Salı, Ağustos 05, 2008

Kirschkuchen / Vişneli Pasta

Pastamızın orjini Himbeerkuchen/Böğürtlenli pasta idi..Dondurucumuzda böğürtlen kalmadığından taze vişne ile bizde denemiştik..Bu pasta fırında pişerken taştı ve biz kapağını açıp fırını temizlemek zorunda kaldık..Sadece onunla kalmadı taştıkça fırının kapağı açılıp fırın temizlendi..Haliyle her iki pastada göründüğü gibi oldu..Misafirler hep bir ağızdan sanki anlaşmış gibi;bizim için görüntü değil lezzeti önemli dediler, pastalar pişene kadar..))Alttaki resime tıklar mısınız lütfen...!!
Afiyetler olsun!!
Malzemeler
150 gr tereyağ
130 gr şeker
2 paket vanilya şekeri
3 yumurta
minicik tuz
120 gr ekşi yoğurt
1 paket vanilyalı puding
3 çay kaşığı kabartma tozu
220 gr un
250 gr vişne
Hazırlanışı
Tereyağ,tuz,şeker,vanilya şekerleri mikserin hamur çırpma uçları ile çırpılır.
Yumurtalar teker teker eklenip çırpılır.
Yoğurt ve vanilyalı puding eklenip çırpılır.
Elenmiş un ve kabartma tozu eklenip çırpılır.
Son olarak hafif unlanmış vişneler karışıma eklenip nazikçe karıştılır.
Büyükce (küçüğe girerse başınıza iş açılır..biz neler çektik neler..) bir kek kalıbı yağlanıp unlandıktan sonra karışım içine dökülüp önceden ısıtılmış fırında 175 c de 35 dk kadar pişirilir.
Fırından çıkartıldıktan sonra üzerine fırça ile tereyağ sürülür.
15 dk bekletildikten sonra pudra şekeri serpiştirilip afiyetle yenilir.
Misafirler sabırsız oldukları için sıcak sıcak yediler..Haliyle pudra şekerleri eridi..))Sizler soğumasını beklerseniz çok iyi olur..

12 yorum:

  1. Vişnenin keke yakıştığinı düşünüyorum.muhakkak tadı nefistir, bazen şekil bozukluğu olabilir, hatta özenince daha çok olur, ama bence de tadı önemli..sevgiler gül'cüm..

    YanıtlaSil
  2. Kısmetin de dolup dolup taşsın Gül'cüğüm!

    YanıtlaSil
  3. tijenin dedıği gibi kısmetın dolup dolup taşsın canım..gönlün gibi keklerinde sevgıden taşmış:)zaten hıc beceremem boyle laflar etmeyı beni konuşturuyorsun gül:)
    ellerıne saglık..ben şeftali ve limonlu pastayı keki:) deneyeceğim hazır malzemem varken...mısır gevreklı pastayıda okurken ya ben bunu gecen sene okuyup yapmamısmıydım dedımkı sende yazmıssın:))
    herşey cok guzel gonlun gıbı ellerıne saglık..

    YanıtlaSil
  4. gul canim henuz tasimamadim bir iki gune kadar tasinacagim beni merak etmene
    cok sevindim sagol canim insallah yeni evime misafir olrsun cok opuyorum

    YanıtlaSil
  5. Canım ablam ellerine sağlık,bayılıyorum senin şu keklerine vallahi(ben hala bana getirdiğin kekin tadını unutamadım),güzel bir hafta dileğiyle kocaman öpüyorum,blogcuların kanatsız meleği ablam...

    YanıtlaSil
  6. bence bu haliyle de gayet şık olmuş ve çok lezzetli görünüyor.eline sağlık.

    YanıtlaSil
  7. sen ne yaparsında kötü olabilirki..
    elin,kalbin değmiş bir kere :)))
    çok svglr geldimm GüLCÜĞÜMM..

    YanıtlaSil
  8. Yine şahane bir görüntü,ellerine sağlık...
    Güzel bir hafta diliyorum..

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar..Şu vişneli kekler pastalar acaip cezbediyor insanı..Amanın iyiki aşermiyorum:)))))
    Ellerinize sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. Merhaba,bu enfes tarifde yazdığınız "vanilyalı puding" ne şekilde kulanılıyor malzeme içinde.Yani toz halindemi?Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  11. Ayşe hn,vanilyalı puding toz halinde kullanılıyor.

    Teşekkürler!!!

    YanıtlaSil
  12. Merhaba Gül,

    Saatlerdir sayfanı inceliyorum. Oysa işyerindeyim ve yapmam gereken bir sürü işim var.Neden daha önce keşfetmedim seni bilmiyorum.Nasıl bu kadar marifetli olabiliyorsun?Bu kadar tarifi nereden alıyorsun?Bu nasıl bir merak.Tebrik ederim doğrusu.Bu günlerde şevval orucu tutyorum. oruçluykende bunca resmi seyredip yutkunmak nasıl bir duygudur tahmin et.Ama beni saatlerdir meşgul ettiğin için birazda sitem edeceğim.Her tarifi okumadan geçemiyorum.Eğer fırsat bulabilirsem (sabah 8 akşam 8 çalışıyorum)tariflerini sırasıyla denemek istiyorum.Haaa humma olursam bir çaresine bakarsın artık. :)

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil