Pastayı yine misafirlerimizle birlikte yaptık..Bu pastayı yaparken uzun kek kalıbımın olmadığını farkettim..Nasıl mı?Uzun kek kalıplarım var ama uzunlukları yeterli değildi(normal boyutlarda).Şimdilerde ise onların en az 1,5 katı uzun olanlarından mevcut.Bendeki mevcut kalıpların içersinde belkide vardı ama onları bulundukları yerden oynatmak istedim..))Haliyle bu pastayıda farklı bir kalıpta denediğim için, kitaptaki görüntüyü elde edemediğimiz gibi böğürtlenlerde çoktannn dibe vurmuşlardı bile..))Bir pastayı 2-3 kişi aynı anda yapmaya kalkarsa bu kadarınıda şükretmek gerekir diye düşünüyorum..Pasta pişer pişmez sıcak sıcak yenilip yarısından fazlası anında bitti...Misafirler sıcak pasta yemesini çok seviyorlarmış meğerse..Pastanın tadı çok farklı ve bildiğimiz irmik tatlısının balsızı gibi olmuştu..Bizler çok beğenerek yedik ve 1-2 dilimde iş yerindeki arkadaşlarıma ikram ettiğimde,çok hoşlarına gitti.Denemek isteyenlere rahatlıkla öneririm..AFİYETLER OLSUN!! Malzemeler
2 yumurta(akı-sarısı ayrılacak)
minicik tuz
30 gr yumuşak tereyağ
100 gr şeker
1 paket vanilya şekeri
250 gr yoğurt
250 gr irmik
2 tatlı kaşığı backpulver
200 gr böğürtlen
50 gr fındıklı krokant
pudra şekeri
Hazırlanışı
Yumurta akları ve tuz yoğunlaşıncaya kadar çırpılır.
Yumurta sarıları,yağ,şeker ve vanilya şekeri 8 dk çırpılır.
Yoğurt eklenip çırpılır.
irmik ve kabartma tozu karıştılırıp karışıma eklenip çırpılır.
Uzun dikdörtgen kalıbın içine yağlı kağıt serilir.
Karışımın yarısı dökülür.Üzerine 100 gr böğürtlenler serpiştirilir.
Hamurun diğer yarısı böğürtlenlerin üzerine dökülür.
Kalan 100 gr böğürtlenler üzerine serpiştirilip, krokantlar serpiştirilir.Önceden ısıtılmış (175 c) fırında yaklaşık 50 dk pişirilir.Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirilir.
Not:Benim kullandığım krokantlar(haselnusskrokant)Almanya'dan gelmiştir.Sanırım burada henüz yok.Bu yüzden pastayı denemek isteyen arkadaşlar olursa, o'nu kullanmasalarda olur..!
Gülcüğüm nefissss...
YanıtlaSilBende söylediğin gibi ballı irmik tatlısı gibi görmüştüm ama balı yok :) daha hafiftir eminim ellerine sağlık canım.
Sevgiler...
Canım ablam ellerine sağlı,gene her zaman ki gibi döktürmüşsün.ayrıca pasta kalıplarında çok şirin.Kocaman öpüyorum canım ablam,güzel bir hafta diliyorum....
YanıtlaSilCanım pişmemiş ahali bile harika görünüyor pişmiş halinden şimdi olsa kahvemin yanında mükemmel olurdu. Bu harika lezzetleri yapan marifetli ellerin eder görmesin ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler…
Ellerine emeğine sağlık canım harika bir pasta olmuş bu bayıldım inanki.....
YanıtlaSillezzetmutfağı.....
Bu pasta enfes,sabah kahvaltısı etmedim,öğlen yemeğide yemedim.Aç olduğum şu dakika itibariyle mahfoldum denebilir:)
YanıtlaSilEllerine sağlık..
Farklı bir tarif olmuş, eminim tadı da çok güzeldir, ellerine sağlık.
YanıtlaSilsüper bişey olmuş bu ellerine sağlııık..
YanıtlaSilher zaman ki gibi maşallahın var kocaman bir maşallah sana.. aman nazar değmesin..
kucak dolusu sevgiler
gulcugum gene harika lezzet yaratmissin valla seyir etmek bile zevkli lezzeti muthistir.
YanıtlaSilellerine emeklerine saglik canim
kucak dolusu selam ve sevgilerimi gonderiyorum.
selamlar :))
YanıtlaSilnasilsin? insaALLAH iyisindir.
pastan süper olmus himbeer joghurt leckerrr :))
ellerine saglik canim
afiyet olsun
sevgilerimle aysel
gülcüümm
YanıtlaSilbir an böğürtlenli revani sandım..
ama benim bu hayal gücümle seninki birleşince biz onuda yaratırız ne dersinn..
vallahi maşallah sana.iş güç-gelen giden arasında mucizeler yaratıyorsun. ellerine sağlıkk..
svglrrrrrrrrr
Gülcüğüm, şimdi benim anlamadığım birşey var. Ben niye senin sayfana her gelişimde yalana yalana geri dönüyorum. Ama bu haksızlık, öyle değil mi???? (aaaa, eskiden bir çizgi film kahramanı vardı, "ama bu haksızlık, öyle değil mi?" derdi mütemadiyen :))) )
YanıtlaSilEllerine kollarına sağlık. Nefis görünüyor, her zamanki gibi. Yine eşsiz bir tad yakalamışsındır eminim. Seni çok öpüyorum arkadaşım...Arzu-Alperen
YanıtlaSilGul'cugum,
YanıtlaSilElllerine saglik, harika olmus, her zaman ki gibi, ellerine saglik.
Sevgiler.
GULCUM ELLERINE SAGLIK CANIM...
YanıtlaSilYANİ O YIYEN ARKADASLARIN ARASINDA OLMAYI NE KADAR ISTERDIM BILEMEZSIN..BELKİ BIRGUN BI YERDE TANISIR VE BOL BOL TATLI SOHBETLERIMIZ OLUR TABBIKI PASTALARININ EŞLİĞİNDE..SENİ PASTAUSTA ILAN EDIYORUM:)BİTİŞİK YAZILIYOR ,İSİM NASIL AMA:))
UZUN DIKDORTGEN KALIPTAMI YAPACAGIZ ANLADIGIM KADARIYLA..
BU TARIFIDE BEGENDIM DENEYECEGIM ELLERINE SAGLIK..BIRDE BOGURTLEN OLMASA YERINE NE OLABILIR..BULAMIYORUM DONDURULMUSUNU:(
SEVGILERIMLE ARKADASIM...
Vişne,kayısı konservesi ve şeftali ilede çok nefis olacağını düşünüyorum Saliha'cığım..Dikdörtgen kalıpta (35 cm)yapılmıştı..))Bende biraz önce kalıplarımı döküp dikdörtgen kalıbımı bulup çıkarıverdim nihayet..))Benden sana tavsiye meyveleri mutlaka unlamalısın canım..
YanıtlaSilİyi geceler diliyorum ve sevgilerimi gönderiyorum..
eline saglik cok guzel olmus
YanıtlaSilkahve ile 1 dilim olsa simdi nasil guzel olurdu diye dusundum sevgiler afiyet olsunn
Canım benim,
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Harika görünüyor. Sevgilerimle...
Gülcüğüm enfes bir lezzet bu ellerine sağlık!!!
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
Bu gunun feyzi uzerinize,rahmeti gecmisinize,bereketi evinize,
YanıtlaSilnuru ahiretinize,sicakligi yuvaniza dolsun.
Berat kandiliniz kutlu olsun.