Cuma, Mart 21, 2008

Kaymaklı Kayısı Tatlısı ve Hıdırellez Kurabiyesi

Kayısı tatlısını annecik pişirip hazırlamış benim için..))Her ne kadar sen yorulma, ben iş çıkışı gelip hazırlarım dedimse de beni dinlememiş.Banada resimlerini çekip sizlerle paylaşmak kaldı..))Nefis bir tatlı olmuştu her zamanki..Tüm arkadaşlara ve ziyaretçilere güzel bir hafta sonu tatili diliyorum..Sevgilerin en güzeli sizlerle olsun!!
Kayısı tatlısının tarifini vermeme sanırım gerek yok..))Zira hepinizin bildiği şekilde pişirilip içlerine kaymak doldurulmuştur.Açık kısımlarını ise dilediğiniz fındık-fıstık tozları ile süslemeniz mümkündür..))
Malzemeler
3 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı karbonat
2 portakal kabuğu rendesi
4,5 su bardağı un
Hazırlanışı
Hamuru yoğurmaya başlamadan önce fırın 175 c de açılır.Nedeni ise kurabiyeler çok kızgın fırında pişerken yayılmaları önlenirmiş.
Un,karbonat hariç tüm malzemeler konulup çırpılır.
Un,karbonat eklenip hamur hazır hale getirilir.
Avuç içi kadar parçalar kopartılıp elde yuvarlanıp tepsiye dizilir.
Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp kızgın fırında pişirilir.

Bu kurabiyeleri rahmetli anneannem Hıdırellez sabahı erkenden yapıp biz kalkana kadar hazır ederdi.Sonrasında ile komuşularla pikniğe gidilirdi tabiiki..Bu yüzden bu kurabiyenin adı bizde hep Hıdırellez kurabiyesi olarak kalmıştır.
Not:Kurabiyeleri bir dostumuzun kızı yapıp bize göndermiştir.Bu vesile ile hem anneannemi yad etmiş oldum(hiç unutmuş değilim ki..)hemde yarın o'nun ruhu için hemen 2 tepsi yapıp dağıtacağım..))
Ellerine sağlık Emre'ciğim,her zamanki gibi çok nefis olmuşlardı..))

21 yorum:

ebruli pastalar dedi ki...

Gül'cüğüm,
Eşim Malatya'lı olduğu için kayısıya bayılırız. Malatya'dan gelen kayısıları denemek için iyi bir fırsat oldu. Ellerine sağlık, tariflerinin ikisi de nefis görünüyor.
Sevgiler..

gülizar dedi ki...

CANIM ABLAM ELLERİNE SAĞLIK,ANNECİĞİNDE ELLERİNE SAĞLIK
GÜZEL BİR HAFTA SONU DİLİYORUM..
SEVGİLERİMLE.........

Fulya dedi ki...

Kayısı tatlısını bilirim Ama hıdırellez kurabiyesini ilk defa duydum.Deneyeceğim.Ellerine sağlık.

Yaren dedi ki...

Gülüm harika olmus,anneciginin ellerine saglik canim.Cok begendim.Bunuda yapmak isterim.Kurabiyede lezzetli oldugu cok belli,arkadasininda ellerine saglik canim.Gülüm sana güzel bir hafta sonu diliyorum ,sevgiyle kal bebek,öptümmm:))

HULYA dedi ki...

Canım Gül'üm,
bu aralar seni çok ihmal ettim biliyorum ama hastalıklarla uğraşıyoruz.Ellerine sağlık canım.yine nefis şeyler sunmuşsun bizlere.İyi bir haftasonu diliyorum.Sevgiyle kucaklıyorum seni.

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

İki tarifde çok güzel olmuş ama ben kayısılara takıldım.Ellerine sağlık canım...Güzel bir hafta sonu dilerim...

sofi dedi ki...

Gül'cüm, yaptıklarını hayranlıkla izliyorum, o kadar nefis görünüyorlarki, mutfak bir sanat ve yetenek istiyor.Oğlumdan biliyorum o otelcilik aşçılık bölümünde okuyor, dün krep yaptık onunkiler ipek gibi oldu benim kiler deve hamuru, onun için gelip yaptıklarına bakıyom bakıyom, sıcacık anlatımını okuyup hiç denemiyom, çünkü benimkiler böyle olmaz biliyorum, ellerine sağlık, annene, sana kucak dolusu sevgiler...

Ayse Pamuk dedi ki...

Ay nası bişey o öyle kayısının içine kaymak ben ilk kez görüyorum ahh olsa nasıl yenir ama 3 saat koşmak lazım onu eritmek için ellerine sağlık hayatım nefiss

made in funda dedi ki...

anneciğini ellerine sağlık.tatlı harik olmuş.kurabiye de çok lezzetli.iyi bir hafta diliyorum sana.

anneminkizıyim dedi ki...

Canim,
bas sagligi dilegin icin cok tesekkürler, Allahim hepimizin gecmislerine rahmet etsin, malesef elden duadan basaka yapilacak yok, sevgiler....

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Gül'cüm,
yine sira sira güzelliklerle donatmissin güzel sayfani, hangisine ne yazsam bilmiyorum ki su anda, hersey yine herzaman ki gibi cok lezzetli ve nefis görünüyor.

Yapanlarin ve sunanlarin herkesin o hünerli ellerine saglik diyorum.

www.faroz.net isimli sayfaya girdim, fakat herseyden yararlanmak icin önce bir üye olmam gerekiyormus, valla insallah benide kabul ederler diyorum sadece üyelige.

Trabzon'a bir dahaki sefere gittigimde insallah nasip olur o semtide görmek, sanirim merkezde kaliyor, Trabzon'da gezmeye ben zaten cocuklugumdan beri cok sevmisimdir, ne dersin belki canli canli hoptek oynayanlarla bile karsilasirim belki???

Selamlar ve öptüm..

DANIEL EFE'nin annesi Nagehan dedi ki...

Kayisi tatlisinin tarifini vermelisiniz bence. Ben sadece bir defa kayisiyi bu sekilde tukettim. Hatta o kadar guzeldi ki yaklasik 50 kisilik gruptuk ve ben payima dusenden yaklasik uc kat fazlasini yedim, biraz arakladim. Asagi yukari ne oldugunu tahmin edebilsem de tarifini olcusuz de olsa verseniz memnun olurum, simdiden tesekkurler.

Adsız dedi ki...

günaydın ellerine sağlık kaysıya bayıldımm nefiss gözüküyor sevgiyle kal

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

CANIM
Kayısı tatlısı da,hıdrellez kurabiyeside harika görünüyor
anneciğinin ellerine sağlık
yiyenlere de afiyet olsunn

sevgiyle kal

Melek* dedi ki...

ikiside bir birinden güzel gözüküyor canım ellerin dert görmesin size afiyet şeker olsun

pelince dedi ki...

Gül ikiside çok güzel gözüküyor..
Ellerinize sağlık...

Sevgiler

NiNo dedi ki...

ay hayatim senin muhtesemlerinin yaninda benimkiler ne ki :)

SOFRAOZLEMİ dedi ki...

her ikiside nefis olmuş.kayısıya bayıldım.yapanların ellerine sağlık.
sevgilerimle..

daimamutfak dedi ki...

Canım hıdrelleze daha var. ama sen pastaların kadar hızlısın.Yine nefis mamalar yapmışsın gül. dayanamıycam artık gelip yerim bak.

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Gül ben ki kurukayısıya bayılırım bu şekilde tatlısını bilmiyorum nefis görünüyor sanırım en kısa sürede denerim, ellerine sağlık sevgiler :))

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

mmm kayısı tatlısı çok leziz görünüyor anneciğinin ellerine sağlık canım kurabiyede harika..kocaman sevgiler