Malzemeler
200 gr kuru kayısı
3 yumurta
50 gr oda sıcaklığında tereyağ
100 ml buttermilch
1 limon kabuğu rendesi
100 gr şeker
250 gr un
1 paket dr.oertker vanilyalı puding
3 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı fındık tozu(ince çekilmiş)
minicik tuz
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Hazırlanışı
Un,nişasta,puding,kabartma tozu,karbonat elekten geçirilir.
Kuru kayısıların üzerine kaynamış su dökülüp bekletilir.Hafif şişmeye başladıklarında iyice kurulanıp 4 parçaya ayrılırlar.
Buttermilchi Türkiye'de bulmak biraz zor veya imkansız gibi görünüyor.Bu yüzden siz evde kendi imkanlarınız dahilinde hazırlayabilirsiniz.100 ml sütü yoğurtla kestirebilirsiniz.Kefirlede olabilir diye düşünüyorum.Buttermilch'in tadını kesik süt ve kefire benzetiyorum daima..Bendede kalmamıştı ve onun yerine kesik süt kullandım..Ilık sütü ben kefirle kestirdim ve tadı nefis olmuştu..Tavsiye edebilirim gönül rahatlığı ile..))
Yumurtalar,şeker,yağ,limon kabuğu rendesi iyice çırpılır ve butter milch eklenir.
Un'lu,fındık tozu karışım eklenip çırpılır.
Son olarak kayısılar eklenip karıştırılır.
Yağlanmış pasta kalıbına dökülüp yaklaşık 45-50 dk pişirilir.
Ilındıktan sonra dilerseniz üzerine pudraşekeri ile limon suyundan guss yapıp üzerine sürebilirsiniz.
Veya benim yaptığım gibi pudra şekeri serpebilirsiniz..)
Tepesinede 1-2 adet kayısıyı minicik kurabiye kalıbları ile kesip pastanın üzerine yerleştirebilirsiniz..))
AFİYETLER OLSUN!!Bu pasta kalıbında yapılan kekler ve pastalar bir başka oluyor sanki..Belkide kalıbın şeklinden olsa gerek..))
Canım ellerine sağlık yine muhteşem bir kek,seni sobeledim sayfama uğrarsan sevinirim,öptüm...
YanıtlaSilkalıbını- kekini mekini hepsini seveyimmm :)))
YanıtlaSilŞAHANEMM BENİM..
Sahnede yine harika bir model var..
YanıtlaSilellerine sağlık..
canım çok öptüm..
GÜLCÜM NE ŞANSLIYMIŞ MÜDÜR:)) ELLERINE SAGLIK CANIM ARKADASIM ŞU RAMAZAN GEÇSİN..KEKLERE BAŞLAYACAĞIM:))
YanıtlaSilGülüm eminim lezzetide görüntüsü kadar güzeldir.Kalibda cok güzelmis,cok yaksimis pastaya.Ellerine saglik canikom.Herkeze afiyetler olsun.Sevgiyle kal canim:)
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK GÜL'CÜM.NEFİS GÖRÜNÜYOR.AYRICA KALIBINDA ÇOK ŞİRİNMİŞ.
YanıtlaSilBir keksever olarak sayfanı ziyaret etmek benim için her seferinde ayrı bir keyif oluyor.
YanıtlaSilÇok güzel bir tarif bu. Kekin kosunu tahmin edebiliyorum.
Ellerine sağlık
İyi haftalar dilerim.
Canım benım ellerıne sağlık .Bende en kısa zamanda yazılarıma baslıyacam sevgıler.
YanıtlaSilHarika yav tek kelimeyle,elleri sağlık canım.hem şık hem leziz görünüyor daha ne olsun.sevgilerimle...
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Şahane bir kek. Tadı da harikadır.Kalıbınız çok güzel.Sevgilerimle TAZENANE
YanıtlaSilGül'cüğüm,
YanıtlaSilBütün yaptıkların gibi yine çok lezzetli ve güzel bir kek olmuş bu da. Kokusu bizim eve kadar geldi çünkü.
Hele kayısıyı çok seven biri olarak bayıldım bu tarife.Sunum da böylesine şık olunca tabii herkes çok beğenmiştir.
Ellerine, gönlüne sağlık canım.
Sevgilerimle,
Gül hanım kekiniz dergilere kapak olacak şekilde görünüyor.Müdür hanım çok şanslıymış.Onun yerinde olmayı çok isterdim.:)Size kek üstadı diyorlarda boşuna demiyorlar.Kalıbınızda çok değişik görünüyor.Nerden aldığınızı yazarsanız çok sevinirim.:)
YanıtlaSilİyi geceler,Semiha
Semiha Hn,
YanıtlaSilGüzel yorumunuz için teşekkürler..Kalıbımı Bakeshoplardan bulablirsiniz..Kadıköy Bakeshopda İlker-Nesrin hanımlar size yardımcı olacaklardır.Tekrar teşekkürler..
Kek şahane olmuş,ama bu kalıp benimde çok hoşuma gidiyor...Para biriktirip İlkere gitmek şart oldu :))
YanıtlaSilEllerine sağlık..
Canım arkadaşım her yaptığın şey gibi bu pastayada içim gitti eline sağlık.
YanıtlaSilGÜL ELLERİNE SAĞLIK MUHTEŞEM OLMUŞ..KALIPLARIN BİRBİRİNDEN GÜZEL GÜZEL GÜNLERDE KULLAN..SEVGİLERİMLE..
YanıtlaSilSevgili Gül hayırlı bayramlar ailenle ,sevdiklerinle şeker tadında bir bayram geçirmeni temenni ediyorum sevgiler canım
YanıtlaSilAHH BU KALIP VE TARİF PEK ŞEKERMİŞ...ÇOK GÜZEL KEKLER YAPMAYA DEVAM EDİYORSUNZ ELLERİNE SAĞLIK
YanıtlaSil