Pazar, Eylül 21, 2008

Aprikosen-Buttermilch-Kuchen / Kayısılı-Buttermilchli-Pasta

Pastayı yeni tanıştığım dünya tatlısı, bir mağaza müdürüne ikram etmiştim..2 hafta öncesinden söz verip rahatsızlığım dolayısiyle gidemeyince çok üzülmüştüm.Kısmet bu hafta içinmiş..)Evden çıkmadan,pastadan 1 dilim kesip fazla pastayı oynatmadan hemen fotoğrafını çektim..Sonra dilimi yine yerine yerleştirdim..Gönrüntü ve aroması muhteşemdi,tadı için hiç bir fikrim yok şimdilik..Pastayı gördüklerinde, hep bir ağızdan aman tanrım söylemeleri çok güzeldi..)) Tadını bende çok merak etmedim desem yalan söylemiş olurum..Sadece kuru kayısıların çok az geldiğini düşündüm..300 gr olsaydı sanki daha iyi olacaktı gibi..))Şimdilik bu kadar arkadaşlar,şimdi iftara gideceğim ve hazırlanmam gerekiyor..))Hepinize mutlu bir hafta diliyorum..Sevgileriniz hiç eksilmesin!!
Malzemeler
200 gr kuru kayısı
3 yumurta
50 gr oda sıcaklığında tereyağ
100 ml buttermilch
1 limon kabuğu rendesi
100 gr şeker
250 gr un
1 paket dr.oertker vanilyalı puding
3 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı fındık tozu(ince çekilmiş)
minicik tuz
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Hazırlanışı
Un,nişasta,puding,kabartma tozu,karbonat elekten geçirilir.
Kuru kayısıların üzerine kaynamış su dökülüp bekletilir.Hafif şişmeye başladıklarında iyice kurulanıp 4 parçaya ayrılırlar.
Buttermilchi Türkiye'de bulmak biraz zor veya imkansız gibi görünüyor.Bu yüzden siz evde kendi imkanlarınız dahilinde hazırlayabilirsiniz.100 ml sütü yoğurtla kestirebilirsiniz.Kefirlede olabilir diye düşünüyorum.Buttermilch'in tadını kesik süt ve kefire benzetiyorum daima..Bendede kalmamıştı ve onun yerine kesik süt kullandım..Ilık sütü ben kefirle kestirdim ve tadı nefis olmuştu..Tavsiye edebilirim gönül rahatlığı ile..))

Yumurtalar,şeker,yağ,limon kabuğu rendesi iyice çırpılır ve butter milch eklenir.

Un'lu,fındık tozu karışım eklenip çırpılır.

Son olarak kayısılar eklenip karıştırılır.

Yağlanmış pasta kalıbına dökülüp yaklaşık 45-50 dk pişirilir.

Ilındıktan sonra dilerseniz üzerine pudraşekeri ile limon suyundan guss yapıp üzerine sürebilirsiniz.

Veya benim yaptığım gibi pudra şekeri serpebilirsiniz..)

Tepesinede 1-2 adet kayısıyı minicik kurabiye kalıbları ile kesip pastanın üzerine yerleştirebilirsiniz..))

AFİYETLER OLSUN!!Bu pasta kalıbında yapılan kekler ve pastalar bir başka oluyor sanki..Belkide kalıbın şeklinden olsa gerek..))

18 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık yine muhteşem bir kek,seni sobeledim sayfama uğrarsan sevinirim,öptüm...

    YanıtlaSil
  2. kalıbını- kekini mekini hepsini seveyimmm :)))
    ŞAHANEMM BENİM..

    YanıtlaSil
  3. Sahnede yine harika bir model var..
    ellerine sağlık..
    canım çok öptüm..

    YanıtlaSil
  4. GÜLCÜM NE ŞANSLIYMIŞ MÜDÜR:)) ELLERINE SAGLIK CANIM ARKADASIM ŞU RAMAZAN GEÇSİN..KEKLERE BAŞLAYACAĞIM:))

    YanıtlaSil
  5. Gülüm eminim lezzetide görüntüsü kadar güzeldir.Kalibda cok güzelmis,cok yaksimis pastaya.Ellerine saglik canikom.Herkeze afiyetler olsun.Sevgiyle kal canim:)

    YanıtlaSil
  6. ELLERİNE SAĞLIK GÜL'CÜM.NEFİS GÖRÜNÜYOR.AYRICA KALIBINDA ÇOK ŞİRİNMİŞ.

    YanıtlaSil
  7. Bir keksever olarak sayfanı ziyaret etmek benim için her seferinde ayrı bir keyif oluyor.
    Çok güzel bir tarif bu. Kekin kosunu tahmin edebiliyorum.
    Ellerine sağlık
    İyi haftalar dilerim.

    YanıtlaSil
  8. Canım benım ellerıne sağlık .Bende en kısa zamanda yazılarıma baslıyacam sevgıler.

    YanıtlaSil
  9. Harika yav tek kelimeyle,elleri sağlık canım.hem şık hem leziz görünüyor daha ne olsun.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. Ellerinize sağlık. Şahane bir kek. Tadı da harikadır.Kalıbınız çok güzel.Sevgilerimle TAZENANE

    YanıtlaSil
  11. Gül'cüğüm,

    Bütün yaptıkların gibi yine çok lezzetli ve güzel bir kek olmuş bu da. Kokusu bizim eve kadar geldi çünkü.
    Hele kayısıyı çok seven biri olarak bayıldım bu tarife.Sunum da böylesine şık olunca tabii herkes çok beğenmiştir.

    Ellerine, gönlüne sağlık canım.

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  12. Gül hanım kekiniz dergilere kapak olacak şekilde görünüyor.Müdür hanım çok şanslıymış.Onun yerinde olmayı çok isterdim.:)Size kek üstadı diyorlarda boşuna demiyorlar.Kalıbınızda çok değişik görünüyor.Nerden aldığınızı yazarsanız çok sevinirim.:)

    İyi geceler,Semiha

    YanıtlaSil
  13. Semiha Hn,
    Güzel yorumunuz için teşekkürler..Kalıbımı Bakeshoplardan bulablirsiniz..Kadıköy Bakeshopda İlker-Nesrin hanımlar size yardımcı olacaklardır.Tekrar teşekkürler..

    YanıtlaSil
  14. Kek şahane olmuş,ama bu kalıp benimde çok hoşuma gidiyor...Para biriktirip İlkere gitmek şart oldu :))
    Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  15. Canım arkadaşım her yaptığın şey gibi bu pastayada içim gitti eline sağlık.

    YanıtlaSil
  16. GÜL ELLERİNE SAĞLIK MUHTEŞEM OLMUŞ..KALIPLARIN BİRBİRİNDEN GÜZEL GÜZEL GÜNLERDE KULLAN..SEVGİLERİMLE..

    YanıtlaSil
  17. Sevgili Gül hayırlı bayramlar ailenle ,sevdiklerinle şeker tadında bir bayram geçirmeni temenni ediyorum sevgiler canım

    YanıtlaSil
  18. AHH BU KALIP VE TARİF PEK ŞEKERMİŞ...ÇOK GÜZEL KEKLER YAPMAYA DEVAM EDİYORSUNZ ELLERİNE SAĞLIK

    YanıtlaSil