriyet Bayramın kutlu olsun canım.
YanıtlaSilSevgiler
Cumhuriyet Bayramımız Kutlu olsun.
YanıtlaSilSevgiler...
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE....
YanıtlaSilÖptüm canım...
Sağol canım kek her zaman ki gibi MUHTEŞEMMMM
Kalıpta çok şık
Ellerinize sağlık
YanıtlaSilkalıbın şeklide çok güzel
Merhaba canım bayramımız Kutlu Olsun....
YanıtlaSilkekin her zamanki gibi nefis olmuş kalıbına bayıldım.canım ya ne dicem ben seni Almanya dan yazıyor sanıyodum:-)başlığın Alman kekleri ya:-)))neyse sanırım yanlış anlamışım...sevgilerimle....
bu kek çok leziz tam bayram havasında
YanıtlaSilellerine sağlık
sevgiler
İyi bayramlarrr
Bayramımız Kutlu Olsun...
YanıtlaSilGül kek nefis gözüküyor..Fındıklar adeta beni ye diyor:)
Ellerine sağlık...
Cumhuriyet bayramın kutlu olsun arkadaşım.
YanıtlaSilSevgiler,Bahar
Gülcüğüm senin şu kek kalıplarına bayılıyorum....
YanıtlaSilCumhuriyetin 85.yılı kutlu olsun....
YanıtlaSilsayfana neler yazmışları nerden koydun bana yazarsan sevinirim teşekkürler
YanıtlaSilmerhaba,sitenizi bugün keşfettim ve neler kaçırdığım için çok üzüldüm.Aman allahım bu kadar kek hepsi birbirinden şahane görünüyor.ve hepsi süper kabarmış görünüyor.Emeğinize sağlık. Böyler kekler yapmayı çok isterim.Benim size bazı sorularım olacak. Cevaplarsanır çok sevinirim.
YanıtlaSil1-Hamurun kıvamı cıvıkmı olmalı yoksa koyumu?
2-Fırın önceden mi ısınmış olmalı yoksa kek fırına verilincemi ısısı ayarlanmalı? ve kaç derecede pişmali?
3-Bazı keklerin içine koyduğunuz nişasta buğdaymı- mısır nisastasımı?
4-Pişen kekleri nasıl saklamalı?
çok uzun oldu sanırım. Ama sizin tarifleri görünce hepsini denemek istiyorum . Umarım beni anlıyorsunuzdur. Hepsi şahane..
şimdiden teşekkür ederim. hoşçakalın..
ÜmRan
Ümran hoşgeldiniz ve çok teşekkürler..
YanıtlaSilSorularınızı elimden geldiğince cevaplamaya çalışacağım sırası ile..
1-Hamurun kıvamı cıvık değil koyu olmalı..Koyu derken ekmek hamuru kıvamı olmayacak tabbiki..
2-Kek fırına verilmeden 4-5 dk önce ısıya hazırlanmalı.Kendi fırınımızda 175 c de pişiriyorum..Sanırım fırından fırına fark ediyor..Bizim fırın Neff marka..Detay veriyorum ki yardımcı olabileyim..
3-Ben her ikisinide kullanıyorum..Ama genelde bugdayı tercih ediyorum..
4-Kekler bizde 3.güne kalmadığından haliyle saklama sorunu yaşamadım..Fakat siz üzeri kapalı (cam )servis tabaklarında saklayabilirsiniz.Veya dilimleyip dondurucunuzda 2-3 ay saklayabilirsiniz..Bazen ben yapıp bu yöntemi kullanıyorum anneciğin işine yarıyor..
unutulmuş keklerinizi(mesela 3-4 gün dışarıda kalmış kekler için)dilimleyip fırın telinde 10-12 dk veya daha fazla fırınlayıp kavanozlarda saklayabilirsiniz.Üzerlerine krem peynir-reçel ikilisini veya nutella,benmari çikolataya batırıp tüketebilirsiniz..
Umarım yardımcı olabilmişimdir..Teşekkürler!!
Kolay gelsin size şimdiden..